Thursday, November 3, 2011

kisah besdei MiaMija kat Laman Cerdik P11

sob sob sob (mood terharu gediks2 arinie).....sebab?...sebabnyer...today is damia's besdei!!
dlm umur aku dah 29 ni, anak sulung aku dah 6 tahun dah hah....uhhuhuhuuh.....sempena besdei mia arini, jom layan cite kisah sambutan besdey mia mija kat sekolah dieorg....buat sekali harung jek, sebab mija pun bulan 11 gak....lagi pun ni dah last mia n mija sekolah kat Laman Cerdik.....tahun depan mia dah darjah satu....mija pun akan ke tadika lain.....meh layan meh....


*
*
*
*
*
V



 goodies bag tuk kawan2 kat sekul....sebok nak pink! pink! pink!....





senang sambut sekali harung ha ha ha....esok adik dayyan ni pun aku bajet nak 'keluarkan' bulan 4 jugak ....ha ha ha




isi goodies bag, simple jek...jajan ngan pencil box....



 kek pertama



 kek kedua...ha ha ha...kelaass ade pertama n kedua...kisahnye aku nak tempah kek, tapi tu laa dah tak sempat, tetibe baru terperasan bulan 11 aku busy tak sempat nak sambut besdei kat sekolah, sebab adik aku kawin, kat sekolah pun dah nak start konsert n konvo bagai...so terkocoh2 le pilih date bulan 10.....tak sempat dibuatnye nak tempah kek....beli ready made jek laaaa....seb baik mia mija tak merajuk huhuhuhu





 pagi2 nak gi sekolah ni laa baru pasan beg ni takleh tutup sbb berat dek pencil box....kene laa stapler....





cepat bang oi! dah pukul 7 setengah dah nie!





tu! tu! yg tu belum lagi .....






si gedek2 masyam ni dok diam jek sementara tgu mama die stapler goodies bag tu....



dlm pukul 9 kiteorg siap2 prepare ape yg patut....
aku request tuk gabungkan kelas mia n mija sekali...senang sambut sekali.....kelas mia ade 22org, kelas mija ade 16 org.....





cikgu2 yg mengajar mia n mija.....




 mule laa datang penyakit malu2 kalo org dok nyanyi lagi besdey ramai2 kat die ha ha ha




 tgk tu...tekemut2 malu ha ha ha




blow the candles.....



fuh! fuh!.....



 potong kek plaks!




sian si gedek2....tak dpt sambut same2 kat sekolah kakaks .....he he he



agih2kan goodies bag tuk kawan2....



amik yeak...mia belanjer arini....



 mia wif wawa....



ngan kawan2 lagi....




nak jugak! manje2 suap anak ha ha ha



"mama, kek ni utk mija ke tuk kawan2..... "
"ishhh...arinikan besdei mija, so kene bagi kawan2 dulu laaaa....kate nak belanje kawan2 mkn kek"....





adik ko tergediks2 ngan kawan.....si mia jugak yg gigih tolong teacher boh sudu kat kek he he he




teacher tgh cek, sape laa yg tak dpt kek lagi....




 bace doa makan dulu....




 khusyuk makan!





 nyum! nyum!



settled sume, kiteorg pun blah.....sempat snap, ni le kelas mia....




nie plak kelas mija...




Laman Cerdik, akan menjadi kenangan.....sob sob sob..thanks teacher di atas ilmu yg dicurah.....nanti sebelum mia mija blah, mia mija belikan adiah tuk cikgu2 yg ade yeak.....




tu sambutan ngan kawan2 sekolah....sambutan ngan family, insyaallah nak sambut mlm ni....kat Gardens Alamanda jek.....nak gi jauh2 mls, mak ko ni kalo lik keje mood mmg letih manjang ha ha ha....






** sudah jatuh cinta sama itu Sony Ericson ARC s...tgh tunggu kaler pink keluar.....penat dok call Sony Ericson alamanda check dah sampai tak kaler pink punye stok.....








36 celoteh sahabat

hepi besday mia....semoga menjadi anak kebanggan mama/papa yer...be a good n sweetie girl... ^____^

inilah untungnya klu kawin muda kan...esok2 anak n mama da mcm kawan jer...

November 3, 2011 at 9:11 AM

hepi beday utk dia beradik yg semakin gorjes mcm ibu dia. hehehe

walla... yu n hubby mcm datin n dato la... ahaksss

November 3, 2011 at 9:26 AM

owhh...ni kes kawin muda ni...hehehe....

November 3, 2011 at 9:28 AM

happy besday mia mija...senang kan sambut sekali..dah mcm kembar aku tgk...

November 3, 2011 at 9:34 AM

happy birthday gals.

smoga menjadi anak2 yang solehah. Amin.

November 3, 2011 at 9:46 AM

senang sekali harung..
pandai ko timing kan..hik hik hik

adik dayyan nanti....ko timing lagi erkk bagi sekali harung plak ngan dayyan..

mia and mija
papa dan mama
then dayyan and ?

meriah ler.....
suka aku tengok bila celebrate kat school nie..nampak mia & mija enjoyed..yelah, sambut ngan kengkawan rapat kan...
batricenya bulan 1...sekolah baru buka...so, hu hu hu kelam kabut lerrr sikit kalau nak buat....

laaa nie dia dah pandai requested nak buat besday kat school..gamaknya tahun dpn kena gark buatkan besday dia kat school..sian dia.....

baju ko cantikkk arrrr

November 3, 2011 at 9:49 AM

Appy besday to mia n mija... moga jadi anak yang baik buat mama n papa...
meriah sambut besday di sekolah kan...leh banje kek tuk kwn2 semua mkn kek... wah acik nak jugak la goodies beg tu... ada lg tak???...kihkih

November 3, 2011 at 10:21 AM

seronok budak2 ni celebrate kat school..ngan kawan2 kan..irfan ade request jugak nak celebrate birthday kat school...tahun depan je la kot...hehehe

November 3, 2011 at 10:39 AM

happy bufday Mia & MIja...!! pandai nko ejas Lieyaa.. bufday anak dekat2..!
aku ni semua selang 3-4 bulann.. uhuhuhuhuhu

comel aaa tengok lieya pakai tudung cam tuh.. I jugak yg masih sarung tudung awning uhuhuhuhu

November 3, 2011 at 10:44 AM

nak wish sekali lagi ..
eppy bday buat mia dan mija
semoga jadi anak yg solehah yaaa
hurmm bukan main suke budak2 tuu makan kek .. nampak sedap kek2 tuu dik , budak2 kan kek yg mereka utamakan :)

November 3, 2011 at 11:15 AM

mak masih cun melecun anak dh msk darjah 1.. cam x caye aje kan dh de anak beso, hihihi..

neway, epi belated both of u kakaks!
bestla leh sambut ngan kwn2 yg ramai kat skul, kwn2 pun epi la dpt goodies, kl blh tiap2 ari mau de org sambut besday kan..?.. ;-p

beb, ai ade selai pattern cam bj nko..hahah, terfedaya beli on9, kain indon kan.. kenan bunga tecit2 die tu, menarekk.. =)

November 3, 2011 at 11:25 AM

happy b'day mia & mija..

SEmoga menjadi anak yang berjaya dimasa depan.

November 3, 2011 at 11:26 AM

meriah gitu sambut ngan kwn2 sek...

November 3, 2011 at 11:41 AM

hepi besday mia mija...smoga jadi ank yg solehah,cerdik n cumel sentiasa...heee

mak ko plak yg sebok2 nk dpt hadioh ek...eh heeee

November 3, 2011 at 11:47 AM

untuk auntie MDT takde ke??? sob..sob..sob..

November 3, 2011 at 12:10 PM

ha???akak da 29??? ekekekke

kaK beshnyer goodie bag kaLEr pink.. nih yang tak sabo nak dapAtkan iA adik gegurl lak nih.. terhingin nak theme pink miahahaa

murah rezeki kak kasik bebudak tu hepy...

mia ngan mijA be good girl k..

November 3, 2011 at 12:30 PM

kita sebayalah ..anak pun sebaya yg sulung....untung jgk kan kawin muda..heeee

meriah sambutan birthday miamija..suka tgk goodie bag tu..warna pink...

November 3, 2011 at 12:45 PM

wah meriah..... taun depan celebrate kat school lain lak jer mija..

November 3, 2011 at 12:51 PM

syoknye....heppy bestday adik mia ngn mija.....
cute banget beg pink tu......:)

November 3, 2011 at 1:00 PM

hepi besday mia n mija moga menjadi anak yang solehah...cantik goodies bag tu aunty punya ade x....hehehehe....

November 3, 2011 at 1:18 PM

meriah besday mia & mija..
syok sbb lieya leh join sekali..

kami aritu tak dapat sbb memasing ada meeting pagi.. uhuhu.. pastu seaa mak nenek baik kek, makanan, dan goodies tak snap lgsung sbb lupa nak kasi kamera kat si anak.. sian dier.. tak de gambo.. tp nasib baik cikgu amik gambo katanya..

November 3, 2011 at 1:27 PM
Anonymous

cantiknya goddies pack tu liya tempah kat mane??tq

lily

November 3, 2011 at 1:45 PM

hepi besday mia n mija...moga membesar menjadi anak yg solehah n pintar...amin....

November 3, 2011 at 2:40 PM

hepi besday mia.....dah besar ha....nak masuk darjah satu pun.....

untung kak lieya...belum masuk 30...anak dah masuk skolah...bestnyer....atie nie umur 32 nnti baru anak masuk skolah....huhuhu.....rugi...rugi...

November 3, 2011 at 2:51 PM

heppi birthday mia & mija yang comel & cute...goodie bag tu pun sweet sangat....

November 3, 2011 at 2:51 PM

wah..happynya leh sambut sama2 ngan kawan2 kan..lagi senang betul tak lieya..hehehe..happy birthday to miamija..

November 3, 2011 at 3:57 PM

lupa nak tegur..baju kau sama ngan baju aku..bezanya..aku pya bunga tu kuning..hahaha..

November 3, 2011 at 3:59 PM

lupa nak tegur..baju kau sama ngan baju aku..bezanya..aku pya bunga tu kuning..hahaha..

November 3, 2011 at 3:59 PM

happy bsday sayang..mia n mija

nice celebration...budak2 suke kwn2 ramai kan

November 3, 2011 at 4:22 PM

hepy besday mia & mija... cam kembar jer hjr tgk 2 beradik ni.... sweet...

smg jd anak2 yg berjaya & solehah... ;d

November 3, 2011 at 4:32 PM

hepi besday mia n mija... moga jadik anak yang solehah...

wah.. terreer betul mia amik gambo papa n mama...

November 3, 2011 at 4:34 PM

Meriah besday parti mia & mija.. curlast..

2 kek pun sgt nyummy.. :)

November 3, 2011 at 5:07 PM

LIEYA NAK KETAWA AKAK BACA KO CAKAP SIADIK GEDIK NGAN KAWAN. BIASALAH TU ANAK POMPUAN, AKAK PUN ADA POMPUAN,MASA TU . DIA NAK GEDIK, KANG TIME BESDAY DIA. KITA DULU TAK SEMPAT NAK GEDEK LIEYA, DAH KENA CUBIT.KUI KUI. ASYIK NENGOK , NTAH APA DIA CAKAP GAYA CAM TU. GEMBIRA SAKAN DIA.

HAPPY BESDAY MIA MIJA, DIHARAP BESAR JADI BUDAK BAIK INGAT JASA AYAH IBU, TU IBU BUAT BESDAY PARTY, SEBAB SAYANG KAT MIA NGAN MIJALAH TU.

November 4, 2011 at 6:41 AM

epy belated beday utk mia n mija sekali ek...
semoga jd anak yg cute n dgr ckp ek...
aku tgk dh cam kembar dh dua org tu

November 4, 2011 at 8:39 AM

teruja aunty tgk kek mia mija sorg sebijik..syabas mama dan papa dia bt yg terbaik tuk besday mia mija..

mak suka goodies bag pink itu!

November 4, 2011 at 8:41 AM

opps terlepas..selamat hari kak n family..berhati2 di jalan raya :D

November 4, 2011 at 8:46 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy