Monday, March 22, 2010

belon laa haaai belon....

org kecoh2 pasal belon panas ni kat fb...ikutkan dah 3 kali kot buat kat putrajaya nie...tak penah aku rase nak pegi...sebab tak tahan ngan sesak2 org ramai...tak tahan ngan panas pun yeak gak....abis2 pun tgk camni ar....lepak kat balkoni umah...tgk dari umah jerk.....tgk ar..ralit mia mija tgk belon2 tu berterbangan....terjerit sebut bentuk belon tu...ade yg bentuk buah...ade yg mcm lion....ade yg pakai spek.....mcm2 ar....







paling suke tgk...mija ar...mia tak heran sangat die...






sabtu pagi tu....mija dah bising2 nak tgk belon....so jom ar...kul 11 kuar umah....kang kalo gi lambat....matahari dah terpacak...




dari dlm keter dah terjerit2 bila nampak belon...ayoyoyo susahnye parking.....fenin cari parking oit!! nie laa putrajaya....susah parking baik kat opis atau kat umah!!






mija yg excited....mia....kene aircond kete dah lalok..




last2 parking pun block keter org..sebab dah plan tak lame....asal dpt amik gambar....boh kat blog, fb ngan mms kat atuk mia mija kat johor....jadikkk laa!!





mase ni sape2 yg berminat nak naik belon ni boleh ar naik...bayaran soploh hengget ajek...tapi bukan dibawak terbang....just turun....pastu belon tu terbang ke atas sikit...pastu turun balik....puiii! membazer jek..setakat turun naik...baik nak lif kat umah wakakaakakak....nak naik yg dibawa terbang jauh sikit tu....mahal wei kene bayar wakakaakak...lagi pun mak gayat!! sori ar nak naek!!





tapi tak semeriah tahun2 lepas ar....





mija yg tetap maintain sengihnye walaupun panas...mia dah start nak muncung tuh huhuhu






bergambar lagi ...dan lagi...dan lagi....dan lagi....





shantek kan aku...eh silap....shantekkan belon kat bakang tuh...






last kopek bergambar sebelum balik...peluh dah meleleh wei...melekit ketiak!!





getiks posing camni kan?....wakakakakaka





last but not least...penutup citer hot ari balloons......layan laa gambar si mungil yg ari2 kene 'perkosa' ngan aku nie.....wakakakaak....mulut becok membebel (ikut mamanye la ni peramah bebeno)...hari2 kene geget bibir tu ngan aku......wakakakakakaaka...nyum! nyum!!





haa tu citer ari sabtu...ari ahad?....best...mmg best...nanti i hapdet key....esok ke...rabu ke ...kamis ke....jemaat ke.....PANG!!! wakakakakaakak










18 celoteh sahabat

wah bestnya pergi tgk belon...kalau nurul nak naik belon tu alamak idoklah bab gayat mcm akak hehehe...
biasalah kak ada anak ni kene jugaklah bawa diorang g jalan-jalan kan hehehe...

March 22, 2010 at 8:57 AM

lieya semalam kak dod pergi ballon tu lom stary lagi. dgn baju kurung paneh ya amat. last2 gi lepak kat nandos....
best nya tengok ballon lieya snap nih

March 22, 2010 at 9:01 AM

kalo p sana kompem sesak kan lieya..tp xpe la, berbaloi anak2 dpt tgk belon :)

March 22, 2010 at 9:16 AM
kak zue

amboiiii bestnyer g tgk belon panazzz w/pun x naik kan...comel sungguh 2 bradik nih..tahun ni akak terlepas la...nak g ptg org ramai sgt....terus x g...

March 22, 2010 at 10:36 AM

best2..plan nak g gak tgk belon tu..
tp laki aku kecoh tak mo..panas katanya..lagipun suri baru baik demam..

p/s:laki aku ada agenda lain..malam bawak aku ngan suri g i-city rupanya.

March 22, 2010 at 10:43 AM

salam,
tgk dari view rumah lieya lagi best..panas giler.nieda punyalah excited hari sabtu pukul 7.50 pagi dah gerak dari shah alam nak tgk belon panas, sampai putrajaya dlm 8.15 ramai giler org, huhu x berbaloi pun pergi..

March 22, 2010 at 10:51 AM

tgk mcm best..tp bila pikir jemnya tu..baik dee dok diam2 je kt umah..hihihi..

March 22, 2010 at 12:04 PM

Ingat ngintai dr tirai besi sajork.. upernyer p juge akhirnyer ye lieya.. uwaaaaaa... jeles weiyh!.. sbb x pernah merase pon.. hu3x..

dasyat nauuu ayat "perkosa" tu lieya.. keh keh keh..

btw, memg cantek picture 2tu..

March 22, 2010 at 12:58 PM

bestnyer tgk belon..

March 22, 2010 at 1:41 PM

perghh lama giler tak lepak kat blog kawan2 ni.. maklumlah terlebih layan pesbuk.. hehhee..
weh aku paling ske entry pasal planning ko tu... moga berjaya ok..
mia n mija tetap menten kiut.. hehe sonot ar layan belon panas ni.. kalo leh naik lagi syokkk... hhehee.. leh tgk view putrajaya dr atas plak..

March 22, 2010 at 3:34 PM

best arrr.. dr umah dah leh nampak itew belon... huhuhu.. sedih thn ni x dpt p.. xpe maybe next time balas dendam...muhaakkakaak... syok arr ko lieya... dekat ngan umah leh la p... tp mmg ramai org kan

March 22, 2010 at 3:50 PM

bestnyer tgk belon, colourful..sama la kita lieya..mak pun gayat tahap max kalo naik benda2 camni..x pernah try pun..confirm gayat punyalah...ekeke

March 22, 2010 at 4:38 PM

bestnya gi tengok hot air balloon..akak yang tak sanggup tu lieya bersesak2 tu la.kang masuk keta sure fening kepala :-(

March 22, 2010 at 4:43 PM

org putrajaya sure ramai yg terjah sini last weekend ye lieya..
akak gak tk brkesempatan nk pegi dr thn lepas lagik....
layan pic2 ko ngn mmber2 lain yg pegi jelah nmpaknya...

ko kuar umah kol 11 pg pon dh kira lewat gak tu lieya, mmg haruslah brpeluh ketiak hah...hahaha...tp tkpe, janji dpt posink2 kan...puas ati leh posink kt area2 belon tu..

March 22, 2010 at 5:42 PM

akak...

saya bagi akak award..singgah lar my blog...

March 23, 2010 at 1:00 PM

cantik2 belon tu...byk jgk pic belon yg sempat lieya snap ye..akak gi thn lps ke thn sblm tu ke, langsung x dpt nk snap sbb masa kami sampai, belon2 tu dh berlepas naik...rugi je dtg dr jauh tp x dpt tgk...kali ni malas plk rasanya akak nk gi...

March 24, 2010 at 1:57 AM

arrrggghhh frust la lieya kite tak dpt pegi.. konon2 nak pegi ms last day.. hari ahad lepas.. hmm cedihh jer.. hujan lebat tull.. huhuhu tunggu next year je laaa.. (",)

March 24, 2010 at 10:47 AM

huh pakkal la belon tu ada kat putrajaya jer, boleh la korang datang awal2 ek, kalau akak sampai, compem2 parkign tak de kan.. heheh, tu la akak pun gayat dah naik belon ni, tpi rasa macam teringin..

haah la leiya, rasanya tahun lepas ada macam2 bentuk belon ni.. yang kalini sama jer bentuk belon tu. cuma kalerful la kan..

March 24, 2010 at 3:38 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy