Wednesday, December 7, 2011

mangse kakaks main saloon2....

 udah due ari blog ni tak berupdate.....aku cuti ari senin tu...emergency leave sebab si gedek2 demam lak....mase dok kuar jalan2 ari sabtu tu sampai ke shah alam kiteorg pergi die elok jek....mlm ari ahad tu leh demam lak....so kene laa maknye cuti .....dah kene cuti senin tu, sah2 le ari selase masuk opis keje bertimbun....tu tak berupdate semalam tu, settle kan keje dulu heheeheheeh.....ari ni aura rajin dah sampai....so boleh update blog!...

selalu  kite dengar kalo ade anak lelaki ramai, then tibe2 ade girl terselit sorang...sure si girl tadi akan ganas mcm abang2 nye, kurang minat main doll tapi suke ball la, tak mo pakai baju gegurl2 laaa, nak pakai seluar ajek..betol tak....tapi penah tepikir tak kalo yg ade akak2...tetibe die sorang boy.....haaa meh aku nak share.....ini le terjadik kat dayyan, belum besar lagi dah jadi mangse akak2nyer...ha ha ha...paksa rela kene jadi mangse akak2nyer.....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

cer korang tgk gambar ni...paham tak ape yg cube dilakukan oleh kak mia pade si dayyan tuh...




ni haaa...dieorg tgh main saloon2.....selalu yg jadi mangse, kepale bapaknyer.....tapi ari tu tak mo dah 'syampoo' kepale bapaknyer...dah beralih arah nak dayyan jadi customer saloon hahahaahah.....tu si mija tgh tuang syampoo kat tangan le kononnyer tu....dayyan tgh terbeliak tgk jek ape akak die nak buat kat die ha ha ha ha



lepas dah syampoo...kononnye tgh keringkan rambut dayyan pakai hair dryer (dieorg gunekan kipas mainan dieorg).....si dayyan relaks jek pale kene gomol camtu hahaahahaha.....



mia sampai muncung2 mulut buat bunyi hair dryer wakakaakakaka...
si adik plak dah rimas2 kene gonyoh ngan kakak....mau tak marah si dayyan, tgh syok2 main mainan die masuk mulut, campak2....tup2 ade tangan  notty kaco paler die....





tadaaaaaaaaaaaaa...dah siap!! ha ha ha
bengang dayyan sampai jerit2 rase ade bende atas kepale.....dari kecik tak ajar pakai cap tu yg die cepat rimas bile ade bende atas kepale tu.....






muke pasrah si gedek2 aku hahaahahaah
tgk mulut tu, tgh ralit gosok lidah kat gusi bawah....tapi aku tunggu giginye tak plak muncul2....





 terbeliak tgk akak2 gelak guling2 tgk adik pakai cekak rambut ha ha ha





ni bukan dayyan dah.....jadik dayyanah dah ni dik....issh selisih!! ekekeekekek


beriye tenung akak2 yg tak abis2 gelakkan die hahahaah...


tapi tetap tak nampak gegurl nye kan walau dah pakai cekak rambut ni...dayyan ni muke lelaki sangat2!!


psss....dayyan, mase dayyan bace blog mama pasal entty ni, mama tak subahat tau dlm kejadian main saloon2 ni...ni akak2 ko punye keje...so pi rembat dieorg ngan penyapu yeak ekeekekekek








** penin pale ngan rumours pasal skim gaji spba nie....dah berape jenis jadual gaji dah kuar...sume lain2 amaun....bile nak kuar pekeliling nie....katenyer 15hb ni.....ye ke....huhuhu....debow!












31 celoteh sahabat

hehehe...sian dayyan...nasib dayyan pun sporting jer...iyerlah..pening pasal sbpa ni...sume dok citer..tp pekeliling sampai sudah tak kuar...

December 7, 2011 at 9:10 AM

hahahahhaha...cian dayyan...ank aku plak terbalik ek...abg2 ajak bergusti...dh die jadik ganas mcm abgnyer...huhuhuhuhuhu

December 7, 2011 at 9:12 AM

heheheheee....adoi lah kakak2 hbs dikerjakan si adik tu,mentang2 dayyan blm pandai melawan yer..lawak sungguh lah...

kebetulan n3 ww lia arini pasal gaji..huuuhuu

December 7, 2011 at 9:13 AM

Alahaii.. baik plak dayyan yer..kena gomol2 kepala dia.. tak de plak dia cam merengek2 ekk.. Suka dia yer.. kena usik kepala..

Comei laa. dayyan dipakaikan dgn headband tuh.. cam pompuan plak dah.. kalau dpt kat akak masa dah kena gomol dak dayyan gedek2 nie.. :)

December 7, 2011 at 9:23 AM

keh keh keh
nasib ler kamu dayyan
akak2 plak sumer kreatif..ada jer benda nak buat...
selagi kamu tak mampu nak melawan..time nie ler kakak2 gunakan kamu...ha ha ha

sekali tengok..
dayyan ada iras ngan firas anak kak lia....lagi2 tang mata tu...

fuh!...bab gaji nie..pening aku
mcm2 rumors...

December 7, 2011 at 9:32 AM

hahah, dayyan ileks je kena syampoo kepala.. aduss.. nasib la awak dayyan,
dpt kakak yg kuat melaram.. hahahha

alya kan lieya, die suke men masak2..
asal masak aje, suh sy try, siap ngan air la.. pastu.. bile puji2 sket, nk wat kue lain plok.. bler ckp jdlah, kenyang dh ummi ni.. merajuk la die takde org nak men..
adesss...

kdg tu atuk sepupu die jd mangsa.. yg atuknye pun suke malayan.. asal dtg umah je cari alya la, kononnyer nk lama dh x rasa alya masak.. ;-)

haah, bler ni pekeliling nk kuo..
pekeliling pe keling.. heheh

December 7, 2011 at 9:35 AM

hihihi sian dayyan.. mgsa kakaknya..haha.. aah dayyan muka laki..mcm darwisy jgk..

* tk sbr jgk tggu pekeliling..lmbt betul..

December 7, 2011 at 9:35 AM

ahahahahaha..!! mangsa mangsa..!! habis di make up dek kakak.. mentang2 le dayyan lom pandai lawann kekekekke

December 7, 2011 at 9:53 AM

ahak2... tak rela nyah... sian dayyan jd mangsa akak2nyer... tp kecik2 lg takpe,dia redha je kn... tak tahan tul bile tibe2 ada cekak bunge beso atas pala dayyan tu...

psl sbpa tu pun aku penin,tp apa2 aku tanya ngn emy..dia teror kire2 ni

December 7, 2011 at 10:23 AM

yela lieya 'kejantanan' muka dayyan x ley dicemari dgn mana2 cekak or sepit rambut sekalipun..hahahahah..

December 7, 2011 at 10:28 AM

dayyan terpaksa pasrah dikerjakan kakak2 nya..hehe...dayyan dah besar skit minta mama tambah geng boboy plak. Ada geng nak buli kakak. Heheh

December 7, 2011 at 10:33 AM

habes ler dayyan...skrg main salon2....lepas nie main masak2 plak..pastu main make-up2...aww x relaa...hhehhe....

December 7, 2011 at 10:37 AM

hahaha..sabar jelah dayyan oii..sok dah besar buli2 balik akak2 tu eh..tapi tetap comel..

December 7, 2011 at 10:39 AM

hahahahahah....sabo jek la lieya bebudak ni kejekan si dayyan..

tpi camne pun dayyan..tetap chumel okeh...wahh..da nk tumbuh gigi da? cepat tul mase berlalu...

December 7, 2011 at 11:44 AM

hihihihi..senyum unty..ngk dayyan jadi customer kak mia & mija.
tapi elok je dia kasi gak kepala , tak nangis..kena godeh2

December 7, 2011 at 11:58 AM

cian dayyan jadi mangsa buli sikakak. siap nanti kalau dayyan dah besau. berbunga tu yang tak tahan. mesti dayyan benggang, tapi nak buat macam mana kocik lagi. boleh tahan jugak sikakak usik siadik:)

December 7, 2011 at 12:50 PM

alahai dayyan....
cute nye............
terime je le ape yang kakak2 buat...
huhuhuhuhu......

December 7, 2011 at 12:53 PM

lorrr dayyan jadik 1st customer salon kak miamija yerk... hehe

hm, gaji gaji..... masih tertunggu2 yang sebeno2 nye...

December 7, 2011 at 2:07 PM

hahhahah x leh tgk lama2 dayyan tuu
ekeke ciann dier ..
akak ajak bermain tuu ..
tunggu dayyan dah besar
buli2 dia yg buli balik akak2 dieee :)

December 7, 2011 at 2:29 PM

sian dayyan..mntang2 dia paling kecik. jd mangsa buli akak2 ko yeah. xpe dayyan...x lama je lg...pasni ko pi buli akak ko plak

December 7, 2011 at 3:05 PM

wah, kakak ada bakat terpendam tu...

mesti dia besar nanti cantik bergaya kan...

cian Dayyan, pasrah je...hahahah

December 7, 2011 at 3:17 PM

macam tulah kisah anak2, tak adik kacau kakak..kakak kacau adik

suka headband tu, kalau bagi kat aeish kejap benor dia pakai..

December 7, 2011 at 3:20 PM

cian kat dayyan kena buli ngan kakaknyer...but dulu ms ai kecil ai pow ganaz x der gurl mana even yg sulung tu abg then 3 lg gurls maybe kwn main semua boys kot ngeee

December 7, 2011 at 3:30 PM

alahai comels nya main2 cm tu.hehehe.tak pasal2 adik jd mangsa.pasal gaji tu mmg lah sis.sume org pening.

December 7, 2011 at 3:31 PM

kesian dayyan kena buli ye dik...nanti mintak menan kete,or helikopter yer...

December 7, 2011 at 9:46 PM

alala cian dayyan cumil sgt jadi bahan kakak2 nak mendandan yer

December 7, 2011 at 10:25 PM

hehehehe...kelaka betul....mesti kalau dieorg x de kite rase sunyi kan lieya sunyi ngn keletah2 dieorg tu.....comellll jek dayyan pakai cekak kih..kih..kih....jd mangsa kakak2s.....

a'a la lieya akak pn dengar mcm2 dh versi citer SBPA ni tp pkliling2nya x kuar2 lg...x tahu mn satu yg betul....

December 8, 2011 at 9:07 AM

hehehe...kesiannya dayyan dikerjakan oleh kakak-kakanya 2....tp dayyan mcm pasrah aje kan....

tulah dok tunggu juga pekeliling pasal gaji nie...hehehe:-)

December 8, 2011 at 9:45 AM

Aww...sian dayyan jadi mangsa keadaan.Hihi akak kalau kat rumah ni Mia la suka benar main shampoo2 rambut mcm kat saloon.Kang dok main rambut kita..abis kusut2 sabar je la.Tapi takpe Dayyan muka macho..pakai la cekak ke apa kan,tetap maintain macho.
Psst akak dengan Yong baru cite kat twitter pasal skim baru ni..selagi dia tak keluar pekeliling byk benar rumous nya kan

December 8, 2011 at 10:36 AM

macam muka mija la yg last pic tu, lieya.. hihi..

December 8, 2011 at 11:52 AM

adik yg redho je ngan apa yg kakak2 nya buat..hahahahaha

December 8, 2011 at 2:05 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy