Wednesday, September 22, 2010

mcm2 raye!

jom layan...lagi gambar musim raye yg ade....ni kot last....mls dah nak up gambar2 raye yg lain.....kat fb rajin ar hahahaahahah.....meh layan meh...kalo tak aku kecik ati nanti hahahaahah....


    
kunjungan wajib dari kawan uitm, kawan blog, kawan sejati aku....cik puan zana nordin.....batrice yg comel...n pandai berkawan skrang..suke tgk gelagat die skrang.....


mcm dah same baye jek tgk hah heheehehe


nie laa peel mia kalo lik kg ....berlari jek keje nye.....



si mija lak berkawad hahaahahah....suar panjang kemane dah....panas wei mase raye ni...aku mmg mood tdo jek....bengang lak kepale sebab tdo jek heheeheheh

mija si cucu manje atok!


satu2nye anak buah aku belah johor....akif comey....



sesi di buli pak ngah!



ape je laa pak ngah buat nie....




abaikan aku yg dah debab tu yeak...2kg ko aku naik dlm mase 2 mgu...huhuhu...ni tgh test power d90 adik aku...


pak ngah yg rajin snap2....



last but not least.....rumah daku di kg pt haji hashim simpang renggam yg siang panas tapi mlm sejuk gile heheeheheheheheh....




tu laa cite raye kami.....seronok tetap seronok walaupun tak jalan sakan.....balik melaka plak raye ke 4...jalan2 jugak gi umah sedare, gi umah kawan opis hubby keje dulu....tapi tu ar, panas sgt...tak tahan ...kejap jek kuar dah sakit kepale......kene laa layan mak yong ajak lik umah nak tdo hahahahaah.....raye ke 6 dah lik putrajaya plak....sebab abg ipar nak ke oberse tak lama lagi...so mak mertua mau dok sini.....tak lame laa kat melaka maknenye.......gitu laa cite raye kami!~





**weekend ini full dgn aktiviti...yihaaaaaa!!!~













29 celoteh sahabat

bessnyer ada kampung kat melaka....ni bukan takat budak2 yang hepi mak & pak budak pun hapi sama...takper u pregnant lantak pi kalau terlebih nanti lepas pantang pasang body balik hehe

September 22, 2010 at 9:37 AM

Salam pagi Lieya,

amboi byk nyer gambor2 anak2 lieya ni...knur belum sempat nak tengok satu persatu...nanti knur datang lagi bila betul2 dah free. Ok peluk cium buat mia & mija yang nakal2 tu...hehehe...

September 22, 2010 at 9:42 AM

betul tu lieya, raya ni cuaca panas gila kan..pastu kalo hujan mmg selebat2nya..ko lagila xtahan sbb tgh mabuk2 kan

September 22, 2010 at 10:06 AM

saya pun balik kampung mana ada beraya sangat..duk lepak kat umah..cume kat penang je ada jalan2 sikit

xpelah lieya..time peknen lah biar je lah domok pun..lepas bersalin jg bdn balik..xpe, lieya senang turun kan..

September 22, 2010 at 10:12 AM

aku hari tu masa beraya melaka duklah tingat kt kamu dik.....huhuhuhuh

gemukk ker??? celh mana dikk oiiii... aku ni x pegnant lg besor dari kamu...

wow d90... mantopsss

September 22, 2010 at 10:16 AM

umah mak pak ko mcm umah mak pak aku..
siang panas giler..siap suri mandi 3 4 kali...tp kalu malam..sejuk cam apa ntah...mengagau cari selimut...

September 22, 2010 at 10:17 AM

waaaa ko jumpa zana yer...

September 22, 2010 at 10:23 AM

budak2 dpt balik kampung mmg seronok diorg ni..kita ajak jalan pun tak nakkk..

atap rumah camtu mmg siang panas, mlm sejuk gilerr. dulu2 umah mak aku camtu laa..

September 22, 2010 at 10:26 AM

bestnyer kampung mcm lieya ni.. tgk rumah kampung lieya teringat rumah lama kat kampung dulu.. separuh kayu separuh batu.. tapi sekarang sume dah naik batu.. teringat dulu masa separuh kayu kat ada bendul kat dinding tu.. klu semua adik badek balik bersusun je henpon kat bendul tu sume..

September 22, 2010 at 10:33 AM

kg mil dee pun gitu..siang panas..mlm sejuk..budak2 tu dpt berlari kawasan luas mmglah syok..

September 22, 2010 at 10:57 AM

kak lieya....atie tgk tak der la tembam mana.....cute jer...hehehhe.....

September 22, 2010 at 12:26 PM

Bestnya balik kamapung.lieya sapa budak perempuan yang kat tengah antara mia ngan mija tu.cam muka lieyalah.

September 22, 2010 at 12:28 PM

salam aidilfitri lieya.. maaf zahir & batin dari akak..
lamanya tak jenjalan ke rumah lieya ni.. sampaikan lieya dah berbadan dua pun akak baru je tahu.. hehehe.. tahniah dik! jaga kandungan baik2 ye..
comel 2 badik tu ngan hair bandnya...

September 22, 2010 at 12:52 PM

raya kat kg memg seronok tapi tu la.. 1 keping pun tak amik masa berkumpul.. sadis tul..

kemain happy si mia & mija.. ;D
nak2 di layan baik punyer leh atok kan lieya.. heheh

power juga tau D90 tu.. ;D

September 22, 2010 at 1:22 PM

seronok la dua beradik tu balik kg kan. laman umah mak ko kenmain luas lg. puas ler dorang berlari2 an. bebas xde sapa nk halang. kita yg dok kl ni mana boleh nk biar anak mcm tu kan. kt kg mcm2 ada kan. sonok ko ada kg mcm ni. aku ni sama jer. xde feel lgsung blk kg.

September 22, 2010 at 1:26 PM

kemas aje laman rumah akak..rajin pak ngah layan budak-budak tu hehehe..nurul balik Kelantan dan terengganu pun panas kedaung oooo hehehe

September 22, 2010 at 2:28 PM

dik..debab berisi mcm tu xpe..kang pasni kuyus le blk..akk pun raya ni badan naik jgk haa...hahahahhaha

September 22, 2010 at 2:46 PM

seronoknyer......mia n mija lagi seronok kan sbb blk kampung beraya....apa2 pun SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN FROM MADIHAH & CO.

September 22, 2010 at 2:47 PM

ooo lieya checkup kat annur bangi ke? bebudak opis ramei beranak situ takpun azzahra... leh ar sgah tgk bb kalo lieya bersalin situ...
ooo excited kakak2nya teropong bb yer...
meriah ko raya... woo weekend sure bz openhouse ni.. hehe ye ke? mandai je aku ni.. tah2 plan lain kot..

September 22, 2010 at 3:23 PM

bestnya dapat gi beraya rumah zana gak ek...
enjoy tul ur kids sis balik kampung...
takpe sis, naik berat badan bersebab...
lepas dah bersalin nanti...
mesti u slim melim balik...

September 22, 2010 at 4:16 PM

Sonoknya dapat jumpa zana ..
betui tu .kty pun beraya..panas ya rabbi .lagi fir lak tak sehat..

comey2 anak dara 3 org tuh

September 22, 2010 at 4:37 PM

mcm2 aksi budak2 tu ek kt kg... seronok... best lah ko dpt jumpa zana tuh... emm kalu aku lama kt johor aritu blh jumpa korang gk...

tingin nyer jumpa korang lg

September 22, 2010 at 6:53 PM

betul lieya, mmg panas x hengat. Si HUmaira kt kg susah tul nk suh dia tido waktu mlm. Anak org bandar konon asyik nk air cond je. Sabar ajelah..

dulu nida duk kg ngan arwah opah rumah beratap zink. Malam nikmatnya, sejuk gile. Best. Pastu tido dlm kelambu. Semua tu tinggal kenangan je

September 22, 2010 at 8:39 PM

tahun ni akak tak sempat gi kampung lieya sebab akak balik kulai hari ke 5. kalau akak balik awal, mesti boleh singgah rumah lieya kan

kemain happy akak tengok kalau dorang kat rumah atok johor kan. memagn nampak sangat keriangan mia dan mija

oo ni kamera baru si leo ek.. makin mantap la gambar2 leo.. modelnyer tentu la akif kan. heheh

September 22, 2010 at 10:11 PM

very fun..

September 23, 2010 at 2:17 AM

Waaaaa....
Masih lagi mood raya kan?
Sioknye balik kampung. Kena plak ada kamera baru kan? Hehehehe....

September 23, 2010 at 7:15 AM

salam...

Photo Contest 'NOSTALGIA AIDILFITRI" oleh blog Juneryan!! Please log on http://juneryanpunyer.blogspot.com/

September 23, 2010 at 9:30 AM

aha haa.. makin 'comel' nko Lieyaa.. tak sabar tengok nko semaking 'COMEL'.. lepas ni maknya lagi comel dari anaknye.. jangan mare laaa.. ha ha

September 23, 2010 at 10:51 AM

best nyer negok gmbr raya kt kg lieya.. redup jer. kawasan pon lapang tu yg mia ngan mija berlari2 tu.

September 23, 2010 at 11:23 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy