Thursday, August 26, 2010

pekena sate!~

nie kes mlm tadi ar ni, tetibe tingin nak mkn satey.....so ni laa port kami kalo nak pi mkn sate....sate UK kat bangi seksyen 7 tuh......sate hj sam*ri tu mmg lieya tak suke....keras n daging semate2.....tapi sate UK ni die ade boh lemak n kulit ayam sekali kat sate tu....haaa lieya suke jenis yg camtu......tapi kalo ikutkan ni bukan laaa sate yg paling sedap lieya penah mkn.....yg sedap ade kat my kampung hehehheeheheh tapi boleh laa buat lepas tekak time2 teringin......
























ini jugak laa tempat yg jual sup urat ketin yg lieya penah buat entry dolu2 tu.....





sebenarnye kami pi cari jubah tuk mak masing2 kat area situ, tu yg singgah pi mkn sate tu...mia ni laa sebok nak sate...nak sate....mengalahkan org yg puase......aku mkn 3 cucuk je, sebab dah kenyang mkn nasi kat umah buke tadi....





tak order byk pun sebab masing2 dah kenyang mkn nasi kat umah...sate ayam 10 cucuk...






sate daging 15 cucuk....




mia & mija kepoci!~







mia bersungguh2 mkn heheheheeh



yummylicous.....






sate UK





dah last2 cenggini mula sesi pakse memakse abiskan.....huhuhuhu





sempat lagi main sorok2.....dah2...jom balik, bateri mama ko dah kong nie.....very tired maaa!!~




**busy menyetelkan hutang2 biskut raya.....dpt nanti, leh terus agih2 umah mertua ngan mak sendiri.....kat umah sendiri tak yah byk2 jenis....tak temakan kang.....
**nak gak selit catatan preggy : telah mula menggunakan belly belt....huhuhu...dah ade kain baju kurung yg takleh sarung......huhuhuhu














36 celoteh sahabat

sate uk ni sek 7 lieya..dkt ngn sup urat ketin kan..
sek 8 depan pkns@ billion..

kty pun tak suka sate hj samuri ..tak sedap

August 26, 2010 at 9:17 AM

Lieya,terliuq aku tgok satay ni. membuatkan kak dod ajak si jemma petang ni makan satay berbuka. huhuhu sedapnya lieya. beli jubah kat kedai baju yang murah tu ke....best gak kan makan kat seksyen 7 ni lieya

August 26, 2010 at 9:20 AM

wow sate itu memikat...nsb bek en.somi aku blk arini leh heret die g mkn sate...klu die tnya aku ckp la tingin sbb tngk ko mkn sate smlm...ngeh3

August 26, 2010 at 9:20 AM

uish.....sejak puasa nie....aku takde lagi layan sate...kalau tak...tiap2 minggu hemlin beli satey kalau ada pasar malam ko.....

busy shopping utk raya nampak...he hehe...yelah....harus ler ingat utk mak ayah kita kan time raya....sesekali soping utk diaorg...

mia + mija boleh geng ngan batrice bab makan sate....nak2 kalau ada byk timun and nasi impit...mmg tu jer budak kecik tu hadap...uish....beli sate utk buka nie sedap gark...

makcik..cepat perut ko naik.....

August 26, 2010 at 9:23 AM

sec 7 la yang...
aku pun suka mkn kt situ.mmg kalah sate samuri.pastu kawan laki aku koje situ..selalu la dpt layanan spesel sket..

kain dah xmuat ek..eiii,xsabar nk tgk ko pakai paju peknen.mesti cumil

August 26, 2010 at 9:28 AM

sate hj samuri tu mmg xsedap..baik sate2 biasa ni lagi

sy bknlah penggemar sate tp byk2 sate sy paling suka sate perut..danish n abah dia sukalah sate..danish bolehlah join mia n mija mkn sate nie..he eh he

peurt lieya nk besarlah tu kan pkai belly belt..xsbr nk tgk perut lieya..mesti comel..dulu lieya ada mintak sy kan nk tgk perut sy dulu tp sy xkasi pun kan..sbb xcantik..

agak2 kalu sy mintak nk tgk keadaan lieya skrg, agaknya lieya kasi tak?:).Take care

August 26, 2010 at 9:29 AM

hahahaahah sowi2 org bangi...salah tulis.....seksyen 7 rupenye yeak hahahaahah....okey2...akan dibetulkan hahaahahhaah

August 26, 2010 at 9:31 AM

waduh waduh waduh...
sungguh mengancam tengok itu sate...
suka i tengok ur kids makan sis...
berselera kan...
sapphire nie susah nak makan...

August 26, 2010 at 9:38 AM

berbuka semalam saya mkn sate ayam dan daging bersama Char kuew teaw.. itu menu wajib klu pi gerai char kuew teaw.. si adam tu suka sgt makan sate.. tak pa lieya mkn la apa yg lieya nak mkn ok.. nnt kena pantang kannn...

August 26, 2010 at 9:39 AM

ENA BUKA NGAN NASI DAGANG SEMALAM LIEYA.. NAK TUNGGU MERASA MAK BUAT LAMBAT LAGI.. UHU..

SATEY TU NAMPAK SEDAP JUGA..
KEMAIN ANAK DARA TU MAKAN YH! TAPI ENA SUKA LA TGK DRG MAKAN.. SELERA SOKMO.. ;D

August 26, 2010 at 9:45 AM

Pagi Lieya,

wah makan satay erk?? Amboi dilla pun nak pekena satay juga tu..waduh..knur kalo satay tak suka sangat tapi anak2 ni suka giler.

Lieya, mia & mija bukan main lagi dorang mkn satay...satay tu mmg nampak sedap sangat.Lieya dorang tak jeles lieya dah nak ada baby baru ni...hehe...

Knur smlm masak biasa2 aje lieya, cari resipi dari blog kawan2.Take care lieya.

August 26, 2010 at 9:51 AM

sedap oooo.... sangat suka satey! haiya! bila lah nak makan... umph!

August 26, 2010 at 10:06 AM

lieya...
klu kt kg lieya kt mn yg sedap tu?teringin mkn sate gak..Kat depan hospital melaka tu sedap gak, tp x bukak lak puasa ni

August 26, 2010 at 10:14 AM

vavavava... trliur aku nengok pic sate yg mnggiurkan itu.. sate peberet aku bulan puasa ni dia x meniaga plk..

kain ko dah ada yg x muat ker.. wahh x sbr nk tgk ko pakai baju peknen pon

August 26, 2010 at 10:33 AM

Baru jer makan sate tapi bila tngk mia makan rasa nak makan lagi buleh
Tak pernah makan kat sini...i lak takut makan sate yang berlemak tu...walaupun tu ler yang sedap
terer yek buat kuih raya amik order buleh hehe

August 26, 2010 at 10:44 AM

besar tul sate tu..nida mmg suka mkn sate tau

August 26, 2010 at 10:45 AM

leh try ni...kang jom kita gather2 kat sini lieya...

August 26, 2010 at 10:46 AM

sodapnyerr sate.. nyamfahhla kak lieya nih.. ihihi

August 26, 2010 at 11:03 AM

aisey
ko nye gambo satay tu dah sama terror ngan dod nye gambo makanan la..

August 26, 2010 at 11:14 AM

bro deaf,

ohoooooooooo sgt bahaye kenyataan itu...mau aku kene panah petir kang....k. dod lagi teraa...sifu tuh ....ni tahap merangkak lagi ambik gambar...huhuhu

August 26, 2010 at 11:28 AM

lieya cayang,

soto tu mesti nak ader kicap cili padi baru ada kick...mungkin beza sebab ada kacang dan suun kot!

soto tu kurang berempah,untuk dihirup2 boleh tu...biasa kalo knur msk suka lebih berempah.Tekak masing2 kan lieya.

August 26, 2010 at 11:43 AM

aduhhhhhhhh sate teringin lak aku posa2 nie...

August 26, 2010 at 11:46 AM

selalu x pandang pon satay ni lieya.. tapi bila negok ni rasa nk beli plak ptg nnti.. nmpk sedap.

August 26, 2010 at 11:49 AM

adoyaiiii!!

sedaapppnya sate! aku buat sendiri tak best lah..ntah apa la yg tak kena hehe

August 26, 2010 at 12:03 PM

sebut pasal sate..
sejak ada bazar ramadhan kat umah aku
ada bdk2 jual sate..
sodap lak sate dia..
hari2 add menu berbuka adalah sate...
hehehe...makan lah sepuasnya...

suri pun suka mkn sate..
tp tak sekhusyuk mia n mija lah..hehehe...
skit lagi mesti dah jadi cam kakak mia n kakak mija

August 26, 2010 at 12:28 PM

sedapnyer sate...balik sat g nak kena cari sate nie...terliur tgk n3 lieya

August 26, 2010 at 1:14 PM

dapnyerr sate..tp aku suka gak samuri sbb padat dgn isi...kulit/lemak kurang..

August 26, 2010 at 1:51 PM

Gambar memang ngam.
sate tu memang nampak sedap, buat saya terliur jer di bulan puasa ni.
Hehehehehe....
Salam kenal dan selamat berpuasa.

August 26, 2010 at 2:01 PM

amboii terkecur air liur acik tengok mia makan satay.berkilat lagi sataynya.dah lama tak makan satay.satay uk tak pernah cuba lagi.banyak ke beli kuih raya?

August 26, 2010 at 2:12 PM

aduh duh duh sedapnya sate..... ni bukan ko je ngan ngidam, aku pun dah terliur ni tgk sate ko ni tau...

August 26, 2010 at 3:30 PM

kecur air liur tgk entry sate ko nie lieya...huhuhu...sorry la sebab lambat comment...pagi tadi meeting sampai kul 1 lebih tau...sabar jer la...

August 26, 2010 at 3:31 PM

fuhhhhh..meleleh tgk sate..sedapnya...

August 26, 2010 at 7:07 PM

terliurnya tgk satay tu.. huhuhuhuhu

August 27, 2010 at 5:12 AM

wow, cantiknya gambar2 dslr ni, pastu ditambah gambar2 ni dah di large kan, makin bertambah berseri2 tau..

oo sedap ek sate UK ni, kena try ni, tp tengok kuah kacang tu letak sambal, sebijik cam kuah sate s**ur* tu kan..

belly belt? oo untuk tampung perut ek?

August 27, 2010 at 6:24 AM

aku pun x suka sate yg ko x suka tu..hehehe..aku lagi suka sate yg biasa2 tu..lembut sketkan..hehehe..

August 27, 2010 at 10:34 AM

sedapnya sate.. huhu.. trliur ni.. suka tgk budak berdua tu mkn.. :)

August 29, 2010 at 6:42 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy