Thursday, December 20, 2012

thursday ~ random photos




salam kamis salam sayang tuk semua (sambil lempor flying kiss manyak2 hahahaah)...biasa la kan, kalo ari kamis mesti lieyalatif buat entry random photos so x reti2 lagi nak layaaanss kikikiki


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • anak2 dare dan mak dare en.latif.....mase ni kat mr kabab presint 15 tuh...mak abah ngan adik aku dtg jalan putrajaya ....



  • ntah malam bile ntah si mija sebok2 nak pakai inai....malas tol nak layan...dah tahap merajuk2 duduk bawah meja dah anak dare tu bile aku tak layan.....tak sampai ati punye pasal, aku layankan le jugak...siap gugel contoh lukisan henna lagi hahaahahaha....sudahnye, hasil lukisan tak same pun mcm dlm gugel tu wakaakakaakak...mak ko tangan pengkor!


  • moden + tradisional......2 keping roti canai instant di masak garing2....lepas tu letak cheese 3-4 keping ngan telor mata seketol, tangkup kan dengan roti canai lain...dan panaskan jap atas pan...perghhh!! marbeles ko!


  • si gedek2 berjemaah ngan papa potong rambut.....


  • berjemaah jugak ngan akak2nyer heheheehe...tapi akak2 cuci rambut jek...takmo potong dah, aku nak kasi bela panjang2 pulak....


  • menengok sambil curi2 makan 4- 5 ketul durian crepe yg adik aku buat....die buat bisnes durian crepe skrang....sementara ade musim durian nie katenyer....masyukkk ngkooo!!.. besar2 die buat...beza dgn yg aku penah oder kat fb tu...dah le kecik pastu rase pun kureng....sekali tu jek aku order....org2 simpang renggam leh le order yeak (search je Durian Crepe Simpang Rengam kat fb) kikikiki


 abesh dah! ... pi wat keje pi.....hik hik hik






**hai marliana dari jkns!! hik hik hik.....thanks sudi dtg jumpe n tegur akak semalam....gigih ko mencari akak kat opis yeak....thanks gak tu gift tuh.....nanti kite jumpe lagi yeak...




34 celoteh sahabat

wow, akak femes ames diterjah oleh peminat ye sampi ke ofis....hihiihiii

December 20, 2012 at 9:11 AM

hihi~kat opis nieyl pun ade org wat bisnes crepe durian tuh....mmg masyukkk...nieyl makan skali aje aritu member buat..sedap gak...pastu niat nak wat sndr..sampai ke sudah...habuk pun x nampak..hihi~ bler lak akak nak terjah nieyl...hehehe~ itu ar klu en.husband akak keje lg kat JPA leh kite jumpe...:P

December 20, 2012 at 9:13 AM

ala comeynya, dayyan berjemaah dengan papa potong rambut.. cam dah beso je lagaknya tu..

ehem ehem, comel betul kasut crocs baru mia dan mija.. pink lagi tu!!

December 20, 2012 at 9:17 AM

amboii..siap potong rambut berjemaah lg..kiut jekk dayyan duk tercongok atas kerusi tu..haha bagus tul budak tu kan..

mak aihh, besar gedabak durian crepe tu..biasa kat sini kecik2 jekk..puas hati kalau bleh mkn tu..hehe

December 20, 2012 at 9:19 AM

Salam khamisssss..:)Haha, potong rambut secara berjamaah..duyan crepe tu sedapnya…

December 20, 2012 at 9:31 AM

gebu betul durian crepe tue.....yang atie pernah makan leper semacam jer...kalau lah boleh dipos ke penang mmg atie nak order..huhuhu

December 20, 2012 at 9:31 AM

byk betul isi durian crepe tu...nyum2...

December 20, 2012 at 9:39 AM

lawa juga inai dorang tu lieya..yg anak buah aku buat kat mimi n fifi punyalah buruk smpi aku sental tgn dorang ngan sponge kasar hijau basuh pinggan tu..amik..sakit hati tgk..

December 20, 2012 at 9:46 AM

eh lawa je inai yg ko buat tu..

baiknyaaaaa dayyan time potong rambut tu..tak payah pegang2 dah dia ye..

miamija rambut lurus cantik..kalo bela panjang mmg feminin giler..

banyaknya isi crepe tu ha..ko pun bole meniaga sama..dpt gak komisyen hhhhheeee

December 20, 2012 at 9:55 AM

banyak toi inti crepe tu..ni baru le niaga betoi2 ye dak?

December 20, 2012 at 9:58 AM

Gebu gebas nye durian.crepe.tu..!!!!!

December 20, 2012 at 10:17 AM

besonyer duyan crepe adik ko wat...aku pnah rs skali jek akak aku bli thru FB gak....ermm gitu rupenyer rs die ek...klu aku duk simpang renggam leh ode ngan adik ko ek
heeeeeeee

December 20, 2012 at 10:30 AM

Wow besar dan gebus sungguh doyan crepe tuh..puas makannya kalau gitu..kan.. :)

December 20, 2012 at 10:44 AM

ari kamis mcm biasa..random photo ko yee..hikss

wehh bosarnya dc adik ko..hehe...untung2..

December 20, 2012 at 11:02 AM

amboi2...tgk cheese meleleh kat roti canai tu, x leh tahan kak oi...nah, ni entry yg akak tunggu2 tu http://sepisorangperindu.blogspot.com/2012/12/review-1-pre-wedding.html

December 20, 2012 at 11:05 AM

aku nak try buat roti canai kapit cis gak... tunggu, nnt aku publish... hahaha

perghhh... betul2 pueh hati weh doyan crepe adik mu ituw. nak order leh?

betul, aku pernah beli krim je lebih, isi doyan, mmm.... malas nak citer!

December 20, 2012 at 11:07 AM

gambar 1, itu kuarga tudung fareeda heheh

dulu2 masa kecik asal cuti skolah msti nk pakai ina i ko, tp dulu2 mana ada tiub2 gitu

perkh terliur aku nengok prata cheese ko tuh...

bestnyer durian crepe adik ko bt tuh... gebus giles

December 20, 2012 at 11:44 AM

Aah la gemok2 DC adik lieya buat...geram tgk.,

December 20, 2012 at 12:14 PM

ekekek x menahan tgk kan dayyan berjemaah ngan papa dia tuu .. seyesss je muke dayyan ..
x gerak2 tuu ..
bagus tul !!!

adohaiii roti canai bikin akak laparr lah lieyaa wehhh .. meleleh cheese tuuuuuuuuuuu

December 20, 2012 at 12:15 PM

amboi anak dare pun cuci rambut...jeles tgk dayyan gunting rambutlah tu lieya...

lieya, smlm adik akak beli CD..tak sabor nak ngup tapi bila makan isi durian dah kuar gas dan berbau..tension
suka buat sendiri he..he..

December 20, 2012 at 12:19 PM

gambo last plg menawan hati juri ni..
hhahah.. bestnyer kalo dkt mesti pi cari dh ni..
pastu sebut nama nko, konpom dpt discount.. heheh

best woooo cuti2 korang kat HK..
tido mlm pun blh berangan dh.. dh ada gambaran dh.. hahahah

December 20, 2012 at 12:20 PM

rajin adik ko bisnes. ok la tu..masyukkk. yg pnting kena rajin kan. aku ni rajin gak.. rajin makan!!

elok je dayyan dok diam gunting rambut.. cam dah bsr je

December 20, 2012 at 12:43 PM

hi...salam kenal
singgah sini, sudi2 la ke tapak saya pulak (",)

December 20, 2012 at 12:51 PM

la, dah abis ker..... dah la semalam xder entry... x bleh nak cucui mata ngan gambar cantik2 kat sini... huhu

December 20, 2012 at 1:11 PM

oh durian crepe itu, besonya, puas la kalau dpt yang saiz gitu....huhuhu....ko ni pi la nuntut ilmu, pas tu ko buat, bleh la kitorang ramai2 serbu umah makan
apa pun, roti canai kapit ko tuh memang nampak sungguh mengghairahkan dan menggiurkan...ekekekek

December 20, 2012 at 1:19 PM

js baru skali je pekena durian crepe tu...kalau blh orde js nk orde je ngan lieya ni blh ke?..hihi

December 20, 2012 at 1:39 PM

mak aii besaq gedabaknya durian crepe tu,mcm ni baru puas hati beli...

baiknnya dayyan potong rambut,kalu ank2 ina si abah kena riba lg pdhal umo dah 4thn n 2thn

December 20, 2012 at 1:54 PM

aduh..terliur nengok durian crepe..
mmg nampak tembam2..

December 20, 2012 at 4:34 PM

ohh bagus2... adik ko dh buat business durian crepe ni. yer la kooo.. gebus debab dia buat. berbaloi2 sapa yg beli.

December 20, 2012 at 4:40 PM

Akak tak coba lagi durian crepe ni. Asik tengok lieya tayang gambar jer...Haishhh..tak boleh jadi ni, kena gi carik jugak

December 20, 2012 at 4:43 PM

Camner nak kaya jual DC bebesar gnie neh? hi3..
Moga murah rezeki adik sis..amen..

Saya ar Marliana itu! sgt teruja dpt jmp ngan my paberet blogger..iallah,mai turun audit kt hq, yana gie terjah sis lg..hi3..

December 20, 2012 at 9:21 PM

adoiii...lewat malam smoi sini nengok pulak roti canai tampal cheese n teloq terus lapor perut..uhuhuuu...blh copy resepi nih... :)

adik lia pun niaga durian creepe jugak..mmg masyukkk... :)

December 21, 2012 at 12:07 AM

durian crepe kesukaan orang sekarang..
baguih buat bisneskan.. mmang debab2..
dah berinailer si mija yerk..
roti canaitu tak dibuat dek orang tu..

December 21, 2012 at 10:08 AM

wah.. moga bisnes sukses ye lieya...

December 26, 2012 at 12:40 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy