Tuesday, December 11, 2012

jalan2 hongkong - 1 dis (breakfast at chef mickey)



helo! helo!...arini lieyalatif update cite hongkong lagi hahaahaha..korang jgn cirit2 plak tau bace cite hongkong nie, mual2 takpe hahahaha...aku nak abiskan minggu ni jugak laaa....senang keje aku....okey2, arini bersambung ari kedua kami di hongkong.....entry kali ni cite pasal kami bekpes di chef mickey.....hari kedua ni aku ade buat 3 part....part 1 bekpes di chef mickey, part 2 masuk disneyland ngan part 3 tgk parade dan fireworks tau....

*
*
*
*
*
*
*
*
V


pagi tu, dlm kul 7.30 kami dah ready tuk turun bekpes... mentang2 nak masuk disneyland arini, kemain lagi anak dare aku berbaju minnie mouse hihihihih




omaknye jugak tunggang tonggek amik gambar sane sini ekekeekek....aku handle dslr, en laki plak pakai note II die....balik malaysia kumpul gambar, terus rase nak pitam tgk gambar yg byk2 tu hahahahaha




miamija selalu berebut nak tekan lif...geram kot tgk kepale mickey tuh..




walaupun baru pulul 7.30 tapi dah sibuk dah kat sini...org dah ramai gak kat lobi...oh yeak, bekpes kat sini berbayar tau...bukan datang sekali ngan pakej penginapan....so kalo plan nak rase bekpes kat sini, mase check in infom dieorg awal2 so dieorg akan prepare kupon....



kami di assist oleh staff hotel...




ohoooooooooooo..comey...everywhere ade mickey....mia mija suke laa




dayyan tgh khusyuk menikmati serial....tapi tak boh susu laa...kalo tak menangis kang mak ko tgk ko comot2 kang heheheeh






miang mak ko nak pakai cawan tuk budak2 gak hahaahaha sebab comel...cannot tahan maa!





mia mija first round makan serial...lepas tu vegi pizza, waffle mickey ...lepas tu makan nasi goreng vegi lak.....aku bagi dieorg mkn mane2 yg ade vegi2 jek....lagi pun ade bahagian yg die dah khas tuk vegi....





mcm ade....yg best salmon pun ade...hah ape lagi, berantu la mak ko sarapan jepun pagi2 hahaahahaha




pilihan yogurt yg mcm2....





waffle kepala mickey yg cute....




beratus2 ketul budak ni buat....laju jek die buat...



haaa sini laa bahagian khas tuk vegi...so kiteorg dok ulang alik sini jek laaa...nasi beriani ade, roti canai ade, kuah dal ade, nasi goreng vegi ade...mcm2 lagi lah....





comel2 jek semua hah...




croisant die pun sedap....




dimsum pun ade...tapi mane2 yg daging2 ayam2 tu tak berani laa aku nak makan....kiteorg amik kat area vegi jek....byk lagi sebenarnye pilihan makanan...aku jek tak rajin nak snap semua....ade bahagian bubur, bahagian mee, bahagian makanan jepun mcm mee soba tu....mcm2 lagi laa...pandai2 laa kite pilih makanan yg dirasekan tak was2....




yg ni sumpah sedap!



waffle mickey, pizza ngan hashbrown yg super duper cute!




nampak tak anak teruna aku yg beriya mkn sambil terpegun tgk lampu2 kepala mickey  heheheehehe




posing sat sebelum serius mencekik heheheeheh




lepas abis makan serial ...makan nasi goreng la sepinggan....tak kasi langsung aku suap ....seb baik dayyan dah pandai gak le suap sendiri...




miamija pun same...lepas mkn pizza ngan roti, makan serial, lepas tu bantai nasi goreng...pencuci mulut dieorg makan yogurt2 yg ade....hokey, mak ko nak off kamera n nak start khusyuk mencekik plak heheheeheh




lepas makan dalam kul 8.30, kiteorg pi bergambar2 dulu kat area hotel....semalam kan sampai dah gelap tak sempat nak pi




cuace gile mendung mase nie...sejuk jek....suhu dlm 24 darjah gitu....mcm nak ujan tapi tak ujan..



layankan gambar lompat melompat anak beranak ni hah....dayyan tensi jek tgk hahaahahaah




jgn korang muntah nasi goreng korang sudah hahhahahaha




eh tak sengaje plak...aku pun terjoin same lompat2 hahaahahaha.....kebas peranakan aku melompat tak tentu arah ni wakakaakakakaakak






wajib ni bergambar kat sini.....





seb baik pic jauh...kalo pic dekat mesti korang berdekah2 tgk anak dare aku posing bukan2 hahaahahaha






haaa ni close up....ntah2 ape gaye laaa anak dare aku posing nih...hahahahahaah





posing ngan omaknye pulak...




miamija


jam pukul 9 jom gerak pi shuttle bus....kang lambat...disneyland park bukak pukul 10



berlatarbelakangkan hotel disney hollywood....




amik pic kat pool....mandi tak pun..sebab kiteorg pergi ni kan musim sejuk...tak sesuai le nak mandi kat pool nieh....kalo korang gi time summer best sbb akan ade karakter2 disney mandi same ngan korang kat pool....



cantik sgt building hotel nieh...



wuraittt...abis part 1 day 2.....lepas bergambar ni kami terus tgu shuttle bus nak ke disneyland...tu nanti aku up next entry okey....enjoy the story key!






** aduh..lemahnye nak jahit lencana ngan name tag sulam kat baju sekolah budak2 nieh....dah le aku ni tangan bangku....pegang jarum pun leh pitam ngkoooo....hahahahahaah dasar pemalas! minggu ni balik johor laa nak suruh nenek dieorg jahitkan hihihihhihi






34 celoteh sahabat

Ala bestnya..cutenya waffle kepala mickey tu lieya hihihi

December 11, 2012 at 9:07 AM

kellas ko dayyan mkn cereal dgn fork!! LOL

aku paling suka toast bread mickey tu...
oh sukaaaaaa......

December 11, 2012 at 9:16 AM

best2...

December 11, 2012 at 9:23 AM

tak sabar nak tgu esok, kalo tak sebb citer hongkong ni..tkde nya lieya latif nak update blog ari2......huhuhu rindu...nak baca blog ni tiap2 pagi. wajib

December 11, 2012 at 9:27 AM

alahai jelessssssss tgok gambar2 nie..haha

tak sabar2 nak tgok episod seterusnya haha..

December 11, 2012 at 9:36 AM

bestnyeeee . .kak.lieya cepat updte next episod, x sabau nak baca lagi .. hee

December 11, 2012 at 9:47 AM

ha tu dia ada 3 part.. baguih.. kasi jelas..
alamak akak yang kertunipun suka kot benda comel2 gitu.. usah cerita ler anak2kan..
ok.. kiranya lepas makn buang lemakler tu yang lompat2..
ooo jauh gak disneylandtu dari hotel yerk... ooooh tak sabar dah nak tunggu next entry..

December 11, 2012 at 9:47 AM

hak lompat2 tu pic yang paling best... mesti byk kali buat n gelak guling2 masa buat tu kan... haha
masz dapat bayangkan sebab pernah buat gitu, seronok... hehe

December 11, 2012 at 10:02 AM

PERGGGHHHHHH..mmg best gitu!
dayyan x sejuk ke omaknye? hehehehehe
kalau sue la kan, mmg sojuk giler ah.
xtau la bole tahan ke x cuaca kt sane.
sdgkan kt office ni pun x tahan ngan aircond nya. haha

December 11, 2012 at 10:09 AM

pandai miamija posing.. ader bakat jadik model cilik nih.. comel giler waffle mickey tuh.. syg nk makan.. ekekeke.. wah dayyan berdikari yer.. nak makan sendiri.. pandai dia.. gud boy la.. :)

December 11, 2012 at 10:16 AM

pestime tgok papanya pun sudi nak melompat..sib baik kat oversea..cer kat mesia..melompat x papanyer?hahahahaha

December 11, 2012 at 10:18 AM

gerammnya tu feeling mcm nak geget2 kau tau tak..hahaha..bestnya lieya..kita yg dewasa ni teruja..apatah lagi anak2 kan..x sabar nak baca esok..

December 11, 2012 at 10:49 AM

Best jgk bfast kat sini. Mcm2 ada. X la risau sbb ada makanan vege.. Haha betul tu kalau bg susu + cereal kat dayyan compem belemoih.

Kat rumah akak ni ada kedai jual baju sekolah.. Mmg boleh amik tempah jahit lencana. Satu lencana RM1.. Ok la kan? X kose aku nak jahit tgn. Compem senget benget

December 11, 2012 at 11:07 AM

Alahai lieya tak puas aku baca..seronok giler aku tgk..mcm aku plak yg join korang kkkkeeee

Wehhhhh aku suka giler karaktor katun disney ok..agaknya kalo aku yg pegi lg hover dr anak2 kkkkkeeee..

Lieya...update cepat2 dan panjang2 sket ok!

December 11, 2012 at 11:19 AM

bagus ek...diorang sediakan makanan vege utk pengunjung...cepat sekt update next entry...nak tgk gambar dalam disneyland plak...

December 11, 2012 at 11:20 AM

kerusi kat cafe pun ada ukiran kepala mickey!

24 degree..sekarang musim apa kat HK?

December 11, 2012 at 11:20 AM

merata2 ada character mickey, cute sangat! sampai waffle pun kepala mickey kan.........makanan agak meriah, brapa la per head tu......
bagus gak ko lompat byk2 kali, sebab ko mesti dan mensyekik byk gila kan, at least lemak2 tu pecah sket ehhehhehahahahhahaha
cepat sket up next entry, tak sabar nak baca huhuhuhuhuhu rasa cam aku lak yang ada kat situ hahahhahaha

December 11, 2012 at 11:46 AM

sana sini mickey ek, bdk2 comfirm suke lah gi situ... kalu tak suke pelik skit rasanyer... bkn pe, sbb nyer mak pak pun suke ni kan pulak budak2 kan ehehhe...

msti berat ko turun kan, jln2 je keje, pastu mkn pun yg vegi2 je... tak sbr nk tunggu gmbr gi disneyland HK tuh

December 11, 2012 at 11:56 AM

xsabarnya nk tggu next entry...:)

December 11, 2012 at 11:58 AM

memang berbaloi gak sis makan kat hotel tu...
spread utk vege tu banyak....
memang kena makan2 kenyang2 utk upkan tenaga...

cute miut tul environment situ...
sana sini kepala mickey tu jadi deco....
bukan takat anak2 jer excited kalo gini...
mak paknya pun harus excited....

your doters lak pandai posing lagi syiok ler amik pics dorang...
sangat suka tgk itu encem boy makan...
steady and independent jer dia sis...
pandai dia suap sendiri...

ok ok nexxxtttt entriiii...
tak sabar dah nie..

December 11, 2012 at 12:28 PM

eeeeiiii kak lieyaa sonoknyeee nengok gambar nihhh...tu baru tengok gamboo ye dak..kalau pi betoi2...ada yang tido atas rumput..tak tido kat hotel sebab jakun hehe

December 11, 2012 at 1:21 PM

best best n3 holiday nie...cepat2 up n3 seterusnya...hihihii

December 11, 2012 at 1:43 PM

bestnya....
nak jugak holiday mcm ni..............
mickey plak fvret cartoon anak2 nureen :)

December 11, 2012 at 2:29 PM

cepat la noks...


hapdet tu lelaju skit


makin tak sabar nak baca kesah hongkong ni!!!

December 11, 2012 at 2:46 PM

bestnye..cepat2 update lagi..hehehe

December 11, 2012 at 3:09 PM

lieya..tak sabar rasa nak ke hk...mmg best
seronok tgk semua hepi...
bab makanan best....

December 11, 2012 at 4:29 PM

aduhh dikk .. x menahan tgk pic2 ko dik
siap ada yg lompat2 nie
adehh aku lak macam nak lompat2 ekeke

makan tuu x menahan ..
banyak tul menu dia
banyak pilihan
terbaik lah hotel nie ;)

December 11, 2012 at 5:27 PM

ya ampun lieya...
xtau nk komen y mne ni.. sbb tmptnyer mmg semuanyer cantik..weyhh..sgt2 teruja la klo leh pijak kaki kat sini... dgn makanan dia skali pon ade kartun2.. mau budak2 x suka kan... lieya.. awk sgt2 cun la..

December 11, 2012 at 9:56 PM

vavava mmg super duper happy!
seronoknya tgk pengembaraan lieya&family!
telinga mickey mouse sana sini!
hadoiii mmg bikin gerammm je kan.
comelnyaaaaaaaaa

pic lieya&family semua comel2 :)

December 12, 2012 at 1:32 AM

Sume pun mickey
Sana sini mickey!!!
Geramnye..!!!!
Sbb.comel.cute.comel.cute..!
Ha,dh xtau nk describe cemane dah hehe

December 12, 2012 at 3:58 AM

wah~best nyer la...
geram gler tgk semua nyer mickey...
akak..ade Fm tok nieyl x..hahaha~

December 12, 2012 at 8:32 AM

lain kali try disneyland japan plak na
leh jumpa ai *feeling mcm retis...pitammm*
oh tema ijau ker yg gegurlz ni termasuk si mummy ni???

December 12, 2012 at 8:48 AM

seronoknya tengok...:)

December 12, 2012 at 10:31 AM

aku kalo baca blog org pi bfast kt chef mickey ni msti x thn tgok waffle mickey tu.. geram giler. nmpk cam sdpppppp sgt ko..

December 13, 2012 at 5:21 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy