Monday, May 21, 2012

santai2 sabtu dan ahad kami.....


salam isnin semua...arini aku up cite ari sabtu ngan ahad kami ari tu yeak...alah tak kemane pun, saje santai2 area putrajaya ni jugak....konon2 nak balik kampung, tapi kang awal bulan 6 nanti nak balik dah sbb ade keje kawin sepupu....so dok umah diam2 aje laaa he he he.....


*
*
*
*
*
V


ni ari sabtunye....masing2 dah siap awal2....takde can nak bangun tdo lambat...budak2 ni dah sibok tanye nak gi bekpes mane....




kiteorg gi bekpes kat kompleks kejiranan p16 tuh....kiteorg bekpes kat sini sebab lepas tu aku ade appointment ngan mak yong (tukang urut).....badan kene kasi servis sbb rase lesu2 gitu....





haaa ni la makyong yg urut aku mase dlm pantang dayyan ari tu, kali ni aku cari die juga sbb aku rase lesu n tak selesa kat bawah abdomen....sekali betul hah, makyong kate peranakan aku senget sikit...lepas ngurut satu badan tu...fuh lega rase hah, ye la kite ni pompuan kene jage peranakan kite, kite pun tak sedar sbb buat keje umah, jalan sane, panjat tangga, tu yg jadi peranakan beralih tu....mak yong ni pemes tau....die ade kepakaran laa mengurut tuk dptkan baby, ramai gak kawan2 aku yg ade problem lambat pregnant tapi bile gi jumpe die berurut terus lekat...ade tu tak sempat period pun dah lekat...... ni aku share kan nombor mak yong nie ....mane la taukan ade sape2 nak cube berubat dengan die...cumenye kalo tuk dptkan baby tu, datang laa mengurut lepas abis period, makyong biasenye urut 3 ari beturut2, mase mengurut tu die akan tanye name penuh ko ngan name penoh mak ko....aku suke ngurut ngan mak yong ni sebab die byk bercakap....layan die membebel jek laaa he he he...mcm mak2 kite.....balik mengurut tu, terus balik umah, tdo sampai ke petang..sedap badan dah ringan kan....


Mak Yong
012-4819795
Putrajaya Presint 16

**memandangkan post entry keluar bile org google pasal makyong so aku update sedikit info**

makyong ni sgt2 berpengalaman untuk urutan mendapatkan zuriat...dah ramai yg die bantu utk dptkan zuriat dengan pertolongan Allah....dtg bile period dah kering (seelok2nye baru2 abis period) boleh kejar date subur sebelum next period, utk lelaki plak bawak kacang kuda utk makyong tawarkan...kawan aku ade masalah rahim terbalik refer dgn dr hamid arsyat kene operation dan die pergi jumpe mak yong alhamdulillah pregnant..ade jugak kawan aku dah 3 tahun kosong, rahim tinggi jumpe makyong alhamdulillah lekat.... sebelum dtg call die utk dptkan tarikh appointment...jgn memain list buku die penooooohhh okey...nasib2 le kalo dpt turn cepat or lambat....nak tau lebih lanjut pasal makyong boleh je wasap aku jugak 019-7562866...biasenye kite kene dtg ke rumah mak yong utk berurut...kalo nak makyong urut kat umah kite, korang pi le jemput dieee hahaahahah



ni plak kisah ari ahad....budak kecik ni mmg, die dah bangun awal2 dah...tgk mak pak kakak2nye melengko die dah meroyan ketuk lemari suruh semua bangun...hadoi ko ni dik!!



mandi kan die dulu, bagi susu sebotoi, bagi remote....soh die dok diam2 tgk tv sat...mak pak ngan kakak2 nak bersiap....



lepas bekpes kat medan selera kg dato abu bakar baginda tu....kiteorg gi carefour sat....
tgk la tu...penoh hah troli tu ....ha ha ha....




budak baru dpt kaki...excited nak menapak....




cepat dik....tatih...tatih....








biasak laa..wajib kene paw....tgk laa budak darjah 1 yg mcm kanak2 rebina tuh....



 fuyooo...dayyan bawak moto besar ekekeekekekek




layan budak2 ni main kat sini sat.....



he he he....dayyan marah tu sebenarnye sbb akak2 menyebok menyelit kat belakang....



dah puas bagi dieorg main, terus gi bangi jap....gi fareeda amik tudung raye aku ...auwww!!!
seb baik gak tempah siap2, sbb bile tgk kat butik takde pun jenis yg aku nak nie....



pastu singgah kedai2 area uniten tuh....





 ape lagi, tapau cendol ngan rojak ler...malas nak masak, so mkn jek laa rojak yea anak2....




 petang tu buat 5s baju dayyan....amik ko!! sekotak hah dpt....tu pun ade yg baju newborn tak sempat dayyan pakai wakakakaakak...konpom kene bikin adik no 4 nie heheheehh....





tgk la tu, tak sempat bukak plastik pun ade hah.....hadoi laa ...time membeli kemain syok ....tgk2 ade yg tak sempat pakai pun....takpe, nanti lagi 2 tahun kasi keluar balik bagi adik dayyan pakai...insyaallah...




 malam plak...lepak santai buatkan facial kat papa.....hik hik hik
tu nanti aku up entry lain yeak....



tu ajek laa kisah sabtu dan ahad kami.....yeay! kawan2...jom mulekan kerja dgn semangat waja!!
(ckp kemain, sebenarnye aku yg lemau nie he he he)



(*video detik2 dayyan baru2 sgt dpt kaki....takut2 nak jalan..skrang dah laju dah)




**minggu ni mija exam kat smart reader.....ape la cite budak manje sorang tu...hope dpt le jawab....



37 celoteh sahabat

mcm2 ada dlm 1 n3.. best!!


ena cuti arini.. syoknyer golek2 ngan dak irfan.. si kakak sek dan si abahnya kojer.. hehehe..

May 21, 2012 at 10:10 AM

tgk trolly yg penuh tu sama la cam akak...camni la slalu nye trolly kami hehehehe...amboi dayyan dah dpt kaki syok la kan leh jenjalan jauh-jauh sikit kihkihkih...

May 21, 2012 at 10:11 AM

santai2 ngan family di hari cuti
aku santai kat rumah jer..
sentap ngan hemlin coz' plan nak cari baju raya tak menjadi..ahaks..!
pergh....siap tempah fareeda utk tudung raya..
auw..!leh yerk..baru aku tahu...
harga sama ker harga up sikit lieya if tempah?

May 21, 2012 at 10:12 AM

alahai bestnyer ngurut yek lieya tp aku nih tkt kene urut...msti menjerit2 kesakitan...

aduhla seronoknyer dayyan dpt kaki, ke sana sini tak yah dokong dh

May 21, 2012 at 10:12 AM

pernah gak bwk si kakak mengurut ngn mak yong.... tapi mak yong jadual padat hehehehhe bz sokmo.....

May 21, 2012 at 10:13 AM

penuh weken ko..syok...
suri pun exam minggu ni..
ntah apa lah suri jawap..
dah ler 3 bulan cuti..
huhuhu

May 21, 2012 at 10:15 AM

Lieya..ingat ko urut kat spa..rupanyer spa mak yong..hahaha..tbaik!! Pastu excited nyer ko tudung raya dah siap..kak c tgok on9 dia semua dah bis (yg kak c minat ar) cuci mate je ar..

Wow banyak ar baju dayyan..mesti giler ar membeli sb excited dpt anak telur hahaha..klu dayyan gugurl rase nyer tak mcm ni..nasib boleh recyle..hehehe...

May 21, 2012 at 10:19 AM

Wahh..mcm2 uols buat..cfm penat nie..:-)

May 21, 2012 at 10:20 AM

haha...akak weekend sabtu lepak kat umah jer... masak2...mlm g psr mlam dekat rumah...
ahad baru keluar tu pun petang sbb adam kafa smpai tghari... ptg lak piknik mkn KFC sempena besday Adam tepi pantai... balik pegi carefour jap...

suka tgk pic dayyan naik moto besar tu... hehe..

May 21, 2012 at 10:24 AM

@Rosidah Binti Muhamad

KEH KEH KHE ....gi urut tradisional la kak....bagi urat2 elok balik heheeheh....spa tu nak memanjakan diri...tu nanti2 laa buat....

kak, kalo gugurl pun membelinye sakan jugak, sebab baju2 miamija mase bb dah takde dah.....lagi sakan membeli kot sebab skrang baju bb gurl cantik2 ha ha ha

May 21, 2012 at 10:47 AM

tingin la nak cuba urut dgn mak yong...bess layan semua your weekend aktiviti...enjoy!!!

May 21, 2012 at 11:04 AM

Macam best jek mengurut tu Lieya. Boleh try gak nih

May 21, 2012 at 11:05 AM

wahhh dayyan dah bleh berjalan ker..?? adoiii dongki nih!! adam jugak ler belum lagik hukhuk..

best jekk tgok rojak tu..terliurnya..hehe

May 21, 2012 at 11:11 AM

lieya, puas nak cam muka en bos... nampak putih itam jer, hehehhe...

May 21, 2012 at 11:15 AM

aku pun suka urut tradisional ni....kalau urut kat spa, dorang urut ala2 nan hado jer...nyampah...

nok, nape tak tunjuk tudung fareeda yg ko tempah tu? mesti gempak tudung raya ko neh...nnt tunjuk tau, tak sabar aku nak tgk...

May 21, 2012 at 11:16 AM

saya mengurut maser dalam pantang jer...tu pun kener paksa ngan mak...huhu...comelnyer dayyan duk atas kotak tu kemain lagik

May 21, 2012 at 11:18 AM

wahh dayyan dh berjln dh ek....mmg meround jela die nnti ek....boy plak tu kn...heee
beria dayyan sedut strqw tu ek...heee cumel

May 21, 2012 at 11:23 AM

tahniah dayyan!!!pasni sibuk la mama mengejar plak kkkeee...

w/pun simple je aktiviti di hari minggu tp yg penting smua HAPPY!!!

seronoknya dpt mengurut ye lieya..saya ni belum ada peluang nk mengurut betul2 lg sbb csear so susah sket..

last mengurut kt spa, tahun lepas, itu pun urut2 blkg, kaki, tangan dan kepala..

perut belum berusik betul2 lg hhhuuuu...

**pppsssttt...apa tema raya kali ni?**

May 21, 2012 at 11:31 AM

syok tgk telatah ur kidz meriah sgt
blk nnt nak cari bidan nak mengurut gak la ngeee

May 21, 2012 at 11:37 AM

bestnyer mengurutkan lieya... sedap je badan.. akak pun lama jugak tak g mengurut ni... nampaknya lepas bersalin nantilah...

May 21, 2012 at 11:46 AM

penuh aktiviti akak...seronoknyerrr

kak dayyan tu muka mcm akak..:)

May 21, 2012 at 12:07 PM

bestnya dpt diurut....
betul lah kata u sis...
kita pompuan nie kena jaga peranakkan kita kan...

cute tengok dayyan nak cuba jalan tu....
makes me smile.....

May 21, 2012 at 12:09 PM

wahhh..ada tukang urut kat putrajaya..igt kan kat kawasan kampung aja ada :)

May 21, 2012 at 12:11 PM

pernah 2 kali urut badan....lega

May 21, 2012 at 12:18 PM

mmg la klu rajin wat rutin bpe bln skali wat urutan mmg fit skit rasa badan kan..

ewahh..nek moto beso ngorat awek la tu...awiee!!!! :D

awas lieya..tdg tu tdg raya yer..jgn ko sarung awal2 mcm kanak2..x sabo nk pkai bj raya..hehe

May 21, 2012 at 12:32 PM

bestnya sabtu ahad banyak aktiviti

May 21, 2012 at 12:38 PM

bestnyer sabtu ahad dapat jenjalan ngan family kan.. nanti bila2 leh join x?.. haha

May 21, 2012 at 1:22 PM

dh lama js tak BF kt P16 sbb dh ada tmpt baru lg best..hehe..food court P9..kalau weekend mmg js lepak sini...

May 21, 2012 at 1:30 PM

terkezut pic last lieya .. adehhh

suke je tgk aksi dayyan tuu , mentang2 dah dpt kaki .. haaa bukan main xtive layie ..
hurmm baguslah dik , berurut nie memang utk segarkan badan , dah ada anak nie banyak urat putus2 atau lembik , kasi segar sikit ! .. ;)

May 21, 2012 at 1:49 PM

boleh test urut ngan mak yong nih...cam best aje!

May 21, 2012 at 2:28 PM

dayyan pun br dpt kaki ek? mst penat nak kejar dia kan?

May 21, 2012 at 4:00 PM

wiken yg best wpun simple jek
janji ada bersama famili, apa2 pun best =p

May 21, 2012 at 4:08 PM

lia pun balik kampung hujung minggu ni nak pi b'urut...mak dah siap2 tempahkan bidan.. :) x sabar nak b'urut,last b'urut rasanya masa b'salinkan firas dulu.. (giler lama kan...) btl lieya kita ni org pompuan mmg kene jaga peranakkan..bahaya klu t'jd apa2...

lia masih blm sempat nak korek2 semula baju2 firas masa bby aritu...tunggu bulan depan lah rasanya..blh basuh sekali.

wawwieee...dayyan da pandai b'jalan...bravo lah dik... ^____^

May 21, 2012 at 4:20 PM

Bab mengurut mmg best..nieda slalu gak mengurut sblm ni..
Weekend yg best.yg penting dpt bersama family

May 21, 2012 at 5:24 PM

wah.. hari minggu y penuh xtvt.. y pting waktu2 y di lalui bsama y tsygkan..

mmg sdp ber'urutkan..segar badan.. tp lya sentitip sket..msti geli geleman... hehhe

May 21, 2012 at 6:38 PM

Nak tanya urut dgn mak yong dia dtg ke rumah or pegi urut kt rumah dia.?

January 14, 2014 at 11:22 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy