Wednesday, November 12, 2008

Nasi Goreng Fail!!!

aku ni mmg dari dulu bab nak masak nasi goreng mmg fail!!! ikut resepi camne pun tetap nampak tak cantik n rase pun ala2 kureng he he he he...ni kisah mlm tadi...selalu makan luar jek, mlm tadi rajin plak gi masak nasi konon2 nak buat nasi goreng...lawan ngan crabball goreng nie....sonang keje aku.....

ni plak pinggan mia.....mule2 lieya tanye die...mia nak makan nasi lauk ape....die ckp ..mia nak lauk kicap....zasssss...cepat jek aku senduk nasi pastu boh kicap....he he he he he senang keje aku...selalu die mintak lauk telur hancur (feveret mia) tapi mlm tadi die tak mo telur plak...nak makan nasi ngan kicap jek ...senang keje aku semalam he he he he h (dasar pemalas)
haaaa nie plak pinggan lieya....shah siap tanye ...laa cam tak ikhlas jek nak makan, ciput jek nasi tak sampai due sudu pun.....den pun jawab le...laaa dah name diet kene le makan 2 sudu jek ....keh keh keh
sebelum makan bace doa dulu....


bende goreng2 ni mmg feveret mia n mija....
mia plak...pas makan nasi sepinggan abis baru makan crabball nie....alhamdulillah semenjak bagi die makan appeton tu, abis jek nasi die .... ****sebagai selingan ..jom tengok video mia n mija tiup lilin mase bash mia n mija ari tu...lieya sebenarnye nak nangis sebab terlupe nak bagi kamera kat adik tuk capture video time tu....tapi nasib baik sue ade rakam kan...sue aku sayang ko jute!!!!....so semalam dlm kul 12tghari aku gi opis sue amik video ni (harap korang boleh tengok yeak)
psst..kak mimi wajib kene tgk video ni...suare a'am kemain lagi nyanyi lagu besdey...comel jek.....suare maknye pun dengar tau suruh a'am nyanyi kuat2 he he he he....



video

31 celoteh sahabat

xnampak cam fail pon lieya...nampak cam sedap gila..
sikitnya lieya mkn.mmg diet betul nih..patut ar slim jek....nak kena tiru nih..hehehe

November 12, 2008 at 9:05 AM

akak tak leh tengok video ni kat opis.. nanti akak balik rumah, akak tengok ok..

ala lieya akak pun kalau masak nasik goreng kekadang pass kekadang fail.. tengok pada rencahnyer gak.. heheheh tapi yang pasti cilik api kena ada segenggam.. baru berasap

sama jer peel anak2 lieya dengan farhan.. suka nor makan kicap + ikan goreng.. tu pun farhan kata sedap la mama.. hehehe malu plak aku..

November 12, 2008 at 9:06 AM

eh ok ape...sungguh menyelerkan....

adoilah lieya patutlah kuwuss... kalu dah byk itu mkn ha.... huhuhuhuh

alahai cumellnyer itu budak dua....

November 12, 2008 at 9:10 AM

hai buka blog lieya pun pasal mkn adoi peyut ku dah bunyi nie....amboi mkn baca doa dulu good gurl la....

lieya bestnyer meriahh betul besday party dorang yer..huhu sedih la xdapat join

November 12, 2008 at 9:43 AM

wahhh sedap nasi goreng lieya... dap..dap...
weh lieya..byk tu je ko mkn..huhuhuh patut la badan slim giler....

suke tgok video tuh...syok je anak dara 2 org tuh ....

November 12, 2008 at 9:44 AM

weh lieya! ekau makan dua sudu yo???? kalau den, tak dapek lahhhh! patut lah ekau ni selim melim...hehehehehe

nampak sedap arr 'nacik oleng' (nasi goreng) hang..bagi aku kira lulus dah tu...:)

November 12, 2008 at 10:14 AM

x nmpak fail pon... aku tgk cam dap jer nasi goreng tu... mak aii sket nya ko mkn.. ptt la selim melim... mlm td konon aku nk diet xnk mkn... skali belikan echa nasi goreng dia xnk mkn plak...xkn nk buang plak kan..hmm jwbnya aku la yg melantak nasi goreng tu... cemana nk diet...

November 12, 2008 at 10:34 AM

lieya..eija sama mcm kak mimie...klu kat opis x boleh tgk video nie...kat umah nanti aku tgk rakaman nie ok!!!!aku belom start mkn JDM...tp baru2 nie berat aku dah turun lg 2kg...kira dah 10 kg dah turun....nie nak kena buang lg 10kg....huhuhu...sedap arr tgk nasi goreng ko...mija mkn abis erk nasi sepinggan tu...klu iman lor confirm x abis dia mkn nasi sepinggan mcm tu...main sepah2kan nasi jerk yg lebih...

November 12, 2008 at 10:35 AM

ehh. nampak ok ajer nasi tu. makan plak dgn crabball tu.. pandai baca doa yer. alhamdullilah.. aiman sejak akak hantar dekat taska JPM nie.. dah bleh baca doa tapi pelat laa kan... hahahaaaa..... kita serupa.. ko siap dgn pinggan akak tak dak... makan time rasa ajer.. hujung sudu... mengamok En.Din.. sebab akak masak banyak.. pastu dia asyik kena makan dengan haziq ajer... hahaha kalau tak buat cam gini habis segala usaha diet selama nie... duit dah banyak habis oooooooo hahahahhaaaa

November 12, 2008 at 10:40 AM

ok la nasi goreng tu..nampak sedap je..wanie pun kalau nasi goreng mmg fail byk..bukan fail sikit..

November 12, 2008 at 11:01 AM

Nasi goreng Lieya membuka selerku pagi ni. Tadi makan kat cafe alaala nasi goreng yang macam Lieya masak nih. Mia Mija ada gaya makan crab ball tuh. cedapnya lah haih!
**
Lieya kenal ke Damia ni(ahak)
dah bambam dia sekarang. Umah Granny dia sebelah umah Jo

November 12, 2008 at 11:13 AM

nmpk menyelerakan je nasi goreng ko buat tu lieya..yumm..pekena pulak dgn crab ball..yummm

November 12, 2008 at 12:35 PM

klo akaK punya nasIk faIl nasik sHa laGi teRok ar ....

November 12, 2008 at 3:47 PM

salam
waduh camni kalu kata fail, x tahulah kak rose nak cakap, nampak cam sebijik order dari kedai.

November 12, 2008 at 3:57 PM

lahai..ckit nye nasi tu..btl2 semangat waja lieya nie..kalau den x dapek la nk wat mcm tu..mulut ni nk ngunyah jek...
cantik dress b'day girl tu..beli kt ner?

November 12, 2008 at 4:51 PM

okeh la tuuu
fail tang rasa ne jer...biaser ler
kat kedai nye pon..kekdg...xde rasa langsung
lagi hampeh !

ni siap ada deco ngan crabball lagi

wahhh
senang itu budak makan nasi ngan kicap je?

November 12, 2008 at 5:21 PM

menjadi je nampak nasi goreng tu lieya... sedap lagi namapak..

best tengok video besday anak dara awak tu....

November 13, 2008 at 8:12 AM

ok la nampak rupa nasi goreng tu.
berselera aku tgk.
aku nasi goreng, memang aku paling terer buat among adik-beradik aku... hahaha...
heheh cute video cate cutting tu...
semangat semua menyanyi....LOL

November 13, 2008 at 11:21 AM

dr segi apa yg fail tu lieya..dr mata kasar wa rupa nasi tu cam best jer...hehehehehe

November 13, 2008 at 11:58 AM

lieya ko bio betoi!! byk tu jek ko mkn..ni extrem diet apa?kalo nizalah..nangis aku..xble tido beb kalo perut lapar..keh..keh..

weh apa yg failnya..sedap je aku tgk..

November 13, 2008 at 12:49 PM

apa nyer yg fail.. ok ape nasik goreng tuh..
wah.. lieya, patut ar kurus.. skit betul makan.. :)
suka ar tgk video besday mia n mija.. hepi bday dear..

November 13, 2008 at 2:45 PM

sedapnya nasi goreng lieya.. meriah bday party ari tukan? happy belated bday utk anak2 dara u yg cute mute tu lieya... muah..

November 13, 2008 at 3:05 PM

Lieya...mcm tak fail pun nasi goreng nie...elok jer iza tgk...ok lah tu....
senang jer sediakan nasi tuk mia & mija kan...buh kicap jer terus siap :-)

November 13, 2008 at 4:27 PM

Ko je tau failed atau x failed kan?.... sebab tu ader pepatah mengatakan "Dont judge the book by it's cover" nampak cam ok je kitorang tgk...sungguh menyelerakan!! hahaha

November 13, 2008 at 4:30 PM

wah... nampak sedap jerk nasi goreng nyer... ok wat... drp x masak lansung... heheheheh
hmmm suka tgk anak2 dara tuh mkn... selera kemain lagi...

Kak Lieya... Happy B'day to Mija & Mia.. hmm... sonok tgk ... meriah kemain lagi... kalo x pantang ni harus daku terjah ke sana... hehehehe

November 13, 2008 at 8:52 PM

>> dari mata saya nampak ok je...
>> ala...tak kisahlah rupa macam mana...
>> yang penting mengenyangkan...:D

November 14, 2008 at 12:42 AM

adusssshhh.. kalo akak makan byk cam lieya punya plate tu agaknya akak pun leh slim mcam lieya.. kekekeke.... tapi.. errrr.. lieya leh tahan eikk?? akak takleh ler.. ada gastrik.. perut kosong mulalah angin naik ke dada..

November 14, 2008 at 3:03 PM

fail pun fail lah lieya..yang penting boleh ngap..gitu..hehehehehe..anyways,pekaboni?..lama tak dego ceta ..

regards

November 15, 2008 at 4:45 AM

salam kenal....first time tgk gambar your twin...terus jatuh hati...bestnyer dpt anak kembar...

November 15, 2008 at 4:57 PM

nampak sedap jerk...
lor byk tu jer makan... celah gigi aku jer tuh... ekekekeeee..
weh mia n mija ni twin ker? ekekkeee...

November 16, 2008 at 12:45 AM
Rudolf

Really worthwhile data, much thanks for your article.
Saucy Beef Taco Pizza

December 7, 2011 at 11:51 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy