Friday, November 7, 2008

Cerita Semalam

dah lame betul dapur umah lieya tak berasap.....dari start cuti raye ari tu he he he he....kiteorg makan luar jek....stok barang basah dlm peti ais pun dah licin....malas nak beli, ye laa bulan raye ari tu hujung minggu penuh ngan jemputan open house....takde laa nak masak2 kat umah he he hehe....semalam kat opis, member lieya bagi cendawan satu beg plastik....banyak tau...nak dekat setengah kilo kot..... tu yg malam tadi berasap gak dapur, kang kalo tak masak rugi sebab lieya mmg antu cendawan....so menu simple korek2 last stok kat umah kami ialah :

sambal sardin

cendawan goreng




sup cendawan

kirenye ari semalam adelah ari cendawan sedunia....burppp...sendawa pun bau cendawan he he he hehe

***********************************************************************

ok arr ni cite pasal semalam gak, di taska mia n mija...lieya bagi kek n goodies bag tuk sambut birthday mia n mija ..tu pun kire lewat 3 hari sebab berderet2 plak budak2 kat taska tu sambut besdei bulan 11, so kene tgu turn nak bawak kek.....pic ni pun disnap ngan ala2 jayanye oleh cikgu cikgi dieorg he he he he

black forest cake


tgk le ... kemain gelitis si mia nyanyi lagi besdei....geram gak ngan cikgu cikgi dieorg ni, lieya dah bagi sekali lilin 5 batang....dieorg tak pasang plak....dah le mia suke blow candles...takpe2 ahad ni mia blow candles okey....

birthday's song for mia n mija

cake cutting

adik suap kakak

kakak plak suap adik

20 celoteh sahabat

tetiba lak lapar cendawan..sgt sedap la aku tgk sambal sardin dgn cendawan goreng..dahler blom bekfes nih..

Alahai anak2 dara ko lieya suap2 sesama mereka..sweet sgt.

Tapi Ahad ni bole blow candles :D

November 7, 2008 at 9:17 AM
Mimi~Najeeb

Tapi = Takpe..

salah type la pulok

November 7, 2008 at 9:17 AM

ala comelnya dua badek ni..mmg cam kembar lah... geram aku tgk.. xpe la mia + mija nanti br tiup lilin ahad ni ek.. suh mama pasang byk kali lilin tu...

November 7, 2008 at 9:17 AM

simple tp sedap...zura pon suka cendawan lieya..hehe

ala..cikgu tu lupa ar tuh nk wat tiup lilin..xper, ahad nanti tiup ek

November 7, 2008 at 9:21 AM

comeynye ini budaks...weh lieya anak ko je yg lawo eh..yg lain pakai baju tido lg ni wei..
ko mandi kan deme siap2 ke??
hekhek

November 7, 2008 at 9:23 AM

lieya sweetnyer gambar nie.... sukalah tgok mia n mija nie.. nak2 mcm kembar kan..alhai sweetnyer

November 7, 2008 at 9:26 AM

beskan sambut besday dorang kat sekolah.. ialah sajer seronok2...
baik tul dua beradik ni, siap bersuap2 lagi cam kat meja damai plak.. hehehe

akak pun kalau ada cendawan suka goreng gak.. tu pun favourite hubby akak..

November 7, 2008 at 9:37 AM

alahai..comel nyer mia n mija.rase cam nak geget jer.geram.comel sangat.

sedap la kak lieya cendawan goreng tue.terliur atie.

ala kak tangkap gambar biasa jer.risau gak.atie nie bukannya pandai tangkap gambar romantik2 nie.tak tau la camner rupanya.sorang cam robotcop,sorang lagi cam ultraman lah kot.kaku jer.hehehe

November 7, 2008 at 10:28 AM

aiyok lieya..
ko nie saja jer tau..
cendawan sgt sedap bila buat sup..
zana slalu gark buat sup cendawan....tambah telur sikit...zana boleh abiskan satu periuk tu sengsorang ok..he he he..

mija nampak tembam erk....cam dia lagi besar dari kakak dia....he he he...

btw.....sorry lieya, this weekend tak dpt join....hemlin x mau naik KL....xpelah....xde rezeki...hubby aku tu ikut angin.....big kiss utk both besday girl ok..

November 7, 2008 at 10:47 AM

aKak beBudaK tu suMe sTok pakai baJu tDo jerk.. tu baju TemA ker kAK? hekhekhek..

November 7, 2008 at 11:16 AM

perghhh cendawan! peberet gue!

wah..meriah jugak ha sambut kat nursery..lagi best diorang kan..dn kengkawan semua...excited sungguh diorang..

November 7, 2008 at 1:00 PM

wah..kek lg..nyum2..

aku tgk bebdk 2 org ni dh mcm kembar la plak..sweet je main suap2..hehe..

lama gile tak mkn cendawan goreng!

November 7, 2008 at 1:36 PM

ko nie buat aku lapor arrr....feberet aku sup cendawan....meriah jerk tgk sambut besday kat nursery tu...kita jumpe ahad nie...mesti lg gempak kan lieya...

November 7, 2008 at 4:08 PM

salam lieya..... lama kak daalia tak menjeguk FP lieya.... maupun blog..... sebelum tu, nak wish happy belated besday to dua anak dara awak tu.. mia dan mija.... dulu selalu kita tengok perkembangan dia orang kat fotopage.... tapi sejak pindah ke USJ ni, kita sibuk gilerr dengan kerja kat tempat baru, tak menyempat nak berblogging dan berfotopage selalu ..... seronok baca celoteh lieya kat blog ni.... kat blog lagi best kan.... fotopage banyak songeh la sekarang ni kan .....

wow... awak dah slim lagi sekarang ek.. dah berjaya turunkan banyak berat badan tu.... kak daalia makin bam bam sejak balik ke sini .. hehe

anyway, take care and semoga happy selalu.. insyaAllah jumpa kita nanti di satu hari kelak... bukan jauh sangat pun putraja dengan USJ tu kan...

salam,
Kak Daalia
http://lea-oven.blogspot.com/

November 7, 2008 at 4:10 PM

cendawan goreng :)...tak pernah lagi makan...sedap nampak...nak try buatlah....

bila tgk mia mija potong cake tu...tak sabar pulak rasanya nak pegi bas mia mija...hehehehe...daku yg over excited ;)

November 7, 2008 at 11:45 PM

wah...mia & mieja potong kek
besar nye kek dia...

tp kan...memang cam twin ler diorg ni

eihh..nape mia & mieja jer pakai lelawa
yg lelain tu...masih berbaju tido

November 8, 2008 at 10:12 AM

mia & mija ..hepy besday yer sayang...lieya sodap betul aku tgk sambal sardin tue.

November 8, 2008 at 10:20 AM

salam kak lieya...
thanks ya... so far sy n baby sihat.... hmm... sy berpantang kat sini (shah alam)..

Happy B'day to Damia & Mirza....
sorry x dpt dtg... sbb kesihatan x mengizinkan... nanti k2iter kasi hadiah kat 2 anak dara comei tuh...

November 8, 2008 at 11:17 PM

>> meriah sambut birthday ni...
>> makanan meriah...
>> suasana meriah...
>> pendekata semuanya meriah la...:D

November 9, 2008 at 11:42 PM

seronoknyer sambut besday....
sedapnyer kek tu aunty mintak sikit boleh x....
lieya sedaplah cendawan tu....dah lama x rase cendawan tuuuuu....

November 10, 2008 at 10:15 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy