Friday, November 16, 2012

lunch sedap di warung bunian....


Assalamualaikum .....salam jumaat...salam penghulu segala hari...ecewaaaaaahhhh...mukadimah sungguh sopan santun....anak sapeeee laa niiii.....hhaahahahaha....arini baru ade roh kerajinan menyerap dlm diri nak update blog heheeheheh....ye laa minggu ni kan on off kejenye.....boss aku mmg cuti direct ni...so PA die panjang kaki le menggelinjang....alah panjang kaki sikit je, sebab bos sebelah ade heheeheh PAnye plak cuti sebab ayah meninggal so tolong laa cover mane yg patut kan....tu namenye hidup berjiran....ciwaaaahhhh!!...eh arini meh aku nak cite pasal port mkn baru yg sering diperkatakan warga putrajaya....tak semua laa memperkatakan tentangnye...sape2 yg tau jek laa ekekekeekek


*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


name tempat ni org panggil WARUNG BUNIAN....omangaiii...scary noo name!! he he he....alah die dipanggil warung bunian sebab warung ni kat dlm area kampung n tersorok sikit dan diusahakan oleh org kampung .....aku pergi kali ke 2 baru cam jalan (tu pun sebab kene sound ngan kawan jgn dok hadap phone jek hahahaha)....warung bunian ni dekat2 dgn coffee village kat area sg merab tuh....nak cite mmg payah le kat sini, meh ajak aku pi mkn nanti aku tunjuk jalan...upahnye belanje aku mamam sudaaaahhhh hahaahahahahaah....warung ni cume ade bekpes dgn lunch jek.....bekpes plak menu die roti canai ngan nasi lemak ajek...tu nanti aku buat entry lain key....arini layan cite aku lunch sedap kat sane......lunch mmg kene booking...kalo tak ko meleleh jek laa tgk org makan sbb tempat selalu full gilosssss.....menu lunch die ikut hari...setau aku, ari isnin ketam, selasa udang galah, rabu ketam balik, kamis udang galah, jumaat bebas......set menu tu ade lauk2 sampingan yg lain laaaa....untuk confirmation menu ngan booking korang sms/whatsup kak lang


warung bunian
kak lang 0173812246



mase kiteorg gi makan ari tu, menu adalah udang galah....hoyehhhhh!!!! suke! suke!...satu piring ni ade laa dlm 4-5 ketul udang galah.....ade due piring lak tu...adoiyaii puas le makan udang galah freshhh......




lauk sampingan ikan sembilang belada yg mmg power laa masakannye....ye laa dah emak2 yg masak sure la sedapkan....





sayur kobis goreng....



kurma daging 



ni set lauk ari yg aku makan aritu.....mcm kawan aku penah makan yg ari lauk ketam, lauk sampingannye ade lauk ayam goreng berempah, sayur togey goreng, ikan belada.....nampak meja mcm kosongkan, sebenarnye fully book ko!! mase ni kiteorg dtg awal.....



bakal pengantin posing ngan udang....kiteorg tgh ragging die ni tak bagi makan nasi dah start minggu ni...nak kawin kot!! so diet jgn makan nasi!! hahahahah...nasib le dpt kakak2 yg kejam nie...



yg pegang note pink tu wajib checkin pi mane2 n tag kiteorg haahahahaha....




bibik aien tgh cedok nasi....belajo! belajo! esok2 nak layan suami makan plak....




nasib bergambar ngan phone sendiri, ade je laa muke separuh2 ni hohohoho




budak2 ni senang jek nak jinakkan....bagi lauk sedap2, senyap laa dieorg hahaahahahah




sengkak mampat perut dibuatnye.....mkn plak dgn suasane kampung....kiri kanan rambutan tgh masak ranum, pokok durian pun ade....best lah!




nasib aku gak baik....jumpe udang yg bertelo...ya Allah sedapnyer!!




siap percuma dessert buah rambutan fresh dari pokok lagi....agak2 tak malu pi le panjat pokok rambutan heheheeheheh..haa nampak tak warung bunian tu camne...kecit jek...time lunch keter bersusun sini.....semua org gomen putrajaya yg dtg.....




haa baru tingat, ni gambar mase ari jumaat la sebab kiteorg berjubah n berdress....





dah2 jom balik...eh mane leh balik, jumaat rehat lame...jom pi cari air kudap2....




nak gi chatime jauh no ke mines, jom pekena cool blog sudaaaahhhhh heheeheheheh



okey gitu le cite lunch sedap di warung bunian, semua2 yg kiteorg makan ni berjumlah RM48....murah gilos kannnnnnn...sebab tu warung ni jadi tumpuan......lepas ni aku update bekpes kat sane plak....bekpes aku pergi dah 3-4 kali gak sbb mia suke gile nasi lemak kat sini....die leh makan nasi lemak ngan roti canai sekali hadap...takut aku tgk....he he he.....







** sabtu lepas aku lik johor, si mia tak mo ikut aku balik putrajaya balik....cuti2 sekolah ni nak dok kampung plak die ...beriye nak duduk ngan nenek/atuk johor....seb baik tak lame sebab 22hb ni mak aku nak turun putrajaya jalan2 kat sini so bawak mia balik sekali ..... sunyi lak umah mia takde....







40 celoteh sahabat

wow meriahnya lauk udang tu,,,katne ni kaka,bg lah peta.nk gi terjah ke sana nnti bila free

November 16, 2012 at 9:09 AM

tq bg info ni lieya...akn ku terjah warung bunian ni.terliur tgk weh!!

November 16, 2012 at 9:21 AM

ya allah murahnya lah , ngn udang besau nya

November 16, 2012 at 9:24 AM

jgn yg masak tu orang bunian sudah






larik!!!!!

November 16, 2012 at 9:25 AM

Ohoiiiii meriaaahhh sangat nie.. minggu depan kena bawak akk plak.. melantak dulu sebelum start balik diet

November 16, 2012 at 9:31 AM

nama warung cam seram je ehhehe tp nsb lah warung yg mmg wujud betul... kalu dh jenis warung kt kg2 gitu msti sedap kan, maklum lah yg msknyer mcm mak2 kite, msk seikhlas hati... nsb lah jauh wei,kalu dkt aku ajak si emy gi situ,,,

terliur nengok udang galah ngn ikan semilang tuh...perkh

November 16, 2012 at 9:33 AM

ya allah...x leh tahan tgk udang galah tu kak oi...murahnya 4 orang makan = rm48 je...

November 16, 2012 at 9:48 AM

perghhh...sedapnya menu kat kedai bunian tu...huhuhuhu......tgk udang tu, besarnya...hehehe

November 16, 2012 at 9:50 AM

fuhhh kedai napak sempoi je,mkananyan buatku terliur la....hahaha

November 16, 2012 at 9:53 AM

puas hati sey makan cam gini..

November 16, 2012 at 9:56 AM

boleh describe mcm mana nak pegi tu liya?? hehehe..

November 16, 2012 at 10:10 AM

Betul lieya, selalunya kedai cikai2 la lagi sedap n murah....tapi klu mahal pun takde hal janji sodappp....sodaplah pulok tengok udang tu

November 16, 2012 at 10:10 AM

masa akak pi kursus kat cherating haritu, penceramah tu pun ada cakap pasal warung bunian ni. mmg kene booking meja, jangan harap main dtg je, telan air liur la nanti. oo patut la kene book, lauk2 dia mmg marbeles, nak2 udang galah tu. mmg nampak sedap giler.. untung orang putrajaya nak pergi dekat sikit

November 16, 2012 at 10:17 AM

selalu dengan husband akak citer ukur tanah kat sg. merab.. tapi dia tak pernah lak citer kedai ni.. harus ajak husband akak ke kedai ni.. nak gak rasa kan.. memang nampak sedap sangat.

November 16, 2012 at 10:19 AM

Lieya..dress uols cung bangat! Then lauk pauk sume tue woww weee..marveless! Cfm msg2 gigih snap2 psl nk up status..ekekeke...:P

November 16, 2012 at 10:29 AM

Giler murah!! Udang galah tu, ya Allah sedapnye..!!!!!!

November 16, 2012 at 10:37 AM

Wehhhhh sedapnya..kalo tekak very the kampung mcm aku ni menu2 tu mmg terbaekkkkk!

Kdg2 gerai mkn kecik2 camtu lg sedap masaknya kennnn...bertuah org putrajaya hhheeee...

Eh tak sabar nk tgk entry nasik lemak pulak kkkkeee...

Sonok eh mia duk ngan atuk nenek ye..sama mcm aku lieya,kalo anak sorang takde kemain sunyi sepi hhhuuuu

November 16, 2012 at 10:45 AM

uishhhhh sedap tu lauk pauknya sis...
nak nak udang tu...paberet i udang2 nie....
bestnya ada port2 makan yg best2...
pegi lak dgn geng memang lagiiii selera....
lauk pauk kampung memang terbaeeek.....

November 16, 2012 at 10:49 AM

wah..wah...sodapnyer...

November 16, 2012 at 10:56 AM

murahnyer....udang beso tu :)

November 16, 2012 at 11:13 AM

Sedapnya, murah plak tu..kalau dekat dah dah lama aku terjah

November 16, 2012 at 12:13 PM

waaa.. ada udang galah! manyak syedappp!! akak selalu pekena udang galah bila pegi ke rompin pahang jer... tp wehhhh.. harga kat warung ni murah giloz ler dikk!!! wajib pegi ni!! tp camnerlah akak nak cari tempat ni... tak biasalah lieya area sana... huhuhu.. kempunan...

November 16, 2012 at 12:30 PM

alahaiii terliur sgt tgk menu2 tu semua. cantik baju lieya

November 16, 2012 at 12:43 PM

lauk2 camtu gark yang sedap kan...
nampak simple...tp marveles...

November 16, 2012 at 12:47 PM

Perghhhhhhhhhhh..

daripda td tak rasa lapar.. tgk udang2 & menu2 tu.. teus kecur liur lieya oiiii.. adeihhhhh...

November 16, 2012 at 1:35 PM

hebat gila Warung Bunian ni, siap kena tempah ala ala 5 stars restaurant! hahahaha..

kalau walk in mmg tak boleh ke? I mean kalau sanggup menunggu meja kosong..

November 16, 2012 at 2:33 PM

dah alang2 sampai sane tuh...next time leh ar g kedai makan mak nieyl lak nie...hehehe~

November 16, 2012 at 3:35 PM

nama restoran ni yg buat akk teruja! peh tu tgk pulak lauk pauknya marveles aduhhhhh terus ngidam!

udang bertelur pun kesukaan akk dapnya dpt kunyah2..telo dia tu kan lieya..

November 16, 2012 at 3:38 PM

alamak sangat dasat namanyer.. tapi dah lieya sebut sedapni buat hati akak tak sedapler pulak..kat mana ni lieya...
memang berbaloi2 gitu... harga murah dan tentuler sedap... harap dapat kekalkan gaya mutu keunggulannyer sampai bila2.. terutama sampai akak dapat me"try"nyer...

November 16, 2012 at 3:59 PM

Sedapnye kak.. Nape la takda makan malam dekat situ... Dengan serdang takda la jauhpun tp masalahnya saya kerja kl pulak.. rugi2...

November 16, 2012 at 4:41 PM

memang murah beno la tuh lieya.. nampak foods pun dh tau sedap.. berbaloi la..

klu daku pun anak tinggal kg lama2 mau ibunya nih yg meraung dulu.. hehe..

November 16, 2012 at 4:50 PM

fuh nama dia exotic betul dik !!
sure lah , nampak menu punn mak aihh lapoor akak nie ...
lagi sedap dpt layan ngan kawan2 haa .. sesekali kan ;) dah lah murah .. murah tuu 48 utk 4 org dik !

November 16, 2012 at 7:23 PM

Huiss Liyaa.. sedap giler tgk lauk tu.. Sabtu Ahad ada bukak x?

November 16, 2012 at 7:32 PM

unik nama warungnya...
xtahan tgk udang galah saiz xxl trgolek dlm pinggan.....

November 17, 2012 at 7:45 AM

Uiiii....sedapnyaaaaa, murah pulak tu!

November 18, 2012 at 4:02 PM

salam kenal dari tirana aduka
Nice info.tq

November 19, 2012 at 8:44 AM

wah murahnye mkn...mcm2 tu punye meriah dan mewah baru RM48...kena try nie nmpknye...

owh yea lieya dekat cyberjaya ada chatime tau dekat shaftsbury square dkt ngan skmm tu...

November 19, 2012 at 11:33 AM

untungnya org keje putrajaya...gerai bunian ni menarik perhatian saya..tapi jangan harap encik suami nk bawak...huwaaaa

November 20, 2012 at 8:25 AM

sedaaaappppnyyy...murah tu 4 org rm48..nak cuba je skrg..tapi jauh la pulak nak kesana..:(

November 21, 2012 at 11:19 AM

Kita Akan k sana..Tungguuu...

April 26, 2014 at 10:38 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy