Thursday, November 24, 2011

sepetang di umai cafe....

citer semalam nie.....tingin nak makan lempeng kelape punye pasal....gigih pi lepak umai cafe nak layan tekak punye pasal...terpakse kentalkan hati telepas cite tentang dhia huhuhuhuhhu.....






gedek2 pelik tgk kakak mia posing camtu ekekeekekekek..ingat nak dok luar, leh tgk pemandangan tasik n kapal ...tapi dah penuh plak...so dok dalam jek laaa...




gedek2 yg skrang ni suke amik barang, then jatuhkan....jadi mangse akak2nye laa dok mengutip hahahahaahaha


tetap menyibuk nak bace menu ha ha ha



muaaaah....muaaaahhh....mangse gomol kepam2 he he he




mija excited tgk kapal lalu.....nanti ade rezeki kite pi naik yeak...



sempat snap satu muke surat buku menu wakakakaakakak


foods kat sini not bad...sedap2 n berase laaaaa......kalo lunch hour tu ramai sesaje!


gedek2 kuat mkn! tgk! kemain die tenung sirap bandung tuh 


mentang2 dah pandai menyedut straw....laju jek nganga mulut....dik oiii!!...ais tu dik oiiiii!!
kiteorg tak bagi die minum byk2.....jamah kecap2 sikit jek....ngade2 ko dik nak minum ais2 nieh...


cucur udang ....sedap....aku suke sebab ade kuah kacang....


nyum! nyum!


lempeng kelapa.....datang ngan rendang ayam, sambal bilis ngan kuah kari....mmg sedap!
tapi kalo dpt nipis2 garing lagi sedap .....




alang2 tu lepas minum petang, dinner jek sekali....order nasi goreng pattaya, nasi putih, ayam goreng kunyit, telur dadar ngan daging masak merah.....sedap!


huuuiii...dulu kalo keluar mkn, senang jek...time papa mkn, mama dokong, time mama makan papa lak dokong...tak pun boh jek gedek2 ni dlm stroller bagi mainan..senyap le die....tu dulu okeyyy!! skrang...ligat die kemain...sume bende atas meja die nak cekau.....laju jek nak manjat......yg lawak semalam, die cekau nasi goreng pattaya kak mija punye ha ha ha...dapat senggegam terus masuk mulut ha ha ha...adoi dik oiiii!! awak mkn bubur jek laaaaa......mmg laju betul die mencapai......





balik umah mandi2 sume terus membongkang tdo....nak tgk bola pun tak larat dah....tapi skuad harimau tetap dihati walaupun tewas semalam!!







** petang ni balik keje, singgah cold storage alamanda...beli stok untuk buat  bubur dayyan, mcm salmon, ayam,  brokoli, baby carrot, avocado, oat....walaupun keje, gigih sediakan bubur gedek2 ni....so far tak penah bagi lagi laa instant food mcm nestum tu......sape2 yg ade baby tu jom join group solid foods for baby kat facebook...mcm2 resepi ade.....










30 celoteh sahabat

lempeng kelapa moden ek lieya, rupe dia ala2 pancake... heheh

best tul lah aku tgk dayyan gedek2 tu... makin laju skrg dia ek,lg2 time dia minum sirap bandung tu heheheh...
sume dia nak ek...grm ngn peha gebu gedek2

November 24, 2011 at 9:28 AM

ala..... mana rambut spike dayyan, dah turun ker.. huhu panjang rambut dia yerk..

November 24, 2011 at 9:35 AM

bestnya...tq sbb bg info tempat lepak tok mkn..nk p la nnti..hehe

November 24, 2011 at 10:00 AM

bestnya layan lempeng kelapa n cucur udang... lama akak x mkn lempeng kelapa... sedapkan...

gedek2 tu dah pandai minum air ais yer... hehe... takot batuk la pulak..

November 24, 2011 at 10:04 AM

rambut dayyan dah pjg hihi nak msk mata :)

November 24, 2011 at 10:06 AM

nasib baik pagi ni aku bawa bekal lempeng kelapa...akekeke klu x mesti terliur sakan tgk foods ko lieya...

November 24, 2011 at 10:08 AM

nampak menarik dan sedap betul lempeng kelapa ni...

banyak kali datang putrajaya ni tapi tak pernah singgah umai cafe...murah pun murah...

November 24, 2011 at 10:38 AM

kemain minum sirap bandung yer dayyan...hebatt oooooohhh..hehehe...

November 24, 2011 at 10:39 AM

eh rambut gedek2 dh pnjg la...rmbut ank aku x pnjg2 pong...aku x sabo nk ikat rmbut ank aku...tp rmbut die pnjg kerinting plak...uhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

November 24, 2011 at 10:44 AM

alamak lieya... ni yg aku teringin pulak nak makan lempeng... ngan kari atau sardin... mmg terbaekkk la...

November 24, 2011 at 10:52 AM

kemain gedek2 skang ni kan..smua benda dia nak mkn yer...nak cepat beso la tu kan

November 24, 2011 at 10:59 AM

sepanjang duk kt putrajaya dulu...atie memang tak pernah singgah umai cafe tue....skang tetiba rasa menyesal jer tak cuba...hehehheh

wah dayyan.....suka makan betul kan dia....siap ambik nasi kakak lagi...nasib baik tak dicekaunya sambal belacan ker...cili ker....kene yang tue.....berasap-asap la telinga si dayyan nnti.... :)

November 24, 2011 at 11:43 AM

ahaaa... akak baru berangan nak bawak bebudak jenjalan ke area Putrajaya. In fact macam nak stay over nite kat any hotel kat sana..

best lah nanti akak leh tanya u.

November 24, 2011 at 11:46 AM

Lama tak makan cucur...

Tak pernah sampai Putrajaya lagi..
Salam perkenalan dari saya..

November 24, 2011 at 11:59 AM

Tengok kat JJCM tempat makan kat Putrajaya happening tu...tapi nak pi jauh bebeno...restoran ni not bad gak...

November 24, 2011 at 12:00 PM

pergh......lempeng kelapa ko...
aku suka lempeng pisang..keh kehe keh..
tu arr..kalau nipis2 sikit..pastu tepi2 dia tu garing..sure lagi "in" kan lieya.

amboi dayyan
kemain lagi yerk awak
tak menyabar2 nak makan dah..
ha ha ha....budak makin ligat..
makin tak reti diam

wei..rambut dayyan dah panjanggg arrr lieya....

November 24, 2011 at 12:23 PM

tang lempeng kelapa tu memang sangat terliur...biler panas2 makan..nanti leh try makan kat sini

November 24, 2011 at 12:51 PM

umai ni dulu ada kat presint diplomatik, wawa selalu makan situ dan pernah try lempeng kelapa tu.. suka pada sambal ikan bilis. tak sangka pulak dah pindah lake garden.. nak terjah lah malam ni.. :)

November 24, 2011 at 1:52 PM

masa ke putrajaya aritu kan dik kami ke Putrajaya Convention Centre tau .. dari situ dptlah tgk lake nie .. hurmm ada rest ye ..

bilelahh nak ke sana dan merasa makan disini .. masa gi tuu atas urusan kerja huhuh

ps : rambut dayyan dah panjang dan lebat .. lain tgk wajah dia :)

November 24, 2011 at 2:06 PM

buat aku terliur jer...adui...nasib baik putrajya tak jauh sgt...

November 24, 2011 at 2:25 PM

best woo..
lama dh x pekena lempeng..
salu kalo blk outstation, ade satu port kat bukit besi yg salu kite singgah, lempeng nyior die besh..

dayyan pun tumpang teguk skali..
heheh, terliur ke..

November 24, 2011 at 2:27 PM

best lah cafe nie...
pemandangan dia best....
amvoi dayyan...
sedap ye sirap bandung tu :)

November 24, 2011 at 2:39 PM

bestnya makan2......

November 24, 2011 at 3:22 PM

sedapnyer makan.....si tomei dayyan tu tenung air sampai nak tembus cawan...geram jerk tengok muker die yg comel tu....rajin lieya buat bubur dayyan, akak sekarang ni dh x buat bubur dah sbb marissa dh start makan nasi lembik.....

November 24, 2011 at 4:00 PM

lempeng makan dgn kuah bagai tu? saya pelik!! sbb xpernah lagi makan camtu..kalo ganu ni..lempeng makan dgn gula jer kak...

xtahan tgk dayyan! menggoda dgn rambutnya...dah pandai isap straw ek? adik iyaad xpandai pun..adoii..!!

happy2 family selalu kak...akaklah inspirasi hidupku!!~ muachxxx!!

November 24, 2011 at 4:40 PM

Geramnya ngan dak dayyan nie.. kalau dpt kat akak kena ciom je laa..heheh.. :)

November 24, 2011 at 6:03 PM

wah gigihnya jln2 cari makan....

akak pn gitulah lieya, 5 org anak akak xde yg makan nestum...semua akak masak bubur sndiri..time masak tu kita sedekahlah al-fatihah n sebut nama anak kita.masa tulah kita doakan utk anak2......InsyaAllah Allah akn kabulkan doa kita.....

November 25, 2011 at 6:51 AM

umai mmg sedap mkanan dia..tp haitu kitorg gi kecewa giler..mknan lmbt siap lps tu lalat penuh kt kedai..hbis dihinggapnya ats kepala, pintu kedai semua..

November 25, 2011 at 9:24 AM

lieya sempat lagi ye snap gambar menu.geram ngan pipi si dayyan, kalau dekat mau akak cubit:)

November 27, 2011 at 8:07 AM

jauhlah kalu sy nk rasa umai cafe ni...tp umai ni mmg famous kan. pernha masuk paper..

ambli si kacak sy tu kemain yer minum ais...gigit kang!

November 28, 2011 at 12:48 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy