Friday, December 9, 2011

lepak2 di Umai Cafe, Monumen Milenium....



ini laa entry kesinambungan dari entry semalam tuh.....ni kejadian ari sabtu lepas....kiteorg kuar pi jalan2 kat shah alam....balik putrajaya dlm pukul 4 petang, terus singgah umah cafe tuk minum petang...sini le port kiteorg kalo nak minum petang...eh lunch pun selalu gak gi sini hahaahahah....lepas mkn, lepak kat area monumen tu, sayang tul tak bawak dslr, sbb cantik gile mentari time petang2 kat situ...takpe, len kali leh gi lagi.....meh le layan pic2 yg ado...snap pakai xperia jek pun....

*
*
*
*
*
*
*
V

tgk si dayyan gedek2....ari tu kuar saje tak buat rambut spike....lain rupe kan..selalu ala2 macho gitu....ari tu ala2 cute jek .....






biase laa...kiteorg order roti jala set A, lempeng kelapa set A, jemput2 pisang ngan cucur udang....





aku minat lempeng kelapa ngan cucur udang kat sini....marbeles!!
(marbeles laa bagi org yg malas masak mcm aku hahaahahahahh)





Monumen Millenium




due badek!~




mak pak posing..dayyan pandang sane yeak! ha ha ha
saje tak pusingkan stroller die sbb cahaye matahari tgk memancar2 dgn indahnye ...sian die panas kang 




eiii rase nak sepak2 pipi tembam tu hahaahahahaha
tadi bace kat tenet, si posh beckham tu, buat operation buang lebihan perut kesan die bersalin anak no 4 tu.....aduhai, patut lee cepat no maintain badan n shape, rupenye setiap kali bersalin terus operate buang lebihan perut yg menggeleber tu.....senang jek kan dieorg...ye le duit byk.....





kecintaan hati sayer!~




kalo baik cenggini laaa....cube kalo bergaduh....bumbung rumah pun leh tercabut!




permata hati mama n papa....





sian gedek2 kene buli ngan mama dok atas rumput tu...seb baik die sporting...dpt le snap pic die....




kiri kanan terpusing2 tgk akak2nye berlari....




iyaaaaahhh....tahan napas dokong budak ni sebelah tangan tau!!~





mama wif gedek2....beriya  mak ko sengih2 posing mcm kerang busuk, tapi si gedek2 kemain serius jek muke....




suke pic ni...beriya2 akaknye gelak ha ha ha...dayyan pelik jek tgk ....




cantik suasane kat sini....jadi port feveret pengantin jugak selain dari jambatan2 kat putrajaya nieh




wedges...





haish...budak gebu ni.....geram tgk!! marah sbb mama suh baring jap kat rumput tu heheeheheh....





sibuk capai daun masuk mulut....bahaye skrang ni, die dah pandai kutip bende kecik2 then masuk mulut....




kepenatan berlari....





.rupenye kat atas tu ade wasiat tun mahathir yg hanya akan boleh dibukak bile tahun 2020.....barulaa aku tau.....




tak cun snap pakai henset...tak leh jadi nie...kene gak test power snap pakai dslr kat sini ni....




gedek2 gendut!




suare die sorang kecoh kat situ...tejerit2




mase ni cahaya oren mentari mmg cantik....mase ni nak sunset.....





depang tangan nak suruh org amik die hahaahaha...kalo kite buat tak tau jek siap laa die menjerit sambil hentak kaki sampai leh tercabut stokin tu haahahahahaah....





ini le umai cafe tempat kiteorg suke lepak tu.....makanan goreng2 die pun sedap tau....aku suke nasi goreng umai die....




pemandangan sunset kat area masjid besi....subhanallah...cantikkan!



tiap kali gi sini, yg tak tahan nye si mia mija asek request nak naik cruise putrajaya yg dok ulang alik kat tasik nie.....nanti laaa...tgu special date baru leh naik....kene ajar 'susah' gak budak2 ni....selame ni ape yg dimintak sume dapat....kang lame2 naik lemak plak ....








** amecam...dah study ke pasal SBPA ..huhuhuhu...bos aku yg tgh berkursus kat london sibuk email suruh cek kan gaji baru die...alah bos..tak yah cek2 laaa...gaji baru jusa C byk tuuuuu.....huh!








31 celoteh sahabat

Cantik lah tpt nie Lieya..budak bambam pon cute!

December 9, 2011 at 9:26 AM

Waahh ambik gambar ngan xperia pun cantik gak..laa.. tak payah dslr pun..

Pemandangan yang cantik..seronok tgk uols..bersantai2 laa.. :)

December 9, 2011 at 9:29 AM

seronoknya...happy famili...

December 9, 2011 at 9:37 AM

cantek cantek...suke semua nye hehehehe...paling suke pic dayyan gedek2 atas rumput...yg tak tahan tgk pic mama nye kemain senyum tp dayyan maintain serius huhuhuhu...pasni akk pun nak g sini gak, ari tu kejap je dtg sini ngeeeeeeeeeeee

December 9, 2011 at 9:38 AM

aih geram tgk gedek2 tue..hahaha..s0 sweet ur family

December 9, 2011 at 9:39 AM

cantik jer u snap pakai xperia tu sis...i loike...

muka innocent jer bila dayyan rambut style gitu...

bila dayyan depa tangan tu dah ala-ala pose titanic kan hehehehehe

December 9, 2011 at 9:40 AM

ala..rugi ahad lepas aku g kat monumen tu hujan lah pulak...mmg cantik lah gambar2 ko...even tak pakai dlsr tu...nnti dah pakai lagi cantik tu...wah ko lieya...bukan main laki ko peluk ko yek...hehehe...

December 9, 2011 at 9:52 AM

mmg cantiklah tempat ni lieya...damya ada request nak ke putrajaya...nnti klu ada rejeki blh lah ke sini.. :)

pssttt..yg x keje ni pun sibuk study pasal SBPA wakakaka....over!!

December 9, 2011 at 10:06 AM

pndai snap ko pkai phone pn dah cun ha...skill bahekk pnya..

lain muke gedek2 rambut kedepan gitu..innocent jek..heheh..tp muka tatap siyesss..btl..mama sengih bagai nak rak..dayyan? control jek..

December 9, 2011 at 10:16 AM

Cantik semua pic lieya...kn plak ngn model cilik yg comel bergaya tu...
Cam best je lempeng kelapa tu...nk kn test minggu ni...:)
Mkn ensem Dayyan si gedek tu...

December 9, 2011 at 10:28 AM

very nice pic....o ye ke ade wasiat Tun Mahathir akak pn x tahu lieya lieya tulis br akak tahu....apalah wasiat die tu yer....SBPA malas btul akak nak baca banyak no smpai 131 page berpinar mata pastu lampirac C yg bab gaji tu bknnye ade so tgu je la yg penting nnti t.t utk option tu....

December 9, 2011 at 10:50 AM

mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

December 9, 2011 at 10:53 AM

cantik wedges tu..

December 9, 2011 at 11:31 AM

uikss... memang best tempat ni utk bersantai2.

ehh.. cantek je gambar2 nih dah macam DLSR jek aku tengok.. berseri2 & ceria korang dlm tu. paling aku suka gambar nko angkat si gedek sebelah tangan tu.. cam ringan no je si Dayyann ekekekeke

p/s: Samsung GSII tu 8 mega pixel gakkk...

December 9, 2011 at 11:32 AM

speechless tak tau nak komen apa suka naa layan gambo...u untung body tak naik sgt walaupun ada 3 babiesss...cuma tang perut tu besela...hehe

December 9, 2011 at 11:35 AM

lain muke dayyan rambut gitu, tapi mate tetap bolat!

ooo..baru tau gak kt atas tu ade wasiat tun..wah, tak sabar nk tau..

cantik2 gambarnye, pemandangannye, model2nye!

December 9, 2011 at 11:38 AM

bile gedek2 snyum jelas nmpk moke cam mia mija ek...ensem tol die sntum...klu x tu moke siyesssss jek manjang...siyes2 pong nmpk macho...hekhek

December 9, 2011 at 11:56 AM

masuk je blok ko hari ni akak dah bantai gelak nengok rambut sidayyan, kenapalah ko buat dia cam tu. cian dia jadi exprimen. muka sidayyan tu cam muka mintak simpati. keh keh keh.

kasut cam ko pakai tu seksi. seronok nengok ko jimba jimba satu family. ko kena kekalkan sampai anak ko dah besau tu, cara cam tu elakkan anak kita dah besau terlibat ngan gejala sosial.InsyaAllah. Lagi satu dorang akan lebih gembira bersama kita dari kawan. cam anak akak , dia suka keluar ngan akak dari kawan dia. akak yang suka nak halau dia keluar ngan kawan nyibuk je kat bawah ketiak kita.keh keh keh

December 9, 2011 at 12:42 PM

cantik sangat gambarnya...
anak2 pun hepi nampak...

December 9, 2011 at 1:15 PM

dayyan tanpa spike, umpama miamija versi gebusss

hehe

cantiek..... tempat nieh..

December 9, 2011 at 1:21 PM

Cantik view kat situ Lieya..kena pegi gak terjah sekali ni..bergambo kan..
pssst SBPA tu kalau kita nak dapat benefit utk kenaikan gaji tu kena sign utk pencen 60 ke??

December 9, 2011 at 1:28 PM

jeles2 aku tgk aksi korang kt situ... aku gk yg blum ada kesempatan nk jln2 ngn si bolat aku tuh wei..insyallah nnti tunggu dia dh sihat aku bwk pusing 1melesia...

mia mija kalu pakai baju sama2 gini dh cam kembar dh wei,kalu org tak tau msti ckp kembar nyer, geram la ngn si gedek2 tu...baik je dia... pandai dia

apa pun tmpt yg cantik,pemandangan cantik... korang pun bgambar canatik

December 9, 2011 at 1:32 PM

cantik la tempat ni kak... pic akak pun cantik2... hepy famili...

December 9, 2011 at 1:51 PM

cantinya pemandangan tuh...indh kan..lagi klu lepas hujan...best jer tgk..

ada anak kembar rupanya kamu nih. :) happy family korang..

December 9, 2011 at 4:58 PM

menten aje body awak lieya even anak dh 3.. jelesss tau!
ai ni dh nek berat bdn gara2 asben dh onshore, makan- makan- makan aje kije nyer! peha pun mcm drumstick dh.. ;-(

shantek la lokasi tu, mane yer?
sy kalo ke kl, kt area kg baru aje pandai mkn.. len2 x pernah cuba!

sporting la kakak si dayyan tu..
suke aje possing.. si alya manyak mood. nk amek gambo die pun bertempik riuh!

psttt, sweet kapel u.. =D
*pajangnyer komen, mcm karangan.. ;-p*

December 9, 2011 at 8:52 PM

seronok tgk lieya .. happy family lahhh :) terutama si dayyan tuu .. dah semakin keletah kan ..
ciann dah kena jadi model cilik dah tuu ekkeke

amboi2 .. cantik wedges ! .. dari taid akak tgk mata duk x kelip2 tgk wedges yg cantik kat kaki lieya tuu :)

December 9, 2011 at 10:02 PM

subhanallah..cantiknya tempat ni lieya.. satu hari harus ajak laki aku p sini ambik gmbar guna slr..
ramai yg kata umai cafe ni sedap...kalau p putrajaya mk menyinggah situ la

December 10, 2011 at 1:26 PM

cntiklah pic2 tu lieya...awk lg lah cntik..mana ada gemuk..selim melim je sy tgk..

alololo comeynya si kacak tu ngan rmabut br...

December 11, 2011 at 12:29 AM

cantik..cantik gambar lieya nie...walaupun x guna dslr...heheheh...cutenya dayyan dgn stail rambut mcm tu...hehehhee....

December 11, 2011 at 10:22 AM

Seriau..tak tau pun pasal wasiat Dr. M tu....lani baru tau...pergh..apa la wasiatnyer tu yerk...

Anyway...nice pictures sumer

December 12, 2011 at 12:30 AM

seronoknya tgk lieya n co berposing2... hehe... cantik tempat tu....

December 12, 2011 at 9:11 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy