Wednesday, March 17, 2010

damia's gigi make over....


getiks kan pak mak mia nie.....gigi anak itam sikit dah kecoh pi bawak make over gigi....wakakaakaka....ye ar ko...die baru 5 tahun...nak tanggal gigi susu ni lambat lagi...kang kalo dibiarkan gigi depan die sebatang tu itam...mau selfconfident mia down.... pergh..dasat pikiran mak ko hah......hahahaahhaah.....so dengan semangat yg waja lagi jitu, minggu lepas...ari rabu kot malam pas abis keje pi bawak mia gi klinik gigi NORSHAH kat bangi....suke gile klinik ni sebab name die tu.....ala2 gabungan name aku ngan hubby jek (NOR liayana + mohdSHAH) ....hik hik hik.....meh layan gambar meh...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V
setelah dikebek2 aku jumpe satu pic je yg nampak gigi mia yg hitam nie.....byk pic kat laptop kat umah, tak sempat lak nak copy......korang nampakkan gigi sebatang kat depan tu dah kene makan ulat.....tu kalo dibiarkan ...mmg satu gigi akan hitam....

mia ni pun cam mak die...takut2 berani jek....wakakakakak seb baik dapat doktor yg peramah gile...so mia tak le takut sangat....



aku tgk alat2 ni pun dah rase cam nak terkencing....kikikikiki


sepanjang sesi korek mengorek...tampal menampal...mia elok jek bagi kerjasame...cume tang nak kumur tu jek....mase mule2 tu die pi telan air kumur tu....wakakakaka..penat jek kiteorg tgu bile die nak luahkan...tgk2 dah selamat die togok.....wakakakaakak...gelak besar kiteorg dlm bilik tu ...nampak nooo anak aku haus.....hahaahahahah


mase ni dah menampal2....3 batang sume nye....satu yg hitam kat depan tu...2 batang lagi gigi geraham......doktor pun tak kasi nak cabut sebab die kate belum masenye lagi ...tak sesuai ngan umur mia lagi

tak lame pun...dlm setengah jam dah siap....proses nak bentuk gigi depan tu yg lambat sikit...

so papa...sila laa bayar bil ....wakakakakaakaak

uhuuuuuuuuuuuuuuuu...dah jelita anak aku......wakakakaakak PANG! (over tul maknye)

haa tgk!! dah cantik.....doktor plak siap pesan ngan mia....esok gi sekolah atau balik kg...bagitau kat kawan2 ngan atuk nenek ...ckp gigi mia dah tak hitam lagi tau.......ohoo mekasih laa doktor...kerana pesanan itu...anak aku 3 hari 3 malam non stop bercerita pasal gigi die yg tak hitam lagi nie......huk huk huk


28 celoteh sahabat

haha seronok baca entry kali ni.. memagn terbukti putih bersih gigi mia (gambar last tu)

gigi farhan pun dah ada yang ronggak.. ingat nak bawak gi dentist.. dia hari2 request, masalahnya mak dia ni yang penakut. wakakakakak..

March 17, 2010 at 9:29 AM

aha dh x nmpk hitam dh gg dia.manis sgguh senyuman tuh leh msk iklan ubat gigi nie.dh pandai vergaya.

March 17, 2010 at 9:41 AM

hehehe makin cun dah anak dara ko lieya :)

baguskan anak2 kita tak takot jumpa dr. gigi...

March 17, 2010 at 9:43 AM

aku tak perasan plak gigi si mia nie ada yang rosak.....he he he

berani wei mia....aku rasa kalau batrice ler.....sure dia dah melalak tak hengat punya......tp so far, alhamdulillah...gigi minah tu xde yang rosak lagi.....

mia lebih makan gula2 nie kannnnn...he he he he..

makin chumel ler mia ngan gigi yang telah di make overkan tu

March 17, 2010 at 9:51 AM

bagus lieya hantar anak dara pergi klinik gigi..cantik dah gigi mia putih berseri..x perasan plak gigi dia rosak.salute pada mia, berani dia..kalau aunty masa kecik2 dulu mesti meraung kot..kah kah kah

March 17, 2010 at 9:58 AM

waaa cantik dah gigi dia..nanti lepas ni jangan makan jajan banyak sangat ye.bagus la Mia berani je..haha aunty pun takut pegi jumpe dentist ni macam nak kena pancung kepala je rasanye(ceh!!buat malu je kan :p)

March 17, 2010 at 10:35 AM

xperasan plak gg mia ada itam tu...baguslah kecik2 dah jg gigi..kang kalu terlambat lg ssh..mia beranilah jumpe doc..kalu danish mau tercabut siling klinik tu dgr dia menjerit...he he he..bertambah comel lah mia nie sbb gigi dah cantik..boleh masuk iklan gigi

March 17, 2010 at 10:36 AM

wahhh.. cantek putih bersih la.. bestnyerrr..
tp kan lieya ena x perasan pun selame nie gigi mia kat depan tu dah rosak.. wahahahhaha..
Risau pulak sbb si anis pun kat tengah2 gigi depan tu cam x berape nak putih dah.. x tau naper.. salah teknik gosok gigi agaknyer.. ho3x..

March 17, 2010 at 10:45 AM

psl apa hitam ye..psl byk mkn gula ke? cun dh mia aku tgk..lepas ni ckp ngan mia rajin2 berus gigi..hehehe..

March 17, 2010 at 11:18 AM

hahaha...lawaklah entry ni..sakan ye mak n pak mia ni keikeikei..takut bebenor yer gigi depam mia tu hitam..untung mia dapat mak pak mcm ni hehehe

March 17, 2010 at 11:40 AM

hehehe makin cun dah anak dara hang ni... takde anak nak buat menantu.

March 17, 2010 at 12:59 PM

wah...dah putih bersih gigi mia...berani betoi mia ni. aunty tgk perkakasan doktor tu pun rasa nk terkenc..huhu

March 17, 2010 at 2:05 PM

baguslah mia...tak takut kan..aii makin cun anak dara nih ngan gg putih berseri tuh..ina pun tak pasan gg mia ada rosak..papepun..salute lah kat mia..aunty pun takut tgk tools dentist..huhu..tp cam berminat jugak nak ke situ..leh walk in ke lieya?

March 17, 2010 at 4:16 PM

horayyy..gigi mia dah cantik :)
gigi dina masih elok,kalo tak elok pun aku nk bwk p dentist.cian anak kita kalo gigi xcantik kan lieya

March 17, 2010 at 4:50 PM

ina : klinik tu selalu full...so better wat appoinment.....

March 17, 2010 at 5:19 PM

gigi mia dh di makeover..wahhh..santekkkkkk

March 17, 2010 at 5:23 PM

lawo dah gigi mia.. leh jd model iklan gigi.. heheh..

tingin nk bwk balqis jumpa dentist tp x berani lg.. huhu.. bukan utk ape pon.. utk cuci jerk..tp sha yg tkut lebih2.. eekekkek..

March 17, 2010 at 5:57 PM

owh, kalo gigi budak itam blh dialter balik ye dik..
dikorek ditampal bagai..baru lah akak tau...kurg pengetahuan btoi lah kakak ko sorg nie....kekeke..

mmg akak salute lah kat mia....
akak sndirik pon takut kalo jupe dentist nie..mia rileks je kan..
tang dia telan air kumur tu mmg lawak lah..adehh mia..mia....

lenkali nk brjaga2 jugaklah gigi yusry ngn farah tu...takat ni lom ada itam lagik, risau gak kan...

March 17, 2010 at 6:12 PM

wah dah putih berseri la gigi mia...nie itam tu sbb pe?mkn sweet byk ke???aku pon riso gaks aqil tu suke mkn sweet..tp sib baik la dia nak gosok gigi...

March 17, 2010 at 6:43 PM

good job walau mahal..
gigi kecik2 kena jaga,
bila dah besar, baru sibuk nak pakai braces la apa la...leceh tau.

u r right, gigi dan bau mulut plays a part in one's self confidence level.

March 17, 2010 at 8:23 PM

Weyy.. ni first time aku tengok mak orang tampal gigi susu anakk!!! Ha ha.. ni mantenance baeekkk punyer dari kecik.. leh demand hantaran tinggi sket nanti ha ha ha

March 17, 2010 at 9:46 PM

alahai comey gigi mia...puteh berseh
x takut erk......bagus lah mia ni
akak masa kecik2 dulu paling takut tengok Gerudi GIGI tu
hehehe takut den hah..........

March 18, 2010 at 6:39 AM

bagus a mia ..gud girl..gigi dalila pun yg sebatang tu dah bermasalah... akak pernah bw dalila p jumpa dentist... baru baring atas kerusi tu dah cembeng... camna tu..? gosok gigi pun xmo... kdg tu akak buat kejam jer.. gosok cara paksa.. sampai tergolek golek a dlm toilet...

March 18, 2010 at 3:30 PM

Bagusnya dia tak takot ngan dentist. kalau la budak sekecik tu tau auntie dia ni takot ngan dentist, mau gelak smp terkencing dia kan? hohoho

March 18, 2010 at 5:22 PM

salam lieya... nak pulak dentist tu buat ye... coz gigi anak lieza pun ade hitam kat depan.. so dah bw gi dentist... ikut nak cabut je.. anak lieza pun dah iye2 nganga nak cabut.. tgk-tgk dentist tak nk buatpe... dia kata gigi tu kuat lagi.. so kena tg jatuh sendiri... ni gigi tu dah reput separuh.. so kalau nak bw dentist lain.. nak ckp ape ye....

March 19, 2010 at 10:09 AM
kak zue

sib baik mia nih jenis x penakut....relex jer nmpk..bdk baik la katakan....lepas nih senyum sokmo...

March 22, 2010 at 10:41 AM
Christopher

This will not have effect in fact, that's exactly what I suppose.
shrimp recipes easy | patents search | The Dalles Oregon

November 24, 2011 at 1:32 AM

He..he.. Doktor tu memang ramah.

November 10, 2014 at 1:47 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy