Tuesday, November 27, 2012

makan2 sempena besdei mija (26.11.2012)


hai salam selase semua...patutnye cite ni aku up semalam sempena tarikh 26 nov tu...sempena besdei mija....tapi biase laaa kita hanya mampu merancang dan Allah yg menentukan...ecewah! he he he....semalam takde mood nak pot pet pot pet laa kat blog..arini mood sudah mari ...arini ijinkan aku cite pasal kisah besdei mija yeak...disebabkan besdey die jatuh ari senin so ari ahad le kami pi celebrate.....kat smart reader die dah sambut awal bulan ari tu....saje aku sambutkan awal2...sebab minggu ni depa dok busy exam  ngan busy school trip naik cruise....tgk! sekolah org lain dah convo, konsert bagai dah.....tapi takpe aku suke gak lambat2 gini, so die lambat le cuti sekolahnye....eh meh le layan gambar sambil aku cerita ceriti noo...




*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



pagi ahad tu kul 9 lebih dah kuar dah pi cari sapedek kat warung bunian... mia laaa  dah suke gile kat nasi lemaknyer.....sejak die balik dari dok kampung johor ni aku perasan die kuat makan ....suke aku tgk...




kiteorg pi lowyatt cari barang sikit....phone laki aku dah nazak gile dah....tu pi cari phone baru die tu....nampaknye die tak mo geng ngan apple aku lor...die pilih note II huhuhu




aku lak nak mencari powerbank..senang sok nak berjalan....dimane2 ajek leh cocok kalo bateri phone / ipad drain...selalunye kalo outing mmg aku ngarok2 bateri kong....mau tak kong dah doplohpat jam dok ngadap phone kekeekeke...cun tak powerbank aku.....transformer lagi youu..smart gilos....rm180 utk 13k mAh...besar le tank die...kalo korang mencari brand yoobao pastikan yg ori tau sbb dah byk fake kat pasaran....



lepas dah 2-3 jam kat lowyatt gerak balik nak pi mid valley...tgk2 keter penohnye laaa nak masuk mid valley...so tukar plan gi alamanda sudah....senang sikit....pikior punye pikior kiteorg makan kat tgi friday nieh....boleh laa sambut kat sini pun....




sape ni?..tak kenal?...ni le dayyan budak diva hahaahaha....peluk susu kemain...minumnye tidak....



 besdei girl dpt special kiss dari kakak....muke mcm ndak tak ndak jek terima kiss tu hahaahhah



anak dan bapak anak!



shayer dah 6 tahun...tahun depan dah darjah satu dah heheehehe....excited plak bile dah 2 org anak aku sekolah rendah....baju2 sekolah,  kasut2 sekolah,  beg sekolah, alat tulis semua dah settle aku beli.....senang prepare awal2....



ayor yg di order....



budak2 ni amik kids spegeti jek laaa....besar gak portion tuk kids...tapi tetap licin anak2 aku bedal....



en laki order cajun shrimp pasta....sedaps!



nie plak adik aku punye...ntah ape name kejadahnye ntah....sedaps gak...dayyan yg tukang abiskan mashed potato die....




seb baik adik aku ade....dpt le merase bergambar satu family...kalo tak, aku le terkangkang kiat tangan nak cari angle supaya semua masuk kamera....aku snap aku gak le kene adjust semua masuk kamera hahaahahaha




pak su budak2 nie....die tgh menghabiskan sisa2 cuti sems die kat umah aku...sabtu ni dah lik uitm perak balik.....



eskrim ni free tuk besdey girl....tapi ko ckp le awal2 ni nak celebrate besdei nieh....



pastu aku order kek seketul.....nak boh lilin takde plak...ape laa korang nie...seb baik dieorang nyanyi best heheehehe....bergema lagu besdei kat tgi he hehe he







besdei girl hepi le kononnyer tuh....seb baik laa die tak kisah adiah...sbb aku janji adiah kite cari kat hongkong ....jumaat ni pun dah nak bertolak kan....kalo mia jangan...seboleh2 nak furby die mase besdei die ari tuh....




nyampah mia!! saje nak sabotaj gambar...konon2 saje la gedik amik gambar posing2 suap mija....



layan bergambar ngan pompuan tak tau malu tunjuk spender ni plak ekekeekekek



mama, mia rase malu amik gambar ngan die nie....siape die ni mama?
wakakakaakakak



ouch!


pas sambut besdei, pi la jalan2 sat....budak2 ni laa peneman setia aku dlm fitting room heheeheheh



pak su yg terpakse jadi bibik he he he...tukang tolak stroller dayyan ...tapi die redha jek tu sbb dah dpt upah kasut seketul heheehehhe..singgah al ikhsan sbb nak cari beg sekolah miamija....tahun ni takde dah beg barbie ke princess...cari beg yg keremajaan sikit....




dalam pukul 4 kiteorg dah balik umah dah...gini la kalo kami berjalan, kuar pagi2...sebelum asar wajib sampai umah....tak larat nak berjalan sampai lewat petang kooo...lutut dah kertu kekdahnyer...




tu le kisah kami celebrate besdei mija.....semoga mija menjadi anak yg bijak, solehah dan sihat2 selalu...kisah die potong kek kat smart reader nanti aku up....penin pilih gambar sbb laki aku amik gambar tak cun wakakaakakakak (statement berani mati nie hahahah mati mak kene tampo ngan laki mak hahaahahah)







** malam tadi ape ngah hangin si mija nak berinai...aku malas nak layan..tgk2 die merajuk bawah meja makan...jenuh leee lukiskan inai tuk die semalam.....




43 celoteh sahabat

seronok ler anak-anak ko lieya nak ke hongkong minggu nie...especially mia la sebab ko dah utang beday present dgn dia...hehehehe...kak lynn kirim fridge magnet boleh tak?

November 27, 2012 at 9:19 AM

bestnya stori birthday girl. dgn jalan2 makan2.happening sgt.
cekak rambut mia mija dah mcm minnie mouse cute sgt.

November 27, 2012 at 9:19 AM

Power bank...hmm...Sha still tgh cari yang sesuai.

Adoii...jelesnya tengok diorg kiut2 pakai reben kat kepala nieh. Baiknya mak diorg, anak lawa2 semuanya:)

November 27, 2012 at 9:22 AM

powerbank..aritu baru dak2 opis nie beli kat groupon.. semoga mija jadi anak yang solehah dunia dan akhirat yea...:)

November 27, 2012 at 9:25 AM

hepi besday mija...anak aunti hri besday dia. selang sehari je...

kak, tidur lena x tu kan jumaat nie nak ke oversea....enjoy tau nnti smpai sana.

belikan FM utk ieyda ye...nie kirim dan memang teringin nak FM HK punhihihiiiii

November 27, 2012 at 9:26 AM

happy besdei mija.. weii.. dah besar anak2 dara ko lieya.. sonok ar nak pegi holiday.. ok mija, nanti kat sana mintak bday prezie yg besar punyer.. hehehhe.. happy holoday korang, safe journey..

November 27, 2012 at 9:28 AM

bestnya!!!
dpt pegi hongkong gitu.
seronok anak2 awk lieya.
kitorg ni xtau la bila lg nak pegi cuti2 ke oversea camtu.

November 27, 2012 at 9:29 AM

Hepi bday mija!
moga jadi anak,kakak,adik yg solehah =)

Best! Suke tgk family lieya =)

November 27, 2012 at 9:55 AM

bestnya jadi miamija sbb celebrate besday byk kali..hehehe..

si mimi pun sama siap nangis2 bila tgk tangan dee dah berlukis inai sbb ada deepavali celebration kat opis..dah beli pun inai tp tak lukis2 lagi..hehehe..

lieya..citer mistik tu nantilah dee postkan entrynya ye..sbb kt fb kan dee dah cerita..maybe lieya tak perasan..

November 27, 2012 at 10:24 AM

Best baca blog ni.dah jadi hobi..mmg tak miss...hepi besday mija..semoga diberi kesihatan yg baik.ameem

November 27, 2012 at 10:47 AM

wah, incik laki dapat note II sibuk tangan kiri kanan tu yerk... hehe

hepi besday mija, be a good gurl ya...

November 27, 2012 at 11:02 AM

amboi2..seronok mia mija and dayyan kan..psst..lieya..hati2 bila tolak stroller with dayyan pgg ipad tau...ari tu kat jusco seremban ada kena ragut ..budak seusia dayyan tu la..main game dlm stroller..mak pak x perasan tau2 dah nagis jer..tgok2 ipad dah yillek pocik...kesian...

November 27, 2012 at 11:03 AM

bestnya 2-2 dah sekolah rendah kn..aku lg 2 thn la si arissa tu.terus rasa untungnya kawen awal..ank pun dah beso..syioookkk sgt kn lieya..hehehe

November 27, 2012 at 11:09 AM

happy birthday mija.. semoga mija berjaya dunia akhirat.. amin.. wah sonok la dapat hadiah dr HK nanti.. :)

November 27, 2012 at 11:11 AM

Happy Besday Mija, sorry sangat auntie lupa nak wish.. semoga jadi anak yang bijak pandai yer sayang

November 27, 2012 at 11:25 AM

seronok je tgk mija, muke hepi je... apa lah hadiah birthday mija dpt kt HK tu ek

November 27, 2012 at 11:41 AM

mija nyer besday yerk.. seronok dia mama ngan papa dia rajin melayan... shopping sakan gak yerk... nasib der bibik..(sian pak su)

November 27, 2012 at 11:42 AM

besa dah mija ye..hepi besday mija....kak gambo mia dgn retis tu lawak le..tutup mata hehe..seronok nengok gambo2 akak.. :)

November 27, 2012 at 11:53 AM

waa birthday girl yang comel rupenyer semalam yer...Happy birthday mija...moga panjang umur murah rezeki...belajar rajin2 tau

umur mija sama ngan uwais la...

November 27, 2012 at 12:21 PM

happy belated besday pija,semoga menjadi anak yg solehah dan berjaya dunia dan akhirat amin..

November 27, 2012 at 12:26 PM

Happy belated besday cutie pija... moga jd anak yg solehah & cemerlang..

Jom follow & visit
http://atierashid.blogspot.com

November 27, 2012 at 1:06 PM

budak2 hepi jek kan.. janji dah celebrated.. hihi..

syok eh p hongkong... FM satu.. heheh... guwau jekk.. tp kalo bebetul apa salah nye.. ahahhha... larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

November 27, 2012 at 1:21 PM

lia baru sempat beli baju sekolah damya je lieya...yg lain2 x sempat beli lagik,tunggu balik dari kampung nnti kot...

wahhhh...bestnya jumaat ni dah pi hong kong yer..kim salam kat jackie chan ea... ekekekeee...

mesti anak2 lieya happy masa kat sana nnti kan... :)

happy belated besday utk mija.. semoga menjadi anak kebanggan mama/papa,berjaya di dunia n akhirat yer...

November 27, 2012 at 1:21 PM

smart la powerbank transformer..tengok mber pun pakai gak powerbank jenama tu..

hepi birthday untuk gegel Mija.. :)

November 27, 2012 at 1:40 PM

@SURIA AMANDA

Ya Allah alongggg!!! terima kasih sbb mengingatkan...kdg2 ipad ni mmg budak2 ni pegang sndiri...lepas ni lieya akan ingat pesan along...terima kasih2 byk sebab sedarkan lieya...

November 27, 2012 at 2:23 PM

epi bfday =) sedapnye eskrem..

November 27, 2012 at 2:32 PM

Vaaa.vaaaa.vaaaa.. Celet sikit en.shah... Hihihihi..

November 27, 2012 at 2:35 PM

hhhaaaa nk gelak aku tgk perangai si mia masa tgkp gambo ngan ko tu..

happy birthday jaja :)..nk naik darjah 1 dah ye..sonok ko anak2 pompuan makin besar, bole buat kawan bergumbira hhheeee..

diva kecik tu jd tuan besar la skang ye :P

psssttt..sama la kitaorg, berjalan sikit lemah lutut, faktor usia kot hhhhhaaaa

November 27, 2012 at 3:25 PM

seronok ler
jalan2
makan2...shopping2....
geram tengok muka mija masa kak mia cium dia
muka "ada aku kesah" ha ha ha ha

November 27, 2012 at 3:27 PM

alaa best nya tgk lieya sekeluarga jln2..ntah tetiba rsa sayu sb dh lama tk jln2 anak beranak cmni..sebok ke lain je lieya..sejak2 jd fanatik nihh erkk..? huhuu...

lega nya keperluan sekolah semua dh setel..kami blum satu apa pun lg..berdebar lak...nk sedia kan ongkos nya...anak dh bsr2 demand kemain nk yg branded baju kasut sekolah bag semua...uwaa..

November 27, 2012 at 3:51 PM

happy birthday mija. mesti dia happy sgt dapat sambut birthday n jalan2 camtu

November 27, 2012 at 3:55 PM

happy birthday mija...

wanie belum beli ape pun brg2 sekolah si irfan...dah la dia sibuk nak balik rumah opah dia...weekend ni baru nak nak shopping brg2 sekolah sebelum hantar dia balik kg..

November 27, 2012 at 4:10 PM

Wah... Bestnya nak ke Hong Kong kak.. Pergi Disneyland ke kak?

November 27, 2012 at 4:14 PM

happy belated birthday buat Mija !!!!

Mija malu nak posing dgn makcik Marilyn Monroe ke? hahaha

November 27, 2012 at 4:27 PM

slm...lama x jejak kaki kt umah hg ni..

besar2 dh anak ko yer...mak ye maintain jerk...mummy gojes la kan...

kalau bjln ni mmg x larat kan..tmbh ngn anak2 ni..tp meriah..hehe

November 27, 2012 at 4:59 PM

Meriah.. Happy birthday mija. Best wishes always.D

November 27, 2012 at 7:38 PM

Jenuh ko nk chrge power bank ko tue! Mau berjam haa..tp mmg useful ms 999...:-)

Hepi belated besday si comey..b a gd gegurl k..:-)

November 27, 2012 at 9:05 PM

Happy Birthday Mija,dah nak fly ke HK dah kan Jumaat ni.Selamat bergembira ye Lieya kat sana nanti..

November 27, 2012 at 9:49 PM

outing dgn family mmg saat yg indah.....

November 28, 2012 at 12:27 AM

happy gila bebudak ni kan, suka betul aku tgk derang makan, semangat!

November 28, 2012 at 8:15 AM

comel keletah anak2 kau noks. geram haku!

November 28, 2012 at 10:56 AM

happy bday mija!!
nanti demand present glam2 kat DL k?

baiknya dayyan leh dok diam2 main ipad.
aku heran apsal anak aku buleh main 5 min je.
pastu dia mesti nk angkatttttt & campakkkkk... fuhhh...

very the macho powerbank ko tuh.
pasni takyah le ko pi cari plug nk cucuk charger ko tu kannnn?? (read: kejadian dlm redbox. lol)

nanti pi HK ko pi madame tussaud x? leh ko tunjuk maralyn monroe kat mia gak. see mia?? familar kan??


November 28, 2012 at 1:46 PM

spesen ja ngn kitorg..kalo kuar awl pgi..blk je msti sblm asar..kalo smpi lewat ptg mmg naik lembek urat kaki..haihh

mnarik ah powerbank ko kak..siap transformers gitu..ni limited ke?

November 28, 2012 at 3:55 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy