Monday, March 21, 2011

mcm2 mia mija!!~

biase ar....update blog ari senin...citernye sure ari sabtu ahad punye citer kikiki....halal la kan...asalkan update blog...ikut tak larat aku ni mmg dah tersadai blog ni sebenarnye.......aku dah sarat2 sgt nie...dah rase gak laa kontraksi false tu......lagi plak tgk kawan2 seangkatan yg agak2 same due ngan aku dah bersalin sumenye.....so mmg kire menunggu hari laa aku ni yeak....huhuhuhu......meh ar layan citer kami sepanjang weekend ari tu...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

kan minggu lepas cuti sekolah...kemain budak2 ni tak bukak buku ...dok jek la mengaler.....pagi petang mengaler......takpe2...mak ko bagi can!!~




pagi sabtu tu gigih kami kuar awal2....kul 9 dah kuar umah ni, nak pi tgk hot ballons katenye...pergi2 jek sane, hampa koooo...belon yg cantik2 mcm belon doraemon, belon bentuk pokok sume tu takde...yg ade belon bulat biase tu jek......hangins jek aku...sedangkan ari jumaat tu laki aku amik gambar dari opis die nampak belon2 tu sume..... mia mija laa frust...dieorg nak sgt tgk beloh doraemon tu....agaknye kiteorg kuar lambat sgt kotttt huhuhu.....last2 tak turun keter pun....pusing2 jek ...pastu terus pi alamanda....mmg takde hala tuju tul hari sabtu tu.....sampai alamanda pun tak tau nak gi mane....sudahnye lepak kat big apple.....




 mase lepak ni dah pukul 11 lebih.....pastu mia mija bising nak mkn KFC...budak2 ni kalo tak mkn KFC semgu sekali tak sah...ntah ape laa yg sedap sgt gamaknye .....




bapak ngan anak minum kat big apple...maknye kemain lagi minum frapuccino cekelat kat starbucks....hahahaahah...kelass kannn....aku ngidam frapp cekelat ni wei....dari mase batuk2 ari tu.....ni dah baik batuk tu yg pekena tu.....no sharing2...large tu aku sorang jek bedal....ha ha ha





pastu tak tau dah gi mane.....pi jek laa KFC...tapau jek...perut kenyang lagi baru mkn mcm2kan....
bile tgk pic kat bawah ni patutlaa org dok selalu tanye "kembar ke".....mmg same kan.....hi hi hi





dah siap2 tapau, si mia mija  nak plak mkn kat situ...hadoi laaa...dah le hangsap mase kat KFC tu....budak pekerjanye lembab gile bersihkan meja.....meja aku tu berkerak ngan org mkn sebelum tu dieorg tak bersihkan....lembab gile buat keje....hadoi laaaa....mia mija plak nak mkn kat situ...last2 aku ckp makan seketul jek ayam...share2...cepat sikit abis kan hahahaah....mase ni dlm pukul 12 lebih......





pastu dlm pukul 1 kiteorg dah balik ke umah hahaahaha....tak penah2 dibuat kiteorg kuar jalan2 tak sampai bape jam dah balik umah heheheehehehe......mia mija dah hangins2 sebab kejap jek gi jalan2 hahaahahah....aku tak masak pun sabtu, dah tapau KFC kemain byk...donut big apple pun ade.....mlm mkn megi ....syok anak beranak mkn megi...punye dah lame tak pekena megi!!






ni cite ahad plak.....ingat nak bgn lambat2....budak2 ni pagi2 alam dah kejutkan .....nak tanak bangun, mandi2 jom ar kuar bekpes...mia bising nak roti canai tampal telor.....seb baik licin die bedal sekeping!! aku lak mkn tosei rawa..selalu order tosei cheese...kali ni ubah laa menu sikit.....laki aku biase laa mee goreng mamak gak die minat!!






si mija ni bukan boleh dibiarkan.....manjang leka time mkn.....leka tgk org lain mkn...hangins jek aku....org tu sure tak selesa bile ade org lain tgk2 kan.....mase ni sedap ar kene sergah ngan aku ...'tak abis mkn, tinggal..balik naik bas!' heheeheheheeh



singgah putra car wash pi cuci keter!~



last but not least...pic mija bace paper.....mengeja pun merangkak....ade hati eksen2 bace paper.....kikikiki...mmg peel die dari azali suke kirai paper.....





pastu dlm tghari balik umah.....masak kobis masak lemak putih, ayam masak merah, telor asin....mkn tdo..mkn tdo...sedapnyeeee!!








**rezeki anak2....papa dpt APC tahun nie......alhamdulillah....















27 celoteh sahabat

samalah dgn bebudak kat umah ni...klu di suruh tulis/sambung ABC's yg ada dot..dot..dot....u kemain alasannya,klu suruh mengaler habis kontot semua pensil warna tu..apa tidaknya klu m'warna tekan kemain lagik...bila kontot...korek! gitu la ulang2...haihhhhhh....

mmg sama la miamija tu...mmg nakpak lah mcm kembar..damya/fiqa yg berbeza bentuk fizikal n k'tinggian ni pun ramai dok kata kembar....sebab selalu pakai baju yg sama..:D

roti tampal telo 'goyang'...ngeee..siap ada goyang tu...haaa...itu mmg menu pilihan anak2 klu makan roti canai...sbb tu lemak kat badan dia org tu semuanya b'goyang2...kikikiki.....

p/s:alhamdulillahhhhhhhhh....betul lah setiap anak tu pasti ada rezekinya kan....:D tumpang gumbira....

March 21, 2011 at 9:26 AM

syok tengok n3 lieya ni.. makan sesaja kan.. eheh.. tapi memg nampak sedap pong.. mia mija berselera sokmo.. best kalo makan anak2 makan bebetul.. bila gamaknya anank2 ena nak jadi camni.. adeihh!!

Alhamdulillah dan tahniah.. murah rezeki korang.. :D

March 21, 2011 at 9:33 AM

weekend dgn family...best kan...atie jugak la yg kene keje....nnti atie citer...heheh

March 21, 2011 at 9:33 AM

wah2... penuh aktiviti ko yek... hehehe nengok ko minum kt stabuck tuh terus terliur aku, aduh... harus aku ajak emy nih dpt take away air dia pun jd lah... teringat2 keppekatan airnyer... ni salleh la yg ngajo lyn stabuck nih...

heheheh mcm2 yek, mkn roti canai mmg best, aku paling gemo roti telur tp sejak2 ada asma nih mmg aku alahan ngn telur... skrg nih kalu ke mamak aku amik capati je wei, takde minyak konon... hehehhe

March 21, 2011 at 9:53 AM

Assalamualaikum Lieya,

ohh lieya dah tunggu masa aje ya...dulu kalau kak nur dah tengah sarat selalu pikit nak lekas keluar aje baby...hehe.Moga segala urusan dipermudahkan ya lieya?

Wah sedapnya sarapan diluar bersama family ni....hihi akak tukang cuci mata aje lah ya....hehehe.

March 21, 2011 at 10:02 AM

cuti2 sekolah, books pun cuti le sis hehehehehe...

dorang nie memang nampak cam kembar sis hehehehe...kalo u tak ckp kat blog nie umur dorang, mati2 i ingat dorang kembar...

March 21, 2011 at 10:03 AM

dah abis hot balloon baru aku tgk tentatif lieya.patutla kita xdapek tgk belon terbang..dia terbang dari kol 7-9 pagi..kah3..ptg lak dari kol 6 xsilap.xpela, xde rejeki kan...

mmg mia&mija ni nampak sama besar lieya.muka pun sama,yela nama pun adik badek kan..mungkin sbb jarak diorang tu rapat.tp aku suka..nampak serasi jek..cam anak2 aku jarak 2 tahun..xde la nampak sgt persamaan tu

March 21, 2011 at 10:33 AM

uish.....apsal belon yg cantik2 tak naik time weekend tu erkk....adeh! potong mood betul ler...

uish..citer bab starbuck nie...sakit jer hati aku kalau di ingat balik....biar ler....peram camtu jer..ha haha...tu sumer hemlin nyer pasal lerrr

seminggu cuti sekolah...sikit pun Batrice tak layan kerja sekolah dia ko tahu..last2 malam tadi...gotong royong ngan dia ngan papa dia buatkan utk dia.....mengaler satu kertas....udah ler gambar kecik2..nak harap budak umur 4 tahun tu kaler..mmg ntah jadi apa ler kan..so..dia tukang tulis word2 nya...aku ngan hemlin tukang kaler...dia pun ngikut sekali.

March 21, 2011 at 11:02 AM

bkn kate mia mija je. aku pun suka mkn kfc. kalau tak dpt seminggu tu, mcm tak tenang je tdo malam. heheh.

mmg cam kembar pun budak2 ni. comel je pakaikan baju sama

March 21, 2011 at 11:12 AM

sama la ngan zahirul.. asik nak mengaler.. takpe la.. dari buat benda lain yg tak berfaedah...

tahniah hubby lieya.. iye la kan.. rezeki anak2.. ngan isteri jugak..

March 21, 2011 at 11:22 AM

akak kalau takder arah tuju macam tu jugak lieya.. jalan tak sampai berapa jam.. terus balik rumah.. tensi anak2.

lieya.. nasib baik akak tak ke sana nak tgk belon doremon mgu lepas.. kalau tak hampalah.... mmg tergerak nak kesana

March 21, 2011 at 11:25 AM

nurul pergi tengok belon tu pun hampa jugaklah bab semuanya yang bulat2 je hahaha

March 21, 2011 at 11:26 AM

i like the photo anak ko baca paper tu..
nanti dia terror la pelan2 nanti

March 21, 2011 at 11:27 AM

alor cian budak2 tu x dpt tgk hot air belon ya .. ermm x per lah cayang len kali yer .. :)

lieya larat lagi lah jugak ke hulu hilir tu tapi ok gak banyak berjalan mudah sikit nak bersalin nanti .. sabar ya dik :)

ermm budak2 nie memang suke makan KFC lah kan ... anak2 akak pun sama .. tapi mereka makan sebulan sekali .. dah tahu kalau awal bulan , ibu nak KFC .. ibu dah gaji kan ekekke sabor jerlahh

tosai !! huhuh akak pun suke nak2 tosai yg tampal telur tuu ... huhu dah lama x makan dikkk huwaaaaaaa

March 21, 2011 at 11:35 AM

wahhh jalan2 yer..heheh nasib tak kesana ari tue..program cancel sebab gi sabak bernam hehehe....

eh apa apc tue???? cuba cer..cer..cerita

March 21, 2011 at 11:50 AM

ok lah tu.. kami plak hari ahad ke putrajaya..kuar rumah kul 9..ingat dh smp awal sekali tgk punyelah ramai umat manusia..sempat la jugak tgk hot ballons tu tp yg biasae je..menarik gak sbb byk benda lain selain hot ballons tuh.. dh lama gilos tak kuar berjalan2..

mia mija memang cam kembar..muka sama pastu pakai bj sama.. ko dh tunggu hari dah???? cepatnya... berdebar kan..harap2 berjalan lancar ek..

March 21, 2011 at 12:06 PM

wah... rezeki anak2 dan rezeki baby dlm pewut la tu... tahniah utk suami awak...

March 21, 2011 at 12:13 PM

aku dgr kalo pagi2 sangat mmg x byk belon2 bentuk2 doraemon tu suma..tp x taulah kan..aku x pegi pun..hehe..

mia mija tu mmg kalo ko ckp kembar pun orang percaya..tahniah jugaklah pd husband ko sbb dpt APC..rezeki anak2 juga..

March 21, 2011 at 12:27 PM

Byk nyer Aktiviti dia..akk non ado..sabtu ahad lepak kat umah saje..boring giler...Mia dan mija mmg cam twins sgt la Lieya...

March 21, 2011 at 12:43 PM

wanie nak jugak beli pesta hot air balloon tu..tu husband sabtu ahad ade shoot wedding..kami ni terperap kat rumah je la weekend hari tu..

tosai rawa...dah lama tak mkn...terliur pulak tgk gambar lieya ni

seronok tgk mia mija ni mkn...semua boleh mkn...

lieya dah sarat ye..bila due?

March 21, 2011 at 1:11 PM

Mmm sama la peel miamija dengan farhanemily. Cuti sekolah, buku pun tutup kedai.. Mengaler je kerja dia. Sukati ko la nak. Janji ko bahagia..

Rambut mia nampak panjang sikit.. Tp still kalau dari jauh nampak serupa.. Suka rambut lurus derang. Senang nak bela

Seronok dengar mia siap request nak roti telur pepagi. Kalau farhan emily, tekak ngengada sikit.. Nak makan coco crunch. Cish

March 21, 2011 at 2:47 PM

Lieya..akak pun mula ingat nak tgk hot air balloon tu tapi bila ada cousin akak ckp belonnye tak cantik mcm dulu2 cancel..hihi wah..tahniah untuk papa Mia & Mija ye..rezeki anak2 & mama jugak tu

March 21, 2011 at 4:50 PM

Amboi rajinnya dua beradik mengaler.firdaus hari cuti terus tak bukak buku.cam kembarlah dorang ni.

Lieya berseri-seri muka ko, akak jeleslah lengan ko yang kurus tu.

mestilah bebudak suka KFC, firdaus tu kalau keluar je mak nak ayam KFC. cuba kita Lieya apa barang KFC, dalam hati berkata-kata.

March 21, 2011 at 5:37 PM

mmg murah rezeki budak2 ni...nak2 yang dalam perut tu lagi hehe

March 21, 2011 at 5:46 PM

larat lagi ko jln2 lieya..

gambar kt eskelator mia mija mmg nmpk mcm kembar, no wonder rmai ingat kembar

March 21, 2011 at 5:46 PM

wah rezeki betul yek..
buleh lah apak nyer dpt apc..
tahniah2..
gitulah lieya..
si suri yg 3 thn ni pun..
time weken je bangun awal..
ajak makan nasi lemak..
dah ler mak pak nyer chulas bangun pagi..hehehe
ye lah ..mia mija ni dah nampak cam kembar seiras pun ada...

March 21, 2011 at 6:42 PM

biasalah bila cuti pun buku pun cuti.. mcm danish ,kena jerit herik pikuk br lah nk bc buku...heeeeee

dorang mmg nmpak sgt kembar leiya..saiz n tinggi lebih kurang..muka pun sama..

tahniah ye rezeki tu..Alhamdulillah...

March 21, 2011 at 10:41 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy