Wednesday, September 1, 2010

tu pun nak terliur!~

ni citer ari semalam ar, cuti merdeka day kan....pas mandi budak2 ni dlm kul 12tghari gitu, aku mls nak masak nasi...so buatkan dieorg megi ayam jek......adoi.....tekebil2 tgk budak2 ni sluurrrrpp...slurrpp megi mee tu......dah le semerbak bauuuu....hadooiii...hadoiiii.....hahahahaah ngan megi pun nak terliur kan.....hahahahaah




saje ko mija kan ...siap jilat2 bibir lagi.....ceh!




masak sebungkus jek, bagi due.....



si mia ni mmg antu megi.....kalo boleh ari2 request nak megi....tak dapeknyer!! aku limit 2 mgu sekali jek mkn....






mase budak2 ni mkn, berkobar2 aku pasang niat, lepas buke kang, lepas mkn nasi, mlm2 sikit aku nak masak megi.....tapi tu laaa...napsu lapar jek tuh....bile dah buke....dah mkn nasi....mlm tu dah terbongkang kenyang....kuih2 pun tersadai....keh keh keh








** ish ish dah nak raye dah.....tak sabar nye.....nak lik kg n cuti lenglame.....huhuhuhu








32 celoteh sahabat

Gitula kak ek....Time kita puasa nie, budak2 mkn apapun, kita mesti terliurkan?Semalam kan panas terik, anak buah shda bukan main sedap lagi makan aiskrim...Betul2 tergugatla..hahahaha

September 1, 2010 at 9:12 AM

pose12 nie lieya.. tengok anak makan megi pun leh telan liour.. hoho.. ena pulak buatkan anak nasi goreng pun sama gak.. tertelan lior.. suap kan bubur pun cenggitu.. hahahhaha...


a'a la lieya dah nak raya..

September 1, 2010 at 9:16 AM

bkn mama jer terliur aunty pun terliur.....huhuhuhu.....maggie yang simple tu yg sodap betul x mama.....

September 1, 2010 at 9:32 AM

he he he....maggie pun jd bila kita lapar lieya...

tp betullah nafsu lapar je..kang bila kita buka dah..mkn sikit je pun dah kenyang..mulalah ade makanan yg xabis kan..
samalah..xsabar nk raya..nk cuti2

September 1, 2010 at 9:44 AM

hehehe sabor je lah
ahad semalam..suri pun request maggi
tp maggi goreng..
betul2 bt iman aku tergugat..
siut je..huhuhu

September 1, 2010 at 9:48 AM

erm tulah, time-time pose nilah teringt nak makan megi.

alahai. nak carik megi lah camni.

p/s : dah tua-tua pun, kalau lapar...sebat je!!

September 1, 2010 at 9:51 AM

ada jugak aku berbuka dgn megi goreng ptg ni...
dah tgh hari ni...dah start rasa yg aku ni berpuasa haha

September 1, 2010 at 9:58 AM

betoi tu lieya.. nasi ngan telur goreng mata kerbau pun sodap klu tgk posa2 ni.. tambah2 megi campur ayam.. isk2..

September 1, 2010 at 10:04 AM

kalo time posa ni jgn kan megi lieya, tgk anak minum air suam pun leh terliur kan..hahaha

September 1, 2010 at 10:06 AM

waduhhhh...mkn maggie sedap tu..anak2 akak pun hantu maggie...so, akak pun sama cam lieya, kena limitkan... kalau ikut diorang, hari2 mkn maggie pun ok.... tapi tula, tak bagus lak utk otak kan....

September 1, 2010 at 10:10 AM

hahahhah aku tngk pong terliur...ape kes...hikhik

September 1, 2010 at 10:14 AM

sama la kite lieya.. hari tu pun buat megi ayam utk budak org tu.. mama dia dok tgk je diorg makan.. mmg terliur.. posee...

September 1, 2010 at 10:15 AM

budak2 mmg suka megi kan sis...
tapi tu lah kan sis,
sblum berbuka, mcm2 nak makan...
tapi bila berbuka, ala kadar je kan...

September 1, 2010 at 10:32 AM

sedap oo maggi... saya pon hantu maggi.. tapi sebab tau maggi tak bek untuk otak, cube gak limitkan... tapi kalau ada memang makan maggi je la... hehe...

September 1, 2010 at 10:34 AM

ha ha ha...sama arr lieya...semalam pun aku masakkan maggi utk batrice...tp maggi kari....

meriah maggi ayam si mia and mija...batrice tak suka sayur2 campur tu....sure dia tolak tepi punya.....

insya allah, nanti balik bukit batu, aku singgah umah ko..nak melawat ibu mengandung nie

September 1, 2010 at 10:41 AM

betul tu lieya..time poser nih..tgk apa pon rasa sedap n lapor jer kannn.. ni tgh tgk pic mia&mija ni aku dah trliur gak ni

sblom buka mcm2 kita plan nk makan kan.. tp pas buka..dah tala air 2-3 gelas perut pon dah sendat x lalu nk mkn sgt dah

September 1, 2010 at 12:23 PM

kalu dah sambil menjilat sipi2 pipi tu mmglah leh terliurr... lglah mak kamu yg ngandung ni.. huhuhuhuh

weii bagus tu mkn sayur2... kalo ank kamu habis dikemas ketepi pinggan.. huhuhuh

September 1, 2010 at 12:31 PM

wah...kak lynn baru jer teragak nak sahur meggi pagi tadi...tp x jadi la plak...hr nie ada plak entry meggi dari lieya...pakat tengok jer la...hahaha...

September 1, 2010 at 12:45 PM

La..x pose anak dara berdua ni...dania mmg posa cuma hari pertama ngan kedua jer dia half day..seterusnya okey jer..cuma sekarang dah kurus la...kering jer tgok dia..

September 1, 2010 at 1:08 PM

mmg lieya, kalau dh lapar megi pun rasa sedap bangat..terliur tgk 2 badek ni mkn..nieda pun jarang masak nasi siang2 utk Humaira.hehe kejam

September 1, 2010 at 2:07 PM

semalam azie g umah kak ipar..tengok anak dia makan bihun pamam...sangat la terliur...heheheeh..ni tengok mia & mija makan maggi lak..adoi lagi la terliur...

September 1, 2010 at 2:09 PM

tngk budak cute dua org ni slurppp...me pun nak slurrp la balik kang hehe

September 1, 2010 at 2:50 PM

lieya, bukan mu jer trliur.. sha tgk pic pon dh trliur abis ni.. mu dok tgk live siap amik bau lg la trliur kan.. hahahahah..

September 1, 2010 at 3:27 PM

mmg pon lieya.. mee meggi ni klu negok pasti terliurkan. sama la. hehehe.

September 1, 2010 at 4:07 PM

Lieya..akak pun macam tu buat roti telur ke budak2 ni ha menahan je..siap berazam nak buat gak lepas buka nanti tapi lepas buka tak heran pun..slurrrp sedap la magie tu

September 1, 2010 at 5:16 PM

nasib baik acik dilla tengok malam ni mija. kalau tak alamak gaya ngences lah jawabnya....hehehe!

Lawo gambor mama mia ni....ada gaya

September 1, 2010 at 9:35 PM

aah lahh dikk sedapp jerk nampak kan .. ehhe anak2 akak kalau makan maggi nie mereka suker makan maggi grg tuu ..

bulan2 poseer nieh , mija ngacoo mummy yer heheheh

September 1, 2010 at 9:48 PM

hehehe betul la lieya, tengok budak2 makan maggie pun terus rasa terliur kan.. memang besar penangan maggie ni.. bau jek dah mengancam..

mia dan mija suka sayur campur ek.. bagus betul, kalau farhan dan emily, compem dah tak mo makan.. cerewet dorang tu

September 2, 2010 at 5:49 AM

Aha ha.. betull tu Lieya... Izan pun pernah terasa time posa ni nak sangat makan maggi buka nanti.. tapi bila dah bukaa memang tak larat dah nak makan lebih2..

wehh.. tengok.. nko masak maggi amek gambar dgn DSLR pun memang nampak sedap gillerr dah maggi nih.. ha ha ha

September 2, 2010 at 6:24 AM

alah ko nih lieya,
bukan megi, kalu yg diaorang tu mkn roti kosong pun comfirm terliur time pose2 nih...

lama beno aku tak mkn megi ayam terliur lak ahak2

September 2, 2010 at 7:45 AM

mmg terliur walaupun megi... tapi nafsu sebelum berbuka ni mmg tak boleh tahan.. bila dah berbuka habis semua tak berusik..

September 2, 2010 at 8:12 AM

aku time2 posa ni pun bila anak2 nk makan masak yg simple2 je..maggi ayam dh tentu..lagi satu nugget..eh..kalo malas sgt..bg je dorang roti..hehehe..

September 3, 2010 at 1:55 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy