Thursday, December 13, 2012

jalan2 hongkong - 1 dis (enjoy parade & fireworks)


hepi thursday kawan2.....dah mandi lum hik hik hik..ape punye soklan la kan....hokey2 arini kasi sambung lagi pasal kami di hong kong yeak...gigih aku update hari2 sbb nak kasi cepat abis....muak wey dok update cite pasal hong kong jek....nak gap kan dengan entry2 lain mcm tak best sebab nanti bace tak nampak laa kesinambungannye....ikut2 jadual aku ni kamis depan abis ar cite pasal hong kong ni yeak kawan2.....heheehehehe


*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
V



lepas kiteorg sapedek kat tahitian terrace tu, kiteorg cpt ke main street usa .......parade kat disneyland ni start pukul 3.30ptg...so seawal 2.30ptg aku dah cari port....tak leh lambat2 nanti ko dpt port tak best....aku ni pun sampai bertukar2 tempat sbb nak cari tempat yg terbaik....




mule2 kiteorg dok area sini...tak best gile dok kat bulatan nie...sebab mcm terhad...so pindah dok belah seberang tuh....nampak tak aku tgk kuis2 kaki...kaki mak melecet2 dik non oiii ....selipar gak selesa pakai....kasut clarks sumbat masuk beg heheheeheh..nak pakai snickers atau kasut sukan mmg bukan lieyalatif laa hahaahahaha padan muke die kaki melecet....






gedek2 tdo lagi dari kat Tahitian Terrace tadi...penat sgt le tuh




budak2 ni nak belon....cantik belon helium ni sbb ade lampu dalam nyer...harga? mak datok pengsan bab harga...due bijik ni 240hk bersamaan 96 henggetttttt duit kite ....pheww!




mase ni jalan2 pun dah start di tutup...staff pun dah sibuk jaga org lalu lalang...tak bagi masuk laluan parade nanti....



yeah!! tepat 3.30ptg bermula laa acara parade yg dinanti2.....



Flight of Fantasy Parade ni wajib korang tgk kalo kesini tau.....semua karakter2 kat disney akan lalu kat sini sambil buat persembahan ....ade yg involve kan budak2 ....mmg teruja tgk persembahan dieorg....


dumbo the flying elephant!




hoyeah!! kereta yg bawak mickey, minnie, chipmunk, pluto, goofy nak lalu.....





cute giler



mickey dok atas tuh....wey tak gayat ker! heheeheh




winnie the pooh plak...




layan tgk dieorg ni berjoget2...



lepas tu kereta yg bawak princess2 plak lalu....



snow white, cinderela, belle, rapunzel....dlm byk2 aku suke yg ni...cantik gile kereta berhias ni!




mase ni snow white tgh lambai mia mija heheeheh sebab due org ni sibuk bagi flying kiss....




aku tertanye2 sebenarnye...tak jatuh ke dieorg2 ni semua dok bertenggek kat kereta berhias masing2....ooo baru aku tau, dieorg akan lock badan dieorg rupenye.....camne nak ckp yeak, dieorg akan ikat tali laa mcm tu supaya dieorg stabil.....





ni plak simba the lion king...




yihaaa!! kereta tinker bell plak nak masuk!...agak2 caraaa tak aku gi keje bawak moto ladybug tu wahaahahahaahahah




helo tinker bell!!



pastu lilo & sticth plak masuk...kalerpul gile....




rancak dieorg ni menari....rase nak join same heheeheh




buai ni swing gile laju tau....



yg lilo & stitch ni dieorg libatkan budak2....dan mija kene tarik!!! yeay!!! suke mak tau!







ade aku rakam mija join parade (lilo & stitch)



alah die suruh budak2 ni buat limbo rock jek heeheheh...cute jek masing2 



mija mule lar buat muke malu2 die....hhaahahahaah


mija join parade (lilo & stitch)



dapat salam stitch personally....auwww!...lilo kat belah sana kereta....



pastu toy story plak masuk


yg ni meriah dan aku rase lelaki mesti suke ...sebabnyer?



tgk2 ar gadis ni punye baju...skirt pendek youuu ahahahaahhaha



buzzlightyear masuk!








pas dah abis parade tu kiteorg teruskan perjalanan ke land2 ....main le game2 mane2 yg tak main lagi...




sambil tu stop2 sat sebab nak suap adik diva mamam.....makan nasi lauk kari tadi tu...laju die makan heheehehehe



naik orbitron kat tommorowland...kan aku dah ckp, mia suke noo kat tommorowland nie...asek2 ajak masuk sini....




long Q gak kat orbitron ni tapi cepat....





op kos laa aku naik ngan mia...mija plak ngan papa n dayyan.....kiteorg fly tinggi2 ajek heheehehe





dayyan tgh ngaruk nak handle ride sendiri hahaahahaah





sini plak namenyer UFO Zone...playarea yg comel tuk kids...dayyan suke laa sebab leh main air...



haa tgk...kan dah ckp dayyan ni ramai peminat kat sane heheheeheh


pastu pi jalan2 kedai2 yg ade kat sane....kiteorg usha2 jek dulu...tak beli pun...esok baru start membeli....



suasane kedai gile best...rase nak masuk tak mo keluar2 jek hah



dalam pukul 5 kiteorg standby dah kat main street usa lagi..sebab ade A Sparkling Christmas...ade parade khas sempena krismas...tu untung pergi time krismas ni sbb akan dapat 2 parade dalam sehari....

cute giler!



sambil tunggu parade start suap dayyan makan lagi..




yeah itu die ...dah start Santa Mickey's Toy-riffic Street Party....




utk parade ni just karakter2 mcm mickey, minnie, gingerbreadman, pluto, donald duck yg join...




minnie mouse


donald duck



lagi sekali tuk parade ni miamija kene tarik tuk join heheh...alah joget2 jek ikut lelaki tuh...


ade aku rakam sikit ni hah







goofy yeay!!



gingerbreadman....



comey2 penari nieh



minnie mouse



parade krismas ni dlm sejam jugak laaa...best2....miamija laa hepi sbb dpt join parade lagi....








pastu standby lagi satu show Chrismast Illumination....dayyan dah ready tu dok atas papa heehehehe



dieorg nyanyi2 sikit....



lepas tu keluar mickey ngan minnie naik keter santa terbang dari pokok krismas tu...




abis jek show terus turun snow tipu2 lg.....best gile...dayyan laaa kemain dok depang2 nak capai snow yg turun tuh....walaupun snow tipu2 dayyan tetap layan ekeekekekekeek



lepas tu kiteorg masuk fantasyland balik n main The Many Adventures of Winnie the Pooh...



naik ride mcm ni pastu kite akan lalu kawasan yg ade citer pasal pooh...menariks!




pemandangan waktu malam sgt cantik...lampu2 yg kalerpul.....




lepas tu main Cinderela Corousel plak...




lepas tu kiteorg tgk show Mickey's PhilarMagic...sini ala2 musikal teater 3D...so kene laa pakai spek 3D tuh....



percaya tak? sini laa dayyan paling suke....die leh duduk tgk show tu diam2 sambil pakai spek 3D die.....mmg betul2 die menghayati tau....teater ni mcm real...bile air tumpah, kite akan rase percikan air kat muke, bile air tin kene bukak, kite akan rase gas air tin.....mase adengan terbang2, kite pun rase angin mcm terbang real....objek2 dlm cite ni kite rase depan mate jek bende2 tu semua...dayyan siap hulur2 tangan nak pegang n capai....mmg betul2 die menghayati laa cite ni.....kat sini kiteorg masuk 3 kali sebab dayyan enjoy sangat2....




lepas tu kiteorg terus ready nak tgk fireworks pukul 9 kang...




mmg best fireworksnye..castle tu akan berubah2 kaler.....bunga api pun cantik2....yg tak cantiknye sebab aku tak pandai snap huhuhuhu....




ade laa rakam sikit tuk tatapan korang.....ishh bile tgk bende2 ni aku ingat korang, sbb tu aku rakam ..at least boleh korang tgk gak walu pun aku rakam kejap jek...



dayyan mase ni dah belayar dah...tak dpt die tgk huhuhuhu






dah siap tgk fireworks terus siap2 nak balik dah...ye laa bile fireworks abis maknenye tutup laa disneyland tuk ari tu....ni tgh tgu shuttle bus....nampak mmg long Q kan...tapi percaya la..servis tip top....kejap jek dpt bus n sampai hotel balik....



budak2 ni tdo awal mlm tu.....penat kot seharian berjalan di disneyland heheeheheh...mane2 game yg tak sempat masuk arini, kami akan cover balik ari isnin....



oh yeak, ade yg tanye kat aku...lepas main satu2 game tu pastu nak ulang balik kene Q balik ke atau dok jek situ....he he he...kene laa keluar n Q balik....tamat la sudah citer ari kedua kami di hongkong....nanti aku sambung ari ke 3...ari ke 3 kami jalan2 di bandar hongkong pergi Madame Tussauds ngan Laddies Market ...till then see yeah!!







**semalam try makan mee tarik warisan asli hassan yg penah masuk JJCM tu...eh sedap lah!







31 celoteh sahabat

hehehe~wow!ikut baru 2 dewasa 3 kanak2...klu nieyl...pegi ngan en.husband..memang gambar nieyl aje laaaa...hahaha~

December 13, 2012 at 9:05 AM

dari pagi hingga malam duk dalam taman tu...bestnya...

December 13, 2012 at 9:12 AM

Ya Allah, seronoknya tgk parade.. ada 2 parade lak tu. untung giler.. merasa la gak salji tipu2 kan. hehehehe

eh cantik la belon helium tu keluar lampu2.. boleh jadi lampu tido lak..

December 13, 2012 at 9:15 AM

wa....sonoknya...lg2 klu bwk bebudak kan....kak , kirim FM 1 pcs, buleh ? ;)

December 13, 2012 at 9:18 AM

wau.. cam akak dah sampai ke sanaler lieya.. ehm kagum dengan semangat lieya amek gambar..
tuler masa entry muletu akak tertanya2 gak amboi lieya pakai kasut cam gitu tak sakitker..

December 13, 2012 at 9:24 AM

ohhhh bagus penerangan ko.
sgt untung ko pi siap ada 2 parade pastu show pun dh bertambah. good2.

dayyan pandai layan 3D!! sgt bijak budak ni.

oh telan ayaq liuq aku bc price belon tu ko. *gulp

December 13, 2012 at 9:26 AM

walau panjang entry kau..aku excited nak baca..belon tu mmg cantikkan..tp mahalnya..kalau berjalan ni duit mmg mengalirlah..redha jelah kan..janji anak2 happy..

mee tarik kt sg besi tu kau pergi? tak jauh ke?

December 13, 2012 at 9:38 AM

tang snow white tu best..cantik gila..

tkthn ada jgk 'pig' kt kat buzzlightyear tu..huhuhu

tringin jgk nksmpi sana nunnnnn

December 13, 2012 at 9:46 AM

Bestnya Lieya.. tgk mcm2 karakter.. dlm parade tuh kan.. tak tau le bila laa dpt gi sana nie..

December 13, 2012 at 9:53 AM

wah bestnye... bila la nak smpi sana jugak..

December 13, 2012 at 9:59 AM

tq lah sis amikkan video tu...
memang membuatkan i tersenyum2 tengok...

sbb budak encem tu cuuuuutteee sgt plus mata bosar dia yg chomei tu....
mau dayyan tak jadik perhatian....

best sangat2 lah sis your trip nie...
memang masuk list tempat kena pegi nie...
kena start menabung lah nie....

December 13, 2012 at 10:02 AM

cantiknya belon tu..suka sgt
bestla baca cita ko lieya
rasa nk p skg ..haha

December 13, 2012 at 10:37 AM

sonok negok gmbr mu noks







sponser aku p saner noks. hahahaha

December 13, 2012 at 10:46 AM

sonok3.. suker baca citer lieya kt disneyland nih.. x sabar2 nk tunggu episod seterusnya.. hehe..

geram tgk dayyan ngan tido tuh.. comel sgt2!

December 13, 2012 at 10:46 AM

Comel giler kot sume2 karakter tu..estnye tgk parade, kalerful

December 13, 2012 at 11:00 AM

first...comel beno dayyan ngan spec 3d tu hhhhherr

besttttttnya dot jumpa karektor disney kt parade tu..smua cantik2 dan kaleful

serius beb teruja aku!

tak sabo nl tunggu n3 esok derr..

December 13, 2012 at 11:15 AM

mmg seronok lieya..mcm2 model kartun ada....
mmg terhibur...seharian berjalan mmg penatkan....
comelnya dayyan berspek kuning tuh.....

December 13, 2012 at 11:58 AM

geram tgk kereta tinker bell tu. rase nak bawak je. geram tgk semua gambar. hehehe

December 13, 2012 at 12:32 PM

bestnyer...semua part ya dh baca...hbiskn cite hongkong dulu baru cite entry lain tau......t nk tgk gak ap yg lieya beli kt sana.....

December 13, 2012 at 12:34 PM

Bestnya tengok parade tu...akak ni tengah berangan bila lah nak bawak anak ke sini...Nampak macam enjoy betul sikecik dayyan tu...

December 13, 2012 at 1:36 PM

salam ukhuwah...eeeiiii bestnya g hongkong..tempat idaman saya juga..:)

December 13, 2012 at 1:56 PM

x pegi pun xper...sebab cara lieya cerita tu...mcm kitorg di bawa pergi bersama...hahaha...
nengok munger api tu memang cantik...sangat...
gigih betul lieya amek video..amek gambo...story2 lagi kat kitorg...memang best...puass giler nengokk...kat blog lagi..kat fb lagi...

lieya citerlah lagi..citerlah lagi... :)

December 13, 2012 at 2:03 PM

Syioknye... Lagi Lagi, nak lagi lieya. Abis smpai kamis dpan pon xpe, masz ok jek baca. Hehe

Pssst : bw dr umah guna bb jek, hehe.
maszmadi.blogspot.com

December 13, 2012 at 3:01 PM

Motor ladybug tu mmg kiut giler tgk
Thumbs up to miamija yang sporting..
kalau dayyan dah besar agak2 cemana ye ka lieya??
mesti sporting giler..hihi

December 13, 2012 at 3:18 PM

jelas mia mija seronok...sue banyak nak citer kat sedara mara atuk nenek and kawan2 sekolah dorang kan...

December 13, 2012 at 4:05 PM

seronoknya parade tu.. cntik2 kereta brhias dia. yg toy story tu aku pon suka ko.. geram tgok woody. mickey n minne apatah lg.

glemer dayyan rmai peminat, sapa tak geram tgok kecomelan dia ko. aku pon geram. cooi pon suka ngan dayyan.

padat xtvt kt sana, balik hotel sure tido brdengkur (aku la tu)

December 13, 2012 at 4:41 PM

Dayy n kt hk pun ramai peminat. Lieya nnti share lah berapa ongkos keseluruhan percutian kt sana. an

December 13, 2012 at 8:01 PM

aku baca entry ko nih, siap panggil anak dara aku kat umah tgk ok....terus jerit2 suh aku bawak derang pi sini gak...ingat dua posen ke? wakkakakakakkakakakka
tapi anak2 aku kata best la tempat nih, pas tu di kata budak lelaki ni cute la mama....wakkakakakakakkakaka
kalau ko professional, sure gambar lagi cun, ko kena amik kelas dslr beb, kebabom la gambar ko!
oh tak lieyalatif ye kalau pakai snicker or sport shoes...hehehehehehe tak pelah beb, janji ko selesa dah cukup tau!

December 13, 2012 at 9:10 PM

great report.

December 14, 2012 at 5:12 AM

memg terbaik lah laporan ni lieya.. terasa mcm kami sama2 jek kat sana.. eheheheh..

December 14, 2012 at 7:44 AM

pegang anjing?hehehe gurau je..

December 14, 2012 at 10:47 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy