Monday, March 14, 2011

lame x update blog kan?!~

assalamualaikum semua....fuh dah lame gak aku tak update blog......mood nan ado laaaa.....sebab batuk aku makin menjadi..selsema pun nak masuk 2 mgu tak baik2...konon2 nak tahan tak mo pi klinik...ye ar nak mkn ubat pun takut preggy2 ni...last2 mmg tak tahan laaaa....tdo mlm tak cukupnye..asek batuk tekencing2 dibuatnye...gi jugak laa klinik....mkn due kali ubat selsema yg doktor bagi, terus okey....kepale tade dah sakit2...aku ni ade sinus rasenye...cume batuk jek ni belum reda lagi.......sian baby, tiap kali mamanye tekongkengkongkeng batuk tak senang duduk die dlm tummy nie.....harap2 sebelum bersalin ni baik laa batuk nie.....meh layan cite sabtu kami jom!!~


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


mood rajin pi bekpes usung si godang...so ade laa gambar comey sikit hihihihi....






si comey aku ....sabtu tu bising nak mkn beger...takmo roti canai....pergh...ngalahkan mama ko yg membuyong nieh!!~



amik set family breakfast utk 4 org tu jek.....aku tak lalu sgt..mkn pun separuh jek.....









en. papa yg rajin melayan ape yg aku tingin nak mkn.....so far sume dapat..sampai sushi yg die tak mkn pun die sanggup temankan, walaupun mulut bising jek mase dlm sushi king tu bau hanyir .....muwahahaahahaha...




 



 mia pun batuk die dah baik...lega betol...die ni kuat mkn...tapi bile kene batuk mmg nak bagi mkn leceh sikit...bukan leceh ape tau, lecehnye nanti konpom die batuk2 pastu muntah......seb baik dah baik ....






 




 separuh jek aku leh abiskan.....ikutkan ini peberet sepanjang zaman nie...



 




haa budak sorang ni dlm proses aku nak ternakkan lemak2...dah kurus sgt dah...mkn selalu sgt main2....kene sergah...kene gertak...baru abiskan....






pinggan mia....abis kooo!!




haa hash brown ni pun peberet aku gak dulu...tapi sabtu tu mkn segigit jek....terus tekak mual....ish ish ish ..






mama!! mia dah pinish!!~








lagi separuh ni mia yg bedal dlm keter!~









ramai tol org kat mekdi equine sabtu ari tu....kalo tau baik pi bangi jek....ntah2 same jek ramainye hahaahahah






slurpppp!!~




aku ni sebenarnye risau, sebab org sebelah umah aku due ala2 same ngan aku dah selamat pun bersalin.....dup dap dup dap wei!!







org lain dah abis mkn dah...berjanggut tgu minah nie abiskan makanan die.....ngan aku mmg displin sikit, kene abiskan makanan....sebab tu budak2 ni bab2 mkn syukur alhamdulillah laa jenis pemakan sebab dari kecik aku dah ajar mkn ikut kuota/kapasiti yg ditetapkan ....kapasiti ko ayat aku hahaahahahah







lambat2 pun abis jugak...takpe! sanggup mama ko tunggu!!




kopi payeett leting!~
laki aku leh refil byk kali....uihhhhh....



dah lepas bekpes tu, kami ke JJ laa...dah alang2 dekat kan...ade sale la u ols...ape lagi, aku tuju tempat baby laaaa, soping lagi baju baby huhuhu......pastu kami lunch kat ice room....nanti aku up next entry yeak.....mak punye mood nak berblog dah kembali normal ni heheeheheheh





**catatan preggy : esok aku checkup....sekali follow up ngan batuk aku yg tak baik2 ni...kompom esok timbang berat aku naik sekilo lebih jek, takde dah naik sampai 3kilo....ishhh...i dah insap u ols...mkn berpada2 gitu.....(dah ujung pregnancy baru nak insap!!! muwahahahaahahah)











32 celoteh sahabat

syok tengok korang anak beranak makan MC'D...macam berbaloi jer kan set big brakfast tu kan...moga check up esok ok la lieya yer...

March 14, 2011 at 9:24 AM

nasib baik pagi ni aku bekfes ngan mcd..klu x kompom terliur ...lol lol lol

baguslah selera makan anak ko lieya..klu lah maryam suka makan camni kompom dia gebusss

March 14, 2011 at 9:27 AM

Lieya, seronoknya makan2...tengok Mia & Mija mkn jadi lapar pulak kak nur pagi2 ni....

Kak Nur doakan moga lieya selamat bersalin nanti dan cepat sembuh ya dari batuk tu...sian lieya...take care dear!

March 14, 2011 at 9:31 AM

tulah lieya.. lama tgk tak berupdate.. ingat dah cuti bersalin.. hehehe...

lieya dah lama akak tak makan mc d ni..

March 14, 2011 at 9:32 AM

uhuhu...pagi2 tadi si fiqa dah sibuk2 tanya "kata mama nak pi mc'D??" semalam punya kisah la ni konon2 nak pi bawa anak2 pi sana tp x jadi sbb baba ada hal....

aduhai..x baik2 lagi yer batuknya...sian lah kat dua2 skli ( mama n bby boboy tu...)

makin dkt due mmg makin seriau je kan...mudah2an smuanya ok..amin.

March 14, 2011 at 9:32 AM

WAHHH Tetiba je teringin makan Mcd jugak hahaha..asal akak tak berselera dengan McD ye?? hehehehe alahan ye ;)

March 14, 2011 at 9:36 AM

Bestnyaa tgk Lieya & family gi makan sekeluarga..cam nie.. meriah jerk.. Nampak cam sedap jerk bfast kat McD..

Sian Lieya batuk lagik yer.. Akak alhamdullillah dah hilang dah batuk.. Akak harap Lieya cepat sembuh yer.. akak dah rasa cam na tak cukup tido sebab batuk.. sian baby dlm pewut tuh..

March 14, 2011 at 9:44 AM

lieya, serius tau, ingatkan lieya dah bersalin... tp duk teringat yg due lieya bulan 4... tu ler kan, kadang2 bila mood M datang, memang tak berupdate, hehe

March 14, 2011 at 9:54 AM

tu la lieya.. ingatkan ko dah meletup..

wah.. tgk korang bekfes kat McD.. tetiba teringin pulak nak pegi..

March 14, 2011 at 9:56 AM

hisy..nape la kt smpg renggam nie x der mcD...huhuhuhu

March 14, 2011 at 10:16 AM

nak dekat yek due ko..
moga2 dipermudahkan nak ebrsalin ye lieya..
bila saat akhir ni..memang kte kurang skit nafsu makan ni kan...
berat pun leh kira boleh dah nak maintain...
lamo dah tak bfast ngan mcd..hehehe..nyum2..

March 14, 2011 at 10:21 AM

Alah ciannya lieya, macam akak gak batuk sampai terkencing-kencing. dekat nak seminggu. kalau pregnant seksa sikit kalau batuk. Kurangkan makanan berminyak lieya. nak makan ubat batuk sebarangan takut, sebab pregnantkan. akak makan ubat herba cina, suami beli. Alhamdulillah baru okey.

March 14, 2011 at 10:24 AM

Pengaruh FB awak la ni akak dah terjebak sama hihi tapi sekali sekala best jugak kan..

March 14, 2011 at 10:33 AM

sis ce citer jap camne u training ur doters tu makan ikut kapasiti :)
nak gak sapphire makan gitu...
dia tu susah bebenor nak dok makan...
takat dok tak makan tu dia sanggup tau...

March 14, 2011 at 10:45 AM

uihs...lama dah aku ngidam nak makan set bf kat mcD nie ko..laki aku dok usung aku gi bf kat railway jer...

tak kira..nak gi jugak minggu depan..keh keh ekeh......

si mija tu peel bab makan mmg sejibik cam batrice...tp kalau mood makan dia datang...ko bagi sepinggan penuh pun dia boleh habiskan...tp alhamdulillah...since dah sekolah nie....
naik sikit badan si Batrice tu...makan pun ok..susu lagi ler....dah setahun mak dia tak di kejut bangun malam buat susu..la nie...2 kali kena kejut ngan dia...semata nak susu..adeh! dah mcm beranak kecik plak dah aku. bangun malam2 buat susu...

aku doakan yang terbaik buat kau yerkk lieya..moga selamat semuanya nanti...

March 14, 2011 at 11:00 AM

akak pun dah lama tak breakfast mcD ni. budak2 ni jarang nak makan beger kalau kt mcD. selalu ayam goregn je. tp rasanya breakfast mana ada ayam goreng lagi kan..

mia dan mija mmg displin bab makan ni. dari kecik sampai besar menten jer abiskan makanan. good girl!

March 14, 2011 at 11:14 AM

akak pun dah lama tak breakfast mcD ni. budak2 ni jarang nak makan beger kalau kt mcD. selalu ayam goregn je. tp rasanya breakfast mana ada ayam goreng lagi kan..

mia dan mija mmg displin bab makan ni. dari kecik sampai besar menten jer abiskan makanan. good girl!

March 14, 2011 at 11:14 AM

patut la lama lieya menyepi..moga bransur chat....

seronok tgk anak2 makan.

March 14, 2011 at 11:39 AM

dah nak dekat arinya ye lieya..
semoga dipermudahkan segalanya.amin..

mcd kat bangi ni selalunya pun fullhouse.

March 14, 2011 at 12:00 PM

tadi dok terpk2 nak order mc'd tengahari ni.. sekali nampak plak kat sini.. haha..

suka tengok anak2 ;lieya makan camtu.. kalo anak2 ena la.. erm... tak de maknanya nye lah nak abiskan sayur mayur.. yg dok terasa sikit2 kat lidah boleh dibuangnya lagik.. ni pulak yg jelas di mata.. tu dah ajar dari kecik jugak.. camtu jge la gayanya.. apa nak buat.. ngkut abahbay dah kawin ni baru nak makan sayur.. hahah.. tu yg anak2 cenggitu kot.. huh

March 14, 2011 at 1:04 PM

aku jarang giler bf kat mekdi ni. kalo ada nk pi brjalan kuar pagi2 ada la mkn kt mekdi. kalo weken sesaja nk pi bf kt situ x penah lg. abis bgn pon dah lmbat kan. tp tgk ko mkn ni trs je teringin..kuakakakaka (pantangg nmpk)

March 14, 2011 at 1:55 PM

patut la lama hilang ingatkan dah bersalin dah.... hehehe
sedapnyer yum2

March 14, 2011 at 1:56 PM

bess jugak tengok lieya layan mcd breakfast promo ni..kalau cukup korum mmg berbaloi....

March 14, 2011 at 2:25 PM

suka tgk anak2 ko makan lieya..dee pun kalo jalan weekend..mcd je..tp amik hotcakes..sodap..

March 14, 2011 at 2:40 PM

dikk aah lah winduu .. dah lama x update kan .. masuk2 nak buzz kat shoutmix x der pulak :))

alah2 cumeinya reben mia dan mija tuu .. suke tgk .. kan main berselera makan .. ermm sedap gak burger mcd nie kan :)

March 14, 2011 at 2:46 PM

ye la..lame lieya tak update..ha ah ek, sesekali breakfast kt mcD beznye..tak penah tau...kejakunan sket...huhuhu..

bagus ye lieya train anak2 makan..leh la share ilmu...dak acha tu ha kalu makan...alahaiiii...

March 14, 2011 at 3:48 PM

mekdi brekpes, aku suka pancakes..
panas2 tu ko taruk butter...cair wooo

March 14, 2011 at 4:25 PM

salam lieya..
akak tengok sejak2 preggy ni lieya makin berseri2... tembam sikit tapi tetap comeyy... semoga selamat melahirkan nnt ye lieya... mia & mija pun dah tak sabar nak jaga adiknya tu.. hehe...

March 14, 2011 at 5:03 PM

KAPASITI ko.. ayat bagus! he he he

aku doakan ko selamat bersalin k?
baca doa byk2, paling penting ko dh prepare baby bag blom??

March 14, 2011 at 5:19 PM

Ingatkan Liya dah deliver baby.. lama jugak x update blog kan.. :)

March 14, 2011 at 5:41 PM

bagus lieya, anak disiplin makan. Wajib habiskan.

Patutlah lama menyepi, tak sihat ye. Apa2 pun jaga kesihatan yer. Tak lama lagi ni

March 14, 2011 at 7:25 PM

sedapnya tgk brekpes mcd...mcm tulah pmbawakan kan..bnda yg kita suka dulu time preggy dah xsuka dah..

lieya sama mcm sy nk dkt2 bersalin batuk batuk n batuk mmg smpai terkencing..rasa mcm kahak xlepas kuar jer..pdahal xde lah kahak pun..pernah tanya doc dulu dia kat pmbawakan budak pun yer jgk..berbotol2 mkn ubat batuk yg khas utk org preggy..lepas bsalin ilanglah batuk tu..

March 14, 2011 at 10:59 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy