Thursday, September 23, 2010

budak ni mmg manje!!!


betol laaa kan org ckp, kalo tau nak dpt adik....otomotik jadi manje semacam......penin aku ngan peel si mija  mgu nie....kat sekolah cikgu asek ngadu jek die nangis nak mama.....asek2 nangis nak mama.....mmg hangins jek aku dengar...rase cam nak pecut jek gi sekolah pi luku2 pale die he he he he..ye laa dah umur 4 tahun nak nangis2 gi sekolah, mau aku tak menyirap!...budak2 ni gi sekolah mmg papa dieorg yg anta.....petang lik keje baru turn aku yg amik......kami kan gi keje drive asing2 skrang...kalo pagi2 aku yg anta mauu aku tarbiaah dulu budak sorang ni sebelum masuk sekolah......bile balik amik dieorg dari sekolah ni, meluap2 jek dada aku bile cikgu die cite pasal nangis2 nie.....ngade2 sgt....mmg geram tol aku! tak tau dah nak buat ape...dah janji upah mcm2 jgn nangis pun tak jalan gak, rotan pun aku dah bagi sedas due...tetap same gak!...ni pun gare2 cuti raye lame sgt ari tu pun yea jugak...dah sedap dok umah! mia okey, takde masalah....si mija jek nie!!! hissss mmg geram ajek aku!!!.....



 
 
moh layan kisah budak manje lagi mengade sampai nak ajek aku dermakan penampo heheeheheheh




ari tu aku saje ar tgk perangai die dok main baby doll die nie.....agak2 ade tak talent jage adik die sok2 heheeheheheh ...mule2 okey laaa..kemain  lagi di kissing2 baby doll tuh




sejuk ati tgk kalo gini punye caring....




haaa ni dah mule suspen dah aku...ape die nak buat nieh.....




hah ko!!! elok laa pangai anak dare aku...yg si mia isap puting baby doll die....ade talent menghabiskan susu adik diam2 sok nie hahahaahah....si mija dah kunyah2 tgn baby doll die .....hmm yg ni ade talent 'buat' adik die melalak esok nie!





tak cukup kunyah tangan ...kaki pun die bedal....mmg bahaye budak nie woooooo!!!





pastu congkel2 plak mate baby doll die....mmg ganas wei budak nieh...
kalo nak tau, baby doll mija ni, bile aku belek2...bulu mate die yg lentik tuh die dah potong....abis gondol mate baby doll nie....geram jek aku......suke suki jahanam kan mainan.....ingat mak pak beli pakai bulu kaki ape!




lagi sadis lagi bile last2...baby doll ni dah tercampak ke bawah.....




gitu laa kisah budak2 nie...tapi dont worry...dah ade adik betul nanti tau le kot jage.....keh keh keh .....kalo buli adiknye siap le sorang2 aku tibai keh keh keh .......



**seronok tgk kawan2 yg lain...makin ramai yg berjangkit membuyot keh keh keh












35 celoteh sahabat

heheh.. camtu la kan.. manja semacam.. yela time ni la nak merasa manja lebih sikit.. nanti dah ada adk mama asyikpeluk cium adik je kan.. hahahha..

tu semua sbb tengah syok layan tv la kot tak perasan dah buat mamanya gewammm.. ekekekke..

September 23, 2010 at 9:13 AM

alahaii.. comelnyaa.. mmglah, bdk2 nk dpt adik mmg gitu... danish tu pun da selalu kene dah sblm dan selepas dpt adik.. mcm takleh terima hakikat dpt adik.. tpp nnt die baik senirik..

kata org amek masa jugak.. depends ngn bdk tu lah.. dulu takde lak nk manje2 mcm tu kann.. ahahha.. sabo la mama... :)

September 23, 2010 at 9:18 AM

biasalah tu lieya, nak bermanja. Pasni dah ada baby mesti dia jeles mula2. Kena pandai mcmne nak handle..

ngeri siot dia main doll tu. Jgn mija buat adik mcm tu nanti tau

September 23, 2010 at 9:22 AM

betul lieya mmg dia akan manja time2 kita peknen nie..dia mcm terasa yg dia ada adik n kasih syg mama dia akan terbagi2 lah..ni oklah mija dah besar, ada yg masih bb lagi tetiba mama dia ngandung, tu lg kesian. asyik nangis n melekap je ngan mama dia

ala nnti dia dah ada adik pndailah dorang tu jaga adik dia, mesti mija syg sgt adik dia tu..jgn risau k..

September 23, 2010 at 9:23 AM

ala cian mija...tp xleh layankan sgt kan lieya.kang lagi haru.wah, siapakah yg dah berjangkit peknen tu?alhamdulillah...suke aku dengar.

ko nak tau, arissa pun agak ganas ngan baby.aritu di tariknya rambut baby 5 bulan.melalak budak tu.dia ingat anak patung agaknya.sib mak budak tu xnampak.kalo tak mesti mak budak tu bengang jek

September 23, 2010 at 9:28 AM

memang kann...kalau nak dpt adik memang manjer kan...tang ngader2 tu memang x tahan...nak2 ngah preggy hormon ammarahh tu cepatt jerkk panas...hehehehe

sok2 dah ader adik tu...diorg mesti sayang giler tuuu...dah adik sendiri kann....

September 23, 2010 at 9:32 AM

hehehe.. budak2 ye.. macam uzrei dgn uzair lah.. kekadang uzrei main lepuk je adik dia mcm bear.. tu yg kene sedas dgn akak..

pernah akak tanya uzrei nak adik lagi tak? boleh dia kata taknak dah.. huhuhu.. klu lieya nak tau si uzrei ni manje lebih dari si uzair.. kalau antar ke rumah pengasuh si uzrei kene dukung dan uzair pulak yg jalan sendiri.. padahal uzair dah 3 tahun ++ uzair baru 14 tahun ++.. letih kekadang tau.. sabar jelah..

September 23, 2010 at 9:39 AM

hoohh sme la plak ngan ank2 aku ek...lg 2 bln adk dieorg ni nk kuo...dedua mnje bkn men ngan aku...x mo langsung ngan ayah die...hangin 1 bdn aku nih...tp bak kata en.somiku slagi yg dlm perot nih x kuo manjekn la sket bdk2 tu kan sbb kang adk die ni dh kuo dh bizi ngan adk lak...smntara adk lom kuo nih lynkn jek manje ank 2....heeeeeeeee

September 23, 2010 at 9:49 AM

lawak tul tgk perangai mija tu....hehehehehe.....dont worry lieya esok biler adiknyer dah klua mesti die jadi kakak yang mithali....

September 23, 2010 at 10:20 AM

alaaa lieya....kalau ler betul si mija tu nanti buat adik dia mcm tu..mau pengsan 44 juta kali ko...ha ha ha..takde lah....tu kan baby doll jer..nanti ada baby betul..sure dia tak sudah2 kiss baby tu .....

maybe coz' mija kan gap ngan bakal adik lama sangat kan..tu yg manja dia kemain lagi tu.....time2 camnie ler dia berkesempatan nak bermanja2...nanti baby dah keluar...sian kat dia tak sempat nak bermanja2 ngan mama dia...bagi dia peluang k.....

amboi....duduk kat kerusi malas tu siap silang kaki ko.......cam anak dara....

September 23, 2010 at 10:56 AM

ish.. ish.. sama ler mcm si sara lieya cakap ngada2 pelat.. selalu ok jer la ni jer dh tukar peel. menguji kesabaran betul.

tu ler berjangkit kt lieya la ni.. hihihi

September 23, 2010 at 11:21 AM

hehehe...dia dh lama manja ,dia tau nk dpt adik tu yg dia makin manja kn..
jgn la mija geget kaki adik dia nti...tkt tgk .nampak geram sgt tu hehehe
SELAMAT HARI RAYA LIEYA..tak sempat nk leave comment ni br sempat..

September 23, 2010 at 11:36 AM

dia cam tau2 je kan nak dpt adik...
byk2 le bersabar...
cute plak tgk dua2 tu dok kat krusi tu...

September 23, 2010 at 11:51 AM

hihihii org kata kalu nak ada adik mmg manja melampau2 hahha

esok dah ada adik pandailh dia sayang.. tapi gerunn woo tgok dia geget kaki tu hahahhaa


aku tgh test tutorial baru... tumpang ruang komen kamu yerk...

Cicak Tokek

September 23, 2010 at 12:11 PM

hoyer...jadi.. TQ... mintak izin nak print skrin... ko bg ke tidak aku nak gak print skrin.. kamu sayang aku kan dik... mesti bg kan kan kan...

September 23, 2010 at 12:13 PM

selasa lepas qistina pun nangis gak waktu hantar ke school...dah nak dekat setengah bulan x pergi school kan...huhuhuhu...

September 23, 2010 at 12:38 PM

Budak -budak kalau nampak baby dia memang geram.kena jaga-jaga.tapi budak perempuan okey sikit, dia caring.

September 23, 2010 at 12:45 PM

wei aku x tahan tgk mia duduk, siap silang panggung tu. kelas anak ko lieya. mmg dah anak dara dah ni.

tp rasanya miamija ni msti pndai jaga adik dorang nnti. coz aku tgk anak ko pndai bwk diri. rajin tolong ko kemas, masak lg. senang ko lieya.

September 23, 2010 at 1:20 PM

hahahhahah....kelakar atie baca kisah dua badek nie....masa nie jer kot kak....nnti dah dapat adik betul...diorang sayang la tue...heheh

September 23, 2010 at 1:39 PM

azim pun skrg ngada yg amatss.asyik nk dukong aja.sket2 nk nangis.geram la.tp kdg tuh ifa "puk" jugak dia.x tahan la.mak kata biasa la nk dpt adik memang akan jd cmtuh diorg.adoiii kita yg penat.nk dukong la nk pujuk rayu bagai.adoiiiiiii

September 23, 2010 at 2:18 PM

Biasa laa budak2...dia nak bermanja..laa..tuh.. iye laa dia tau tak lama lagi nak dpt adikan.. so nanti masa lieya bersama mereka akan kurang laa skit bagi tumpuan.. tak pe laa manjakan aje laa dia org tuh.. nanti bila adiknya dah lahir tau laa dia sayangkan adiknya..tuh..

September 23, 2010 at 2:45 PM

budak nak dapat adik memang mcm tu.. sama jer bila dengar cerita kawan kt tempat keje.. sabar ye lieya..

harap mia n mija akan sayang baby.. jgn buat mcm kt patung tu yer sayang..

September 23, 2010 at 3:14 PM

adeh ..lieya..tergolak kty baca entry nie..kelakau betui ngn perangai mia ngn mija..

isnyallah nanti kalo ada baby betui2..diaorg leh jadi kakak yang baik ..

September 23, 2010 at 3:54 PM

kiutla anak2 hang....insyallah ada adik nanti mesti depa ni caring..lagipun anak perempuan mmg tak bnyk songeh...jangkit2kan la kat kita hehe

September 23, 2010 at 5:44 PM

alah3 dia... betul gk penh aku dgr kalu nk dpt adik mmg budak2 suke bt pangai...mija2...

heheeh kang dpt adik btul2 ok kot lieya, ngn doll je dia ganas hehehhe

September 23, 2010 at 6:06 PM

gambar raya best.. makanan raya best.. suka tgk gmbr2 ni semua lieya.. anak2 yg cool pandai bergaya.. sangat comel!!

lieya jaga diri ok? x pe pas bersalin boleh diet semula ye?

September 23, 2010 at 7:31 PM

memang camtulah lieya.. maken byk peel bila nak dapat adek.. memang rasa cam nk derma pelempang..sabo je lah ek melayan karenah anak-anak nih..

September 23, 2010 at 8:49 PM

mmg lieya masa nie la dorang akan buat peel ..kdg2 buat kita naik hangin...

September 24, 2010 at 8:27 AM

boleh tahan jugak si kecik ni ek...
hahaha...

September 24, 2010 at 9:46 AM

Kesian anak patung di jadikan bahan eksperimen kan? Hehehehehehe....
Nanti dah ada adik baru tak jadik macam tu kot.

September 24, 2010 at 10:13 AM

hahahaha adushhh sakit perut baca blog akak kali ni..tak mungkin diaorang berani nak buat mcm tu hahaha nanti tahulah mcm aner mamanya punya hot hahahaha

September 24, 2010 at 11:52 AM

kah kah kahh!! memula macam leh jadi kakak solehahhhh bila dapat adik nantii.. rupe2 ada gak niat 'nakal' nak gigit kaki adikk!! adoi adoii.. tu memang menunjukkan tahap ke'jeles'an kepada bakal adiknya tuhh ha ha

September 24, 2010 at 10:17 PM

Eh! Cerita pasala adik ni.., dorang ni nak dapat adik baru ke?

September 25, 2010 at 12:16 AM

kot dorang banyak sangat free time kot?
ko kasi la dorang housework..

mop lantai ke, kesat2 habuk kat celah2 kerusi ke haha

September 25, 2010 at 11:19 PM

nak jugak berjangkit tapi x leh..huwaaaaa :(

October 5, 2010 at 12:07 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy