Tuesday, November 29, 2011

bile si mija merajuk.....

 adudududuh...liat tol nak gi keje arinie.....dah sedap cuti 3 hari kan....camne cuti korang...mesti syok gi jalan2...takpun busy makan nasi kenduri kekekeekek...almaklumlaaa...ni le masenye tuk musim kenduri kawin heheheeheh....lieyalatif & co. tak balik kg pun....dok umah jek...kuar pun pi sambut besdei si mija jek....tu later2 le i story...yg penting menjadi buat suprise kat die hahahahaah (video suprise kan mija ade aku upload kat fb)....tapi ari ni aku nak cite pasal si gediks no 2 aku ni merajuk....alkisahnye ni berlaku semalam.....tgh lepak2 tgk tv, tetibe aku pasan si mija takde.....panggil2 pun wat dek jek...tgk2 ade budak beteleku bawah meja nun hah! tgk ar...muke bonyok monyok!





aku panggil n tanye kenape.....tetibe 'ujan lebat'.....beriye2 melalak2....


 kebetulan kamera kat tangan, sempat le aku snap hahaahahahaha....beriya2 melalak....



 lagi aku tanye lagi kuat bantai melalak.....sume suspen, apehal plak minah ni nak melalak beriya2.....tapi aku tau dah, suspek utama sure laa si mia...ntah ape die gaduh ngan kakak die tu....aku tgk muke si mia mmg mencurigakan! ....kembang kuncup idung si mia tgk adik die sambil mate dok jeling2......yeah!! suspek telah dikenal pasti ..wakakakaakaka




tersedu sedan lap air mate....jenuh nak pujuk.....



rupe2nye...menangis merajuk sebab si mia sound die jgn main mainan...siap takut2kan lagi ckp kat bilik menan tu ade hantu....mmg nak  kene sepuk si mia nie...die tak mo main, dengan adik2 die tak kasi main jugak.....hisssshhh...tak sah tak buat aku naik angin sehari! selalu 'melekat' jek...tahun depan rase le korang....sorang dah masuk darjah satu, sorang smart reader...haaaa aku nak tgk....rindu-rinduan tak....dah takde dah sekolah same2 dah.....




cepat le dayyan besar....nanti mama bagi pegang rotan satu...agak2 akak-akak ko bergaduh ke ape, ko bantai kan ajek on behalf mama .....kirenye jadi ketua darjah laaa kat umah ni ha ha ha ha....







** skrang ni cuace ujan mendung jek kan.....seb baik cuti ari tu ade gak panas matahari....dpt jayakan laundry berbakul2 tuh huhuhuhu









28 celoteh sahabat

syahdu dan sendu la tu..kecik hati punya pasal......

Mia n mija tu mcm along n angAHlah...brkepit sejak kecil smpai le nie...xpernah berenggan..masa form 1 msg2 sanggup tolak twaran masuk asrama penuh cz xsanggup brpisah...dasyat sungguh.....he....

November 29, 2011 at 9:07 AM

ciannya dia.. sampai menangis2 gitu sekali..

November 29, 2011 at 9:07 AM

alahai...sedih sungguh tgk mija nangis gitu... sama je lah anak2 ni lieya...klu dah baik kemain lagik..tp klu dah b'cekau mmg gitu lah jadinya..

mesti miamija rasa lain nnti bila dah x sekolah sama2 kan...

hajat nak masukkan mia/fiqa kat smart readers mcm kabur je skrg ni sbb umah masih x dapat lagik..klu jd dok cheng mmg x der harapan lah nampaknya...


p/s:thanks ea lieya bagi email ttg smart readers kids tu....

November 29, 2011 at 9:27 AM

siannyer die sedih betul smpai meleleh air mata sensitif mija ni akak nyer si mia suke menyakat patutnyer lieya masuk kan sekali pic mia yg suka sakat adik die tu mesti kelakarkan.....

November 29, 2011 at 9:27 AM

alahai tersedu sedan si mija..sian aunty tengok..
Biasalah Lieya, budak2 yang hampir sebaya ni mmg selalu gaduh2 manja. Tapi percayalah..dah besar nanti rapat dorang ni

November 29, 2011 at 9:41 AM

Sempat lagi akak ni snap gambar budak comel ni menangis...alahaiii rupanya kena takut-takutkan oleh kakak hahahaha..

November 29, 2011 at 9:45 AM

siann mija nangis sbb kena usik ngan akak mia yer... beria2 nangis sampai tersedu sedan....
tu la kan anak2 ni klu baik sgt tu buat apa pun tak per... klu dah gaduh tu masing2 tak nak beralah...hehe.. mcm tu la anak2 akak juga...sabor jer la...

November 29, 2011 at 10:00 AM

Siannya mija..sedih sgt ler tu , menangis beriyer tu

November 29, 2011 at 10:22 AM

alahai syahdu btul mija tu....mia ni noty tau, cian kat mija huhuhu...ada je akal si mia ni nak kenakan mija yeh....

November 29, 2011 at 10:28 AM

kesianya kt mija..biasalah bana pun adik beradik...bila sorang x ada nanti sunyilah....mcm numan dgn nurin...numan suka menyakat nurin, plak kuat melalak...hehehehe...

November 29, 2011 at 10:34 AM

adess.. kesian plak tgk mija nanges..
trus tingat my alya..
heheh, mlm td si alya pun menanges gak, merajuk x mo ckp ngan mommie..
ntah ape hal tataw,
rupenyer die bisik kat abah die yg tokmanyer bg makanan die yg tokki nyer wat blk dr kenduri ke sorg len.. adesss...

fening.. tu br sorang.. punyelah pyh nk pujuk.. ptg ni blk kije kena bw pi kedai la, dh janji dh mlm td.. ;-p

November 29, 2011 at 11:15 AM

ala sian nyer...biasalah...kira kakak mia tu tegas orangnya..bagus..kasi adik takut skit..hehhe...tp bukan kata mia buat gitu..aku pun buat gitu kat suri..sbb malas nak teman suri main...hahaha...

November 29, 2011 at 11:17 AM

alooor syahdu sedan nie ..
huhuhuh cian lak
gaduh2 manja adik beradik tuuu

lieya jgn main2 kalau tul2 suh dayyan bantai on behalf risau jadi lain lak .. ekekke ari2 akak2 dia kena dera .. ekekek :)

November 29, 2011 at 11:37 AM

sama macam uzairlah mija ni.. kalau merajuk mula2 buat muka.. tapi kalau orang tak layan mulalah meleleh airmata pastu sakit jiwa nak suruh stop menangis.. huhuhu

November 29, 2011 at 1:07 PM

alahai..... sian mija kena marah ngan mia yerk..... nanti bila dayyan dah besar, giliran dayyan lak marah kakak2 dia nieh.. hehe siap bergusti karang.....

November 29, 2011 at 1:32 PM

alahai siannya dia..kat umah dee si fifi tu kuat nyakat kakak dia..mimi tu jenis cengeng..hahaha..

nampak lagi eh kesan chicken pox kt badan dia tu lieya..

November 29, 2011 at 1:47 PM

alahai siannyer....pandai betul si mia autakan adiknyer....sampai teresak gitu skali....huhuhuu

November 29, 2011 at 2:07 PM

alahai ciannya dia menangis sakan..takmo merajuk rajuk yer...santek lampu kat belakang tu hehe

November 29, 2011 at 3:34 PM

sianyer dier nangis...samala anak kiter suker tak bagi adik mainan konon2 tu hak dier...macam2 helah dier buat...takper biler dah besar nanti ok la tu,,,

November 29, 2011 at 3:37 PM

ollololo...comeynya dak pompuan nangeesss...ntah2 cam mak dia dulu tak? hehe

cium sket utk dia, boleh?

November 29, 2011 at 3:57 PM

alolololo ciannyer dia nangess

p/s::canteknyer umah uols...ai loike la ngeee

November 29, 2011 at 4:47 PM

Alahai siannya mija...sedih untie tgk awk nangis tau....nak kene babap kakak mia ni..meh umah untie kita main sama2 yer....

November 29, 2011 at 10:00 PM

alolooo..sian kt dia menangis..mudah terasa nie..:)

November 29, 2011 at 10:01 PM

memg nampak sedih betul mija tu lieya..
gitu la kan anak2 ni.. kalo tak gaduh tak sah.. sama je ngn anak2 ena.. si kakak plak memg suka takutkan si adik.. kaki buli pun ye.. so, keje omak pulak memekik je lah.. ahahahhah..

November 30, 2011 at 7:17 AM

alorrrghhhhh ciannnn mijaaa.. nak kena babab kak mia nie..
haaa nie sama laa kes dengan dkt rumah tu. beza nya jantina jerk.. tapi situasi tetap sama... aiman tu nampak jerk macho.. tapiiiii hancuurr kalau nak merajukkk hilang macho...

November 30, 2011 at 7:59 AM

heheheh pandai akak mia ek... dia duk takut2 kan si adik nyer sampai gitu sekali...melalak bagai...
abis la kalu dayyan dh pandai pegang rotan,bukan mia mija je kene rotan mama ngn papa pun kene sekali kang heheheh

heheheh teror ko dpt mengenal pasti suspek yek... dgn gaya idung je heheheh....

November 30, 2011 at 9:03 AM

Alahai ciannyaa.. mija nangis..nakkan perhatian tuh.. Cembeng2 pun cute jugak.. maintain jer.. walaupun di ambil gambar.. heheh

November 30, 2011 at 2:18 PM

kang dayan jd pengadil bl akak2 dia gaduh..

November 30, 2011 at 3:16 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy