Thursday, November 1, 2012

thursday ~ random photos



salam kamis semuaaaa....hope semua ceria2 ....aku jek takleh nak ceria over2 sbb kat bawah dagu area dabel chin tuh nak tumbuh jerawat ...adoi laaaa....sakit plak rasenyeee.....rase2 mcm bisul jek nie....huhuhu...siap ko kalo betul bisul, haku pesyett pesyett ko.....jom le layan random photos yg ade tuk arini...


*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • petikan dari instagram via mukebuku aku.....mase ni otw lik dari johor ke putrajaya...kemain santai anak bujang aku hah....bagi ipad bagi jajan dok le diam2 kat belakang ngan akak2 die.....





  • punye laa banyak mainan papa ko dah belikan...pinggan mangkuk omak ko jugak ko nak main...abis die angkut sendiri dari dapur.....



  • bekpes sempoi anak2 aku...bihun goreng telor jek....tak lame dah nak cuti sekolah dah....yeay...leh cuti masak pagi heheheh....papa korang ade kat umah skrang so papa laa bawak pi bekpes key....


  • kawan2 aku yg miang gedik hahhaaha...sejak dah pindah ke tingkat 7 semangat nak gi keje tu seronok lain mcm sbb ade kawan2 biul aku ni....frenship 4 eva ye geng!



  • burger bakar banjir....kat serdang nie....mule2 mkn..sedapnye lahaiiii...masuk 2-3 kali mkn muak lak sebab over banjir aku rase....tapi sedap ler....


  • tadi burger bakar kan?..skrang ni burger stim plak....haa lokasi kedai kat depan/area istana kehakiman tuh...kiosk kecik2 tuh....(kemain pakcik ni punye posing bile laki aku nak amik gambar kedai hahaahahah)



  • ni le rupe burger stim tu...aku suke sgt sbb 'ringan' nak mkn compare ngan burger banjir tuh....sedap pun sedap....sihat pun sihat.....silap2 lunch ni pi terjah lagi ngan member2 aku heheheeheh

  • jeng jeng jeng....cer teka ape dlm tu hahaahhha....dah lame dah sampai barang ni tapi ari ni baru nak citer....aku beli bedak arab lah heheeheheh....best rupenye pakai bedak nie...patut le famos amos....


  • selalu mkn garret ngan tgv punye popcorn jek....ari tu try planet popcorn ...eh sedap rupenye....flavor pun mcm2 ade n manisnye tak over sangat....i loikeee!!


yeay dah abis!! clap clap ur hand!! (mcm suh dayyan tepuk tangan plak kekdahnyer hahaahahah)






** sabtu ni nak pi amik kek besdey mija yg nak sambut kat smart reader senin ni....dlm diam2 aku order gak lagi satu kek ...nak suprisekan mia hihihi...dah lame die nak barbie doll kek tapi aku mcm tak berapa suke sbb mcm kecik jek dpt keknyer....tapi kali ni aku tunaikan impian die....tak sabo nak suprise kan damia sabtu ni heheheeheheh





57 celoteh sahabat

akk, burger bnjir tu serdang area mana kak?

November 1, 2012 at 9:11 AM

hahahaha..arini ramai yg post psl makanan. boleh terliur dibuatnya. lieya, klau burger steam tu mmg sesuai la utk yg berdiet. kurang sikit kalorinya nak dibandingkan dgn burger goreng tu. hehehe

November 1, 2012 at 9:17 AM

Aah, burger area serdang tu ktne?
Beday dpt kek barbue doll bestnye!

November 1, 2012 at 9:20 AM

amboi2...burger2 die besar2..sedappnyer la klu de org belanje kan..hehehe~ x sabar gak nie nak tgk reaksi mija ngan mia nie..hihihi~akak,add nieyl kat intagram @nieylanadia

November 1, 2012 at 9:28 AM

samalah ank akk pun..punya banyak mainan pinggan mangkuk senduk bagai dia nak buat main..sabar jelaaa..
sedapnya burger banjir tu lieya...terliur mata memandang!!

mesti mia suka dpt kek barbie tu nnt..hehe akk pulak teruja nak tgk kek mia :")

November 1, 2012 at 9:30 AM

terliur nengok burger bakar ngan burger stim tu.

akak tempah katne kek?leh tau x?hihihiihiii

November 1, 2012 at 9:30 AM

bakar dan stim...lepas tu banjir. Hhhhmmmm...yummy. Sha slalu suka Serdang punye mknan sbb ada persaingan. Byk pilihan kan ;-)

November 1, 2012 at 9:33 AM

Bedak arab?...bedak mcm mana kak...ketinggalan zaman betul la atie nie...heheh

November 1, 2012 at 9:40 AM

nak try makan burger stim...

November 1, 2012 at 9:40 AM

burger tu nampak menyelerakan...tapi jauh sangat la nak gie beli...huhuhuhuh...

November 1, 2012 at 9:42 AM

yup... friends for ever... ikhlas .. jujur dan saling memahami... peace!!

November 1, 2012 at 9:44 AM

alahaiiii citer pasal burgerrrr...sedapnya akak tgk burger banjir tu

November 1, 2012 at 9:57 AM

wahhhh dayyan memang gaya big bos lah sis hahahahahaha....

kkdg tu sbb kengkawan kat opis...
mood kita mmg terbaeeekk nak ke opis....

tokei kedai tu sporting ek sis, siap posing...

ok ek sis bedak arab tu....
tingin gak nak order tapi lum kesampaian...

November 1, 2012 at 10:14 AM

burger stim lak dah yerk.. tapi berkhasiatler kan... tapi tuan kedai memang sporting habis bergambar...
dah pakai bedak arablerni... mesti berseri2...

November 1, 2012 at 10:30 AM

bedak arab tu apa ko bondo nyer... cer citer cer citer

November 1, 2012 at 10:35 AM

nyum2...sedapnyer burger2 tu..aku tak g makan lagi ..yang bakar atau pun stim ni...anak jantan ko mmg diva..kelas...

November 1, 2012 at 10:36 AM

menjejes air liur tgk burger tu..ptg ni nk carik..hahaha..

November 1, 2012 at 10:39 AM

perghhh x tahan tgk burger banjir tue huhuuu
pos mai penang boleh hahahha

November 1, 2012 at 10:42 AM

Burger oh burger..sedapnya
Best ek bedak arab tu? Tingin nk beli. Tunggu hbs pantang boleh melaram

November 1, 2012 at 10:44 AM

banyak betul burger sekarang ni. macam2 versi plak tu. ada versi bakar la, banjir la, kukus la, stim la. hahaha kalau boleh semua nak rasa kan

November 1, 2012 at 10:53 AM

Byknya versi burger skang ek?yg pastinya aku tak penah mkn pun burger2 yg ko sebut tu..kesiannnyaaaa aku hhhuuuu..

Nnt show off bedak arab tu ye..confirm tuan tanah bertambah cantik ni!

November 1, 2012 at 11:04 AM

hnak makan birger stim gak...tak pnh makan ni...amboi dayyan comey sungguh..garams auntie....

November 1, 2012 at 11:08 AM

tempting la burger ko lieya oii..terus lapar perut along

November 1, 2012 at 11:10 AM

wak ingatkan kawan2 bff akak tu nek atas penimbang berat badannn.. ehhheee

November 1, 2012 at 11:46 AM

aduh..kelaparan nengok gambar burger..mcm2 burger ada skrg,bakar lah ,setim lah, terbang lah..

lieya..nanti kasi review pasal bedak arab tu..ye..nak gak tau apa istimewanya

November 1, 2012 at 12:15 PM

bila kita drive mmg kena beri sesuatu kat anak, biar mereka diam..ada ipad lagi kusyuk tup,tup dah sampai umah, tertido pun bole....

terliur pulak tgk burger banjir ni lieya, sedapnya...

November 1, 2012 at 12:19 PM

Yeayyy.... Tepuk tepuk tepukkkk..
Dgn dobot2 sekali aku ajak join tepuk.

Uihhhhh burger stim tu terus rs mcm leh diet je mkn tu.

November 1, 2012 at 12:24 PM

dua2 burger tu buat akak terliur lieya.. aduhai.. kena tahan nafsu makan ni..

November 1, 2012 at 12:25 PM

Gambo Dayyan main pinggan mangkuk tu comey.. montel dia kan.geram tgk mcm nk gigit pipi dia.. hahaha..

November 1, 2012 at 12:45 PM

tuu dier mcm2 cerita haa..nak komen yg mana ehh...pasal makanan kott...yg tu yg buat tertarik tuhhh....burger stim nie mesti sedappkann...lembutt jerkk ehhh....pop corn dier pun k.azue dah try mmg sedap..tp mahaii skett ler kann....

November 1, 2012 at 1:33 PM

macam2 jenis burger ada haaa
adehhh buat akak lapoor je dikk wehh
dah lah x lunch lagi
kalau di ktn nie burger biasa2 tu jelah dikk .. banjir stim niee non adooo
sakit ati ! ;))

November 1, 2012 at 2:10 PM

Sedapnyaa tgk burger yg ditayangkan itu.. Lieya wei.. akak ko ni tak sempat lagi nak pi carik.. adess sabo je laa.

Alalala tomeinyaa dayyan nya aksi dok tgk ipad sambil layan makan2 yer.. kan main lagik yer.. cam dah besar le sagt..tuh.. heheheh

November 1, 2012 at 3:27 PM

bahahahahha

- tu pasal saya malas belikan mainan zayyan byk2..selain mainan abg dia dulu ada lagi, dia pun sama macam dayyan, gemar main pinggan mangkok!

- kemain posing kan pokcik beger stim tu...malam2 bukak ka stall dia?

November 1, 2012 at 3:49 PM

beger stim tu sgt menarik ok...terliur lak aku tgk..

budak kenit mmg sukalah main pinggan, periuk, sudip..anak dee smpi skrg..pelik2..

November 1, 2012 at 4:21 PM

budak2 memg suke main pinggan mangkuk.. sbb tue yg kaca-kaca kena sorok... bg yg plastik2 je..

November 1, 2012 at 4:32 PM

erm, mcm x puas jerk tengok gambo2 random lieya nieh... huhu

erm, mija masuk smart reader yerk, brape yerk dia nyer kos register ngan monthly fees...

November 1, 2012 at 4:49 PM

Eh..mcm sikit pulak gambar.. Nak tgok bedak tu mcm ne rupanya?..kek barbie?...erm tak sabar nak tengok...

November 1, 2012 at 6:44 PM

amboiii..kemain lagik boss tecit tu yerk..santai sungguh...klu firas idok ler mau dok diam..ke hulu ke hilir kat dalam naza..siap main gelongsor lagik kat seat tu..haishhh....

adoiii...t'ingin bebenor nak rasa burger bakar tu,nak kene tunggu balik jb.nak beli yg nusabestari tu... :)

x sabar nak tunggu kek barbie damia... sama mcm damya adore btl dgn princess/cinderella :) bila lah nak jumpa kan dia org ni kan... ;)

November 1, 2012 at 7:59 PM

hello..hello..hello..mia, ni aunty nk pecahkn rahsia mama tau...dia tmpah kek idaman mia tau.....hahaha......

November 1, 2012 at 8:59 PM

semua pic ada makna..bagus la akak ni..mengabdikan kenangan tiap hari... tang beger stim tu...kalau le ada kat sini..pehh kurus kot sy hehe

November 1, 2012 at 10:17 PM

burger banjir tu nmpk menarik.. pestime dgr tau.. teruja lak ai. kt mana kedai dia? burger stim tu sama ngan burger kukus kan? aku dh penah try burger kukus, tp mcm kureng.. xtau ler kalo org tu buat x sdp

November 1, 2012 at 11:41 PM

huiyyoo..burger oh burger....

wahh..mesti suka mia dapat kek idaman..:)

November 2, 2012 at 10:16 AM

yey!mesti damia suka dpt kek barbie nantikn?seronokkn melayan kernah anak2 :)
sy pn dh tak sabar nk cuti skolah ni,eheheh!!jmputla follow sy kmbali :)

November 2, 2012 at 10:55 AM

wah pic2 tu meriah semuanyer

November 2, 2012 at 11:53 AM

Comeiii dak dayyan tu...

November 2, 2012 at 1:37 PM

burger stim tuh x penah jumpa lg.. nampak sedap la lieya..

wah sonok la mia dpt kek idaman hati.. mesti cantik keknya nanti.. :)

November 2, 2012 at 1:46 PM

kelas arr boss kecik layan ipad...hihi

November 2, 2012 at 2:20 PM

macam2 ada skrg ni ye kak...burger bakar lah, burger stim lah, pasni burger apa pulak yg akan muncul ;)

November 2, 2012 at 2:32 PM

dayyan pon suka piggan mgkuk ye...mcm Irfan haizz..hehe...

mcm2 burger adooo..hehe..

November 2, 2012 at 3:47 PM

amboi lil boss tu
khuysuk ngadap ipad....papa n mama n kakak miamija pun aman jerlah dlm perjlnan balik kampung yerk

ha ha ha..meriah korang...kemain beria kak shima menolak kawan ko tu kan...

wei.....ok erkk bedak arab tu
aku nak try arrrrr

November 2, 2012 at 4:00 PM

si dayyan mcm aiyan, kejenyer amik periuk, pinggan mangkuk n sudu aku bt main... geram tul... skrg nih aku belikan 1 set pinggan mangkuk beso utk dia bt main..kalu tak sibuk nk gune yg kaca tuh...

ko nih asik tayang beger je, terliur aku... ish2

November 2, 2012 at 4:19 PM

popcorn tu mimie penah mkn, dekat mines kan...sedap gak setanding lah rasa ngan garret tu...huhu

November 2, 2012 at 4:28 PM

Lapar terus baca entri ni... Hehe... bihun dalam mangkuk tu jugak berkenan di hati. Haha

November 2, 2012 at 10:58 PM

Best nya ada kwn sekepala...sebiul hehe...meriahh!

November 3, 2012 at 10:13 AM

tak penh mknplanet popcorn tue lagi

November 3, 2012 at 11:20 PM

bestkan ade ofismate sekepala.. smgt nkkeje..
terliurnyer tgk burger bakor

November 5, 2012 at 10:48 PM

kat mana burger bakar banjir tu,duk serdang xpernah pun tahu...

November 6, 2012 at 3:21 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy