Friday, December 30, 2011

dayyan gedek2 tomey2.....

kelam kabut idup mak dik non oiiii!! tu yang rompong2 update blog tu kekeekekek....bukan kelam kabut ape pun, anak masuk darjah satu jek pun ha ha ha.....macam nak anta anak masuk U jek kaedah busynye kan hahaahahah...... semalam orientasi damia kat darjah satu..so far okey laaaa.....next week berderet le cuti dari ari rabu sampai jumaat kot nak tgk damia camne kat sekolah nanti....nanti aku update cite pasal sekolah mia yeak....utk arini moh le layan si gedek2 aku nieh.....gedek2 lagiiiii....nak buat camne, jejake terhangat di rumah skrang ni, op kos le gambar die jek byk ha ha ha!!

*
*
*
*
*
V

video dayyan tekekek gelak kene usik ngan mia......mia mmg pandai agah adik die....terkekek2 gelak dibuatnye dayyan...kalo ngan mija mmg tak ngam....kejap jek mija main ngan dayyan, dayyan dah start melalak....





dayyan di usia 8bulan 3 minggu.... takut2 lagi nak berdiri....berani sikit2 jek nak berdiri....haih! manje beno!




mase ni kat melaka, pekene coconut shake klebang....tgk ar budak kecik ni....pantang offer, laju jek nak ngap 




budak suke makan....sumbat le ape pun..sume die telan.....paling suke mkn roti....buah pear pun die suke.....





paling suke gi jalan2.....dok baik jek kat stroller selagi stroller tu berjalan...bile stop jek siap le die punye meroyan...disebabkan itu laa asal weekend mak pak die tak penah dok umah hahahahaahaha 





geng papa sok ni tgk bola....




simpang siur melangkah ha ha ha





tomey2 gedek2....dah pandai panggil mama ngan papa....kakak plak die sebut 'atta' hahahaahah comel giler!!




budak manje papa....tapi bile nak nenen pandai panggil mama.....mama jugak ko cari!! ha ha ha




pengarang jantung hati intan payung.....ini mcm seronok ade baby kat umah, lagi setahun beranak lagi laaaa hahahaahahahaha



weekend ni cuti lame jugak kan....nak cari barang sekolah mia sikit lagi....cikgu die mintak sediakan sempoa.....sempoa kayu tu tau...ish ish...aku dulu sekolah darjah satu takde pun belajar bende tu huhuhuhu
korang mesti dah plan nak gi jalan2 tu kan.....






** nak tgk ombak rindu kat astro first laa weekend nie.....nak layan kat youtube tak puas laaa....










23 celoteh sahabat

rambut dayyan pjg melepek dh mcm baby girl lak dee tgk..tapi anak2 lieya tang makan mmg no problem kan..seronok dee tgk..tang perangai nak berjalan tu ntah ikut sapa lah ye..hahaha...

sib baik dee beli ikut senarai buku yg dibagi sekolah..so, sempoa mmg dh beli pun siap2..hehehe..tp sedih tak dpt tgk mimi orientasi dan first day sekolah..huhu..

December 30, 2011 at 10:33 AM

Wahh dah besar mia ye..dah nak masuk sekolah. Anak akak yg nak masuk tadika sebab dah 4 tahun, itu pun dah rasa "wah dah besar anakku".
Suka tengok jejaka hencem tu bertatih jalan..comeiiii

December 30, 2011 at 10:34 AM

oohohoooo....rindu giler sama ini budak gedek2!! lama x buka blog lieya,line b/band lemau tahap maksimum!!

dayyan dah pandai panggil mama/papa yerk..waa..mmg comel! sama jugak ngan piyas ler..tp piyas x pandai lg panggil kakak...b'diri pn msh m'gigil2..huhuuu... x lama lg dah genap setahun tp masih blm ada tanda2 nak pandai b'jalan...

December 30, 2011 at 10:48 AM

akak pernah blajar sempoa.. hehehe.. tapi sampai sekarang tak faham nak guna..

December 30, 2011 at 11:33 AM

sengaja ko pjgkan rambut dayyan tu yer ..npk lain mukenya..

cpt jln dayyan..nnti mama ley jogging2 ngn dayyan..gg dah byk ke lieya?

December 30, 2011 at 11:34 AM

Lieyaa..biasa laa..teruja nak antar anak2 yg tahun satu kan.. Lama tu cuti seminggu yer.. :)

Sedapnyaa akak tgk coconut shake tuh..nyum2.. :)

December 30, 2011 at 11:40 AM

wah, kalo dayyan dah pandai jalan lagi meriah la umah ko yerk lya...

December 30, 2011 at 11:50 AM

sekejap je dayyan dah 8m..tak lama lagi dah boleh jalan...

December 30, 2011 at 11:56 AM

ewaaaah.....si gedek2..
yelah lieya.....rambu dayyan dah panjang..dah cute mcm baby gurl..kasi cantas lerrrrrrrr

bila dayyan tak buat rambut pacak..lain betul rupa dia kan lieya...he he he

ehh! sempoa...selalu sekolah cina jer pakai sempoa nie utk matematik...
kita dulu....sanggup kira guna lidi yang dah di patah2kan tu kan...ikat 10-10.....jenuh kena marah ngan mak coz' penyapu lidi asyik mengurus jerrr...

December 30, 2011 at 11:56 AM

i tengok video clip tu pun makes me smile....
ur kids nie bab makan memang i respek lah sis...
senang nak bawa jalan, kalo gitu...

tu laaa zaman skarang nye skool dah lain dari zaman i...
nak ngajor sendiri pun cam dah tak boleh tau...

December 30, 2011 at 12:09 PM

Gambar orientasi damia tak de ke lieya. amboi sidayyan dah semakin besar, rambut dah panjang. tengok dayyan ni rasa nak cubit pipi dia .comel .biasalah tu lieya sidayyan cam firdaus, manja ngan ayah, bila membuang panggil mak : )

December 30, 2011 at 2:33 PM

rambut dayyan dh cam artis korea ko heheeheh... tp cume mata je beso nyeh3..

amboi2 grm tgk mata ngn tgn dia kalu nmpk air..pantng sume nk capai...

dh belajar tatih2 tak lama lg lah tu... psni siap lah umah ko dia tlg kemas

December 30, 2011 at 2:48 PM

dah 8 bulan?...rasa mcm baru jer kak lieya bersalin....makin besar makin comel....nie kalau dah start dapat kaki...jenuh kepung la mama ngan papa nyer nnti....heheh

December 30, 2011 at 3:03 PM

tomeinya dayyan
geram akak tgk pipi dia
hurmm dah dpt kaki sokk x terjekar papa tuu ;)

December 30, 2011 at 3:16 PM

tak bez pun ombak rindu tgk kt tibi..huhuhu (marah org yg suke OR karang kat ai)

eeee...geramnye si gedek ni!!

okeh, nk culik jap!

December 30, 2011 at 4:39 PM

tomeinya dayyan.srronok kan tgk keletah baby

December 30, 2011 at 6:52 PM

alahai comel... mcm rupa anak buah dela... :)

December 30, 2011 at 8:36 PM

ala tomei2 dayyan..
lamanya aku x masuk blog ko ni pompuannn..
tapi camna pun pic of the day is..
pic shah lekat puting kat baju tu!! sgt sempoi ok!! hehehhe

bila le hazry nk ok naik stroller ni? mamat ni jauh beza dgn hardy tau. hardy dulu naik stroller je diam, pastu senang tido sendiri. yg hazry ni... isk isk isk.

December 30, 2011 at 8:51 PM

rupa dayyan dh mcm baby girl la pulak bila rambut pjg,....hi.hi.hi...

pndainya mia jaga adik..gelak sakan dayyan.

Selamat dtg ke alam prsekolahan utk mia..semoga jadi anak yg rajin n pintar...amin...

January 1, 2012 at 9:40 AM

makin encem dak dayyan ni..
maunyer lekat bekas kl duk ngan untie sari, nk2 part dagu tu..

aiiissh, mkn le rasa yeyenyer nk tambah zuriat ni, wishlist 2012.. =)

apepun, selamat thn baru 2012 lieya!

January 1, 2012 at 9:40 PM

comeinye dayyan lieya oiii... panjang dah rambut dier.. geram nah tengok..

January 2, 2012 at 8:43 PM

cepat dayyan pandai ckap..dh lama aunty tk pekena coconut shake la dayyan...

tgok ombak rindu kat dvd je...emm novel lg best kot pd yana :)

January 2, 2012 at 8:49 PM

comel nyerrrrrrrr tengok dayyan sekarang...geram.... kalau jumpe mesti terus minta izin nak cium gomoi ni...

January 4, 2012 at 9:02 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy