Tuesday, December 4, 2012

projek steamboat di opis ku cayang....



disaat korang membace entry mensyekik steamboat nie...aku n family masih lagi di bumi hongkong...ecewah!! insyaallah petang ni flight balik ....malam sampai le putrajaya.....ade sape2 nak dtg jemput aku hehheeh takde laa, aku letak keter kat airport...sonang nanti tak menyusahkan org nak amik ke atau pun nak cari cab....kirenye ni entry autopublish ler....okey2, stret to de poin...jom layan cite yg aku nak bawak arini.....ekceli ni projek jumaat lepas2 (brape byk lepas daaa hahahahah)....jumaat kan lunch hour lame, ade mase kiteorg merayap sampai ke sunway piramid nun tak pun the mines jek....tapi kalo mood nak kuar malas kiteorg buat le kelas memasak gini heheeheheh....nasi lemak sudah, nasi kerabu pun sudah so kiteorg bersteamboat le pulak heheheehe....konon menu diet laa sebab semue sayuran semate kan...



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


kali ni takde dah sorang bawak sorang sikit....tapi kali ni bagi duit siap2 n chips kami pi beli barang2 nak boh dlm steamboat...periuk multicooker plak salah sorang dari kami bawak...thanks le aien sbb ko wakafkan piyuk ni kat opis heheeheheh..tgk le sayuran dan binatang yg nak di steamboatkan...naik stim plak i menengoknyer....heheheeheh




rencahnye boh kiub ayam jek ....pastu lebur segala binatang2 ngan sayur2....tunggu 15minit dah leh mensyekik dah.....





nampak no lakonan kan!! ape motif ko perempuan susun carrot tuh wahahahaahahah





anak sape la ni ...main2 lebih kat dapur ni....titik tangan tu kang baru tau!!





bersungguh hah masing2...




kiteorg buat simple jek...boh carrot, kubis panjang, brokoli, cendawan, fishball, ayam, udang, cauliflower, suhun, tauhu kering ngan tauhu telor....




jgn dilupakan cili api...baru le truly melayu katenyerrrrrrrr heheeheheh





posing miang masing2....aku jek tak miang  sbb tgh khusyuk menggaul....(sila percaye okeh hahahahah)





yeay!! dah siap...ngam plak mkn ngan cili kicap pedas berapi...fuhhhhhhhhhhhh...sedap weh!
lagi2 makan sambil mengumpat...mmg best gile lah hahahahah






mangkuk pertama aku ataupun lebih dikenali ngan sesi merasa.....hahaahah...masuk mangkuk ke due ngan ketiga takyah la snap ...kompom pengsan tgk penimbunan yg berlaku ekekeekekek



kawan2 baik aku....dgn dieorg ni tak abis kat opis jek, balik umah pun berwhatsup2 bagai....wey korang, next2 jumaat kite buat tomyam kung plak tau....auwwww..cedapnyer!! terliur dah nie!!



amecam okey tak projek steamboat kiteorg...walaupun tak segah mcm johnys ...tapi tetap sedap kerana kami memasak dengan hepi hihihi...friendship forever uolss!! jgn kawan makan kawan tau!! muahhhh!!





** pipi naik jerawat besar....uwaaaa dah lame tak tumbuh jerawat kat pipi....scaryyy!!














35 celoteh sahabat

Peh~xpenah lagi nie opis nieyl wat mcnie..gempak ar opis akak...hihihi~paling kurang pun kteorg masak kat umah..bawah aje kat opis makan reramai..hihihi~ almaklum la...leceh ckit...lagi2 klu de 5S nie...huhuhu~

December 4, 2012 at 9:05 AM

sukanya tuan tanah ni berholiday ye..nasib baik xlupakan peminat tegar blog nie utk kunjungan hari ni...hihihiiii

sedap steambot makan ramai2 kan

December 4, 2012 at 9:27 AM

Best la idea ni..nak try buat kt umh la..

December 4, 2012 at 9:29 AM

amboi sonok satu family cuti2 di hongkong yek..aku ni lekat ptptn so mmg kaki kena ikat kat mesia jer lah..hehehe...best gak steambot kt ofis ni..tp ktorang kena tunggu bos2 takde baru leh bt..hehehe..bilah lah boleh...huhuhu

December 4, 2012 at 9:37 AM

waaa...best la.....oho..pi hong kong eh....nanti cepat2 update tau..

December 4, 2012 at 9:37 AM

Seronoknya makan2 ramai2 gini.. Meriah gitu.. nampak sedap betul..laa..nyum2.. :)

December 4, 2012 at 9:39 AM

whuahhhh bestt giler steambot! mkn kt ofis pulak tu sejuk2 makan soup mmg bestlah yang oii..
seronok ada kwn sekepala nih..sbb kt ofis payah nak ada yg se 'gu' nih..untung ko dik :D

cepat uo entry hongkong akk menanti dgn penih kekusyukan :)

December 4, 2012 at 9:52 AM

curlasttt sgt uols
blh bersteamboat bagai kat opis tue
oishii sou...

December 4, 2012 at 10:02 AM

astaga, steamboat plak ko layan ko opis, memang kebabom la ko ngan opis mate, sehati sejiwa betul....memang best dpt opis mate sekepala camni, buat kije pun sama2 kan.....dtg kije pun seronok aje sebab kawan2 kerja yang best....tudung pun sehati sejiwa, cantik aje tgk dgn fesyen dari fareeda!

December 4, 2012 at 10:25 AM

bestnya bersteamboat..
jeles ni, kty kalo nak buat gtu kt opis..kty sorg je..kang tak pasal hantu lak join.

December 4, 2012 at 10:28 AM

sonoknya tgk lieya n kwn2 opis.. ader jek projek nk buat.. meriah betul.. daku berdua je kt opis nih.. nk wat projek camnih mmg x jalan la.. hehe..

slmt kembali ke mesia.. :)

December 4, 2012 at 11:01 AM

wow memang nampak sedapppp sgttttt

December 4, 2012 at 11:06 AM

bestnya lieya opis kau..kerjasama sgt bagus..thumbs up..kalau aku kt situ..confirm tak kurus2..makin lama makin menggelembung..muahaha..

December 4, 2012 at 11:16 AM

steamboat kat opis lagi gempak ni...sure bos besar nak tumpang sekaki nih..seronoknya lieya

December 4, 2012 at 12:27 PM

uwaa sedap nya mencekikk..heheee...steamboat lak tuu..

December 4, 2012 at 12:34 PM

bestnnnnyyyaaa.... best sangat2...
i memang suka makan steamboat tau....
nak nak makan musim hujan nie...
sejuk2 makan panas2 gini...
dapat geng lak...
perggghhhh layan tak hengat nak keje ooo hahahahahahaha

December 4, 2012 at 1:49 PM

seronoknya sbb masak2 dgn geng.. pastunmkn sambil ngumpat..5 jam lrehat pon x cukup..hahaha

December 4, 2012 at 2:02 PM

meriah..... buat sendiri lagi best kut kan. makan sambil bergosip.. haha

December 4, 2012 at 3:27 PM

hye kak lia ,boleh bagi email tak ?
ada benda nak tanya sikit .
sy cari email akak dalam blog tak jumpa la ..
email sy kat norhazira86@yahoo.com .

December 4, 2012 at 3:28 PM

aduhai....meleleh air liur tgk....

December 4, 2012 at 3:32 PM

Best nya gi HK !!

Esok tepek banyak2 gambar gi disneyland ya..

Saya pun confused..awak gi kerja ni dah macam main pondok pondok! bahahahaha..best gila!

December 4, 2012 at 3:48 PM

aku dah ajak geng2 aku buat steamboat jugak mcm ko ni...jeles punya pasal...hahaha...

December 4, 2012 at 4:30 PM

jelesnyerr tgk org keje kat kementerian..hahahahh
syiokkk tuhhh dah bermacam macam projek akak dan kawan2 buat..hahaha sukerrrnyerrr
kat ofis ecah NAN HADO! huhu

December 4, 2012 at 4:34 PM

i like the idea lahh...simple tp tetap mengenyangkan.happy.je.sume

December 4, 2012 at 6:56 PM

Tu diaaaa..

Memg terbaik lah lieya..
nak buat gak gini tp tak blh buat kat opis kot..
kena p kat luor... tp tak tahu la ntah biler nye tuhhh.. ahahah..

o dah nak balik yek.. bestnyer..x sabar nak baca n3 pasal cuti2 tu..

December 4, 2012 at 8:58 PM

korang apsal tak pakai sudu garfu besi, plastik2 gini tak syok la bila makan.

December 5, 2012 at 12:59 AM

best betul ada bff kat opis yang satu kepala.. baru la semangat nak kerja... eh nak makan sengsama!

kat opis akak ni dulu2, ada GENG kupas ikan bilis, kupas bawang, potong lada kering. tetiap hari jumaat, rehat lama, derang lepak pantry kupas2 semua tu.. so hari sabtu dah rileks kat rumah. hehehe

December 5, 2012 at 8:38 AM

perkh terbaik lah aku nengok nih wei... ni kalu aku try usulkan kt emy nih mcm best gk nih... time jumaat jelah masa ckp panjang utk mkn2 sambil ngumpat kn...

December 5, 2012 at 10:17 AM

wah sakan plak mkn kt off ...
hurmmm lieya and co dh smpi ke blm dr HK..mesti hepi sakan kan bercuti kat sana...^^

December 5, 2012 at 1:33 PM

nak buat jugak!!!!

December 5, 2012 at 3:53 PM

seronok kan sesekali buat cm nie...

December 6, 2012 at 10:42 AM

bestnyaaaaaa...

December 6, 2012 at 2:16 PM

fuhh!! terBAEK Lieya!!! siap leh bersteamboat kat ofis!

yg best tu siap ada SAMVAL kicapp tuh.. perrghhhh!!

December 7, 2012 at 1:38 PM

wahhh..meriah sgt2... mcm dah kat restoran.. lya & ofismate pon selalu gak wak xtvt mcm2 ni..

December 9, 2012 at 7:50 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy