Wednesday, November 28, 2012

dayyan sayang cat sangat2!!!




arini kekdahnye malas nak berwordless wednesday.....tapi tak mo gak membebel panjang.....sbb tgh busy settle keje sebelum cuti panjang....jom layan kisah yg ade tuk arini...kisah dayyan dan kucing.....budak ni kalo balik kampung johor kompom2 suke sebab ade kucing.....menggelinjang die bile nampak kucing...terjerit panggil 'cat!! cat!!'...tapi aku tau dan paham..jauh di sudut sanubari hati kucing tu die tak gembira jumpe dayyan hahaahahaha....sebabnyer?...




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



sebab pertama : dayyan suke suap cat makan whiskes...mmg terpuji sikap dayyan...tapi yg tak berape nak terpujinye...die suap whiskes tu sebijik2...korang sendiri tgk betapa boringnye muke cat tu kene makan sebijik2....bile nak kenyangnye weh!!! hahahaahahah




sebab kedua : suke paksa cat tgk ipad die....eh silap2...suke pakse cat tgk die main game die kat ipad haahahahaha...kalo cat tu belah die akan jerit n dokong cat tu balik dok dengan die...seb baik lee cat kat umah mak aku ni jinak2 n tak garang...seriau gak kalo dicekonye anak bujang diva aku nieh...so far takde lagi laaa....





sebab ketiga : haaa sebab ketiga ni mmg terganas laaa....dah ready nak tgk? hhaahahhahaah gelak dulu sedas!


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 V


tadaaaaaa...cat tu mau di transfomnye menjadi 'kudaku lari gagah berani' haahahahahaahahah




kesimpulan yg dpt dibuat...kucing kat umah mak aku mesti rase bersyukur bile dayyan takde...dan bile dengar jek dayyan nak balik sure masing2 dah kecut perut menanti ape laa nasib yg bakal diterima heheheehehehehe....







** dayyan berebut nak pakai cap adidas papanye...tgh cari ni tuk saiz kepala die...ade ke yeak...sape2 penah nampak...info plsssss.....






41 celoteh sahabat

Aahahaahhaah..buat kuda tu x tahan tu
Kecut perut kucing tu kalu tau dayyan dah nak balik kg hihi

November 28, 2012 at 9:08 AM

xtahan tgk muka kucing kena suap food tu weh.hahahha.mmg muka berserah sgtkan...bertabahlah wahai kucing.lol

November 28, 2012 at 9:14 AM

cat berkata: apalah nasib aku diperlakukan begini....

hihihiii

comel dayyan nie....makin besar makin panjang akalnya...

November 28, 2012 at 9:16 AM

hahaha..dayyan2..bertabah jelah kucing2 tu eh..umah MIL dee kalau anak2 balik kucing2 tu semua tak balik rumah..dh mlm baru balik..sbb dorang suka buat kucing2 tu mcm bola bowling..lagi ganas..huhu..

November 28, 2012 at 9:17 AM

stress giler muka kucing tu kene makan sebiji2.. bila masa nak kenyangnya ni. hahahaah lawak la dayyan ni..

November 28, 2012 at 9:18 AM

HEY DAYYAN...di tunggangnyer plak cat tu....aduhaiiii.....

November 28, 2012 at 9:22 AM

oh..dayyan suke cat yea..same with aunt nieyl laaa...nant dtg umah aunt nieyl leh la main ngan nieki... :) tapi nieki x leh di tunggang yea..nant dayyan yg di tunggang nyer..hihihi

November 28, 2012 at 9:24 AM

bilerg hkkak?bule kirim fm ni..hihihi

November 28, 2012 at 9:49 AM

sama lah kak macam anak buah saya...habis kucing-kucing saya..sampai kucing saya nampak je tika, terus semua lari siap-siap..haha

November 28, 2012 at 9:53 AM

hebat laa kamoo dayyan.. memang kamu diva..
tak takut kucing langsung.. muka kucing tu garang kot..

dayyan.. kalau tunggang kucing kena nyanyi..
'kucing hitam .. aduhhh kucing hitam... '...

November 28, 2012 at 9:59 AM

aLAhai muka toya jek kucing tue hihi mmg ketawa bila tengok gmbr yang last sekali :D

November 28, 2012 at 10:06 AM

anak2 akak lieya suka cat tapi takut nak pegang..hanya along aiman yg berani....
dayyan suka cat yup...siap nak naik atas cat lagi...hati2 jgn kena gigit tau......

November 28, 2012 at 10:19 AM

sama mcm piyas lah dayyan klu balik kg mmg suka dera kucing.. kakak2 yg 2 org tu penakut kucing..

lia pun tgh mencari cap utk piyas..tp yg mcm nabil selalu pakai tu..apa nak sebut pun x reti.. dah b'bulan2 mencari x jumpa...

November 28, 2012 at 10:35 AM

haha muka pasrah jer si kucing tu..apa nak buat tuan kecik dah arahkan ikut kan jelah ya kucing haha.

apasal lah ko comey sgt ya dik.gerammmmm.

November 28, 2012 at 11:19 AM

hahahahahahaha..mmg bole geng bambam saya la lieya. bambam saya pulak kalau nampak kucing, dia akan dok baring depan kucing tu, then ntah pape yg dia bebel2kan. mula la dia usap2. mujur aritu dia x kiss kucing tu. kahkahkah

November 28, 2012 at 11:33 AM

hahahaha..tension okeh kucing tu menunggu sebutir sebutir friskis!

Lagi tension sebab dayyan tunggang! kah kah kah

November 28, 2012 at 11:44 AM

kah3 sabo jela dayyan...x menahan kucing pong die ajak lyn ipad...mugkingkn dayyan menginginkn seorang adik?? kikikiki...sile jwb mama dayyan

November 28, 2012 at 11:47 AM

ekeke.. tension je muka cat tu.... Dayyan.. Dayyan.. :D

November 28, 2012 at 11:55 AM

klako dayyan ni...sib baik kucing tu ilek jer...
anak saya pulak ktakut kucing..
kalo balik kg kalo ader kucing siap menjerit lari lintang pukang...

November 28, 2012 at 11:58 AM

Sure lintang pukang cat tu lari bila dayyan balik ekk.. takut kena tunggang cam kuda..hitam.hehehehe.. cute laa dayyan.. mcm2 idea dibuatnya..yer.. :)

November 28, 2012 at 12:04 PM

dayyan.. dayyan.. bukan kudaler...
sabojerler tengok muka kucingtu kena suap.. kelakar... kelakar..
ni penyayangker apa gamaknyer..

November 28, 2012 at 12:23 PM

hee...come.. tunggang cat..

tapiii akak geli cat..

November 28, 2012 at 12:36 PM

owhhh kucing rupanya, kusangkakan kuda.....
haha, layan dek dive dayyan.....

November 28, 2012 at 12:49 PM

aduh dayyan...kesian kat kucing tu...kena buli dgn ko yer dik...hehehe...

November 28, 2012 at 1:27 PM

hahahah...
ni baru clear tgk muka cat x puas hati dpt whiskas seketul jek fr dayyan.

baiknya cat umah mak ko..
cat2 umah parents shahnun, nampak dobot.. semua dh bertempiaran lari. yerla. tgn sehat tu will pok pok pok sekuat hati.

nampak aku semua elok je mai berleser2.

November 28, 2012 at 1:37 PM

kihkihkih..gambar yg last tu tak menahan tu..
abis jadik kuda..cat ye..

November 28, 2012 at 3:11 PM

ohoooo pandai yek ko dayyan, mule2 bg mkn bukan main rupenye nk di kudakan kucing tuh... heheheh

November 28, 2012 at 3:21 PM

budak skg mmang bijak hehehehe...syomell sgt

November 28, 2012 at 3:28 PM

gambar pertama tu...dayan takot cat tu tercekik sebab tu la dia suap sebijik2....

gambar kedua tuu....dia nak adikk le tuuu buat kawan..ngehhh ngehhh..

November 28, 2012 at 3:45 PM

cat pon dh pndai ber ipad sok..dek bljr dgn si dayyan ni..hahha

*part suap sbiji2 tu jenuh..smpi sudah tk kenyang..lekat celah gigi je dik oi..hahaha

November 28, 2012 at 3:51 PM

Muka toye cat tu yg tak menahan hhhhaaa...

Kalo aku jd cat pun sure lari npk dayyan kkkkeeee..

Awatif pun ko suka nau dgn cat..penah ditidonya cat dlm buai siap berzikir2 dodoikn hhhuuuu

November 28, 2012 at 4:52 PM

sweet sgt tg aksi dayyan + kucing yg ada kalanya penyayang, perihatin n pendera....hehehe....n suka baca cerita yg dikarang si mamanya tu...trhibur hati.....

November 28, 2012 at 5:38 PM

hehehe..jadi kuda la pla kucing tu..budak-budak memang sukkan kucing..anak sy pun suka sgt kucing

November 28, 2012 at 7:09 PM

olooo.. kiutnyer dayyan.. beraninyer dia main kucing ye.. biasa kanak2 usia ni ala takut + geli2 nak main dgn kucing kan.. bgus2..aunty sokong dayyan.. biat jd cat lovers ye.. s

November 28, 2012 at 9:50 PM

Mmg aku gelak bdekah2 haa tgk aksi2 budak comey nih..anak sapa la nih!

Hat pics kedua tue, kemain dayyan ajar cat guna ipad..yg pertama tue, cat tue muka stim jer dan yg last plg tak tahan..ekekekekke...:-)

November 28, 2012 at 10:01 PM

salam sis
Salam kenal dari tirana aduka.

November 28, 2012 at 10:38 PM

ahahhaha..

dayyan.. dayyan..

mula2 kemain lg yeh kasi makan.. sekali mengkudakan si cat tu yeh... ahahha..

November 29, 2012 at 7:43 AM

yang last tu ganeh :)
dibuatnye kude.

November 29, 2012 at 8:40 AM

Abis dinaiknya atas kucing tu.. Haha.. pasrah je kucing tu melayan Dayyan..

November 29, 2012 at 10:48 AM

comey bujang diva ni =)
btw, cap adidas size baby ada. saya penah beli utk anak masa dia umur2 dayyan. harga rasanya below RM50. saya pun dah lupa. cuba cari kat adidas/al ikhsan ye =)

anyway salam kenal

November 29, 2012 at 11:50 AM

KA takut kuicng hehehe

November 29, 2012 at 3:09 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy