Monday, December 19, 2011

dayyan play2....

hai hai hai....selamat pagi semua!!! amboi2...masing2 muke ..sengih sampai telinga....mane tak sengih sampai telinga...arini ari gaji bagi org gomen...siap dengan bonus sekali masuk kan .....he he he...boleh le tambah2 wat belanje sekolah anak2......lagi satu, tak sabar ni nak tgu surat opsyen kuar nie.....bukan tak sabar nak sain, tapi tak sabar nak tgk gaji baru yg unit gaji dah kirekan...tang kire sendiri jgn ckp ler...dah bape kali berangan2 kire sendiri hahahahaahah.....pes sekali aku nak buat, tambahkan potongan gaji tuk simpanan ASB miamijadayyan....sebelum ni mmg dah potong..tapi ni gaji dah naik cikit, tambah le lagi potongan tu, senyum lebar sikit bile update buku time akhir tahun...nak harap aku simpan sendiri tiap2 bulan mmg nan ado...kene siap2 potong..aku ni bangse leh tahan gak borosnyer  huhuhuhu.....disebabkan masing2 dlm hati ade taman....jom layan pic budak yg selalu memberi taman dalam hati mama, papa n kakaks2nyerrrr.....lap u dayyan!!!






sekarang ni dah pandai sepah kan umah.....so skrang ni 3 kepale laaa tukang kumbah mainan!




budak gedek2 ni dlm gambar jek nampak tembam..sebenarnye dayyan ni takle tembam mane....cume montel jek hahaahahahah




sume bende nak test rase!




dlm byk2 mainan, menan ni le peveret dayyan...tak tau naper!




kaki gedek2...




muaah...muaaah dayyan!




khusyuk hah tejelepuk main mainan....




rambut lebat gile...dah mcm pakai helmet dah ko dik haahahahahaaha




tangan tomey2....




gedek2 ngan papa gedek2...




hero mama, mia dan mija....




apehal plak bapak ko buat peace camtu....comel le konon tuh!




kan aku dah ckp, die suke menan yg nie.....




arini bawak bekal gi sekolah bubur nasi + puree kurma...ntah ape mood budak sorang ni, tak mo dah mkn bubur ayam + sayur2 atau pun bubur salmon + sayur2 ...dah boring kot...nak bubur manis2 plak.....bab ngade2 jgn ckp...tak leh lee kite hilang dari mate, jam2 tu merengek ngade2....adoi dayyan, camne le ko kat nursery .....jgn penin pale teacher nak layan sudah.....oh yeak, dayyan aku dah test bagi makan telur, ..semalam buat sup telur + kentang tuk mia mija...aku lenyek2kan bagi die mkn sekali....tunggu gak ade tak alergik timbul...fuh legaaaaaaa....so rasenyer tuk injection 1 year nanti leh le amik tanpa ragu2.....




dulu mia mija ni lambat jalan...ingatkan dpt boy maybe cepat kot jalan.....tgk gayenye same jek laa mcm kakak2 koooooo dayyan......he he he....okey2, nak pi soping online nie, nak beli blouse khas tuk bf (senang bela aku ni, tak yah gi beli baju kat butik2 ke ape),  beli stok puting dayyan ngan akak2nye yg tak sedar diri dah tua bangke nak membotoi lagi tu.....bai bai sumer!!







** ehem...ehem.....blog bakal bertukar wajah......penat tunggu the famous blog designer ni free...akhirnye dpt jugak tempah die ......nantikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnn!!~












25 celoteh sahabat

comelnyer dayyan ni lieya rase nak gigit2.....x pe dayyan mama rajin kemas....dayyan sepahkan jer...nnti mama tolong kemas....

December 19, 2011 at 9:17 AM

kalo dapat kat saya nie sahih dah mengigit pp dia nie..

hye dayyan ensem

December 19, 2011 at 9:25 AM

walaupun bambam tetap somel sgt!!!! geram tngk...

December 19, 2011 at 9:39 AM

dayan mntk rambut sket...rmabut mayah lmbt pnjg la...uhuhuhuhu....bab moke geram kt menan die tu yg x thn...beria mengigit...hekhek

December 19, 2011 at 9:45 AM

dayyan, aunty rasa nk gigit2 je tangan comel tu..kemain dia dapat mainan

December 19, 2011 at 10:29 AM

geram nyer tgk dayyan ni...
kalu ada dpn mata..ada aku gomol2 ni...
byk benor mainan nyer...

December 19, 2011 at 10:30 AM

amboi3 si gedek2 bnyak nyer menan dia yek... kusyuk ko dh ngadap menan... senang nk jaga... bagus2...

mmg senyum sampai telinga arini, tp nk byr utang bagai kejap je bonus tu lekat kt tgn heheheh...

December 19, 2011 at 10:59 AM

wah2 banyak mainan dayyan .. ralit dia tgk .. aah mata dayyan bulat2 besar .. cantik ..

ps : x sabar nak tgk renovation blog lieya nie :)

December 19, 2011 at 11:09 AM

bestnya dpt bonus...
akak dah lama tak merasa bonus2 nie sis...
rezki anak2 kan....
leka dayyan main ye sis...
tak sabar nak tgk u 'reno umah' u nie...

December 19, 2011 at 11:29 AM

ekeke, muke dayyan time geget febret toy die tu dh bertukar jadik angry birds dah.. hehehe, geram punye psl..

dayyan sorang saje yg memunggah ok lg, takde la die men campak jauh2, merata..
tp kalo masuk kakak budak tu..
haissshhh.. siapla kamu!!!!

December 19, 2011 at 11:55 AM

Geram betul akak dengan dayyan ni lieya.. semangat..

hehehe.. hari ni akak tumpang gembira je dengan bonus dan gaji kerajaan.. adalah merasa sikit.. hehehe

December 19, 2011 at 11:59 AM

geram betui ngn pipi dayyan

December 19, 2011 at 12:07 PM

Yeah yeah dpt bonus leh belanja ai minum teh tarik ngan roti canai ngeee hikhik
Sini pun br dpt bonus musim sejuk alhamdulliah :))
Kawaii ur gurl gerammm

December 19, 2011 at 12:30 PM

dayyan bam bam...geram tgk dia...

sekarang dayyan dah leh join kakak2 nye memunggah mainan ye

December 19, 2011 at 1:01 PM

Bagusnya dak dayyan nie layan diri jer main sensorang jerk..dia.. Alaaa tomei2.. :)

December 19, 2011 at 2:39 PM

dah lamer tak nyinggah sini....sangat comel si dayyan ni dah makin tembam...hari ni memang heppi dapat gaji...hehe tapi ATM berderet org beratur...

December 19, 2011 at 3:06 PM

tembam tol dayyan ni gream tgk tau... klu ade depan mate ni mau kene gigit...

December 19, 2011 at 3:19 PM

banyak mainan, minta satu bole..

syoknya dapat bonus..

December 19, 2011 at 3:39 PM

eeee...pipi dayyan tu...geramnye nk cium222!!!

wahh..besnye org gomen da gaji da..sakan la shoppin kan..

December 19, 2011 at 5:25 PM

comelnya...

December 19, 2011 at 6:13 PM

banyaknya menan dayyan....abisla mama dia nk kemas menan2 tu..biasalah kan budak2 kita ni kemas pastu sepah balik, kemas sepah balik

December 19, 2011 at 8:52 PM

kemain lagi dayyan ha..penuh keliling mainan...rambut dia tebal2 tu tak demam takpe lieya..separuh budak cepat demam kalau rambut pjg..

baju polkadot dee tu beli kat sales metrojaya..brand colours..ada gak butik colours..murah je..hehehe..

December 19, 2011 at 11:00 PM

kemain byk menan dayyan...biasalah ada budak2 kecik ni..kdg bru kemas dh sepah balik..takpelaah dolu2 pun kita giteww jugak kan...asal baik utk perkembgn minda diorang okelah tu

December 19, 2011 at 11:21 PM

geramnya tgk dayyan nie...bilalah auntie ina dpt jumpa dayyan...hehehehe....mama rajin kemas tulah dayyan suka sepahkan brg mainan nie...hehehhe:-)

December 20, 2011 at 8:09 AM

dayyan ni geram lah akak nengok dia.kalau dekat rasa nak gomol je. lieya lupa nak bagi tau tadi, gambar dari kamera ko cantik sangat.

December 20, 2011 at 2:16 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy