Thursday, November 17, 2011

potong rambut mia mija.....



ini konon2nye nak buat rambut sempena darjah satu.....ye laa dah masuk sekolah kang, kan leceh rambut panjang ni....so kiteorg nak potong le sikit rambut mia  mija nie....so pi le cari saloon kat area sri kembangan nun, kat sane kan bersepah saloon.....sebelum potong tu kasi cuci la dulu.....lame dah sebenarnye kisah nie, ari ni baru nak dientry kan wakakaakakakaakak....


*
*
*
*
*
V


tegelak2 si mia bile kene usik ngan amoi tu....




tadaaa dah siap....potong sikit jek.....mia kate die dah takmo kene ikat2.....




rambut sebelum ni kan dah nak cecah pinggang.....tapi tu laa byk rambut rosak kat ujung2 tu.....bile dah potong ni aku plak yg rase legaa semacam ekekeekkek....ramai tanye, mia buat rebonding ke....eh takle, tak elok budak kecik nak di ironkan or boh ubat kat rambut.....buat rosak rambut jek...sayang nak buat camtu kat rambut budak2.....rambut mia mija mmg lurus....dayyan pun nampaknye macam tu jugak....




ni si mija...rileks jek kene urut ngan amoi tu....kalo aku dah tergeliat2 tahan geli hahahaahah
i kan penggeli!




peace!




gedek2 setia menunggu akak2nye siap.....seb baik die cool jek....




babacak!!




bulan depan, nak dekat2 masuk sekolah darjah satu, aku plan nak bawak lagi.....potong lagi sikit.....




dah siap!! kembar lain tahun nieh!




upah mkn sushi...sushi jusco jek pun....nak masuk sushi king ramai org!




nampak tembam plak bile dah berrambut camni kan....i likeeee!!




gedek2 sebat mashed potato then kudap2 biskut plak.....die ni kene ade bende tuk die mengunyah2....baru laa die baik jek he he he




so misi lepas ni, cari baju sekolah mia.....mood excited ni wey, anak sulung nak sekolah rendah dah ekeekekekekeke....best le sape2 yg dah leh tuntut rm100 tu......ringan beban sikit kan....





** malam ni malaysia lawan indonesia....huhuhu...tak mo tgk laaa...takuuuuuut.....mintak2 le menang kan...biar diam terpaku indon2 tu sume...psyco betul dieorg tuh! kesian betul ngan kontijen malaysia kat sane...mcm2 dieorg buat kan.....










23 celoteh sahabat

akk suke sgt ngan rambut diorg ni...nipis halus dan yg penting straight je hehehehe...dayyan mmg comei je ngan spike dia tu (^__^)

November 17, 2011 at 9:10 AM

cantik rambut kembar lain tahun ni.. hehehe...

tulah harap malaysia menanglah mlm kang... banyak diskrimasi betul indon ni...

November 17, 2011 at 9:27 AM

makin sweet ur kids...
suka kids rambut straight gini...
senang nak urus kannn...

tu laaa, i pun cam takmo tengok...
tapi mesti buka gak ler channel tu nanti...
doa2 biorler m'sia menang...
go malaysia gooooo!

November 17, 2011 at 9:35 AM

cantik!! aku pun baru je potong rambut 2 badek tu ala2 rihanna kununnyer..haha.xkisahla pendek coz rambut depa mmg cpt panjang.

eksited + debor kan anak nk masuk darjah 1 ni..hihi

November 17, 2011 at 10:02 AM

Sweet jerk.. dak 2 org tuh dah potong rambut.. nampak comel dan iye laa nampak tembam plak.. :)

November 17, 2011 at 10:02 AM

iyerlah diorang ni dah mcm kembar kan...lebih2 potong rambut pun sama ....comel sweet sgt....aku suka bebudak rambut camtu...tak rimas...ikut hati nak potong pendek gak rambut suri tu...tp takleh...hehhe...yang penting rambut dayyan jugak terpacak..macho cam iklan tv tu...

November 17, 2011 at 10:02 AM

comey je mia mija ptg rambut pendek..jap je mia dah nak sekolah drjh satu ye..

aiik..dayyan dah pandai mamam ye

November 17, 2011 at 10:12 AM

comel! nampak fresh jer...

November 17, 2011 at 10:14 AM

naK potOng mcM mia ngan mija gakla..baRU nampak muda kot ekekekeke

Malaysia Boleh!!! hehehehe

November 17, 2011 at 10:27 AM

cantik lah npk lg bolat pp2 diorg..

excitednya mama dier anak nk masuk dajah 1

November 17, 2011 at 10:38 AM

rambut paten lurus ni mmng cantik buat pesen ape pun...cute...
gua x mo potong awal..psl bukak skolah nti kene potong lg...keh..keh..keh....

November 17, 2011 at 12:56 PM

lawo rambut twin tu lieya..

ena ni dari sehari ke sehari nak g ptg rambut dak anis.. tp huby tak de masa manjang.. haihhh..

sama la xcited anak nak masuk sklh..

November 17, 2011 at 1:52 PM

rambut lurus... senang nak jaga kan, nak ikat tocang ke pon senang.....

erm, masz pon x mor tgok nnti kalah..... huhu moga TM menang malam nieh..

November 17, 2011 at 2:06 PM

alahai mia ngan mija.. tgk kamo cuci rambut.. terus auntie pun nak jugak.. best kan kena urut.. budak2.. rambut panjang.. tocang.. comel je.. tambah pulak lieya rajin dok mendandan anak dara tu..

November 17, 2011 at 3:45 PM

lurusnya rambut mia... mcm rebonding..

November 17, 2011 at 4:22 PM

lieya , amboi promosi sekali siamoi gunting rambut tu. cantiklah potong cam tu, cam teringin plak, tak sedar dirikan akak dah tua pun nak potong cam tu, habis tu teringat masa muda potong style cam tu.cayalah mia ngan mija ada rambut sebelum tahun baru 2012.amboi sidayyan sempat mengigit biskut.

November 17, 2011 at 5:06 PM

dah lama suka tgk rambut mia dgn mija.. cantik ooo lurus

November 17, 2011 at 6:10 PM

Lama x dtg sni..busy lately!..nmpak mcm kembar anak ko Lia..:)

rambut lurus jer.sweet..:)

November 17, 2011 at 9:04 PM

cutelah dorang lps potong rambut tu..tp still kena ikat kalau pjg..mimi lak taknak potong rambut dia lieya..huhu..

November 17, 2011 at 10:11 PM

lieya...m'sia dah menang lah! ekekeee...daku lambat ke sini arini..lewat mlm baru sampai..hihiii

seronoknya mia dah nak sekolah 'besar' (ayat damya nih...huu)lia ni masih pening fikir pasal umah,selagi xdapat umah mmg x dapat lah nak register sekolah utk anak2...aduhh.poning2!!

November 17, 2011 at 10:55 PM

alahai comelnya mia n mija bila dh wat rambut baru... nampak mcm dah besar la... mcm anak dare yg dh besar... hehe... suka akak tgk depa berdua tu....
gedek2 tu mata membulatjer tggu akak...
lepas potong rambut upah makan shusi yer...hehe

November 18, 2011 at 8:37 AM

samanye muka diorg ni. camne nk beza ek.

gedek2 pun mkn babybites. si fareez kalo mkn, mesti kena sorok2 dr kakak daryn. daryn skali mkn tak cukup 2 batang ni. mesti nk mkn byk2. adehh. dah la mahal

November 18, 2011 at 9:50 AM

xpelah...nnti pjglah rmabut miamija tu...betul nmpak mcm kembar dorang nie..

rambut miamija ni mmg lurus betul kan..suka tgk...xyh nk rebonding bagai....

November 20, 2011 at 9:21 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy