Monday, March 15, 2010

nape lepas bulan 6

ramai dok tanye:22: aku...nape nak planning lepas bulan 6 utk 3rd baby....meh sini mak nak citer....heheehehe... kali ni nak cube betul2 dpt boy...geram plak tgk baby boy heheeheh...tu yg nak mencube tu..selain dari berdoa minta pada Allah swt.... salah satu yg aku cube ikut kalendar cina nie.....sebab tgk dari kelahiran mia n mija pun kene ngan kalendar nie.... so boleh laa cube2 gitu wakakakaakak:16:.....pastu ade laa kumpul petua dari kawan2 blog..... heheeheheh lagi satu sebab utama nape lepas bulan 6, adalah kerana....kali ni aku nak anak awal tahun.... mia mija kan bulan 11....hujung tahun.....tu yg ketige ni biar laa awal tahun plak...... nampak tak yg aku circle merah kat jadual bawah nie...haa konon2 time tu laaaa nak cube .... hik hik hik
(mak malu:04: ...auwww!!!)







tapi ape2 hal pun bergantung pada hormon badan aku nie...ye ar aku kan planning gune injection depo.....so tgk lee kalo rezeki cepat...ade laaaa....kalo tak...cube dan cube lagi heheeheheh.... lieya start amik depo ni bulan 5 tahun 2008....tapi bulan 2 2009 aku dah stop sebab tak tahan ngan period giler die....tak tentu hale period aku...kejap2 dtg sampai sebulan ....kejap2 langsung tak period2...nak dekat 3 bulan tak period....tu yg stop tu....nak neutral balik dari kesan depo ni pun lambat.......tapi so far alhamdulillahlaaaa...dah normal balik period aku:02:.....heheeheheh













so ape lagi kawan2:18:....jom ramai2 tambah lagi sorang heheeheheh aku dah beli ovulation test.... bentuk same jek cam pregnant test, tapi yg ni untuk test mase subur kite....konon jek tu nak merase cube.....hehehehheheheh






lagi pun kene dah tambah lagi sorang nie....ye la kuota lieya nak 4 orang:15:.... tahun ni sorang.....umur 30 lagi sorang...dan kuota yg tinggal adelah untuk boy heheeheh....pastu dah ar...boleh tutup kilang :09:keh keh keh ....4 cukup ar kot.....just nice gitu org kate:16:!! so lepas bulan 6 adelah misi utama utk family i menambah umat...selagi tak dpt...cube sedaye upaya.....amin!!!!!!!!!...................


37 celoteh sahabat

Salam Lieyaa....!!! syukkrann syukkkraannnn..! mudah-mudahan murah rezeki cepatlah nko dapat apa yg diidamkan ekkkk..! Izan dulu pun ada refer gak kat kalendar tuu.. ye lah bukan caya 100% tapi orang kata at least kita mencuba kannn... good luck lah lieyaaa! Mesti kakak2 tu tak sabar nak tengok mama dia buncittt ha ha

March 15, 2010 at 8:43 AM

Lieya..akak doakan usaha lieya berhasil..akak Ezhan dulu awal tahun..Erfan & Mia hujung tahun..ok la tu kot kan..akak pernah refer calendar tu Lieya..tapi masa akak preg Mia kan accidentally hahaha...alhamdulillah dapat girl.Apa2 pun good luck

March 15, 2010 at 8:57 AM

sama la lieya, kali ni akak pun nak beranak awal tahun gak.. letih la asal mengandung jer, beranak conpem bulan puasa.. so kali ni nak awal tahun plak.. rileks la sikit kan..

akak doakan impian lieya nak dapat bb boi tercapai! insyallah

March 15, 2010 at 8:58 AM

wah..dah siap beli ovulation test..aku baru je ada ura2 nk beli,ko lg laju dari aku.chayok2 lieya, semoga dpt apa yg tercapai..doakan aku gak dpt bb boy :)

March 15, 2010 at 9:05 AM

Salam..Semoga usaha tercapai k..amin..;)

March 15, 2010 at 9:50 AM
Anonymous

k.lieya...
sy ni silent reader k.lieya...bestnya..sy pun dok plan nk pregnant jugak utk 1st baby...kat mana nk beli ovulation test tu??? mahal x? share la..


hani

March 15, 2010 at 10:34 AM

ooooo....itu sebabnya lps bulan 6 ehhh???? okkkkkkk....

mak da siap print da carta ko tu ngan harapan aku pon dpt bb boy gak... insyaallah

March 15, 2010 at 10:36 AM

hani : ovulation test kat farmasi ade jual...guardian, apex ngan watson pun ade...akak beli kat watson jek....die kat area2 pregnancy test.....tapi harge mahal sikit jek dari pregnancy test tu...kalo pregnancy test tu dlm rm7 dah boleh dpt kan sebatang...kalo ovulation test nie....dlm rm15 sebatang.....eheeheheheh

care gune pun same jek cam pregnant test.....agak2 time subur tu..test laaa...kalo naik due line ....maknenye telur kite ade dan sedia tuk die senyawakan.....heheheheh....

selamat mencube yeak

March 15, 2010 at 10:39 AM

wah..caiyok beb!!!usaha tangga kejayaan...

March 15, 2010 at 10:40 AM

sham : lagi satu sebab nape lepas bulan 6...adalah kerana 'tut'...........wahahahaah..sendiri mau ingat laa...tak gitu kak mimi, hirda ngan ko sekali sham heheeheheh

March 15, 2010 at 10:40 AM

Akak doakan moga hasrat lieya tercapai, InsyaAllah...elok la planing mcm ni, lg pn lieya muda lg dan x ada masaalah utk peknen lg...selamat menyambut baby boy 2011..amin...;)

March 15, 2010 at 10:53 AM

owyh..camtu ker lieya.. ena tak tahu pun sblm nie.. ekekekke.. so, pasnie leh la refer kan!.. ena pun nak tambah juge tp bukan tahun nie lah.. sbb si adik tu kecik lg.. tahun nie baru 2 tahun.. ikut asben ena nak tambah ajer.. ho3x..
btw, chaiyok2x lah yeh!..

March 15, 2010 at 10:57 AM

haruslah rasanya nak mencuba ovulation tester tu.. tak pernah tau pun selama ni ada menda alah tu.. terasa amat bodoh kejap :P

March 15, 2010 at 11:23 AM

hahaha...samalah ngan nurul tapi nurul ni tgh usaha untuk dapatkan cahaya mata..kalau boleh nurul mahu anak lelaki hehehe tapi kuasa Allah kita mampu merancang hanya Allah yang mampu menunaikannya...

March 15, 2010 at 1:27 PM

lieya, apa maksud 'terkonsepsi' mengikut kalendar cina tu?

March 15, 2010 at 2:26 PM

lieya, nak tanya lagi, apa tu ovulation test? lieya beli kat mana n berapa harganya?

March 15, 2010 at 2:29 PM

wah..dah siap beli ovulation test..lieya, meen & zuera kena tmbh umat lg sorg supaya boy lak kan...

March 15, 2010 at 2:36 PM

oli : konsepsi tu...dlm bahase senangnye adalah...ketika telur kite bertemu ngan sperma.....maksudnye mase make love lah....percantuman antara ovum dan sperma.....heheeheheh

yg pasal ovulation test plak..
camni....
ovulation test kat farmasi ade jual...guardian, apex ngan watson pun ade...lieya beli kat watson jek....die kat area2 pregnancy test.....tapi harge mahal sikit jek dari pregnancy test tu...kalo pregnancy test tu dlm rm7 dah boleh dpt kan sebatang...kalo ovulation test nie....dlm rm15 sebatang.....eheeheheheh

care gune pun same jek cam pregnant test.....agak2 time subur tu..test laaa...kalo naik due line ....maknenye telur kite ade dan sedia tuk di senyawakan.....heheheheh....

ish2...cam cikgu sains plak wakakakaak....

March 15, 2010 at 2:36 PM

wey, tipu ah kalendar tuh... anak aku yang aboy nye salah apa..

March 15, 2010 at 3:16 PM

faiz : alah faiz...ade yg tepat ade yg tak...salah satu jek medium nak mencube selain berdoa mintak pada Allah.....

March 15, 2010 at 3:27 PM

lieya, kalo mnjd sha lak nk try... heheh.. pahtu, lieya ajar sha lak ye.. ha ha ha..

sama la kita.. nk boboy 2 org lg.. kuota 4 org.. insyaAllah, kalo diizinkan tuhan.. sama2 la kita berdoa..

March 15, 2010 at 3:37 PM

(",)... ooo camtue ek planning.. heheehe... emel la kat kite jadual pregnant dpt baby apa tue.. hehehe (",).. leh share ilmu kan (",)

March 15, 2010 at 4:54 PM

hehehe da print out la lieya.. tq for the info yer.. hehehe (",) pandai tul awk planning (",) hehehe

March 15, 2010 at 4:56 PM

cik sue : sharing is caring heheeheh......same2...tak sabar nak tgu good news cik sue plak heheheeh

March 15, 2010 at 4:58 PM

insyaAllah lieya, akak doakan ada rezeki ko nk dpt boy nnti....
rajin2 brdoa, berusaha n tawakkal kpdNya ye..aminn..

kuota ko sama ngn akak lah nk 4...
tp kan sejak peknen no.3 nie cam nak 3 jela pulak...hihihi..
yela, akak kalo nk tmbh lagik sorg dlm umo 35 dah...cam tk larat lah pulak nk preggy lagik yg no.4 tu....hmmm pk2 balik 3 jela kot..

ko tkpe lieya, muda lagik..mmg blh punye cukupkn kuota 4 tu...caiyok2 wat ko...

March 15, 2010 at 5:33 PM

sy planning pakai IUCD, bukak bln hujung bln 11, 1/1 dh +ve.Tp syg, gugur 18/1...

Kl ni last weekend +ve blk..hrp2 m'jdlah.Sy just ikut kiraan waktu subur hr ke 100-ke 18 dont miss the project huhu...insyaAllah..+ve

March 15, 2010 at 5:36 PM

lieya, kalo tgk kt jadual tu kan..3rd baby akak nie girl...
kita wait n see ye...akak rasa ada persamaan tp tak taulah kalo kluar2 sok boy lak..hehehe...

March 15, 2010 at 5:37 PM

aper lagi lieya... usaha tangga kejayaan... hhehehe... aku doakan ko dpt baby boy lak lepas ni... InsyaAllaH....so far aku dah merasa beranak awal thn n ujung thn... yg best nyer... xyah ganti poser ...hehehehe2 yg penting....

March 16, 2010 at 12:43 AM

moga-moga impian Lieya dpt boboy jadi kenyataan..amin...

doakan utk aku jugak tau..mudah2an aku dpt gegerl pulak pasni...amin..

March 16, 2010 at 10:35 AM

salam.. lieya nak share je ... kalendar tu ikutkan yg plg tepat anggaran umur kita adalah ikut tahun tu... means lieya lahir bulan 8 kan... so selagi belum bulan ogos.. utk tahun 2010 ni lieya kena tgk yg umur 27 bukan 28...... bulan ogos punye baru tgk utk 28 thn.... tp utk umur 27 &28 ni tak byk beza....

March 16, 2010 at 11:29 AM

hehehe mari kita usaha sama2..yiehaaaaaaa

March 16, 2010 at 12:09 PM

Salam. lawatan tak rasmi.
http://cendera-mata.blogspot.com

March 16, 2010 at 5:56 PM

good luck lieya..ko nyer jadi..aku follow..hahaha..

tp apa pun ALLAH SWT je yg menentukan..x salah merancang kan lieya..good luck!!

March 17, 2010 at 11:20 AM

mudah-mudahan ader rezki boy kan lieya..ina dulu refer jugak kalendar tuh..as ref jer kan..papepun org kate ade teknik jugak lah..huhu..

March 17, 2010 at 4:13 PM

untuk kalendar cina tu: selain pengiraan umur seperti madam lieza ckp, kena tgk gak conception date..(tarikh sperma bertemu telur)

mungkin last period bln 2, tp tarikh jd bulan 3...so lelakilah jwbnya...

tp ofismate yg tgh pregnnt skrg refer kalendar ni, xbtul lak..yg 3 org ats tu btul...

So, bole guna untuk rough estimation...3D scan gak yg nmpk jelas..cuma lmbt arr

March 17, 2010 at 4:20 PM

hai lieya..azie selalu jengah tapi jarang komen..azie doakan moga lieya dapat bby boy amin tapi azie dulu mmg rancang nak bersalin umur 29 peratus untuk dapat bby boy tue mmg banyak...kita usahakan..harap2 di kabulkan....azie baru nak buat pasal n3 preggy bby boy or gurl...teringgin gak tapi nnt dulu la..

March 18, 2010 at 8:14 AM
kakzue

akak doakn smoga impian terlaksana.......akak pun nak beli arr alat test nih....akak nak tmbh lg 2...cukup 6...kasi riuh.....nak boy gak....kita sama2 doakan lieya...

March 19, 2010 at 4:05 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy