Friday, December 16, 2011

nasi lemak oo nasi lemak....


simple and quick update......antara peberet nasi lemak kami.....lokasi kat food court presint 8.....lambat sikit sure lauk dah abis....




sambal paru wajib aku yg punyaaa!



ayam berempah sah2 en laki yg punyaa...




peberet mia nii....kalo makan kat kedai ni, mmg sepinggan die bedal sorang....




ni sikit jek yg beratur...selalu panjang kemain....dulu nasi lemak taman warisan jadi pujaan...semenjak tak sedap dah, terus lari ke sini plak.....putrajaya ni bukannye byk port makan yg sedap pun.....



sebenarnye takde cite nak update hahaahahahah....gigih mak korek2 gambar2 lame dik nooon oiiiii!!







**dayyan makin ngade2...pantang muke mak die ni ilang dari depan mate die...siap laaaa melalak sambil sebut maaaaaa...maaaaaaa.......haish!!~

















28 celoteh sahabat

nasi lomak pujaan hatiku sekarang ni lieya.. sdpnye..

December 16, 2011 at 9:02 AM

akk dah rase nasi lemak kat situ...ok lah bestnye hehehe...amboi dayyan mengada lebey yeh..pasni leh la mama jd kan alasan tu bermalas-malasan ekekeke...

December 16, 2011 at 9:05 AM

aku baru jerrr lepas melantak nasi lemak lieya oittt
ko plak buat entry pasal nasi lemak

kalau kat tempat aku nie
nasi lemak termantap rasanya kat simpang nak masuk rumah aku...
sebungkus rm1...tp shedappp ko..
aku kalau makan tak cukup sebungkus...
he he he he

December 16, 2011 at 9:23 AM

malam tadi baru gi taman warisann.. mee bandung tak de umphh uhuhuhu

nasi lemakk sambal paru memang kesukaan aku jugakk! uhuhuhu

December 16, 2011 at 9:55 AM

baru pg tadi bf nasi lemak kat kg baru, erm..... so so jerk rasa dia..

hikhik dayyan dah pandai ekspresi rasa rindu kat mak dia lorrr... hehe

December 16, 2011 at 9:59 AM

sodapnyaaaaa...pos boleh tak?

December 16, 2011 at 10:04 AM

heheheh... ns lemak sapa yg tak suke lieya oi... heheheh

dayyan nk ko ada dpn mata dia ek... dh pandai panggil maaa yek, papa bile lak

December 16, 2011 at 10:06 AM

uiiiissshhhh...terkecur air liur ku sis.....nampak yummeh sungguh!

December 16, 2011 at 10:08 AM
Anonymous

lama lieya tak update pasal breastfeeding dayyan.. masih ber bf lagi ke atau dah bagi susu lembu..

December 16, 2011 at 10:16 AM

adehhh... lieya nasi lomak ni memang menu wajib akak klu weekend... hehe.. esok kena la gi cari macam nasi lemak lieya tu... paru goreng akak suke tu... hehe

December 16, 2011 at 10:46 AM

Lieya : Reply kepada soalan mu itew... he he
*********************************
Re Lieya : Nak tersembur air aku minummm baca soalan terakhir nko tuh!! wahahahahaha..

wah kalo hubby aku bace ni harus guling2 kegembiraan ngahahahahhaha!!!

entah laa.. aku pun tak tau apa rahsia nya.. yang pasti kat rumah aku ni jenis tak menyimpan sangat kudap-kudapann.. unless utk budak2 makan (coco crunch ke biskut2) sbb budak2 kadang susah betul nak suh makan nasi esp Dania.

Kitaorg memang biasa makan heavy meal ikut jaduall sarapan pagi ~ tengahari ~ minum petang (kadang) ~ malam memang mostly makan nasi.. uhuhuhuh. waktu perantara tu jenis tak pandai sgt mengunyah2 sebab dah kenyang heavy meal time makan. Hubby aku pun kadang makan nasi 2 pinggan gakk uhuhuhuh.

Lagi satu, kat rumah tak buat sangat air maniss.. kalau buat pun manis2 buah2 jee kecuali la air yg buh susu.. hubby aku yg request jgn buat air manis2. sport2 pun dah jarang2 dia pergii uhuhuhuhu

P/s: Ehh.. korang pun mantennn apaa..! tak overweight gak kann

December 16, 2011 at 10:49 AM

adoi aku ni dh la lapo...nk lunch...nmpk plak nsik lmak ko nih...tu nmpk smbal kerang plak lg...adooyaiiii...huuuuuuuuu

December 16, 2011 at 11:49 AM

aku pun ada gak mkn nasi lemak kt gerai tu...sambal dia sedapkan...hehehe

December 16, 2011 at 12:18 PM

tgk je sambal dah npk sdap..lg2 sambal paru..lapo lak dah ha...

December 16, 2011 at 12:55 PM

sedapnya..suka bubuh kerang

December 16, 2011 at 1:37 PM

asben dan anak2 ena pun suka snagat makan nasi lemak lieya.. ena je terkeluar dari senarai.. ngenagda sikit nak makan dari air tangan keluarga saje.. cehhhh.. or bila terasa teringin..

December 16, 2011 at 1:49 PM

sedap yerk... selalunya akak kalau gi putrajaya rumah adik ipar selalu dia suruh ada soran g kakaktu masakkan dianyer punya nasi lemak ngan sambal memang menjadi pujaan hati dari dulu (dah 9 tahun duk putrajaya adik ipar akak) ..teringat kat arwah bapa mertua akak, kalau makan kat mana yang sedapler gak mesti dia kata nasi lemak kak ros gak yang sedap... memang sedap dan murah sangat....
so mmg nasi lemak putrajaya yang akak tau sedap nasi lemak kak rosjerle...

December 16, 2011 at 2:25 PM

Macam sedap je tengok lauk paru tu lieya.
Suka akak nengok ada luv luv kat gambar gambar tepi tu. Pandai lieya buat.

December 16, 2011 at 2:30 PM

tapi mmg nampak sedap nasi lemak tu.....dayyan manja2 ada makna tu...hehe

December 16, 2011 at 2:37 PM

nasi lemakkk!!~fevret!!

paru?? fevret..

lastly..alahaiii lapor ler pulakk!
skit leww kak....

December 16, 2011 at 3:00 PM

amboi..pandai da dayyan panggil mama ye? cepat jek da besau..

setakat ni yg paling mabeles nasik lemak ibu mertua ku jek..tapi selalunye berdoa jek die watkan nasik lemak, kang request mau die bagi back hand sambil berkata..masak malas! huahuahua...

December 16, 2011 at 4:33 PM

Sedapnyaa nasik lomak ko Lieya.. Paru lagik plak tuh feveret akak gak tuh.. :)

December 16, 2011 at 6:13 PM

uishh kalau ada daun pisang dikk sedap je kan :)

December 16, 2011 at 11:16 PM

membangkitkan selera betul.. sok nk kena pekena nasi lemak gak la hihi

December 16, 2011 at 11:39 PM

Arghhh tetiba teringin nak makan nasi lemak lauk paru jugak!!

December 17, 2011 at 11:23 AM

sedapnya nasi lemak tu....paling terliur tgk ayam goreng tu....suka yer mia mkn nasi lemak tu..mmg sedap sgt lah tu...kene ngan seleranya

December 18, 2011 at 1:51 PM

dayyan manja : )

lieya sama ngan akak suka paru. sedapkan paru sambal, akak suka paru yang tak garing.nampak sedap nasi lemak tu : )

December 18, 2011 at 8:34 PM

Ciku baru makan kat sini semalam..sedap..tadi baru balik dari sana lagi makan nasi lemak ayam..sedap sambalnya.salam perkenalan :)

February 9, 2014 at 12:31 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy