Friday, December 2, 2011

kisah di hari besdei Mija ~ 2011


26 haribulan Nov. ari tu adalah ari lahir si mija.....dah 5 tahun dah anak dare aku tuh.....kalo si mia sambut kat the garden alamanda...si mija plak kiteorg plan sambut kat little pantry, ioi mall puchong....jenuh cari tempat yg ala2 girly2 pink .... little pantry ni ala2  mcm full house tu laaaa....penuh ngan roses pink jek .....mia mija peminat pink op kos le hepi.....jom layan gambar sambil aku stori mori.....yg penting aku hepi sebab dpt suprise kan mija ha ha ha...tersiput2 malu bile org little pantry tu usung kek n nyanyi kan besdei song kat die.....mau tak, satu kedai tgk kiteorg haahahahahaah.....(video aku upload kat fb jek...kat sini tak reti ar nak masukkan 3gp punye format)

*
*
*
*
*
V


dayyan love mommy!!




kiteorg dah siap lame....tgu si dayyan bangun dari tdo tak bangun.....baru lepas pekena bubur semangkuk tu yg perut kenyang hati senang punye tdo tu....last2 kene kejut jugak sebab kakak2 dah bising bile nak kuar umah hahahaah....tgk le tu, muke tak puas hati kene kejut hahahaahaha




saye dah shiaaaaapppp!!.... gedek2 mate bolats!




~us~
w/o papa sebab papa kene pakse amik gambar hahaahahaha





pilih2 nak mkn aper....




ini yg menariks nie....kiteorg dpt free cake nie....bukan slice2 punye kek tau...sebijik koooo!




sempat lak main cak kun cak ko yeak ....




mija wif pink roses...




si mia pun nak posing gak!




kiteorg amik 2 set meals (holiday value) siap ade appetizer, soup, main course ngan dessert.....so kiteorg dpt le free kids menu...okey le tu kan....




slurppp....(mane tak gemuk!!)




layan rebina....




soup ape ntah....aku punye si mia bedal....papa punye si mija bedal.....





shrimp salad....appetizer yg aku sukeeeeeee...sedap!




mija nak mkn carbonara pasta....




mia plak nak mkn lasagna...




tgk letu, time baik sampai makan bersuap....cube kalo gadoh....tarik rambut, cubit2....haishhhh!




ni aku punye...stuffed ciken breast wif ape ntah gravy...aku lupe hahaahahahah




ni plak papa punye....kambingggg.....mbeeeekkkk...
amik ko! selonggok haaa kambing die bagi...besar portion die....




santai betul suasana kat sini...ala2 full house (ishhh tingin nak gi full house nieh)





budak tecit ni mkn mashed potato ....




alah abg waiter ni tak pandai amik gambar laaa...sian dayyan tak masuk gambar huhuhuhu




sepanjang kiteorg mkn, si gedek2 ni baik jek...dok dlm stroller sambil mengunyah kentang goreng...asal ade bende kat tangan utk dimkn die baik laaaaa....senang n tenteram mak apak kakaks ko nak bersantap dik!





our dessert....mcm biase laaa...aku punye si mia bedal, papa punye si mija bedal.....yg tinggal kek tu jek aku mkn ....aiskrim tu dieorg dah sapu dulu ....chait!!




over tol ko mija mkn hahahahah




Ice kacang little pantry....menggiurkan kan?...




budak2 ni korek pearl tu jek....




dah siap mkn sume.....aku bagi isyarat dah ready tuk keluarkan kek.....ni le geng2 komplot utk mengsuprise kan mija 





mase ni bergema satu little pantry dgn besdei song ....




beriya2 dieorg ni nyanyi hahahaaha dgn tukang2 masak pun keluar jugak...




mase ni si mija dah terkemut2 malu ha ha ha...tampo kang!




tgk ar tu! tahap malu sampai terkorek2 kerusi besi tu hahahaahahahah





nak blow candles pun malu2....hadoi laaaa 




tgk si mia kat belakang tu....die dok ejek si mija.... ' tu pun malu' ha ha ha




cake cutting...oh yeak, kek ni la yg free tu...




budak meroyan ni pun sibuk berangan nak potong kek....ye laa ari tu kek die kecik jek ....nasib si mija baik dpt kek besar haahahahahah





mia miot!




si tangan cepat....cepat ajek mencapai barang2 skrang nie.....




nak juga cube sedut pakai straw gabak tu hahaahahah




mia suke uniform dieorg kat sini....sebab pink!
aku lak bile tgk uniform dieorg ni teringat cite sailormoon ha ha ha....same tak..same tak....




abg, can i take one?



yeay! dpt belon!....



itu le kisah sambut besdei si mija....adiah besdei?....tu haaa yuran ko masuk smart reader tu laa adiahnye hahahaahahahah...so far, mkn kat sini so-so ajek....yg syok sebab suasane cute kat sini....semua waiter ngan waitress di sgt2 peramah.....ape2 pun, semoga mija menjadi anak yg bijak, sihat dan berjaya dunia dan akhirat...amin....







** sume  pakat dah n nak tgk Ombak Rindu.....terbakar jek bace status masing2 kat FB....grrrrrr...grrrrrr.....












36 celoteh sahabat

happy bufday too adik MIJA...

nnt dahbesor mesti ikut perangai mak nya yg suka bergaya... :)
akak nya FB nama apa...

December 2, 2011 at 9:18 AM

wahaaa puas hati baca cite bday mija nih... bestnyer... cute je restoren tuh... mcm lg cute dr fullhouse...

bgs tul lah gedek2 ko baik je dia... dh kene rasuah ngn fries diam je dia yek...senang bwk gi majlis...

paling tak thn tgk aksi mija yg malu2 kucen tu... alahai kalu kt umah tu dh cam apa ek... maklum ramai2 jd pemalu lak dia

apa pun hepi belated bday utk mija...moga jd big girl yg dgr ckp n anak yg solehah

December 2, 2011 at 9:40 AM

mmg berbaloi la celebrate kat sini ala2 fairytale gitu......happy birthday to Mija moga jadi anak yang solehah & comel selalu

December 2, 2011 at 9:45 AM

besh ler tmpt ni ..one day harus cuba gak..yg paling besh dpt kek satu bijik tu

yang kambing tu ..buat kty terliur je tau

December 2, 2011 at 9:46 AM

hepi belated bufday to mija
moga jadik anak yg soleh IA...

p/s::x der button follower ker??? susah nak comment if x follow...selalu terlepas jer ngeeee

December 2, 2011 at 9:46 AM

wah syok mija sambut besday...kek sebiji terus..mesti mia jelos ni...hehehe...

adui...aku pun terbakar tgh status orang kat fb dok citer pasal ombak rindu...

December 2, 2011 at 9:50 AM

memang best tmpt nice... so pinky sesuai sgt untuk birthday gegirl...happy birrthday mija

December 2, 2011 at 9:50 AM

eeee best lah tempat nie...
mmg mcm fullhouse & gardens kan konsep dia...

sronoks lah mija dapat celebrate...
nak nak ada surprise kek gitu...
hepi kita tengok anak2 hepi kan :)

December 2, 2011 at 10:09 AM

so sweet..

sabo lieya..rata2 fb ni status ber ombak rindu jek..jagaa..akan ku terjah juaa..

December 2, 2011 at 10:11 AM

alalalo sweetnya sambutan besday mija :) weh annur pun suka pink2 ni...bleh la aku p plak taun depan sambut besday dia kt situ..hehehehe

aku pun teringin nk tgk ombak rindu hehehe tp xde teman la....

December 2, 2011 at 10:19 AM

happy birthday mija.
Smoga menjadi anak yang solehah, dan berjaya dunia akhirat. Amin.

ko suruh ah brader waiter tu snap lagi sekali, tak pun ko suruh cook tu keluar dapur snap kan haha.

December 2, 2011 at 10:24 AM

cantik betul restoren nie......pink gitu....kt penang baru bukak full house....tapi belum berkesempatan lagi nak pegi...... :)

December 2, 2011 at 10:35 AM

hahaha tersipu-sipu malu dia ...btul2 surprise...cayang mama dia lebey hehehehe

December 2, 2011 at 10:57 AM

hepi besday mija...
cam best jek kn tmpt die...tp cam jauh jek dr umh aku...huhuhu
papepong si gedek2 totap cute miut geram tngk die...eh cumel la baju gedek2...tempah ek?? heeeeee

December 2, 2011 at 11:08 AM

happy birthday mija...semoga menjadi puteri yg solehah...Amin


deco kat situ menarik..kek pun sgt menarikkk...

minat crochet n felt jugak ke? salam kenal dan follow cni :)

December 2, 2011 at 11:28 AM

malu sipu2 ke kakak mija kita

December 2, 2011 at 11:58 AM

wah!!! sepris betul sampai tersipu2 si mija yerk..

dah lama teringin nak gi little pantry ni, tp mcm jauh jerk... huhu

December 2, 2011 at 11:59 AM

hepi bufday...
lain rasanya sambut bufday kat luar...lebih hepening, syoknya..

December 2, 2011 at 12:09 PM

Syok pulak tgk besday mija ni lieya.. sporting sumernyer...

tiba2 n3 ni, pic dayyan nampak cam lieya pulak.. hihihi..

December 2, 2011 at 1:18 PM

happy birthday to Mia..

best nya tempat tu.. tp anak2 akka sume boboy..heee.

December 2, 2011 at 1:53 PM

seronok mija dapat suprise ye.. sampai terkedu malu.. hehehe.. comei..

December 2, 2011 at 1:59 PM

amboiii seronoknya mia mija dpt celebrate with free bday cake .. hurmmm mengancam majlis nie .. suprise sungguh .. aunty tumpang gembira kat sini :)

best lah tmpt nie lieya .. makanan semua sedap2 .. kalau kena hubby akak nie pelik lah dia tgk .. mau x nak makan ekeke :)

December 2, 2011 at 3:26 PM

wah, jeles ibu tgk besday mija nie tau..
gempak n meriah w.pn sambut dgn family jerrr....best sgt2....

Semoga mija membesar menjadi anak yg cemerlang duunia n akhirat...amin....

December 2, 2011 at 3:40 PM

hepy besday adik mija... ambpi meriah makan2... nampak sedap dan menyelerakan

December 2, 2011 at 4:06 PM

Happy belated birthday mija comei..
Nampak macam best jer tempat ni lieya. Semua nampak sweet aje..
Tak tahan nengok rambut si kacak dayyan yang pacak pacak tu.. hemsem giler

December 2, 2011 at 4:24 PM

Happy Birthday semoga menjadi anak yang solehah cntik tempat ni kan lieya.....smuanye pink....

December 2, 2011 at 4:24 PM

seronok mija dpt kek suprise... hehe... nampak mija yg sipu2 malu tu... menu pun meriah.... puas hati klu sedap kan...

December 2, 2011 at 4:36 PM

happy birthday mija..mama long harap mija jadi anak yang baik..x mo gaduh2 kay..

December 2, 2011 at 4:58 PM

so sweet....buat suprise utk mija.....sy suka!

tmpat dia cntik mcm full house n garden yer...

dayyan tu skt lagi mama papa kakak2 mesti xtenang nk mkn sbb dia dah besar..dah pndia mcm2..

kim salam kat dayyan kacak yer...

December 2, 2011 at 10:41 PM

hhuhu.. hp befay.. comelnyer anak2 sis.. xsabarnyer nk kawen.. hehehe

jom baca kejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/tuntutan-ifc.html

December 3, 2011 at 7:57 PM

hhuhu.. hp befay.. comelnyer anak2 sis.. xsabarnyer nk kawen.. hehehe

jom baca kejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/tuntutan-ifc.html

December 3, 2011 at 7:57 PM

happy birthday dear kid yg sgt2 comel!

alahi, cantik kan foto2 ni! nice place too!:) love it.

December 3, 2011 at 8:27 PM

epi besday Mija..
klako plak gambo malu2 tucen tu.. ;-p

siyes comel tempat tu, bkn stakat mija teruja.. sy kt sini pun suke tgk dekorasi restoren tu..
mcm dlm alam katun plak..

Dayyan menten ensem...
cool jerk!

December 4, 2011 at 12:49 PM

lieya , akak suka baca blog ko, rasa happy semacam baca kisah ko ngan keluarga. Maaflah kekadang lambat jengah sini sebab banyak urusan yang nak diselesaikan.Nanti mija dah besau mesti teruja nengok blog lieya. happy besday mija, jadi budak baik bila besau, ingat jasa mak ayah ye.:)

December 4, 2011 at 8:09 PM

hepi belated besday mija....mesti mija malu2 kucing dpt kejutan mcm tu....hehehee..:-)

December 5, 2011 at 8:45 AM

semoga anak2 tak lupa budi-baik mama & papanya :D

December 5, 2011 at 4:55 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy