Wednesday, November 19, 2008

BAGAIMANA RUPA ANDA SEMASA MENGANDUNG ~ kene tag

waduh2...kene tag lagi...kali ni kene tag ngan cikgu mimi... kene tag pasal rupe mase pregnant....lieya ni mase pregnat takde la alah2 nak makeup bagai..cam biase jek....tapi suke yg sempoi...kalo contoh biase gi opis tudung berlilit2...tapi bile pregnant suke pakai tdg lepas bawah jek.....contact lense pun kadang2 jek pakai...kalo tak pregnant gi pasar pun pakai contact lense he he he he

utk tag ni kene letak :

1. Berat sebelum mengandung

Berat lieya sebelum mengandung cume 45kg jek (ooo very skinny youuuu).

2.Berat terakhir mengandung sebelum bersalin

Lieya naik 15kg mase pregnant utk mia n mija...same jek ....so sila kire sendiri berape pertambahan berat daku tu ....ngeri wooooo....tapi really enjoy the pregnancy...

3.Berat selepas abis pantang

mase mia lieya maintain balik....sebab sume baju kebaye time anak dare still boleh pakai lagi...masuk mija....hancus!!!! dari 60kg mase bersalin...turun 57kg jek lepas pantang...mase pantang main balun jek makan nasi berpinggan2....tu yg i diet uuuuu...dengan JDM..berat i skrang 49kg....ideal lee tu...

4.Apa yang korang suke makan mase mengandung

mase mengandung mia lieya tak ngidam ape2..cume suke gile makan mamak....ari2 mau pekene mamak...mase mija pun tak ngidam ape2 kot....semua telan...kecuali ayam kenny rogers....muntah2 bile makan....cume mase mija dulu gile suke minum cendol...ari2 woo pekene cendol....

5.Hospital mana anda bersalin

mase mia lieya bersalin hospital swasta MAHKOTA MEDICAL CENTER, MELAKA .....mase mija plak kat HOSPITAL PUTRAJAYA...byk gile beza bersalin hospital swasta ngan hospital kerajaan ni....tapi takleh le cite lebih2 kang aku kene tukar kementerian kang he he he he

6.tunjukkan gambar anda masa pregnant.....at least 5 keping


ini laa gambar lieya...sori le cikgu mimi, anak murid ade gambar ni jek....yg lain dalam pc lame....kire lulus gak kan....he he hehe..mase ni dlm 5-6 bulan mengandungkan mija...mase ni pergi konvo PTD hubby kat PICC
yang ni plak mase dah tunggu ari mengandungkan mija....mase ni ikut hubby gi kursus kat Melaka.....dah name pun tunggu hari kan so kene le ngekor jek mane laki pergi he he he he he
7. seterusnye kene tag lagi 5 orang....mommies yg bertuah itu adalah....jeng jeng jeng....



1. Cik Puan Sham

2.Cik Puan Sue

3.Cik Puan Yong

4.Cik Puan Mimi

5.Cik Puan Zura

kalo korang rajin korang buat laaa yeak...boleh kiteorg jamu mate peyut korang plak he he he he

28 celoteh sahabat

wah cergas kau lieya.. cikgu bagi 4 1/2 bintang daripada 5 bintang sebab gambar tak complete.. hehehe jangan mare..

wah besar gak perut lieya ek.. seram tengok.. tapi apapun masa gambar dengan shah tu cantik dan sweet sangat.. rezeki mija la tu, shah pun konvo kan..

November 19, 2008 at 5:02 PM

mmm..berseri jer muka lieya masa ngandung kan mia..
org kata ngandung kan anak pompuan
muka pon jd berseri....

ye ke..?

November 19, 2008 at 5:09 PM

berseri2 la lieya masa mengandung..suka tgk....

November 19, 2008 at 7:46 PM

lieya, kau kuruslah time ngandung kan...peyut aje yg naiknya...hehehehehe

seri orang mengandung kan..

November 19, 2008 at 9:26 PM

wah comeinyer eko mengandung liya..comei sangat...sweet!.mesti pembawakkan anak kan..aku mengandung ekopun nampakkan muka aku..hehehehehehe..jerawat sana sini...

November 20, 2008 at 6:34 AM

berseri muka ko lieya. badan x naik pun. perut je.

pic last 2, perut memang dh besar, tapi cuba ko tgk lengan ko. still slimmm.... bestnya!!

November 20, 2008 at 7:33 AM

bagus la anak murid nih..hehehe..besar perut ko lieya.. tp x naik bykkan.. aku naik byk tp aku yg besar..maryam kecik je..hehehe..tggu aku buat tag ni plak ek..

November 20, 2008 at 8:16 AM

alahai lieya...badan maintain jerk...perut je besar..muka berseri2 lak tuh...jeles ar...

alamak kena tag gak ek...ok, nanti zura wat ek..tp zura cam lieya gak.xbnyk gamabr masa peknen..

November 20, 2008 at 8:18 AM

ala comeller nyer ko masa ngandung...
hik hik hik...tp rezeki mija kan...shah dpt PTD...rezeki anak2 ler katakan....

betul tu...ko perut jer besar...
lengan kaki badan sumer maintain....yg tak maintain tang pipi jer...jangan mara aaaaaa....

November 20, 2008 at 8:30 AM

alah lieya ko mase pregnatbadan x naik sgt...naik kat poyott jerk....skrang pun dah slim blk kan...

November 20, 2008 at 9:02 AM

ok lah lieya ngandung berat tak naik sgt...senang arr nak turun kan berat masa dlm pantang kan....berseri2 muka masa pegnant tu...

November 20, 2008 at 9:09 AM

Lieya..ko mmg maintain cute/cun je walopun dgn perut yg sarat..sebenarnya org mengandung mmg ada aura cunss yg tersendiri kan..
baju ko pakai masa konvo hubby tu sgt cantik n sweet la..sesuai dgn ko

November 20, 2008 at 9:21 AM

lieya walaupun mengandung tetap kurus lor.. perut jerk besar..lengan kurus jerk.. kalu haku..dari hujung rambut ke hujung kaki gemukkksss....

lieya..mmg berseri2 lah masa pegnant... aku dulu leh gi keje pakai baju hijau tudung merah..cuba ko bayangkan..dah mcm cili kan...

re: haah aku baru2 ni amik inject tu... pastu bdn aku kan mcm sembab ala2 tembam wakakakkakakk seb baik amik tuk 3 bulan jerk.... sblm ni paki iucd.. ha yg tu aku rasi..kurus jerk...

maajun tu ok.. tapi tak taulah pada org.. aku suka sbb elok n murah.. RM12 utk sebulan....

November 20, 2008 at 9:39 AM

lieya aku ngan ko umur sama okeh...aku pun 82 gak..hihihi ibu mude yer kita..kiut la peyut tu....apapun ttp mantain lepas peknen.

November 20, 2008 at 10:28 AM

ting tong...saya dtg nie... datang umah amik homework..

November 20, 2008 at 10:42 AM

Lieya...
kalau nak beli gi yang kat sebelah AYAMAS tu. dilla beli semalam Rm350 + game = Rm390. Free casing
** lepas ni leh gi WARTA bangi leeya;-)

November 20, 2008 at 10:55 AM

berseri masa lieya pregnant...gambar dengan husband tu sweet sangat...saya pun sangat enjoy masa pregnant...

November 20, 2008 at 11:41 AM

bestkan klu b'cerita bab ngandung kan?? tp akak tak de pikce time mengadung...klu pikir2 rugi lak tak amik gambor time tu...

November 20, 2008 at 11:58 AM

Cute la lieya time peggy...

November 20, 2008 at 2:07 PM

re : jgn arr lieya...nanti aku kena "band" dari bawa keta gi kerja...terus dia suruh bawak motor...apa kes ...he he he...ampun cikgu....anak murid tak buat lagi......
tu amik guna h/phone jer lah....kalu guna camera...camno den nak pegang..nak setting bagai....

November 20, 2008 at 4:32 PM

lieya tetap comel tau biler ngandung..tak banyak beza sangat..oh yer luperlak, baka2 belah family lieya memang comel kecik2 jer..

November 20, 2008 at 4:38 PM

leiya!besonya peyut ko..seram aku..hehehhe..tp oklah tuh ble dpt berat bdn ideal..syabas!!
ske tgk gambo ko ngan hubby tuh...nmpk sgt seri ibu megandung tau..

November 20, 2008 at 4:51 PM

Lieya pernah mengidam nak makan nasi lemak telur goreng separuh masak kat banda hilir jam 12 tgh malam...uih..rasa lapar plak bile ingat nasi lemak iteww..

November 20, 2008 at 5:55 PM

comey nyer Lieya masa preggy ...sangat sweettttttttttttt

November 20, 2008 at 6:00 PM

dah orangnya comel..time peknen pun comel je....

November 20, 2008 at 9:25 PM

>> inilah satu satunya tagging yang tak akan kena pada saya...LOL

November 21, 2008 at 1:28 AM

ISHH HERAN TUL LAH AKK WEH DIK..

ASAL AKU TGK KORANG NI NAIK SPI BERKILO2 TP ALA2 MENTEN GITU KANN

KLO AKU DH X MUKA AKU DAH HA TIME PEGNEN..

MCM AH SO JUAL SAYUR KAT PASAR TU HAA..

November 21, 2008 at 3:45 AM
Gerald

Goodness, there's really much effective info here!
tropical wallpaper | asparagus recipes | payday loans

December 17, 2011 at 1:18 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy