Monday, August 9, 2010

sehari sebelum pi konvo....

arini lieya update citer lieya cuti rabu khamis ari tu yeak....alah, mase lieya pi konvo adik tuh......kami stay kat hotel kings.....kat area ayer keroh tu....dokat ...senang esoknye nak gi tempat konvo adik tuh.......not bad gak hotelnye....kire hotel 3 star yg excellent ar......bilik pun selesa.....


kami amik suite room.....ade 2 bilik dengan 1 standard room....senang ramai2 kumpul kat sini.....


comel lampu nieh....


petang tu mak dah sampai dari johor, terus kami kuar jap pi JJ kat ayer keroh nak pi cari kasut keje makteh.....mase ni ngah lepak kat lobi tgu papa pi amik keter......ko tgk mia...baik jek kan dok tenung air kolam tuuu.....





dont sangka clear wataa no boyaaaa....tgk!!! tetibe die pi mkn daun tu...bile aku tanye apesal di mkn daun tu...die jawab ape tau...."mia saje nak tau, daun ni daun betol ke tak?".....adoi...agak2 kalo kene pelempang aku zalim tak......hak hak hak....



mia ke mija nie.....hehehhee




mia & mija wif nenek.....kerut2 muke nenek layan budak2 nieh...kecoh satu dunia!~



mlm lepak kat bilik, sambut besdei lagi sekali....



teh pekat likat......mauu sembelit nie....



the cake.......yeay!!~~



selamat hari jadi lagi sekali tuk mama & papa...


org sibuk mkn kek....mia tetap ngan matematiknye...suke tol die buat kire2, bagus ar ikut otak apaknye....ikut otak aku mmg failed matematik nie......siyes wei...aku bab kire2 ni mmg kelaut....moga2 laaa anak2 aku ikut otak kire2 laki aku....



pekena nasi, rendang ayam ngan sambal jawa...special bawak dari johor.....thanks mom....cam tau2 selera gajah anaknye nie hehehehehe



pas kenyang, layan surfing jap...wifi ade la plak kan...




cucu nan sorang ni ape lagi, berkepit jek ar ngan atoknye....mija ni mmg manje ngan atok latipnyer.....


tu jek ar citenye...sok lieya up cite konvo.....pergh..bosan tul tgu org konvo ni kan....demi adik ...aku kuatkan jugak laaaa.......huhuhuhuhu







28 celoteh sahabat

tahniah buat adik lieya...

sedapnyer kek tue...

August 9, 2010 at 9:26 AM

kty ade lalu kt hotel tu aritu ..
leh tahan ek..

tahniah utk adik lieya..

August 9, 2010 at 9:30 AM

seronok ramai2 berkumpul camni..sambil tgk convo, holiday sekali...

Tahniah kat adik lieya ye:)

August 9, 2010 at 9:31 AM

bagusla celebrate sekali arungkan...i pun kekadang confuse dgn anak dara dua org ni...muka cam kembar hehe

August 9, 2010 at 9:36 AM

aku dok gelak sorang2 tang mia gigit daun sbb nk tau betul ke tak..wakakakaka.tp bijak la dia, dia nk tau kan..kena la rasa.xrasa xtau..bijak..bijak...

betul2..tunggu org nk konvo ni kena bwk bersabar..fenat...huhu

August 9, 2010 at 9:38 AM

hotel tu walopun kata u 3 star...
tapi i tengok mmg ok sesangat laaa...

hahahaha leh plak dia nak rasa daun tu kan hahahaha

congrats to ur sis!

August 9, 2010 at 9:49 AM

congrats utk adik lieya...
erm...memang syok kan makan masakan mak...nikmat...

August 9, 2010 at 10:01 AM

lawo gk ek bilik tuh... colourful... 3star pun mmg best

sambal jawa tuh, rajin mak ko msk... bt terliur aku je, mak aku kalu nk bt time raya nnti rajin lah dia...

ahak2... tak tahan aku kerenah budak tp kolam tuh... ngn jawapan dia yg selamba tuh... hehhehe sabar jelah

August 9, 2010 at 10:02 AM

tahniah adik lieya..

tapi mmg buhsan pun.. hehehe

kek tu menariklah..

suka2 dia je g makan daun tu..

August 9, 2010 at 10:05 AM

sofa dia kalerful lg..jarang tgk otel sofanya warna cenggitu..

meriahnya dlm otel tu lieya..semua ada..siap ngan makanan lg mak lieya bwk..mmg berkampung dlm bilik jelah..mak kan mmg akan rajin melayan anak2 dia kan..nak2 tang makan

amboi mija kemain lg ngan atoknya..danish plak lebih pd nenek n opahnya..:)

adui mia siap makan lg daun tu..klakalah mia nie..

tahniah utk adik lieya

August 9, 2010 at 10:07 AM

nmpk bes la hotel ko amik tu lieya.. ok la tu kan yg pnting puas hati

awat la mkn daun tu mia oii.. pi mkn ulam ler leh jaga badan cam mak hang

August 9, 2010 at 10:11 AM

cograts utk makteh mia n mija..
wah.. rajin buat latihan math..

August 9, 2010 at 10:15 AM

tahniat utk lily...penat belajar akhirnya semua usaha berbaloi..dah dpt posting pun..

bijak betul mia ni, boleh plak nk makan daun tu nak tau pokok betul ke tak..sabar ajelah.

August 9, 2010 at 10:26 AM

muda lagi mak kak lieya yer...masih cantik u...tgk anak nyer la kan...hehehe

August 9, 2010 at 10:59 AM

happy belated bday bt lieya dan mr. hubby.. hadiah tu yg terbaek!! mesti lieya happy eh?

cantik hotel tu lieya.. slalu sblm ni kami dok lalu je kat situ..

tahniah bt adik lieya!!

raya ni pasti meriah.. lieya dh ada camera baru! yeah!!

tp sebelum tu.. selamat berpuasa bt lieya dan family..

take care.. tq rajin singgah di blog kak t.. mwah!!

August 9, 2010 at 11:19 AM

wah wah wahh.. berjalan lagi yekk.. ! Selamat berkonvo..! lawo la gambo konvi adik lieya tahun ni dapat snap ngan camera mahall..! hu hu

August 9, 2010 at 11:58 AM

bape kali nk smbt besday tu pon xpe lieya.. aritu anak beranak jer. kali ni gan seluruh keluargakan.

taniah wat adik lieya.

August 9, 2010 at 12:20 PM

tahniah to ur adik..dh abis belajar pun ye..

cantik gak hotel tu ye..colour sofa dia kemain ha..terang2..

August 9, 2010 at 12:35 PM

dalam kolam tu ada ikan tak?
haha, aku ingat anak ko nak tangkap ikan tu haha

anyway congrats to your adik

August 9, 2010 at 1:38 PM

hotel pun shuntek walaupun lagi dua bintang nak cukupkan lima
nampak besor erk....
anak mak lah katakan...lauk dari johor tu mesti meriah erk
** Lieya dah guna dlsr semua gambau erk, terang clear lagi

August 9, 2010 at 1:44 PM

sambal jawa mmg sodapppp....

August 9, 2010 at 2:44 PM

Salam anak-anak liya mmg suker berposing yer..

Tahnniah tuk adik liya!

August 9, 2010 at 6:34 PM

lawooo hotell tu...
bukan main manja ha dak tecikk tu yer dgn atuks...

August 9, 2010 at 6:45 PM

cantik ko hotel tu. dh x rupa 3 star pun.

hehehe... camna mia mkn daun tu? cute je jwpan dia.

mak ko mcm mak aku, pi la mana2 pun, wajib masak siap2 bwk bekal. aku le yg sentiasa dok kt "ish, x yah la susah2, kita mkn kat kedai le nanti".
tapi bila sampai hotel aku yg over telan kan? heheheh

August 9, 2010 at 6:51 PM

cun gark hotel king tu wei...aku berkenan sungguh ngan sofa comel kalerful tu....

ha ha ha..mia2..ada jer kerja kamu yerk...daun pun ko nak test ori ke tak yerk...nasib ko tak teguk air kolam tu nak tahu air apa...kalau tak, haru biru jer mama ko..

uish...mmg arr lieya...bab menunggu time convo nie..mmg bercinta arr...ingat dulu...tp dulu kita yg convo..so, tak terasa sgt...la nie, kita menunggu..fuh..nasib ler konvo adik yerk....aku tunggu adik ipar aku nyer konvo plak lepas nie

August 9, 2010 at 8:27 PM

cerdiknya ank lieya...sel2 otak berhubung...hehe..udah ropa iklan susu plak...siap blh pi rs daun tuh...sib baik die tak pi tgkp ikan tu n gigit nak rase gak....

August 9, 2010 at 10:49 PM

Bagusnya.. naper la Anis tak serajin Mia tu.. kan best kalo rajin macam tu.. kemana saje tak lupa buku.. bertuah lieya!

August 9, 2010 at 11:55 PM

tahniahnyerr tuk dek lieya tewww..

salam ramadhan almubarak akak ittewww

August 10, 2010 at 8:49 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy