Monday, November 21, 2011

hari persandingan punye citer plak!~

jgn mare yeak korang...kali ni cite pasal majlis kawin adik aku lagi heehehehehe.....ye laa, dah nikah n malam berinai sure ade sandingnye plak kan hahaahahah...so layan jek laa aku merepek2 pasal ari persandingan adik aku pulak ni yeak.....oh yeak adik aku yg kawin ni ..adik yg no 3...die staff nurse kat klinik kesihatan simpang renggam tu.....so lepas ni tinggal yg bongsu jek la plak....tapi tu lambat lagi...study lagi kat uitm perak nun!

*
*
*
*
*
V

selain dari bagi 'bontrot' (org jawa tau le ape ni) , telur pindang, bagi gak cute botol ni...isi asam n gula2...





khas tuk org rewang sebagai menghargai penat lelah dieorg ade gak lucky draw khas tuk dieorg....




flower girls yg gediks mediks hahaahahah




mengalahkan pengantin, kemain komplen time aku make up kan dieorg...nak blusher pekat laa, nak lipstik pink laaaa.....amboiiiii!!




ni le adik aku yg last....




bile dah perasan cantik, suruh le posing....mmg menjadi le!




mak pengantin yg busy ngan salam kaut nye hahahaahahah...




ni team rewang yg masak tuk makan berdamai/makan beradap....




ni lak team yg bungkus2 bontrot....ade lagi satu team aku lupe amik gambar, team yg layan org2 mkn kat khemah.....pastu team lelaki kat bhgn memasak.....



mia mija kucik2 ngan pengantin 




keje aku mengerjakan goodies bag.....dlm tu ade nasi n lauk sikit, ade telur pindang, kerepek ngan botol asam tuh.....




gedek2 yg baiiik sgt ari tuuuuu....die tau mak die busy, so die dok berkepit ngan papa jek....good boy dayyan!




pengantin dah start berarak mase nie....flower gilr tak mo senyum sebab panas sgt wakaakakakakaak




seb baik dpt adik ipar pun org johor, so takde laa die terkejut dgn tol yg ade
dalam 4 kali tol die kene terjah hahaahahahaha....




ni tol terakhir....masak pengapit kene kuar angpow hahahahaah




ni tol ke 3....paling kuat tol nie....mak2 org le kata kan...abis le pantun mantun sume keluar hahaahahahah




selamat pengantin baru buat adikku...tahun depan bagi cucu kat omak yeak ekeekekeekk



mak aku dan besannyer....




makan beradap



cake cutting....aku dulu 3 tingkat....adik aku yg no due tu plak 4 tingkat....yg ni 5 tingkat...yg last esok mak aku ckp 6 tingkat.....kelasss mak aku kan! yg tak kelass nye..aku yg kene susun kek tu....bertingkat2 ...fenat mak dik non!





candid yok!




malam tu masing2 tersadai penat.....fuh mmg penat giler! penat2 pun laju gak time mengira hasil salam kautttt.....terima kasih laa pada yg sudi datang (eh, mcm le org kampung aku bace blog ni haahahahaah)




si kepoci yg sibuk memekak suruh mak teh bukak adiah.....die ingat adiah ni mcm adiah besdei agaknyer....




kerja kiteorg bukak angpow jek....juruaudit yg mentotalkan duit2 sume sah2 le keje laki den wakakaakakakaka




dayyan mane dayyan?!! nak tau dayyan buat ape?....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 cer teka?....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tgh main baling angpow?....salahh....sile cube lagi
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
gedik mama dayyan nie....nak suruh2 org scroll lame2...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
kah kah kah kah  (tetibe gelak)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

ni haaaaa....kan anak bujang aku ni mamat cool....org memekak ke, org gelak2 ke....die tetap khusyuk layan matoooo ha ha ha...penat mengalahkan die yg rewang same ha ha ha
tdo kat kampung kene bedung sebab sejuk lain macam....




pengantin baru dah selamat pi honeymoon pusing satu semenanjung.....semoga selamat pergi dan balik yeak...










** yo! yo! malam ni bola final yo!! jom same2 kite semarakkan semangat harimau muda!! moga2 skuad harimau muda kite dpt ngap ngap si garuda ituw!~










32 celoteh sahabat

cantik pepel baju pengantin! flower girl punya baju tu mama tempah ke beli siap?ekeke

November 21, 2011 at 8:47 AM

wah cantek mia mija bermake up...ye la flower girl kan hehehehe....dayyan mmg good boy...(^_^)

November 21, 2011 at 8:49 AM

cantik tema pepel... alahai tak tahan tul aku tgk flower girl tu... hehehe dia lak yg lagi glamers dr pantin heheheh...

kalu kite kt johor yg kg tu yg best ek lieya,rewang pastu dpt bontrot... best2... kt bandar mana ada camtu...paling2 dpt gudybeg je
tp paling best time kire2 duit hehehe... mak bapak aku muke cuak gile masa aku kawin,masa dpt duit tu maklum baru 1st time bt keje kawin hehehe

November 21, 2011 at 8:52 AM

lieya, tu rambut spike gedek2 menten jer...

November 21, 2011 at 9:31 AM

Cantik laa flower gal.. kan happy dia org berdua yer.. kena mekap ngan mamanyaa..merah2 pp masing2.. :)

Sweet adik Lieya.. Moga berbahagia keduanyaa.. hingga akhir hayat.. :)

November 21, 2011 at 9:54 AM

selamat sudah yer majlis kawin adik lieya... hehe.. meriahhh... flower girl comey sgt...

panten baru pun dok mengira hasil salam kaut jugak yer... hehe

November 21, 2011 at 10:02 AM

apa2 pun tahniah & selamat penganten baru to ur sister moga bahagia dunia & akhirat....paling suka nengok flower girl tu mmg santek & sweet ...

November 21, 2011 at 10:02 AM

dah agak dahn gedek2 mesti lyn mata punya...

November 21, 2011 at 10:04 AM

Xtau nk komen apa, semua pic tu menarik...yg penting semoga pengantin tu berbahagia hingga ke syurga...amin...

November 21, 2011 at 10:06 AM

pepel karer i loike...
mia mija pun bukan main chomels jadik flower girl...
mesti dorang hepi banget kan sis....
kenduri kendara nie mmg penat...
tapi sebenarnya seronok kan sis...

November 21, 2011 at 10:22 AM

perghh sme jek sume ek..bontrot la..salam kaut la...lucky draw la...tol pong sme...dh nme pong org johor ek...meriah ek cenggini...nak jek aku komen kt tiap gambo tu ihihihihi...lawo la perantin...sweet tol kaler pepel n itam tu...npe la time aku dl xdek bj kaler cenggini...eh heeeeee

November 21, 2011 at 10:30 AM

comel tul kedua2 flower girl tu..sweet sangat...

November 21, 2011 at 11:00 AM

semoga garuda kena ngap ngan lahapnya oleh harimau malaya.yeah yeah.


amboi flower girl, comei, tu mesti control make up tu. mia mija cam ikut muka adik ko yang last ye.

meriah majlis ko ni, dah boleh buat dua cerita, panjang lebau.

adik ko cam tak pernah make up sebelum ni, time dia kahwin nampak berseri muka dia.cian dayyan kepenatan.

semoga perkahwinan dorang kekal ke akhir nyawa.

November 21, 2011 at 11:49 AM

cantik pengajtin...flower girl pun comel2

dayyan plg penat

November 21, 2011 at 11:49 AM

amboi si flower girls itu...
tertuka ngan pantin td..
hikhikhik.. =)

Dayyan gak menten cool, rileks aje..
org len duk sebuk bukak adia, die syok titon.. hehehhe

November 21, 2011 at 11:53 AM

wah, meriahya majlis..
suka warna tema tau...
siap ada flower girl...
yang pasti semuanya telah selamat berlangsung..

November 21, 2011 at 1:01 PM

kurusnya pengantin..:D

mak lieya nampak mudalah

November 21, 2011 at 1:11 PM

comel betul lah flower girl ngan gaunnya tu..


suka sangat bila tengok pengantin ngan baju purple.. maklum la peberet... ngeeeeee..


kemain lagi juruaudit mengira duit..


syok nye honimun sampai pusing seluruh semennanjung.. yihaaaaaaaaaaaa...

November 21, 2011 at 2:00 PM

meriahnya.. lieya akak suka kenduri rewang2 macam ni.. riuh-riuh sikit.. best

November 21, 2011 at 2:52 PM

haha, seronok adat kawin org johor kan, siap ada tol... harap adat tu berkekalan samapai bila2 coz xder kat tpt lain kan...

November 21, 2011 at 3:02 PM

wahhhh...meriah purple nok...
gua mmng suke bab jadi juruaudit lps kenduri...
syok pegang duit byk2 tu......hehhehh....amik berkat katekan.....huhuhu......

November 21, 2011 at 4:02 PM

bab mengira salam kaut tu yg paling best tuh..haha

November 21, 2011 at 4:27 PM

meriah salam kaut..hahaha..

apapun..cantik kaler baju pengantin..mia n mija pun comel..selamat pengantin baru makteh..

November 21, 2011 at 4:31 PM

fuhhhhh...klu citer ttg penat buat keje kawin adik nih mmg x t'kata lah lieya...melengkung pinggang dibuatnya.. lia pun ada sorang je lagik adik.si bongsu yg tgk study kat uitm segamat nunnn....lagik 3 tahun nak perabis study..

dah cakap2 awal2 dia...buat hotel je lah...penat sudah kakak2 ni ha....huuu

psssssttttt.....berapa ribu dapat salam keruk tu..??? ngeeeee...guwau jerk!

November 21, 2011 at 11:22 PM

CANTIK TEMA BAJU PENGANTIN PURPLE .. eh .. terbesar lak ekke
bukan main cumei mia mija tuu hurmmm tul tuu ngalahkan pengantin .. pandai lieya make up :)

ps : dik akak ke parcel E lah dik .. ke Lembaga Jururawat Malaysia uhuhuh .. kalau tidak leh jumpe .. x pe2 bulan 1 nanti akak akan ke sana lagi ..

November 22, 2011 at 9:25 AM

amboi bergaya sakan flower girl yg 2 tu...hehehee...so sweet...apapun Selamat Pengantin Baru buat adik Lieya dan suami..semoga berbahgia smpi ke hujung nyawa...amin...:-)

November 22, 2011 at 11:29 AM

mesti beribu2 lemon salam kaut kan? bestya..tp biasanyamak pengantin yang dapat kan..

November 22, 2011 at 5:08 PM

terserlah kemeriahan kenduri ni. tp musti kowang keletihan kan? si AJ punye kenduri kawen haritu pon aku rasa mcm nk tersungkur dah letihnya! muka aku pon dh jd mcm pontianak sbb x cukup tido ;P tp kau ni sentiasa cantek comel =)

November 23, 2011 at 9:12 AM

wow.. meriahhh sesangat.. best.. tu laa kan.. penat kerja kawin nie.. sib baik dayyan ok .. akk masa majlis SIL .. cik nah wat hal.. tak mo dengan orang lain.. dan tak mo ddk .. asyik nak berdukung jerk.. lotihhh.. tp besstt sebab pak incik.. bagi keizinan BEREHAT.. hahahahahahha

November 23, 2011 at 9:31 AM

Lieya,

bukan main lagi Mia & Mija tu...bermake up sakan...hehe...wah nk blusher tebal2 erk?? Hmmm kalo dh anak dara mmg anak dara juga la....hehe...pengantin lelaki dh jauh bermimpi tu....hahah.

Moga adik lieya berbahgia dan kekal rumahtangga hingga akhir hayat.

November 23, 2011 at 3:41 PM

selamat pengantin baru buat mak teh....
tahniah pada kaklong lieya kerana dapat adikipaq baru...

November 24, 2011 at 8:12 PM

pompuan..xmo komen psl pengantin. tp nk komen pasal ko...hahahaha..sila saspen..

aku brkenan sgt tgk ko pakai tudung syria tu.. dah lama tgk. apsal aku pakai inner tu buruk giler?? owhhh sedar diri, muka ku selebar dulang...

November 25, 2011 at 12:11 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy