Thursday, March 24, 2011

mija tak pi sekolah ..sakit mate!~

bangun2 pagi ari ni tgk2 mate mija merah giler......sedangkan petang semalam n malam tadi elok.....tekejut tgk bangun2 dah merah menyala siap ngan bengkak2 lagi......ni dlm gambar yg aku snap ni dah kurang sikit sebab dah boh ubat titis mate......so nak taknak kene laaaa osom ngan en hubby sape yg nak cuti.....memandangkan i kan preggy woman tak sesuai nak jage org sakit2 ni takut berjangkit so en hubby laaaa yg kene cuti heheehehehe........





mia elok plak tak merah matanye.....cepat2 titiskan die ubat jugak...takut berjangkit plak....
so ari ni, si mija cuti laa sekolah....si mia jek pergi....yg sorang muke hepi sebab tak yah gi sekolah....yg lagi sorang muke jeles + sedeh sebab tak dpt berjimba2 tak yah gi sekolah haahahahahahah





snap pun pakai henset....tu yg tak berapa clear tu...tapi tgk gambar kat bawah ni nampak laa merahnye kan mate sebelah tu.....



tgk muke budak dengki yg kat belakang tu hahaahahahaha....jeles sebab adik tak yah gi sekolah.....
ayat die pagi2 tadi :


mama : mia, arini mia gi sekolah sorang2 tau...jaja tak gi sekolah ...mate sakit....
mia : alah mama...tu bukan sakit mate tu....
mama : laaa dah tu kebendenye.....
mia : die tdo meniarap semalam...tu yg mate die merah tu...nanti2 ilang laaa tuh....
mama : punye laa dengki ngan adik ko yeak!!!~



musim ni kan...ramai yg kene sakit mate nie........harap2 esok dah okey...kalo tak okey, aku la plak kene gilir2 amik cuti....





sepet hah mate sebelah tu!~




~miamija~




tapi kalo aku yg cuti ari ni jaga mija best gak..sebab pagi tadi ujan sikit2 mase nak gi keje ..sodap sambung titon nieh huhuhuhuhuhuhu








**catatan preggy : kat opis i ni ramai doktor tau....so semalam pi laa tanye doktor sorang tu, agak2 aku ni dah nak bersalin tak.....sekali die ckp, perut lum turun lagi tu....ade mase lagi tu...aku pun rase perut lum turun lagi sebab masih belum lagi gejala asek2 pi toilet setiap satu jam mcm dulu2 bile nak dekat bersalin tuh.....bulan 4 gak ni si boboy keluar......insyaallah...















28 celoteh sahabat

ala ciannya jaja....jgn jangkit ngan mia dah la kak....

March 24, 2011 at 9:13 AM

lorrr..sakit mata plak dah..sian ler si mija..tp syok sbb dapat jeleskan kakak yer...hehehehe!!

anak2 kat umah ni pun x sihat lieya...pagi ni tgk2 si firas pun dah mula selsema...sian dia....dah cukup lengkaplah semua sekali x selsema....tp mya/fiqa masih ke sekolah hari ni....x mau cuti sbb arini ada PT (physical trainning)...tgk lah esok mcmana keadaanya...

musim demam agaknya sekarang ni yer...

March 24, 2011 at 9:25 AM

sian mija sakit mata...lieya amik la susu lieya sapu kat mata dia tu...

March 24, 2011 at 9:29 AM

alololo.....si mia jeles ngan adik la tue....hope dia tak berjangkit la sakit mata tue....

March 24, 2011 at 9:35 AM

aritu ko yg sakit mata kan lieya,ni jaja lak.cian dia..tp xbley blah kakak mia jeles tu..hihi..harap2 xberjangkit la kat mia

March 24, 2011 at 9:39 AM

alo alo.ciannya sakit mata.botol susu besarnya . nak babab ni hisap botol lagi.mintak -mintak tak berjangkit.

March 24, 2011 at 9:43 AM

ciannya dia... mmg musim kot ni leiya..

akak selalu gak merah mata.. tapi lepas makan udanglah.. kalau g clinic kompm mc 2 hari.. hahaha.. rasa nak mc makan udang

March 24, 2011 at 9:45 AM

hehehe biasa macam tue la kalau sorang kena sekolah sorang lagi cuti hehehee...
rasa2 boboi kuar bulan 4 kot nak tunggu gaji kuar hehehee

March 24, 2011 at 9:53 AM

cian tengok mija moga cepat sembuh yer mija

March 24, 2011 at 9:53 AM

ayooo...sakit mata kalo x berjangkit xpe...kalo berjangkit tu yg parah...sib baiki ko cpt2 titiskan ubt mata...

heheheh geliati aku tgk si mia...jeles x hengat yea...

March 24, 2011 at 10:45 AM

La sian mija.. Sakit mata ni mmg bahye. Takut jangkitkan.. Haah kemain lg mia jeles sakit adik dia.

Akak rasa ko bersalin 1 april kot... April fool.. Heheh dia nak saprise kat ko..

March 24, 2011 at 10:47 AM

siannya mija...moga cpt sembuh.....

March 24, 2011 at 11:01 AM
normi

musim sakit mata kot la ni... baik2jgn berjangkit udah la...

March 24, 2011 at 11:19 AM

mcm2 akal mia kan leiya..ada je jawapan dia yg kita tak sangka..hehehehe

March 24, 2011 at 11:37 AM

alahai.. sakit mata ler plak yeh.. moga cepat sembuh ye jaja..

ena dulu masa dak ipan memg ikut due.. masa si anis je awal 2 weeks..

March 24, 2011 at 12:15 PM

siannya mija..semoga cepat elok matanya

semlm fir pun mcm nak demam..cpt2 kasi ujan ..dia nak sukan minggu ni , risau lak tak dpt nak join.

March 24, 2011 at 12:29 PM

keciannyer die..bahaye tau sakit mate ni..psl cepat berjangkit....kene pakai spec itam jwbnyer...

March 24, 2011 at 1:18 PM

gedebak gedebuk menunggu hari.. :)
kalau MDT dulu, siap amik cuti sebelum due sbb kaki dah takleh nak jln..kepala baby dah turun ke tulang ponggong..duh!

March 24, 2011 at 1:20 PM

anak I pun baru lepas baik dari sakit mata....nak boh yg eye drop..bapak payah...huhu...seb baik tak lama merah nyer..ada lah dalam 3 ari..

Ps : Cam biasa, I dah klik u nyer Nuff, jom klik2 kay

March 24, 2011 at 2:02 PM

alahaii cian mija.
Lieya amek gambar dekat2 terus perasan BOLAT betul mata mija nih hehehehe.

Danish & Dania pun demam nihhh.. hujan2 ni senang betul dapat penyakit. risauu mak eh

March 24, 2011 at 3:05 PM

hihihi..mesti la dengki die sorang kena gi skola..cube dua2 tak yah gi skola..harussss senyum sampai ke tinge..hihihi

baik2 gak tu lieya kang menjangkit pulak..

March 24, 2011 at 4:12 PM

dia jngkit dr sapa2 kot si mija tuh... hehehe tp tak tahan akak nyer yg dengki itu...
pandai ek, cube dia yg kene cuti msti dia suke... heheheh

March 24, 2011 at 4:35 PM

alahai mija...siannya..sakit mata yer..hehehehe comel je mia jeles adik dia cuti...moga mija cpt sembuh yer...

ala xpe boboy kuar bulan 4..dapatlah sama bulan ngan kakak darissa dia...

March 24, 2011 at 5:26 PM

adohhhhh ciannyer .. huhuhu dah bawak klinik kan .. ermm makan ubat tau .... aunty doakan mija cepat2 sembuh .. biasanya sakit mata nie mudah berjangkit tapi tgk mija tu x berapa ketara .. ermm x per2 jgn berpanas tau ...

March 24, 2011 at 5:31 PM

ala siannya mija..semoga cepat sembuh ye sayang

March 24, 2011 at 7:30 PM

alololo cian nya mija...
mesti terasa gatal je mata dia tu kan...
tapi iyelah sis...
rasanya now mmg musim sakit mata...
kat opis i ada 4 org kot yg sakit mata...
smoga cepat2 sembuh and smoga janganlah berjangkit...

March 24, 2011 at 8:47 PM

cian kat mija....sakit mata...tp lucu tgk kejelesan mia kena g skolah...adik bradik rapat...tuh yg timbul prasaan tak pueh ati...reaksi muka jeles yg ikhlas...hhehehe...

March 24, 2011 at 11:57 PM

alala ciannya dia...sakit mata ni berjangkit...kena jg2 ni....budak2 depa tak tahu...

March 25, 2011 at 8:50 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy