Saturday, December 15, 2012

jalan2 hongkong - 2 dis (jalan2 Madame Tussauds)


moning! moning! ade sihat? heheheeh.....jgn tekejut plak ade entry di hari sabtu wahahahahahaah....misi nak settle kan cepat entry hongkong ni...gigih autopublish ari2 hahaahahah.....jom2 layan...jgn malas2 ke...kang aku sebat dgn rotan panjang halus ekekeekkekekek

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


lepas bekpes istimewa dgn karakter2 disney di Echanted Garden, kami balik hotel balik sebab nak tukar kan seluar miamija....lepas settle semua, turun lobi balik dlm pukul 10 gitu....mule2 ikut plan nak pergi naik train....tapi bile perut dah kenyang rase malas plak...heheheh...naik taxi jek laaaa...so gi kaunter kat hotel tu mintak panggilkan taxi...tak sampai 5 minit taxi dah ready heheeehehe




kami2 dlm taxi nak ke The Peak Galleria...kat sini ade tempat tarikan pelancong mcm Madame Tussauds ngan Sky Terrace....




perjalanan dari hotel ade la dlm 40minit ke 45minit....kami pergi ahad so tak byk keter...kat sini kalo weekend tu keter tak byk kat atas jalan....tu menurut driver taxi tu la....jalan akan lalu town bagai....nak masuk ke the peak ni jalan ala2 mcm cameron tu....naik ke bukit pastu belok2......tambang mase tu tak silap aku kene 240hk...kalo naik train lagi super duper murah tau...



inilah die the peak galleria ...dlm ni ade shopping complex jugak tau....


gile sejuk kat sini...kawasan atas bukit kot kan....angin mmg kuat bertiup.....




snap dulu sedas dua sebelum masuk dalam.....




Madame Tussauds ni kat level P1 tau....bukak setiap ari dari 10 pagi sampai le 10mlm....harga tiket plak 600hk tuk kami 4 orang...kire2 dlm 200++ laaa duit kiter....(2 adult = 370hk dan 2 child = 230hk)



dalam ni ade patung2 lilin artis dan celebriti tekenal...ye laa nak jumpe face to face mmg nan ado la harapan kan so jumpe ngan patung lilin depa pun jadi ler ekekekeekek...aku amik gambar ngan semua patung lilin yg ade, tapi kat sini aku pilih2 ar letak....




tiket dan buku 



so far mase aku pergi ni tak berapa ramai sgt org...lepas kami keluar tu baru ramai...maybe sebab kami pergi awal kot....kat sini dibahagi pada beberapa bahagian tau...mcm artis hongkong, artis dunia, ahli sukan, sejarawan.....ade dlm 3 tingkat kot tak silap aku.....lif takde...jenuh ngangkut stroller dak dayyan hokey!



kemain laki aku peluk2 angelina jolie tu....kalo si brad pitt tu hidup, free2 dah kene penumbuk wakakaakakakak....eh kalo hidup, bukan brad pitt bagi dulu, silap2 aku bagi penumbuk dulu ekekekeekekekek




gile tinggi dieorg ni rupenye kan....katik bantut dah aku rase hah huhuhuhu



korang kenal tak sape ni? hahahhahaah




posing miang dgn Ethan Juan....miang tol pompuan tu wakakkakakak...




posing sorang2 boleh ar menggedik....kalo ngan anak2 kene tunjukkan contoh yg baik hahaahahaha




kemain papa budak2 ni...tangan tuuu!!! titik kang!!




eh korang kenal tak retis nie...hahaahahah.....cari ar sendiri sebab aku pun lupe wakakkkakaakak



posing dgn Barbie Hsu



aisey..perasan tol laki aku ni heheheheeh




mia ckp "eh mama cantik skirt die...mia nak mcm ni jugak boleh?"....huh! dah mcm rainbow kek jek mama tgk hihihihi



posing lagi tanpa jemu heheeheh



mase ni org leh tahan ramai gak...so kami Q la...kire sistematik laaaa....takde la rebut2 kan




mia mija takut kepale tercabut hahaahahha




laki ngan anak2 posing....




omaknye pulak biar posing sorang2 ngan Andy Lau...baru dpt gedik2 miang2 posing wakakakaakakak




kalo le patung2 ni malam2 hidup....camne la kan....tingat cite hindustan ngan omputeh yg bercinta ngan patung tuh....



ni Cecilia Cheung


tak rajin aih nak bace2...amik gambar ngan patung2 jek rajin hahaahahah



kene turun tru tangga dari satu level ke satu level....



puteri diana!!! aku minat die....




padan muke bush...sorang bagi penumbuk sorang bagi piat tinge heheeheheh


ni plak obama...



princess mia bergambar ngan mak pak angkat die heheeheheh




mia ckp " ni atuk sape tetinggal kan sini ni" wakakakaakak...tak insurans mulut ko nak oii...












dlm kenangan Leslie Cheung




sian si Albert Einstein ni...rambut serabut sgt...meh aku tolong sikat heheehehehe




dayyan tak mo posing ngan atuk tua heheeheh...awek teytek jek die lalu hahahaahah




spiderman youuu!!



ni plak karakter astro boy...




ni plak karakter McDull Madame...



kungfu star si Donnie Yen


dgn si Marilyn Monroe...tgk ar mia haahahhah....lawak2....




mija kaku gile posing tiru gaye marilyn monroe nieh....



papa ngan bro Johnny Depp




wehuuu..i likeeee...amitach bachan!! tapi patung ni tipu laa...kurus sgt kot....yg real mane ade kurus gini...




ni korang kenal tak?...gile tak kenal Anita Mui..kang die libas ngan tongkat die tu kang!



yok nek beskal jalan2....


dgn Audrey Hepburn



ni laki aku kenal plak...die kate ni laa penulis buku2 seram....okey, terus suruh miamija posing ala2 takut hahahaahahah



ronaldo sedang diperkotak katikan oleh en laki hheeheheh




sape tak kenal jejake kacak ni kan...auwwwww!!





kan datang dah menggelitis aku tuh hahaahahah




Muhammad Ali ...lagenda peninju dunia



mesti kenal kan sape nieh ....




miamija dgn lady gaga



madonna gituuu


ni plak Beatles


ramai lagi artis yg ade...penat woo posing2 manje ngan patung kayu gitu hahaahah....tapi ye laa nak dpt jumpe face to face ntah bilenye kan heheeheh...lepas dlm 2 jam kot dok dlm tu...kami pun kuar...jalan2 area situ....jumpe kedai menarik ni...ade jual casing iphone batu sworoski....kat pavi aritu aku beli harge mak oiiii leh tahan...kat sini murah sikit....ape lagi..wajib le mak beli heheehheh



lepas tu kami turun tuk naik tram balik ke central point...tu aku sambung next entry key....ape yg pasti mmg best jadi dayyan...idup die dok dlm stroller mkn biskut tak pun kami dokong je...kami2 ni laa pecah lemak berjalan hahaahahahaha

see yeah bebeh!!




** yg pastikan...mase balik dari hongkong, pipi dayyan menggelupas...perubahan cuace dari sejuk ke panas....seb baik skrang dah gebu balik berkat maknye dok gigih sapu losyen ari2 hheheheheh





21 celoteh sahabat

wow bestnye. bila baca citer n tgk gambar lieya ni, rasa cam akak lak yg pegi berholiday kat sana...hehehehehe

December 15, 2012 at 9:24 AM

suke kot gaya hubby lieya..sempoi jek hhe
tgk mm serius jek orgnye
rupenye leh layan gak ek patung2 tu..hihi

December 15, 2012 at 9:43 AM

bestnya....rasa mcm saya pun nk pi bercuti kat sana

December 15, 2012 at 11:01 AM

Amboi mata dayyan kemain direct kat teytek pompuan baju putih tu. Sah mmg minat pompuan seksi jek hahaha..

Akak suka ko letak harga tiket dn teksi. At least boleh kira bajet sekali..

December 15, 2012 at 11:04 AM

Amboiiiii...laki dia peluk awek dia nak marah, dia peluk Andy Lau takpa! ~bahahahahah

Best gi la kalau masuk wax museum macam ni kan...Tapi rasa rasanya yg kat London kalau tgk gambar2 nya, nampak macam lagi real..

December 15, 2012 at 3:02 PM

wah..bestnya..peluk2 jgn tak peluk..kalau aku pun menggedik gak lieya..feeling mcm peluk betul2..hahaha..

December 15, 2012 at 3:03 PM

hehe...posing sakan ye...kite pon kalau pegi same la kot..teruja tengok patung2 tu sebab mcam real je..

December 15, 2012 at 4:49 PM

hihi~singgah di ari cuti...:)

December 15, 2012 at 7:40 PM

kemain akak bergambar ngan brad pit...hehe..jeles toi...kalau brad pit real menyamar jadi patung kat situ camne???hehe..retis holiwod ni bukan leh kira...

December 16, 2012 at 8:53 AM

knmain feluk2 boipren ai si brad pitt tu yer. pasrah je madu ai si jolie..hahaha

wow byk pics cun2 ngan artis HK.. besttt

December 16, 2012 at 4:31 PM

wow..kemain lg masing2 posing kan...
patung tummg nmpk real la..

December 17, 2012 at 12:10 AM

best best best, paling suka post en laki ngan barbie hsu wakakkakakakakka superb!
amboi ko, kemain mengeletis amik gambar, tapi bila lagi kan! mia mija pun sporting abis bergambar, suka tul tgk!
aku dpt bayangkan, ko balik aje hotel, mesti terbongkang kan!

December 17, 2012 at 2:23 AM

amboi akak, bukan main duk peluk artis ye.....

comelnya dayyan nangis sebelah atok tu

December 17, 2012 at 7:40 AM

penat gak nak berposing ngan semua patung2tu .. tapi mak pak gigih bergambar mesti tak dilepaskan peluang yang adakan ... ehm puas hati kalau baca blog lieyani..

December 17, 2012 at 10:14 AM

wah!! terasa glemer jap kan dapat bergambar ngan retis2 nieh walau dorang kaku jerk..

December 17, 2012 at 12:13 PM

bestnya dpt jumpa artisss.
patung je tp nampak mcm real!kagum kagum.
suka tgk pic lieya&family posing sakan..
mia mija sporting sgt.

December 17, 2012 at 2:45 PM

hihi .. tq sharing pasal HK kak ..

December 18, 2012 at 9:04 AM

time nie lah peluang amik gambar peluk2 kan.....
feeling retis pun ada kannn
hahahahahaha...

December 18, 2012 at 11:45 AM

angelina jolie ti sgt sibuk kannnn??? org nk pose dgn brad pitt je kot!

senang ko amik cab terus! terus sampai atas. x yah tunggu tram kan? save masa! bijak2.

December 20, 2012 at 9:27 AM

weeeeeeeee.... dapat jumpa retis tu.... kalau ayu pun sure la nak over acting gak... best baca.. berangan sattttt...

December 21, 2012 at 10:09 AM

singgah pepagi. baca entry lame. hiks.
gelak ceq mia kata atok sape kena tinggai tu. hiks. lucu je.

February 27, 2016 at 5:33 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy