Friday, September 3, 2010

angpow raye!~

bende wajib kene kasi settle awal2 sebelum raye......cube teka ape?....haaa clue...sila tgk ape damia pegang tuh.....




sempat menggediks dok kiss2 duit tuh.....he he he.....bende wajib kasi settle tu, isi duit raye dlm angpow laaaaa.......siap2 agih2 kan lagi tuk anak buah...kawan2....sedare2 yg lain.....hu hu hu






antara yg dah siap di packing2.....tahun ni tukar duit rm5 ngan rm1 jek.....yg kuar bajet op kos laa en hubby...aku tukang kelola masuk2 dlm angpow dan siap2 asing2kan....






dulu mase kecik2 sonok gile sebab dok pulun pi collect duit raya....taip jaman2 aku dulu, takde duit kertas2 ni...paling kaye pun org bagi ko 50sen.....kire cukup hepi dah mase tu wei.......skrang ni plak, ko bagi singgit, siap laa ko kene jeling ngan budak2 tuh.....hahaahahahaaah



tak kurang seminggu jek nak raye ni wei.....nan ado mood dah nak keje ni .....cepat laa 8 sept.....mauuu balik johorrrrrrrrrrrrrrrr (mood raye excited gediks bergande2 tahun ni sebab turn johor kan hahaahhaahahah ....pastu tak yah dah pikir diet2 time raye ni.....boleh bedal sajork hahaahahahah)




**  ♪♪dam dam dum....bunyi mercun♫ .... mood : dengar lagu raye
╔═══╗ ♪
║███║ ♫
║ (●) ♫
╚═══╝♪♪















29 celoteh sahabat

wah...leh raya umah mak kak lieya nie..Nak collect duit raya tuk ain n irfan.....hahaha

September 3, 2010 at 9:09 AM

lieya,
tuk ena tak de ke?
keh keh keh!!

September 3, 2010 at 9:18 AM

amboi lieya dah siap msk dlm angpow ye.. untuk akak ada tak.. tadi nampak macam ada satu tu tulis nama akak.. hehehe..

lieya akak pun takder mood nak buat kojo ni.. lambat tul 8 sept.. hahaha

September 3, 2010 at 9:41 AM

senang asing awal2 kan..duit raya tok mak+abah tu paling penting :)

September 3, 2010 at 9:49 AM

huhuhu..
aku tak g tukar lagib duit angpow ni..
minggu dpn lah kot..

September 3, 2010 at 9:49 AM

senangkan lieya awal2 dh siapkn duit ang pow raya tu.. mesti mia ngan mija tlg masukkan duit dlm ang pow tu. suker la dorang yer. :)

September 3, 2010 at 9:51 AM

saya belum lagi masukkan kat ang pow...mgkin malam raya kot..he he he..

September 3, 2010 at 9:54 AM

mia untuk aunty x de ker.....hehehehe......Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin dari kami sekeluarga....

September 3, 2010 at 9:58 AM

mmg PERKARA WAJIB kan lieya..
aku belum lagi..hemlin dok busy ngan kerja dia lagi....ntah lerrr....mood nak beraya tahun nie mmg kedaung ler...tp duit raya tu tetap ada ler....

uish....WAJIB terjah rumah ko nie raya2...dpt duit raya utk batrice...ngeh ngeh ngeh...

betul arr..dulu kalau dpt 50 sen..harus 3-4 kali pergi rumah yg sama...tp pergi ngan group lain2 arr..kalau tak nanti kantoi

September 3, 2010 at 10:00 AM

wahhh.. mia n mija dah siapkan angpow raye... tunggu minggu depan baru masukkan.. duit dah siap2 tukar.. hihi

September 3, 2010 at 10:01 AM

dah siap dah angpow raya ko lieya...kak lynn nie next week baru masukkan...silap haribulan malam raya baru isi...hahahaha...

September 3, 2010 at 10:04 AM

Betul tu lieya...perkara wajib tu...hehe...

Bila baca n3 lieya...teringat duit raya yg belum dipacking lagi kat umah tuh..

Pinjam nasihat pengarah ms bg perutusan tadi, katanya habiskan duit raya RM500 yg gomen bagi untuk pnjg2kan sebagai sedekah kepada sedare mare...n yg pntg mak ayah...adik beradik...

September 3, 2010 at 10:08 AM

cargasnyer ko poms isi duit raya dlm sampul.. aku salu isi malam raya je.. biasa ar mak mmg suka last minute..

utk echa ada ker??? ngehngehngeh

September 3, 2010 at 10:19 AM

lieya, akak nak duit raya.akak pun tengah sibuk nak isi angpow.

September 3, 2010 at 10:24 AM

lieya..klu asing2 kan sampul mcm mudah sket kan.. siap tulis nama skali.. senang nak bagi.. nak jugak duit raya niii.. huhu.. sapa nak bagi kt kita ni.. dah tua la....hihi..

September 3, 2010 at 10:37 AM

part ni la yang paling best sekali.. syok kan cium2 bau duit raya baru tukar.. terus mood raya datang. heheheh

akak pun dah tukar gak, tp belum sempat isi lagi dalam sampul

farhan dan emily ada termasuk senarai tak? heheheh

September 3, 2010 at 11:04 AM

waaaaaah....
wajib tu duit raya.
nasib baik saya belum kawin lagi, tak perlu bagi duit raya kan?
mintak sikit.

September 3, 2010 at 12:08 PM

woooo..siap tulis label sesiap eh....:)

September 3, 2010 at 1:20 PM

dh siap ko tukar ye..aku ni..byg gaji pun x nmpk lagi lieya..tp kalo dh gaji pun taun ni aku bg sket je..sbb x bonus..huhuhu..

September 3, 2010 at 1:53 PM

Lieya..akak pun sama keluar budget utk duit raya Mr Hubby akak tukar handle packing & agihan hahaha :p

September 3, 2010 at 2:15 PM

i lum masuk sampul lagik sis...
duit still with my SIL...
tapi tak risau sangat..
dah agih2 design lain2...
me lum terasa mood raya laa huhuhu..

September 3, 2010 at 2:27 PM

dah tak sabau nak raya kan lieya..

September 3, 2010 at 2:28 PM

haah x sabar nak tunggu raya..byknya dah tukar duit raya..

tuk Humaira takder ke?hehe..jokes aje

September 3, 2010 at 3:28 PM

wah2.... suke mia mija ek...

aku tak sempat pegang lg duit raya tuh... sbb aku suh edy tukarkan kt tganu nun... kene tungu dia balik baru blh bt pembahagian harta
heheheh

September 3, 2010 at 4:23 PM

Lieya cayang,

alahai windu knur pada lieya, dah beberapa hari ni tak dpt nak jenguk lieya sebab knur sibuk...baru nak start mengukis...padan muka knur suka delay ini dah kelam kabut di buat nya.

Lieya, Selamat Hari Raya Idilfitri dari knur buat lieya sekeluarga ya. Maaf Zahir dan Batin, terkasar bahasa atau knur ada kecikan hati lieya knur pohon ampun dan maaf ya. Take care lieya...jaga baby baik2 dan peluk cium pada Mia & Mija...kira2 duit raya nanti tau!

September 3, 2010 at 9:29 PM

salam. banyaknya duit raya..nak sikit boleh?

September 4, 2010 at 9:11 AM

waa bestnya dikk .. akak tgk lieya pack nieh teringat utk duit raya sendiri .. huhuh x buat layie .. ermm biasanya akak buat mlm raya heheheh

memang terasa dah kehangatakn raya nieh .. sana sini dgr bunyi mercun .. :))

September 5, 2010 at 10:35 PM

wah wah wahh... tolong isi duit rayaa... jap lagi mesti mintak upah Mia & Mija tu...!

Pantas nko Lieya.. kitaorg semua dlm 'beg' lagii ha ha

September 6, 2010 at 7:27 AM

aku semlm dh siap sesi isi duit raya dlm sampul.
mcm sama je kan cara kita, siap letak asing, ni utk parents, ni utk anak2 kengkawan, ni utk adik beradik & anak2 sedara.

duit utk anak2 BFF aku tinggal KL.. keh keh keh

September 6, 2010 at 7:52 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy