Tuesday, May 22, 2012

jalan2 kenduri kawin.....



salam 1 rejab buat semua....haaa sape puase arini...cepat angkat tangan....kikiki....konpem ramai yg amik kesempatan nak puase rejab kan....aku pun puase gak....sekali la ngan puase ganti....aku kantoi 3 ari tahun lepas, adoi konon preggy2 dayyan dpt le puase penoh ...nan adooo...sbb mase bulan puase tu kan aku baru2 preggy so ade ting tong ting tong sikit time tu, tu yg kantoi 3 hari tu.....arini entry aku korek2 draf he he he...takde citer dah nak citer wey, aku gini laa, bile takde citer nak citer cepat2 aku kebek dlm draf sbb bersusun gak aku standby entry stok penyelamat hihihihi.....meh le layan ape yang ado....


*
*
*
*
*
V


ni mase balik melaka minggu2 sudah.....ade jemputan kawin kawan en papa ngan sedare....
si gedek2 kalo dlm keter nak bagi senyap ko kene standby stok makanan....biskut2....lepas sekeping, sekeping die balun.....sepah pun sepah la nak, yg penting bukan keter mama wakakakaakakak
(pa, dah lame kite tak buat serbuan ke atas permis2 lipas dlm keter kan bahahaahahahah)




ni rumah sedare en papa...dalam kampung mertua jugak....kampung bukit darat namenye...auwwww....




budak2 ni mmg berbaloi kalo bawak.....mkn sorang sepinggan....siap tambah lagi hah





ni laa bezanye kalo gi kenduri kawin kat kampung2 nie...menunye lari betul dgn menu kebiasaan majlis kawin kalo kat bandar2 nie.....biasenye kite disajikan dgn nasi minyak, ayam merah, daging rempah, acar kan?...kalo kat kampung2 ni best, sebb lauk2 die lain dari yg lain....disebabkan aku puase dan bila puase, kite akan excited berciter pasal makanan so aku telah mengrajinkan diri menagging menu2 dlm pinggan aku nie.....ha ha ha...meh kite bekenalan dgn lebih mesra lagi mereka2 yg ade dlm pinggan aku nieh he he he :

  1. sambal sotong kering (yg mmg wajib ade kalo kenduri kat kg laki aku nie....sedap wey!)
  2. kerabu togey.....(aku buat muke bodo pi usung pinggan pi tambah ha ha ha..sedap wey!)
  3. jari jemari mulus aku (puiiii!! tu pun nak citer ke hahaahah)
  4. nasi jagung (yg super duper lazat, dayyan mkn bersuap2)
  5. ayam goreng panas2 (dieorg serves panas2 woo)
  6. dalca gear box kambing (fuuhhhh udah le aku ni antu kambing....menyedot2 mak nok!!)




nie lak kat umah jemputan ke dua esoknyer....tak amik pun pic makanan sbb menunye nasi minyak mcm kebiasaan tuh.....





bagi mangkuk, boh nasi sikit, bagi die makan sendiri...aman damai kiteorg menikmati juadah he he he




ade lak kaunter eskrim...hoh! ape lagi, kakak2 die 2 org tu kejenye asek nak pi beratur amik eskrim jek laaa....yg semput tu pun tak sedar diri....tapi aku kan mak yg garang, so dieorg leh mkn  sebijik jek ha ha so dieorg gi beratur amik eskrim pastu pass kat omaknye jek laa...3-4 bijik bedal hahahaaha...dah mcm uloo sawe!



dayyan mkn calung eskrim je la yeak hahahaaha
sila sedar diri awak tu budak tecik lagi!




beriye2 gigit calung eskrim tuh....




"mama, mia gi amik lagi eskrim tuk mama yeak"
sampai2 kat aku, tang eskrim tu dah penyek...grrrr..sah die dah jilat dulu!!




lepas kenyang perut mkn kenduri kawin, pi le jalan2......singgah cowboy, singgah pantai klebang (ingat tak entry main air kat pantai klebang tu)...lepak2 amik angin pantai mmg best woo!



tu jek laa kisah aku dan kenduri kawin...agak2 dpt baper markah karangan BM aku ni wakakaakakak



(video anak bujang aku kalo mood diva die datang....kemain mak pak pujuk die buat tak layan jek)







** yeay! mlm ni pi tidoq hotel.....pi mengekoq en papa berkursus kat vistana....esok n kamis i cuti loo (seb baik mia dah abis exam)...en bos, dok opis baik2 yeak, jg notty2, cik puan PA takde due hari....pandai2 le berdikari jwb phone sendiri, cek surat sendiri.....kikikikiki









36 celoteh sahabat

betul lieya..kt kg kenduri org dh x nk mkn nasik myk bariani bagai..diorg lg suke sayo nangka..kerabu cmtu..syoknyer

mak aih pesanan kt bos sndiri..suh angkat tipon cek surat sndiri kah3..^__*

May 22, 2012 at 9:23 AM

hamboi siap bg pesanan kt incik bos ek...kui3...weh klu menu knduri kawin kt kg mmg best2...kndg derang msk masakan kg yg kt jarang jmpe dh skang...slurpp aku pon pose ni nokk ko sje jek kn tayang gambo mknanan...heh

May 22, 2012 at 9:24 AM

Next week turn we all lak..ouchh sedap nmpak nasi tue..:-)

May 22, 2012 at 9:27 AM

dapat 100% sbb tag jari mu skali hahahahahaha...

i pun suka makan lauk kenduri kampung...
slalunya mesti lain kan menu dia....
kalo muka tak malu rasa cam nak tambah2 jer lagi...

dayyan tu majuk sbb apa tu sis?
pandai ek tolak2 takmo didukung....
gerammmmmmmmm jer tengok dia nie...

May 22, 2012 at 9:33 AM

yana suka giler gie kndr kawen..
suka nengok gelagat org berkumpul..
makan byk2 pon iye jgk..ha3..
tapi slalu dilanda kesakitan pewut pas makan lauk kndr..hu3..

May 22, 2012 at 9:45 AM

sedap tu dpt sambal sotong kering kalau makan kenduri kawin...lauk yg berbeza ni penting, sebab kalau tak tetamu jemu jugak, asyik makan lauk yg sama sahaja setiap tahun..ekekeke

May 22, 2012 at 9:46 AM

aku posa gak kooo... baru ganti posa hari ke-3. ada lg 2 days nk ganti.

oh dapnya nasi jagungggg...
kalu aku pun bertambah2 lagi ko.
oh baru ku tahu cone eskrem tu org panggil calung aiskrim. ha ha ha....

sgt le diva gedek2, bukan takat merajuk, tu dh mengamuk tepis2 trak lagi tu. tapi suara manja. comei je dgr. sora hazry isk isk isk. anak gergasi ke apa??

May 22, 2012 at 10:07 AM

amboiiii tecik2 dah pndai merajuk yeak dayyan...kihkihkih

behnya pegi knduri kat kg kan..klakor lak tang jari jemari mulus tu hahaha...

May 22, 2012 at 10:09 AM

Hahaha..kelakau ar cara ko terangkan stp menu dlm pinggan..
Tu ari kat umah cik yam.. Nasi akk kena angkat baru mkn separuh..ni kes tinggal mkn sb nsk g angkat anak jatuh dlm lopak air...malu aku nak bik kali ke 2...

May 22, 2012 at 10:16 AM

bestnyer menu time kt knduri umah kg laki ko tuh lieya... siap ada sambal sotong ngn kerabu toge lg... tp kalu kt kg mmg menu lain skit kan... best tul... bosan kalu asik ayam merah ngn daging kurma...

wah2 bercuti2an sambil supink2 la nnti ni yek

May 22, 2012 at 10:32 AM

suka sgt tengok lauk penganten dapnyer.....paling suka tengok dak kecik comel tu siap dok atas meja lagi...hehe

May 22, 2012 at 10:32 AM

klu kat kg skrg mmg dah jarang2 org buat kendiri kawin makan nasi minyak...dia org lbh suka masak nasi putih n lauk2 kampung/ulam2.. tp still ada jugak lah yg buat nasi minyak/beriani/jagung...

uihh..dah lama x makan sambal sotong kering,klu makan dgn nasi lemak mantopss tu...heheeee...

May 22, 2012 at 10:42 AM

aduhaiiii sedapnya lauk kenduri tu :)

nasib la mia dan mija jenis makan ye..b'baloi2 la bawak kenduri..

dayyan comei gak kalo merajuk..cium sket mmmuahhhh...geram weiiii!!!

May 22, 2012 at 10:44 AM

memang lauk kenduri kat kampung sangat sedap....ermm tak sabar nak gi kenduri sabtu ni..Dayyan comel jer gigit corn aiskrim...

May 22, 2012 at 11:01 AM

bestnyer mkn kenduri nasi kerabu lagi.. =)
minggu dpn jenuhla ulangalik pi kenduri,
dh start cuti skolah makanya startla org nk nek pelamin...

May 22, 2012 at 11:36 AM

terliuq i tengok gambar nasi kenduri kawin. Harap2 bolehla bertahan puasa hari ni. Amin

May 22, 2012 at 11:41 AM

tengok nasi kenduri yg lieya makan..rasa dah x sabar nak balik kg weekend ni..nak makan kenduri..

May 22, 2012 at 12:01 PM

terliur nya tgk nasi kenduri..tkpe start cuti sekola ni byk la kenduri nk pegi ni hehee...

lg best kalo gi kenuri yg ada mcm2 menu...nak2 umah sedara atau kwn2..mmg berjam jam la kat kusi tu tak bngun2..hahaa..

May 22, 2012 at 12:09 PM

sedapnya ayam goreng panas2....terliur aku...huhu...

kelakar siap bagi memo utk boss, ko berani keluar statement rupa gitu nnt boss ko baca blog ko amacam? haha...

May 22, 2012 at 12:20 PM

sambil makan kenduri sambil jalan-jalan...

bestnya cuti...

May 22, 2012 at 12:34 PM

waaa..bestnye dpt duk hotel...hihi..
bila la nk gi cubit2 si kecik dayyan ni...nti rayalah lieya wat open house ekkk..baru js tak segan nk mai...hehe

May 22, 2012 at 12:51 PM

aku pun pose, kalau hari ni berjaya tamatkan pose ada utang 29 hari lagi uwaaaaaaaaaaa....gara2 sarat mengandung dan nyusukan anak, 2 tahun aku dok kumpul utang pose tau

May 22, 2012 at 12:52 PM

huhu sampai sekarang teringat kat coconut shake pantai klebang.. last pi ujung lepas x sempat singgah... nak kena pi lagi taun ni...

May 22, 2012 at 1:03 PM

wa...bestnye nak pi tidoq hotel! :)

May 22, 2012 at 1:15 PM

sedapnye menu kenduri tu..siap ade sambal sotong kering dan kerabu tauge lagi...mmg makan bertambah la

May 22, 2012 at 1:31 PM

betul tu..Alin setuju kalau makan kenduri kat kg lauk pauk menyelerakan...

May 22, 2012 at 1:50 PM

debab betul la dayyan ni. tak apa kalau pandai mkn snd. ngeee...

May 22, 2012 at 2:11 PM

sedapnye lauk pauk tue.ila mmg suka lauk2 ala2 masakannkampung nie

May 22, 2012 at 5:13 PM

bestnya kt kg suami lieya..ada smbal sotong...feveret...akak pn sama dgn lieys, peminat daging kambing.....

May 22, 2012 at 7:18 PM

betul tu lieya...pernah pergi kenduri kat melaka ari tu ada pucuk ubi masak tempoyak oke..dr jauh dh bau...

pastu pencuci mulutnya cendol ,ahh memang sedap la lauknya tk boring..mcm2 pilihan,nk nasi minyak boleh,nak nasi putih pun boleh...

May 22, 2012 at 8:51 PM

no 6 sepatutnya jari jemari mulus lieya : )

juadah yang menyelerakan. mau bertambah nasi. calung sekerim ngan dayyan dah sama besar cian dia cam tersiksa nak gigit calung sekerim tu.

May 22, 2012 at 8:59 PM

menu dia mmg sedap..lain drp y lain..kalo kat sini..mmg nasi minyak ajer la..

alahai..geram sokmo tgk dayyan ni.

May 22, 2012 at 9:16 PM

salam sedapnya menu dia...mertua org melaka juga ke...salam kenalan...

May 23, 2012 at 8:06 AM

hikhik..siap ada pnunjuk utk jari dia tu..ekekke

May 23, 2012 at 8:55 AM

memang terbaikkan lauk pauk kenduri kat kampung2... sedappp...hehe...akak balik kg weekend ni pun nak terjah kenduri jugak...:)

May 23, 2012 at 8:57 AM

betul kalu kat kg kenduri kaiwnnya lauk2 kampung.....lama tul xmkn nasi minyak...

May 26, 2012 at 5:07 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy