Monday, March 29, 2010

weekend mia & mia ~~~~~~

biasak ar ari senin punye entry sah2 aku update ape aku wat weekend aritu..... kui kui kui.... kiteorg kuar pi kg baru....amik baju kat tailor yg biase aku tempah tuh.....gile jauh kan...takper ar, sekali anta kain byk2...amiknye lagi 2-3 bulan heheheheeeheheh.....meh ar tgk gambar yg ade....jgn malu2 yeak......heheheheeheh

*
*
*
*
*
*
*
V

si tembam mija.....pipis yg ari kene kokak dek maknye wakakakakaakak






lawak gile....pas amik gambar nie, aku tunjuk kat mia....terus di cubet aku.... marah kononnye...katenye " laaaaaaaaaaaa nape mama amik gambar salah....gemok jek muke mia nie"......har har har....takleh terima kenyataan yg ko tu mmg gumok pun........wakakakakka





team gegirlzz yg ade kat umah ......auuwwww!!!!





mak dare dan anak2 darenye.....heheheeh






ni laa pengikut aku bab2 makeup nie.....mija tak layanzz nyerr







oucch!! oucch! its hot la mama.... mia nak pakai spek ar........






mia in the house!!!



dah sampai kg baru.... pas amik baju, pi pekene nasi padang kg baru






nie ar kedainyer....





dak kepoh sibuk nak makan ulam gak....






aku nye nie..... ayam penyet....ikan ape ntah masak gulai minang.....ulam....byk gile lauk....tak tau nak amik ape....






nak ke...meh lieya suapkan heheheeheh





dalam pukul 3 kami ke alamanda plak....cuci mulut plak ngan sekerim lecka2 nie ......kemain jauh kooo dessertnyer......heheeheh







pastu gi GSC...nak tgk jumbo gajah biru tu dah takde disiarkan (tak laku kot huhu) last2 tgk alice in wonderland...menyesal gak tak tgk mule2 kuar dulu...sebab cite ni best giler!!!









so far mia n mija tgk citer ni sampai habis dgn behave sekali....yg hangins nye...kuar jek dari GSC...mia tanye soklan yg best sekali...... "mama, tadi tu kite tgk citer ape....alice tu sape?"......
ceh! betuah punye bodak!!

**oh yes!! berjaya mengsnap pic laki aku mengunyah segenggam pop corn.....wwakakakaakakak





malam plak kami sambut earth hour sambil pekena mee hailam





ahad ?.....cam biasak ar....pi pasar...soping barang dapur......tipikal works as a mother lor!!!

22 celoteh sahabat

va va va va...sekali hantar kain....mau berpasang2 kan ko lieya....yelah...tailor kemain jauh...

aku dah slow sikit bab kain2 pasang nie..since tailor aku dah tak amik order biasa..dia layan order baju pengantin jer...hu hu hu...cuma sesekali hantar kat simpang...@ bintang mas..sure ko tahu kan...tp kemain mahal wei jahit ngan auntie tu...nasib jahitan dia kemas and sedap di pakai....

tulah..aku tunggu gark Jumbo gajah biru tu kat kluang nie..x kuar pun....alice in the wonderland tu pun x tayang lagi ko kat kluang...hampa aku...tp sabtu tu...aku berjaya gark bw batrice tengok wayang yang citer dia best giler...lepas nie aku suggest ko tengok citer tu...citer apa? nanti aku habaq yerk...

March 29, 2010 at 8:45 AM

maaaaaiiiii!!.. banyaknyer yeh!.. ena pun camtu gak lieya.. tp yg jd byk tu selalu time nak raye je.. nie pun ngah plan nak p cari kain.. ye la senang nak raya x yag susah2 anat lagi.. cumer takut gak badan yg semakin mengembang dah lately.. huk huk huk..

comei arr pakai spec tu.. wuwuwuwu..
ena paling suke makan nasi ngan mcm2 ulam tu lia.. yg best tu ulam & lauk penuh pinggan.. nasik nyer cinonet je.. kekekeke..

March 29, 2010 at 9:00 AM

patut ar lieya ni sokmo nampak muda jelita... rajin meng"ulam" rupanya.. memang terbukti nampak cam sentiasa 21 tahun.. tak macam anak 2 orang..

dulu akak rajin gak meng'ulam' ni.. laaa ni dah jarang, tu pasal dah tak awet mude.. hehehe

cun ar spek mia.. kaler putih tu cam nampak retro kan

eh kau hantar jahit baju kat kg baru tu kat ner ek?? ok tak jahitan dia

March 29, 2010 at 9:29 AM

wah..tu antar baju stok baju raya ke baju keje lieya?aku dah melambak beli kain tp nk tempah nya tah bila la..

March 29, 2010 at 9:36 AM

jauh jauh tailor lieya ..jauh lg tailor akak..kat segamat tu..hahaha.. tu yg jrg buat baju baru.. pernah try tempah area sini ..masih lom ketemu yg shesuai... tulah kan lieya kalo dah serasi tu ..jauh pun sanggup...

dalila pun suka metap.. sakit hati gak mama dia nih kdg² tu.. nak p skul pun metap metap mengalahkan mama dia...

fehhh spek mato mija cam artis a...

March 29, 2010 at 10:06 AM

amboi mak n anak sama naik..suka tgk gaya pose n sorang satu handbag nya haaa....anak girl katakan..xsabarnya..he he he

lama dah sy update psl weeken sy, kemalasan lah lieya n skrg ni berkira2 bila lah nk bsalin. cite ade je weeken tp xnk update blog..he he he..xpelah sy bc n3 kawan2 jelah..

March 29, 2010 at 10:06 AM

kemain jauh lagi tailor lieya..tp tu lah ..kalo kita dah serahsi..mesti nak org tu gak ..

kty lom tgk lagi citer alice..tuh..

March 29, 2010 at 10:16 AM

mesti banyak hantar kain tu..kalau sedap mmg tmpt tu jer kita akan hantar x kisahlah jauh pun jan..
tgk eskrim tu terliuk den..mija bam2 pun tetap comel. Tak bam2 pun dia, kamera twrlebih fokus jer..hehe

March 29, 2010 at 11:46 AM

dh tkde citer gajah tu ye..
abis tu anak2 ko tk bising ke lieya tk dpt tgk gajah?
mujurlah ada pggnti alice in wonderland nie...
ramai gak org ckp cite alice ni best..

March 29, 2010 at 1:02 PM

bestnye dua badik nie gie jenjalan ekk..siap posing maut tu..hehehehe..wah lieya dah anto baju raye ke..cepatnye awak.....

March 29, 2010 at 1:57 PM

bnyk menempah ler nih ek..kalo jahit selesa pakai..senang kan..tak yah tukar2 tailor..

tuhlah..tgk anak2 lieya nih..tingat arissa pun dah pandai mekap2..ibu die failed gak bab mekap nih..hehe..

cantik lak blause lieya..berkenan..hehe

March 29, 2010 at 2:40 PM

salam lieya..
maaf lama tak jenguk sini.. bz ngalahkan PM hehehehe... akak tingin gak nak gi mkn2 kat kg baru.. tp suami akak kalu sebut je KL awal2 surrender.. huhuhu...
akak suka tgk gambor lieya berlatar belakangkan KLCC tu.. selalu nampak dlm drama2 yg buat penggambaran kat kg baru tu kan.. dari kg.. tp latarnya bangunan pencakar langit.. mahal tuhh.. hehehe.. tak lama kalau kg baru dibangunkan.. takde dah pemandangan mcm tu... semua jd sejarah.. itupun kalau jd ler kan.. hehe..

March 29, 2010 at 3:06 PM

lieya kain untuk raya ker??? sedapnyer aikerim...

March 29, 2010 at 3:51 PM

aduh tomei sggh anak2 ko ..bilalah pipi maryam nak bam bam camtu...

March 29, 2010 at 4:02 PM

rajin tul ko wat baju kurung yer.. skali antar brpasang2 tu.. baju kurung aku leh kira ada brp helai.. g keje aku pakai pants ngan kemeja/ blouse je.. senang nk brgerak..

bes ke citer alice wnderland tu.. ada unsur2 seram x.. aku nk bwk echa g tgk citer tu tp cooi kata x boleh sbb dia kata cam ada seram2.. yer ker lieya.. ker laki aku saja kelentong aku nih

March 29, 2010 at 4:04 PM

wah lieya...satu hari punya program agak pack juga ek...mr. hubby lieya pun ok jer ek gie jalan2 dari pagi sampai ker malam...kdg2 org laki nie ada angin dia juga...tiba part rajin tak yah kita ajak...hehehe...

banyaknyer baju kau htr kat tailor dik...kak lynn nie ada gak 3 pasang yg x berhantar...tak tahu nak htr kat tailor mana...huhuhu...

March 29, 2010 at 4:10 PM

lieya akak suka betul tengok anak2 ko nie tau...mak dia apa lagi sentiasa jelitooooooooo...apa rahsia wei....nak gak mcm ko tu...

March 29, 2010 at 4:45 PM

banyaknyer tempah baju

March 29, 2010 at 4:49 PM

mcm adik dan kakak ler.... kena tanya rahsia ni.. ahaksss

March 29, 2010 at 5:24 PM

lieya : jom joint contest nie...http://impianfikaryna79.blogspot.com/2010/03/contest-yertempat-mana-paling-romantik.html

March 29, 2010 at 5:30 PM
kak zue

amboiii kemain lg anak beranak nih....comel arr beg mija & mia...cute sgt2....ermmm bila nak jmpa lg nih,.......rinduuu arrr...

March 29, 2010 at 7:54 PM

byknya skali anta.. tp ok aper.. jimat minyk.. sekali harung.. ekekek.. trliur seh tgk mu mkn.. lapar perut ni ha..

April 1, 2010 at 8:11 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy