Friday, December 14, 2012

jalan2 hongkong - 2 dis (breakfast at Echanted Garden)


halu!!! halu!! jom2 teman lieyalatif bercerita pasal cuti2 di hongkong lagi heheeheeheh....arini aku cite di hari ke 3 kami plak....ari ke 3 pun best sbb ikut itinerary aku, ari ni kami akan2 bekpes dgn karakter2 disney dan jalan2 kat tempat menarik di hongkong...tapi day 3 ni aku buat 3 part jugak laa ....part 1 bekpes kat echanted garden, part ke 2 pergi Madame Tussauds dan part 3 ke Laddies Market....moh layan moh...



*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


wajib posing dlm lif dulu heheheeheh....kul 7.00 kami dah keluar....sebab nak pi bekpes kat Echanted Garden ...di sebabkan kafe ni kat Hotel Hong Kong Disneyland so terpakse laa naik shuttle bus tuk kesane....kat sini bekpes best sebab mase kite makan2 nanti karakter disney akan datang tuk amik gambar ngan kite....takyah Q pun mcm kat dlm disneyland tu...depa datang kat kite terus hah heheeheh




cuace arini mmg sejuk gile compare dgn semalam2....gile tak tahan.....angin pun kuat tiup...miamija plak pakai jeans pendek....lepas jek mkn kena balik hotel balik tukar seluar sebelum jalan2 bandar hongkong....




kiteorg sampai dlm kul 8 gitu....seb baik tak long Q....


hotel ni cantik jugak....tapi harga sebilik die lagi mahal dari hotel disney hollywood yg aku duduk tuh..




penoh gak kat dalam....



kami pi dok luar....tapi sejuk yg amat plak...pindah balik masuk dalam...heheeheheh




budak2ni kejar serial dulu hah ...



kat sini aku tak amik pun pic makanan2 sbb aku dok standby jek kat meja takut karakter2 ni datang ....kang kalo aku takde kat meja kang rugi dah nak amik gambar heheeheheh



pluto minatang pertama yg approach kiteorg heheeheh..tu pun mia mija mengunakan teknik manje2 heheeheheh ye laa kiteorg baru sampai kot....ade ramai lagi yg dah lame sampai heheheeheh




tgk tangan dayyan..sempat korek dlm mulot pluto...heheeheheh




yg lawak nye..dayyan marah betul pluto ni pegang2 bahu die mase nak amik gambar....siap ditepis2 lagi haahahah...diva sungguh ko dik!!..ke dayyan tau dog tu haram disentuh hahahahahah




bai bai pluto!





makan kat sini pun jgn sebarangan makan tau...pilih yg vegi je laaa...byk gak pilihan makanan die..



lepas tu mickey datang...yeay!!




snap2 laa ape lagi heeheheheh



susah betul nak snap gambar yg dayyan tgk kamera...jenuh staff tu  panggil2 soh tgk kamera heheehheh




pastu dgn goofy...tgu2 donald duck ke...daisy duck ke....chipmunks ke...takde plak...3 ekor ni jek yg ade pagi tu....boleh laaaa....


dayyan tgh cube tarik topi tu heheheeheh


dah siap bekpes, kami pi menjakunkan diri kat garden hotel nie...heheheeh





selalu tgk jek cite n gambar org...ari tu dpt gak merase bergambar kat situ....


cuace mase ni ujan renyai2 tau....



hotel ni mcm clasic sikit bangunannye...cantik sebab putih semua...



pastu cari boutique bibbidi bobbidi....ni tempat  khas tuk make over budak jadi princess mcm cinderela ke, snow white ke....harga ikut pakej....senang cite standby jek 3-4 ratus hengget duit kite kalo ade hati nak makeover anak2 kite kat sini....aku nak buat kan miamija, tapi mia tak mo...sebab die pelik tgk budak2 pakai baju princess kesane kemari...die kate rimas hahaahhaahah...bagus2...suke aku...tapi mmg pun ramai yg buat budak2 bawah 4 tahun....



tak nak takpe la mia...jom kite tgk2 dlm nie...



kalo buat make over ni, baju2 aksesori akan dpt kat kite terus....




cantik deco2 butik nie....soft jek kaler2nyer




pastu jalan2 kat dlm hotel sat ..amik2 gambar kat situ....




musim krismas deco2 pun semua cantek2...




comel2 deco2nye kan....



gitu laa kisah kami bekpes di Echanted Garden...lepas jek kami bekpes kami balik hotel balik sebab nak tukarkan miamija punye seluar...lepas tu baru kami gerak jalan2 kat sekitar hongkong...tu kite bace di next entry yeak bebeh .....see yeah!!




** semalam konsert n konvo smart reader mija...org lain dah lame konvo ngan konsert kan heheehe...so minggu depan le baru sekolah die abis...bagus gak lambat abis nieh....kalo dok umah ngan akak die kang asek bagaduh mengusik ajek....





32 celoteh sahabat

hohohohoho. bergambar ngan karakter disney tu yg paling best kan. miamija x sojuk ke kai suar steng tu. hehehe. klau dayyan saya takut kot klau karakter ni dok dekat2 ngan dia. bebudak, gitu le. :D

December 14, 2012 at 9:15 AM

x dpt pegi pun x pela akak...tgk gambar2 akak nie...leh rasa nieyl kat ctu lak...hehehe~

December 14, 2012 at 9:25 AM

sempat lg dayyan masuk tgn kt dlm mulut pluto.hahahah

December 14, 2012 at 9:25 AM

dapat jupe mickey, goofy, pluto pun bdk2 tue bole pula sekejap pasal sejuk, setiap kali baca N3 hong kong ni disneyland, rase mcm ada jgk kat sana...jadi la kan... hehehe....

December 14, 2012 at 9:29 AM

mija wat konsert eh pakai baju munga2 kuning tu?

December 14, 2012 at 9:31 AM

sonoknya bila dpt bergambar ngan kerekter cam lam tv kan......

December 14, 2012 at 9:38 AM

aduh la bestnyer... bile nengok ntry ko nih... rasa nyesal lak tak ikut laki aku gi disneyland HK dulu... huhuhui nsb bdn

December 14, 2012 at 9:39 AM

Itu la..rase lmbt plak sbb tgk anak kawan2 laen dh konvo awal dah..tp elok jugak..at least terisi masa cuti skolah ni ye..hehe

Nak amik gmbo ngan mickey gak..!
Jeles kt dayyan! =)

Ps: lieya, saya g warung bunian aritu..dh jmpe tmpt, kul9 sampai, sume dh abes!!! Sedih je huhu

December 14, 2012 at 9:45 AM

bestnyaaaa dpt tgkp gambo ngan menatang tu hhhheee..kalo dpt donald duck atau minie tu lg best kan sbb comelllss!!!!...

dayyan tak takut ye..bagus dia :)

December 14, 2012 at 9:46 AM

yg butik tu kat sini ada gak
but if stay kat disney otel mmg free jer
theyols makeup etc then kat dress ikut tema apa nk then masuk main kat disneyland...padan la free nak dok hotel tue paling murah pun 3k ngeeee....
but ai loike view kat situew lawaaaaaa @.@

December 14, 2012 at 9:47 AM

menarikk!!

December 14, 2012 at 10:21 AM

gelak terbaca pe'el dayyan tu sis...
chomei and tak takut pada karakter tu...
bagusssss...

mak aiihh mahei gak ler rege makeover tu tapi kita leh bawa balik pakaian tu semua kira berbaloi laaa ....


December 14, 2012 at 10:24 AM

Menarik..nanti nak g hk leh ler amek tip tip kat sini..:)

December 14, 2012 at 10:26 AM

best betoi sarapan pun macam2 xtvt.. dayyan tetap diva...

December 14, 2012 at 10:33 AM

Alah kak lieya kalau makeover miamija mesti cam princess...!!!
Rugi diorang xnak..
xdpt nak tgk cinderella malaysia..hehehehe

December 14, 2012 at 10:45 AM

hah gelak2 tengok muka dayyan tak kasi goofy pegang bahu dia. tp mija mia tak yah cakap la. mmg muka happy betul, excited kan?

eh lambat ye SR Mija abis sekolah. emily punya sekolah harini last day

December 14, 2012 at 10:46 AM

wah sonoknya leh bergambar ngan karektor2 disney.. kenangan tu..

lambat yer skool mija cuti.. bagus jugakkan.. :)

December 14, 2012 at 10:56 AM

Waaa cantiknyaa.. Lieya.. seronok budak2 yer..dpt bergambar ngan karakter tuh.. :)

December 14, 2012 at 11:10 AM

Kalau semua makan kat sana halal mesti heaven breakfast dekat situ..

December 14, 2012 at 11:17 AM

hahaha...pegang dan peluk aja Pluto tu...anjing yg sah di pegang peluk takyah samak...haha

Cantik gila maze tu...

December 14, 2012 at 11:23 AM

waa x sabo tnggu next n3...mnggu dpn la eh...heeee....

same la cam ank aku...coti sek ni duk umh bergadooo jek...tp tula kn...meriah sket...heee

December 14, 2012 at 11:37 AM

seronoknyaa .. aduhh mia mija x nak lak ekek .. tapi jimat sikit , kalau mereka nak , rugi lak kalau x bagi kan ..
best betul lah garden tuuu !
lawak ngan reaksi dayyan ..

ooo smart reader mija baru habis ye .. hurmmm lewat juga , baguslah .. kalau awal2 bising lak ramai2 di rumah kan ekkee ;)

December 14, 2012 at 12:50 PM

Waaa bestnya....Kalau akak pun, memang tergediks jugak nak bergambar ngan watak kartun tu...

December 14, 2012 at 1:06 PM

wallaa happening sungguh aktiviti korang sepanjang kat HK. Seronok nyer wehh!! senyum tak lekang2 di bibirrrr nuuu!!!

December 14, 2012 at 4:05 PM

seronok je rase kan... anak2 pun hepi..

December 15, 2012 at 12:11 AM

Suka tgok byk gbr

December 15, 2012 at 2:23 PM

wah..syoknya bergambar ngan pluto & mickey..eh..lagi sekor tu aku lupa nama..goofy eh?
taman tu pun cantik...best2..

December 15, 2012 at 3:08 PM

alaa apsal x amik pic food.. nk cuci mata tgok food yg ada. suka pic korang ngan mickey.. cantik n ceria. dayyan mmg diva..muka selamba jer yeh

December 16, 2012 at 4:40 PM

alahai..xtau nkkomen apa.. y oastimesti budak2 ni teruja..huhu.nnti miamija suh mama deko bilik kaler pink camtu

December 17, 2012 at 12:14 AM

laaaa napa xmo buat make over tuh, kalau buat sure cun miamija!
suka konsep breakfast character dtg dan kita leh amik gambar ngan derang!

December 17, 2012 at 2:42 AM

comelnya wafel kepala mickey tu..
semua yg ada kt situ comel sgt.geram.
maze tu teringinnya lahaiii akk nak bergambar.

December 17, 2012 at 2:48 PM

ooo ko x buat make over tu.
sama le ko.. chars 3 ekoq tu gak time aku pi dulu. aku ni teringin nk jumpa daisy & donald.

December 20, 2012 at 9:11 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy