Thursday, May 17, 2012

thursday ~ random photos


yeah! ari ni ari kamis......mari dekat...mari rapat.....he he he....mari tgk 10 gambar yg terpilih tuk entry random photos kali ni....



*
*
*
*
*
*
V


  • Grrrr....mia, mama rase yg betulnye "Mia dibaling oleh mama" .....







  • budak ni tak padan ngan kementot, sgt pandai dan terra cubit org.....tu tengah mencubit la tu....ketap gigi sampai menggigil2 kepale mencubit aku sbb aku tak bagi die nenen wakakaakakak.....





  • dulu mase mia mija dah merasa keluar majalah....so skrang cube nasib dayyan plak....lagi pun mood mengarang tgh rajin mase tu, dpt le karang pengalaman bersalin satu muke surat lebih sikit ekekeekekeke...aku rajin nganto kat majalah, tapi adiah2 tak penah pun gi amik huhuhu




  • pokok toge mija....pastu suruh aku masak.....celah gigi mak ko pun tak lepas taw!




  • tak sah takde gambar bekpes budak2 nie dlm entry random photos kan?.....nie dia ciken koktel goreng telor .....sonang jek....panaskan butter, tumis bawang, campak ciken koktel...goreng sampai garing, then masukkan telor....siap! nak mkn boh le mayonis ngan sos sikit....


  • ihiks! (ketawa gedik2 miang dulu).....comey tak baju sayer...first shantung sayer....ade lagi 2 helai kaler hijau cyan ngan pink.....terase gojes pakai sebb sulam die yg menarik hati tuh......member gi jakarta semalam pun sempat aku kirim beli kain sulam lagi hik hik hik.....(abaikan 2 org minah yg menyebok tak mo bagi can mama die posing sorang2 tuh)



  • kan dah ckp budak ni ade mood die belagak diva.....kite nak amik gambar die, lajuu jek jari dobot die tutup lubang kamera tipon.....cium ko sampai pengsan kang dik!



  • rupe kak mia kalo balik sekolah agama...selebet + berlemoih.....kat tudung penoh kesan eskrem....tahun depan ade geng....camne laa rupe si mija plak......


  • muke tekun = lidah terjuih......sedang cube mencocok charger tipon dekat lubang game boy....dik, sampai lusa pun belum tentu boleh masuk dik....




  • kejadian yg belaku setiap ari kamis lepas magrib.....seorg papa yg sedang mendokong si gedek2 menghantar anak sulungnye ke kelas tusyen.....omaknye rileks santai tgk dari dlm keter huaahahahaahahaha....mija?..tu lagi takleh pakai, tengah tegolek kat seat belakang layan ipad.....

wal~tammaaattttt..... he he he





** alhamdulillah...dayyan dah berani bukak langkah...semalam dah start menapak sendiri.....dah 10 langkah jugak....aku sempat rakam saat2 tu......berdiri dah lame tegap siap boleh joget2 sambil berdiri....akhirnye semalam berani gak die bukak tapak....tapi mmg nampak muke takut2 die heheeheh nanti aku tepek video yeah.....





25 celoteh sahabat

ai loikeeee ur baju purple tue
cantekkkk bangat...

May 17, 2012 at 9:09 AM

hahahh aku suka randoms pic ko.
tapi pic of the day is si dayyan nk cucuk charger kat hp tu. lawak lawak....

May 17, 2012 at 9:12 AM

hehehe... mak suka hari khamis... :p

May 17, 2012 at 9:14 AM

lawak tol ayat si mia tu...hahahahahah

May 17, 2012 at 9:16 AM

baju pepel itu sungguh memikat hati..
soh mia tukakan jadik ayat pasif kejap, hahhha! =D

May 17, 2012 at 9:16 AM

N3 ranfom photo kali ni sde sesuatu yg bguna utk aku..hehehe..idea bekpes bebudak ni..
Bosan bebudak ni mkn menda yg sama..klu boleh stp khamis selit sikit la resepi cincai tau..hehehe

Yeay!!! Dayyan dah boleh jalan..hehehe..siap mama ko t..

May 17, 2012 at 9:18 AM

wahh lawa baju pepel tuu...jeles ai tau..hehe!
rajin lieya antar penyertaan ke pa&ma...fieza tingin gk nk anta tp dok teragak smpai ke sudah...

May 17, 2012 at 9:48 AM

wah2... suke aku nengok segala mcm gambar yg ada...
1-aduhla mia,sejak bile anjing pndia baling org ni hehehe
2-ahak2 suke beno gaya si gedek2 cubit ko... ahak2 msti tiru ko nih, pastu gmbr ttp lubang kamera heheheh sama cam aiyan...
3-shantung tu mmg gojes kaler nyer, design tu pun cun...
4- ehehehhe biasalah tu awal pg comel je ptg dh comot yek mia hehehe... thn dpn kite tgk camne lak mija

May 17, 2012 at 9:51 AM

i sangat suka bila tengok random pics u sis...
semuanya ada jer yg buat i tersenyum...
baju shantung u tu cantik..nak nak u pakai lagi lah gorjes...
suka gambar encem boy tgh cubit2 tu....
geram tul tengok pe'el dia...

May 17, 2012 at 10:17 AM

i like la bekpes koktel sosej telur tu..msti sedap..

yeyy..akhirnya abg dayyan gedek2 dah bani melangkah dgn jayanya..pasni mama sure exercise tanpa henti utk mengejar dayyan..lari dayyan larii.. :D

May 17, 2012 at 10:30 AM

kelakor betul la jwpn si mia hhhhaaa...

dayyan makin cerdik sgt tengok :)

pandai ek mija tanam toge..

baju awak cantik giler..saya pun ingat thn ni nk cari kain camtu siap ada sulam tp apakan daya bajet tak ada hhhuuuu...cantik awak!

May 17, 2012 at 10:32 AM

ahahahaaa...x tahan btl tgk pokok tauge mija tuh.. :) tp kan lieya tetiba terus lia rasa nak buat tauge sendiri..dulu2 masa dok kg dgn nenek dia rajin buat tauge sendiri guna kacang hijau ni pastu buat pecal..perghh...mantop ( statement org x sedau diri masih batuk2 ada hati nak makan pedas2..huhuu)

mmg gojes lah kain shantung tuh...kaler pun melotopss!! kene simpan hajat smpi lps b'salin nnti lah nampaknya... :)

tgk gmbr dayyan m'cocok charger tepon tu t'ingat kat n3 yg lia penah buat masa piyas pun dok tekun nak cucuk charger hp..:) smpi m'leleh air liuq..heheheee...

well done lah dayyan..dah berani bukak langkah tu kira ok lah tu...mesti jap2 lagik dah blh menapak dgn tegap...piyas jugak yg lambat...umur 1 thn 4 bulan baru pndi jalan...skrg dh blh main kejor2 dgn mama... ^____^

May 17, 2012 at 10:42 AM

shankar dah jadi shankah yer mia...hehe..tak per cuba lagi yer mia... anak acik pun sama jugak..kihkih...
dayyan dah pandai jalan yer...lepas ni laju jer berlari2 yer...:)

May 17, 2012 at 10:46 AM

HEHE..

random photo yg sangat mencuit hati..
owh.. bekpes.. ok leh follow pasnie.. :)

May 17, 2012 at 11:12 AM

ahahahah x tahan pic pertama lieya .. adehhhh memang mama campak mija lah niee ekeke

pic dayyan geram tuu macam zahrien dulu2 .. ketar2 kepala kalau geram ekkee ;)

May 17, 2012 at 11:49 AM

cutenya dayyan jelir lidah sambil sibuk bikin kerja2 technician..sok2 leh bantu kau tu lieya..hahaha..

May 17, 2012 at 12:11 PM

Cantik laa.. Lieya ngan baju pepel tuh.. wink wink.. :)

PP gebu dak dayyan nie..hmm.. rasa nak ciom2 jerk.. :)

May 17, 2012 at 12:25 PM

haha.... tak habih lagik gelak ni...sangat2 best tau tang ayat tu paling klakar...taugeh tu selitkan dalam roti boleh? baru tak lekat celah gigi...jelite sangat lieya ni tau...jealous mak...hikhik

May 17, 2012 at 12:47 PM

akak suka tengok photo lieya....

pandai mia...
tang bekpes tu akak suka sangat, bole tiru hik..hik..

May 17, 2012 at 1:20 PM

wah..dayyan dah mula nak berjalan ye...boleh la main kejar2 ngan kakak2 lepas ni

May 17, 2012 at 2:17 PM

shantung itu cantik!

May 17, 2012 at 2:29 PM

hahaha..lawak la ko nih..mia dibaling mama.. hadoi laaa..

cantik baju shantung ko poms

May 17, 2012 at 3:44 PM

comel la baju kalau wat raya pun boleh jadi glam tu...hehe..


haha..lawak la si mia dibaling mama...

May 17, 2012 at 4:07 PM

kelakar lak ayat si mia tu..wakaka..

eh dayyan dah bleh bukak langkah..aishhh tak boleh jadi nie..adam jgak ler penakottt tak habis2..hukhuk

May 18, 2012 at 4:18 PM

akak berkenan ngan baju leiya dan tudung tu menarik tertarik. kaler cantik. memang nampak muka dayyan tengah mengeram pun.rasa nak cubit je muka dia. salute lieya rajin masak untuk anak-anak. Biasalah tu budak-budak kalau tak berlemoih tak sah.

May 21, 2012 at 5:22 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy