Monday, September 6, 2010

potluck wiff my bff - part 1

ari sabtu ari tu, lieya ngan geng2 lieya plan bebuke ramai2...mmg ni la acara wajib kami bulan puase tiap2 tahun...mcm tahun2 sudah kami pi buffet ramadhan jek....tahun ni buat potluck plak...sonok...dpt mkn air tangan masing2 yg mmg susah woo nak rase keh keh keh ....meh layan gambar sebelum pegi dulu.....kang tghari lieya update mase buke....malas nak boh gambar byk2 dlm satu entry.....kat FB mmg lieya dah upload...ade 58 gambar sumernye.......kat blog ni lieya letak yg selected jek la yeak...

*
*
*
*
*


harus ade pic posing anak dare aku nie heheheheeh





mia & mija...





si mia kalo posing mmg takyah di ajar.....



mak dare dan anak2 darenyer.....




dah mcm gambar james bond ngan gadis bond lak aku tgk hak hak hak






mia ngan wedgesnyer......bape kali gak tepelecok....hahahaahah 
mija tak leh pakai...mmg asek tegolek jek.....




lieya & co. bawak ayam masak merah





ngan kuih buah melaka n tembikai kuning....




mmg seronok...meriah ngan makanan ...yg penting takde pembaziran.....karang2 lieya update kisah kat umah hirda plak....hirda sudi mendermakan rumahnye tuk jadi port potluck kami kali nieh....he he he



**lieya cuti ari nie...terpakse EL sebab demam selsema....adoi...bengang rase kepale pasal idong tersumbat ...jgn sampai raye selsema ni tak baik dah laa...kang takde feel nak mkn ketupat sebab rase dah kelain....huhuhu










23 celoteh sahabat

seronok tu buat potluck!..
kemain bergaya lagi 2 beradik ni.. comei..

September 6, 2010 at 8:37 AM

Alah ciannnya deman ke.nak raya deman plak.banyakkan minum air suam ye.Biasalah pregnant, penat plak tu.sedapnya ayam masak merah tu, lieya masak ye.

September 6, 2010 at 8:46 AM

hihihi comel jek mia mija tuh...pndai tol posing...ko dmam selsema ke beb?? hah de 4 ari lg nk rye insyaallah leh baik klu ko x mlantak air batu la...hihihihi

September 6, 2010 at 8:54 AM

wah seronok, akak buat last week:)
mengancam sehh ayam masak merah lieya tu..mesti jadi rebutan hihihi..

take care eh, semoga cepat sembuh boleh enjoy makan ketupat:)

September 6, 2010 at 8:56 AM

comeynya wedges 2 badek tu..dah ebsar dah anak dara tu kan.ala cian ko demam selsema ek.take care tau

September 6, 2010 at 8:59 AM

gila byk ayam masak merah ko masak. tapi food semua marbeles..
oooo apsal aku x perasan wedges mia tu. sgt le kiut.

wahhh shah bond, diapit gadis BOND. keh keh keh...

September 6, 2010 at 9:14 AM

Pandai je budak 2 beradik tu posing ye..cantik wedges tu Lieya..sweet je kat kaki dia..
To u Lieya,get well soon. Take more oranges..

September 6, 2010 at 9:16 AM

suker tgk dressing anak ko.. dorang nk je pakai legging kan.. echa x suker la..tensi aku.. tp aku kadang2 aku paksa jer.. meraung2 aku kejekan.

wei ayam masak merah ko mmg marbeles.. nnti nk dtg raya umah ko yer..siler la msk lg

September 6, 2010 at 9:22 AM

eh smbung sket...

cunn ar wedges mia tu..hehehe..dgn gaya posing aku x tahan tu

September 6, 2010 at 9:27 AM

dah tgk pic kat fb..meriah nya..betullah buat pot luck boleh merasa mknan dr air tangan amsing-masing...best tgk...

lieya take care..

September 6, 2010 at 9:30 AM

lieya sayur maman tu sayur kampung....ade yang buat jeruk dan ada yang segar p kalau lieya nak buat rendang sedap yg fresh tu....mmg sodap lieya kalau makan ngn nasi panas......lieya try la....masakan org nogori....hsband lieya org melaka kan mesti tahu serba sikit pasal maman......

September 6, 2010 at 9:43 AM

Budak kecik berdua tu memang fotogenik. tapi kata orang, kat mana lagi tumpah kuah kalau tak kat nasik. Dorang tiru acuan dorang ni.

September 6, 2010 at 9:52 AM

mencabar keimanan betul ..ayam masak merah tu

September 6, 2010 at 10:21 AM

salam lieya...
suka tengok kuih melaka tu. Closeup...emmmm Good skill!
lepas ni try banyak2 lagi utk koleksi erk lieya...
** tak tahan tengok widges Mia
kalau acik dilla pakai habis terjelepok!!!!

September 6, 2010 at 10:28 AM

best kan wat potluck nie..leh rasa mcm2 makanan...kak..cunla wedges mia tue kak..shida mencari wedges tuk ain berhari2...last2 nasib ada kat modani..OKla tue..dari x der kan.....

September 6, 2010 at 10:28 AM

Lieya cayang,

Gd morning, bukan main anak beranka berposing sakan...mmg Mia tu sejak dari dulu mmg pandai posing...hehe tak kekok ngadap kamera...ada pontensi ni jadi model...hehe..

Lieya kat mana skrg...balik kg tak?

September 6, 2010 at 10:36 AM

buat pot luck yer lieya...seronoknya...ayam masak merah tu sangat mengancam la...x sabar nak makan waktu raya nanti...hehehe...

September 6, 2010 at 10:42 AM

wahhh... kelaasss mija posing.. suka aunty tgk..

sedapnyer a.m. tuh..

take care lieya.. cepat sembuh..

September 6, 2010 at 10:58 AM

Memang anak beranak pandai posingla.nak2 anak dara sunti tu mmg kelas jer dia berposing hehe..u kene minum air banyak taw kang tak dapat raya lak hehe

September 6, 2010 at 12:17 PM

sodap nmpknya ayam masak merah tu..

September 6, 2010 at 1:33 PM

bestnya..terliur tgk ayam msk merah tu lieya..

comelnya anak dara ko..pandai posing

September 6, 2010 at 3:03 PM

best la..nak plak anak dara dua orang tu makin besar kan? aku jer lom nampak2 tanda...

September 6, 2010 at 3:46 PM

kuih ole-ole mmg kuih favebet tu..

September 6, 2010 at 3:58 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy