Thursday, September 2, 2010

air dari iran ~ golshan

ari ni nak up satu citer pasal air delima.....ni lieya beli mase ade jualan kat opis lieya nie.....cam menarik jek.....dengar lak jus delima....buah delima penah ar mkn, jus die tak dpt nak imagine lak camne rasenye....tu yg beli tu....3 peket ni rm5.....

 



tgk dari packaging pun menariks kan.....aku lak mase ni tgh haus2 puase gitu, harus laa cepat jek terpengaruh nak beli huhuhuhuhu...




 



produk dari iran nieh.....heheeheh




 




senang jek, tak yah bancuh2...terus tuang dlm gelas, boh ais......aduh...nyaman2 masuk tekak.....sedap wei....rasenye ala2 jus rossel tuh....masam2 manis.....



 



malam tu jugak abis 3 peket nie....tak sangke mia mija suke.....



 

**catatan preggy : pi checkup kat annur.....selama ni doktor salah estimate usia kandungan aku....tarikh last mule period aku mmg tak leh pakai.....bile2 dah ukur2 janin mmg tak sama dengan usia yg doktor kire2 dari tarikh last mule period aku tuh.....hik hik hik...so insyaallah adik mija mija ni punye due date 18 april 2011










36 celoteh sahabat

cam sedap je air tu.. dulu ena pun suka gak makan buah delima tapi yg air tak pernah pulak rasa.. mrmm.. nak kena minum juga nie walaupun tak preegy.. hehehe..

September 2, 2010 at 9:12 AM

hihi aku tgk pun terliur air delima tu...

lieya klu adik mia & mija lahir sehari awal sama la besday ngan nonie&maryam :) 17/04 hihihihi

September 2, 2010 at 9:13 AM

adus, sib baik tgk blog ko awal2 pagi lieya..kalo tenghari mau menjejes air liur aku..hahaaha..sedap ye air tu..teringin lak aku..huhu

ko p checkup kt annur ek..aku kalo peknen mmg p sana.bersalin pun kt sana.ko check ngan doc sapa ek?kalo dpt doc khamsiah besh gila

September 2, 2010 at 9:14 AM

negok paket air delima ni pon dh nmpk menyelerakan.. tambahan bila berbuka puasa.

biasa la lieya.. mmg kkdg period kita x sama ngan tumbesar janin.. tumbang gembira nk dpt baby.

September 2, 2010 at 9:17 AM

weihh sedap tu air delima... aku rasa elok kau amalkan air ni... sbb delima sgt bagus utk kandungan....

dah nampak blom jantina nyer.. hehhehe aku lak yg ak sabo nak tau

September 2, 2010 at 9:30 AM

terliur tgk air delima lieya tu...mst sdp kalau betul rsnya mcm rossele...kaklong suke sgt....

September 2, 2010 at 9:42 AM

wohoooo... best tuh air delima
menurut arwah nenek aku dulu, org preggy nih bagus minum air delima or buah delima...
pasni baik ko cari lak buah delima

wahhhhh bulan 4 ek due... heheh jaga diri beb

September 2, 2010 at 9:49 AM

cam sedap je air tu..mcm ribena pun ada kaler dia..

wahh adik mia n mija due nya 18/4/2011..dkt2 ngan tarikh lahir darissa..mana tau bb nk kuar awla seminggu ker..boleh celeb sama2..he he he..take care

September 2, 2010 at 9:56 AM

iyelah..
tengok pun sodap dah...

puyut takmo tunjuk lagi ke??
hehehe..

September 2, 2010 at 10:04 AM

Aku ni hari ni pulak tetiba haus mas apuasa..biasa takde pun..mesti kes buat biskut ni haha..
tgk air delima ko tu lagi laa...
Elok air ni utk ibu mengandung :)

September 2, 2010 at 10:52 AM

baGus Kak mInum aIr deLima..SHa minUm gak.. REzeKi babY ari tu masa maK g Umrah diA beLi buAh delima darI saNa....

waH buLan 4 saMa beSday nGan Wan... hehehe

September 2, 2010 at 10:54 AM

Aik? Air delima. Nyum-nyum.
Terliur di bulan puasa ni tengok gambar ni. Hehehehehe....
Tapi kat gambar tu macam rosell jer.

September 2, 2010 at 10:57 AM

sedap je tgk air nie sis..
btw, maybe u dah tau..
delima nie mmg elok utk kandungan tau sis...
ada petua makcik mana ntah, tak ingat..
dia ckp bila preggy...
cuba dptkan buat delima sebiji...
and makan sensorang..jgn share dgn org lain...
utk dptkan anak cerdik ke, mata cantik ke tu i tak ingat hehehehe...
kot2 lah u nak try....

September 2, 2010 at 11:08 AM

wah lieya jauh sungguh ayaq hang ni dari Iran ghitew.dah habis kang jenuh nak refill kena terbang ke negara Timur lak ni(hehehe)
kak dod pernah nampak org jual ayer ni. apa rasanya? mesti sweet sweet ghitew

September 2, 2010 at 11:14 AM

sodapnyerr air iran tewww..

September 2, 2010 at 11:20 AM

cedapnye...

my abah pun buat air roselle sendirik..

rebus, blend, masak..memang sedap.. :)

September 2, 2010 at 11:22 AM

mcm sedap jer air tue kak lieya...nanti beli lagi n bw balik johor yer...ahakzz

September 2, 2010 at 11:27 AM

sedapnya berbuka puasa ngan air cam tu.masam-masam manis.minta-minta kali ni lieya dapat baby boy.

September 2, 2010 at 12:03 PM

terasa haus plak tekak nie...entry kau nie lieya suka buat kak lynn terliur...huhuhu...

September 2, 2010 at 12:13 PM

kak azue ada nampak org jual...tp x terbeli plakkk....kalau sedap bleh beli nantiii

September 2, 2010 at 12:28 PM

alamak ko ni lieya.. tgk air tu ngan ais dia sekali.. terliur plak....pose.. pose..;)

September 2, 2010 at 12:39 PM

air delima ni bagus minum tak jumpa kalu tak mau beli..sekejap jer april tu bess nyer diaorg nak dapat adik yer

September 2, 2010 at 12:45 PM

nampak sedap je lieya..ish kalo ada mahu nak carik kan..nih import punye..hehehe

check up an nur ek..? ina pun check up bersalin situ..alhamdulillah suke servis dan my gynae dr fatimah..hehehe

September 2, 2010 at 1:12 PM

nmpak sedap je air delima tu.. ok gak la harga dia 3=rm5.

cemana leh salah kira ni babe.. x kesah la kan.. yg penting sumer nya sihat dan selamat

September 2, 2010 at 1:34 PM

adui.lieya.terliur kty nengok ..air delima tu .
dulu umah atuk kty byk buah delima.lor ni dah pupus pokoknya.

September 2, 2010 at 2:27 PM

cm menarik jer air tu lieya.....bestnyer la waktu panas ni kalau minum kan....ops pose.....
tp x de lak kat area kl ni org jual.....

September 2, 2010 at 3:10 PM

haus..haus.. tokak ni tgk ayaq delima tu lieya.. sodap nya..

bestkan nak mia n mija nak dpt adik.. girl or boy?...hihik

September 2, 2010 at 3:13 PM

bagus lieya minum air buah delima ni..tgk pun dah terliur.

bulan 4 tahun depan dapat third junior (TIJU) ye..bestnya

September 2, 2010 at 3:24 PM

Nampak sedap air tu lieya..jauh nak carik tu..hihihi buah delima akak penah makan..jus delima belum penah jumpe lagi

September 2, 2010 at 4:04 PM

pasal ko cakap sedap

kalo jumpa aku pun nak beli la hehe

September 2, 2010 at 4:14 PM

wawawa...kelas skrg minum air dari iran. hihihi nampak sedap (maklumlah puasa, cepat skit tergoda)

September 2, 2010 at 7:05 PM

air delima mmg bagus lieya.. kalau dapat makan buah delima betul pun bagus gak, boleh cerdaskan otak bb tau.. lieya boleh amalkan air delima tu selalu

kalau minum sejuk2 letak ais, mesti segar jer kan bulan2 puasa ni.. nanti akak nak cari gak la, tak pernah lak jumpa

September 2, 2010 at 8:35 PM

macam sedap je air tu lieya.. kt kedai biasa takde jual ke??

ko p check up kt annur hari apa beb?? dr fatimah ke khamsiah??

sebaya lah anak kita ni nanti..hik hik

September 2, 2010 at 10:51 PM

nampak sedap jerk air delima tuu .. akak biasa makan delima tapi air x pernah layie ..

kat kg akak banyak senang nak dpt .. selalulah jugak minum tapi x pernah layie buat blend .. ermmmm ada idea nieh nanti blend buah delima buat air .. ok kannn :)

September 2, 2010 at 11:05 PM

salamm...

wahhh.. sedap tuuu air delima. Pernah dengar takk.. orang kata kalau time pregnant minum/makan buah delima nanti anak comey comeyy...yok yok oo je ekk.. Tapi dulu masa pregnant cari buat delima ni punya la susahhh... rasa cam tak jumpa2 hik hik hik..

September 3, 2010 at 7:13 AM

nmpk cam sedap..mahal ke murah tu lieya..eh..x kisahlah bila ko beranak..tp yg penting..projek tu menjadi ke tak..aku x sabar nk tau nieh..

September 3, 2010 at 1:54 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy