Tuesday, November 20, 2012

sarapan sedap di warung bunian...


heheheheheeh....ngeh ngeh ngeh.....hew hew hew......(apehal ko ketawa sengih2 miang ni lieyalatif oi)....hahaahahaha.....entry semalam dok bising asik cite pasal mensyekik jek kan....pastu konon2 insap up cite pasal buat gigi.....tapi arini berbalik balik cite pasal mensyekik haahahaha...insap daku hanye sekejap heheeheh...arini meh le nak cite pasal kisah sarapan di warung bunian plak, ari tu dah cite pasal lunch kat sane kan...ekceli ni pic minggu2 lepas yg mase cuti berderet2 tuh....dah lame gak le kiteorg pergi kan.....


oh yeak, meh nak share jalan pi sane...

sharing is caring kan....tak leh kudukut2.....kite cite kalo korang dari p15 atau area alamanda tu yeak...amik highway/jalan besar yg nak ke desa pinggiran putera tuh....pastu sebelum sampai ke desa pinggiran putera tu ade simpang ke kajang...amik simpang tu....nanti korang akan nampak coffee village di sebelah kanan, so korang amik kiri masuk area kampung2 situ.....terus jeeeee sampi le nampak gelangang futsal...amik simpang yg betul2 sebelah futsal tu...terus jekk pastu amik simpang no 2 dari gelangang futsal...haaaa nun di bawah jalan yg berbukit sikit tu korang akan nampak warung nie...tu pasal namenye warung bunian sbb agak payah nak nampak warung ni dari luar.......lagi satu, cari jalan dlm keter dgn aku menulis arah cari jalan ni lain tau senangnye...ramai yg tak jumpe ....pandai2 korang la yeak.....tu the best arah tujuan aku leh bagi sbb aku pun bab2 jalan ni mmg bangang hahaahha....laki drive jek, aku layan phone ....



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V




mase kiteorg gi bekpes ni org tak ramai....mungkin mase ni ramai org dah lik kg kot ...kan mase ni cuti yg berderet tuu.....kiteorg ni pun asalnye nak balik johor tapi singgah bekpes sini dulu....





si gedek2 kemam sudu....




yeay!! dah sampai dah...nasi lemak 3, roti canai 4....kat sini mcm aku ckp laa, menu bekpes yg ade nasi lemak ngan roti canai jek....lagi satu yg pelik kat sini ade menu nasi lemak bungkus.....nanti yg sampai, nasi lemak tu dibungkus dlm telo ala2 mcm nasi goreng pataya tu ...menarik giler!..set nasi lemak kat sini mmg datang dgn ikan masin...korang jgn le gatal2 nak order nasi lemak ayam goreng ke nasi lemak sambal paru ke....aku cocok bijik mate kang.....




due badik yg minat gile ngan nasi lemak....




nie plak roti canai nye...aku order roti kosong jek....sedap...ranggup n lembut....




bersungguh menikmati nasi lemak masing2...



dayyan sibuk main ipad...aku marah die "dayyan tgk kamera cepat!!"....terus posing gigit jari hahaahahhah





"mama, mia rase tak best mkn pakai sudu, nak pakai tangan boleh?"
haaaaa kalo mia mintak pakai tangan tu sah2 le sedap sgt dan die nak menikmati betul2...





haaa amik ko!! campak sudu, terus pakai tangan haahahaha....khusyuk lagi tawaduk menikmati nasi lemaknyer....





budak kecit ni pun senang je nak bagi die baik, bagi pinggan sendiri ngan roti canai 2-3 carik....khusyuk le mengadap....




mija pun tgk mia dah pakai tangan, dgn die2 pakai tangan gak...lantak le kome yg penting makan kasi abis.....mase ni aku order nasi lemak 3 roti canai 4....nasi lemak en laki, mia n mija yg mkn...aku malas nak order sebab sure mija tak abis punye..sekali, licinnn koo die bedal hahaahah...takpe2, boleh mak ko ni diet sikit.....




tup2 adik mok2 tgk kakak-kakak mkn nasi die pun same bising "nak!...nak!"...sambil tunjuk nasi...bagi le nasi 3-4 sudu....ngan sudu kecik...so die suap le mkn sendiri....agak2 die khusyuk menyuap die lapo le tu...agak2 die dah kenyang kang, ko dengar laa suare die dok "putuiiihhh!! putuiiihhh!" sembur kan nasi tu buat main....melekat2 nasi kat muke mak ko dik oiii!!



lepas dah abis santap nasi lemak, si mia mkn roti canai cecah gula plak....leh tahan budak ni makan...mmg kene laa ngan selere die ni sampai leh hadap nasi lemak ngan roti canai sekali harung...siap lepas makan selak perut sambil ckp kat aku "dah kenyang sangat mia ni mama, esok ngan lusa mia tak payah makan dah tau" hahahahaah....ye la ko punye esok luse, kul 1 ptg dah bising nak mekdi ....




posing cute dari mak n anak....hokey! hokey! mia jek cute ....hahaahahahh




dah tu ajek entry pasal bekpes kat warung bunian...yg aku makan2 ni kene rm14....murah gilos kan!! kalo pi mamak selalu kene dlm 20lebih hengget.....kalo nak rase suasane bekpes kampung2 leh laa terjah sini....so skrang ni port bekpes terbaru aku selalu kat sini selain dari mamak terowong ngan kat bangi....tapi tu la kalo gi bunian payah le nak order menu diet...sbb aku selalu kalo mood diet datang mmg order telor half cook ajek.....ni kalo dah kat bunian ape jadah ko jilat telur separuh masak sedangkan lagi 4 orang sedap2 baham nasi lemak...mane leh tahan napsu woiitt!! ha ha ha






** jgn lupe doakan keselamatan saudara kite di Gaza ye kawan2...sape yg ade rezeki lebih tu jom same2 kite beri sumbangan....semoga israel laknatullah dapat pembalasan yg setimpal....






52 celoteh sahabat

hehe tak tahan dgn tajuk entry..

November 20, 2012 at 9:06 AM

terliut ngan roti canai tu lah...

sama2 kita doakan keamanan di GAZA,amin

November 20, 2012 at 9:09 AM

murah,,,sedap,,,tgk jer dah kenyang kak hahahaa

November 20, 2012 at 9:10 AM

roti canai kalau garing2 rangup memang sedap kan....kalau atie nie duk putrajaya jgk memang dah lama atie terjah warung nie..hehehe......

pergh..lama betul tak ngomen kt blog akak...maklumlah....angin kus kus melanda...huhuhuu

November 20, 2012 at 9:12 AM

comelnya anak2 awak ;)
terkejut baca sarapan di warung bunian
seram ...

November 20, 2012 at 9:17 AM

ok, skg dah tau warung bunian tu kt mana..mmg area kampung kan..tunggu aku up entry psl warung bunian tu lak nnti ye..hehe

November 20, 2012 at 9:28 AM

wah..wah..wah....nasib baik akak dh bfast dgn cekodok sayur + sambal tumis.....kalau tak maunya berkeroncong perut ni bila tgk roti canai.....

November 20, 2012 at 9:30 AM

sedapnyer..si suri pun hantu nasi lemak ni...

November 20, 2012 at 9:40 AM

terima kasih tunjuk arah.. mungkin boleh dicari yerk.. nak paksa suami akak pergi.. bab makan sanggup paksa..
memang murah.. best-best-best...

November 20, 2012 at 9:45 AM

mmg nampak menarik.
pandai anak2 dara lieya makan eh.
kemain berselera tgk diorg makan.
kalau anak sulung saya tu, nak kena suap baru dia makan bnyk, kalau x ciput je dia makan.
dayyan pun kemain lg kan, siap nak suap sendiri. hehehe

November 20, 2012 at 9:53 AM

Pergh..! Sungguh menggoda walau menunye nasi lemak n rpti canai =)
Dh dpt green light dr papazakwan nak merasa makan kat sini..kalu x jumpe, kite wasp lieya ek, hheheh

November 20, 2012 at 10:06 AM

Kauuuuuuu...meleleh2 air lior aku menengok miamija mkn nasik lemak huuuuaaaaaaa...

Aku bab menternak lemak mmg pakar kalo bole tiap2 ari nk mkn nasi lemak..pastu menangis tgk perut buncit hhhuuuuu

Tp serius la anak3 ko mmg selera je mkn ye..anak aku si hadi tu je lah,alya ngan awatif lg aku tak sumbatkn dlm mulut tak mkn gggggrrrrrr...

Ada rezeki kita nk menyinggah kt situ tp ntah bila ye..hhhheeee

November 20, 2012 at 10:19 AM

lapar akak tgk loti canai ni lieya... dahlah usaha diet ni.. susah no lemak ni nak turun.

November 20, 2012 at 10:33 AM

marveles nampak nasik lemak tu..biasanya kalau tak banyak pilihan lauk pauk ni konfem sedap!

aduhai..kenapalah jauh warung bunian nih..kalau dekat mau akk hangkut gang mkn kt sini.

November 20, 2012 at 10:45 AM

roti canai...lame x dpt...hihi

November 20, 2012 at 10:51 AM

amboii ko... siap bfast pun kt sana ek... terliur aku nengok, roti canai kalu org melayu bt ngn mamak lain kn rasa dia...aku prefer yg melayu bt hehehe... sebab kalu beli roti telur kt kantin felda mmg terbaik...

bgs tul lah anak dara ko, mkn ngn tgn gadis melayu terakhir tul... geram aku nengok dayyan mkn tuh, aiyan aku nk suap mkn bkn main pyh....

November 20, 2012 at 11:09 AM

tgok Mia Mija makan terus mama long lapar...

November 20, 2012 at 11:23 AM

selera je dayyan makan..buat unty lapar
mood diet kty pun dah ke laut..sejak mak pencen, asal jenguk je mak kat umah.masak sedap2..makanya bertambah2 makan..

November 20, 2012 at 11:32 AM

suka tengok selera mia dan mija.. kalau la anak2 akak cam tu kan bagus.. ni balik2 beli sepinggan nasi (tak kira la nasi lemak ke nasi ayam ke) mesti share aam dan emily.. tapi... tetap tak abis gak sepinggan tu.. grrrrr

November 20, 2012 at 11:33 AM

berseleranya anak2 ko makan kan, seronok aku tgk....harga pun murah la weiiiiii, nak cuba pi sapan ke lunch ke satu hari nanti

November 20, 2012 at 11:52 AM

abis la gigi ko haha

November 20, 2012 at 11:54 AM

waa kemain best nampaknyer....nak gi makan kat saner gak la...terliur nengok mia mija makan roti canai tu...hehe

sama la kiter memang pening bab2 jalan ni kadang siap ttdo lagi dalam keter maner la nak tau arahnyer yer dak...

November 20, 2012 at 12:20 PM

berselera sungguh korang anak beranak makan yer...dayyan pun x kurang juga hebatnya...hehehehe...

November 20, 2012 at 12:25 PM

kedai bunian ni antra fav aku ngan bdk2 opis bekpes...mmg sedap tang sambalnya...tapi nasik lemak bungkus tu kalo hari2 mkn rse jemu...kena sebulan sekali boleh layannnnntzzzz...

November 20, 2012 at 12:26 PM

nampak sedap lah nasi lemak die tu!

November 20, 2012 at 12:47 PM

nasi lomak....sedapnya...

November 20, 2012 at 12:50 PM

murah la makan kat situ... n mungkin sedap kut tengok mia mija makan tu kan...
tapi macam susah jerk nak sampai kalu ikut direction lieya bagi tu.. haha

November 20, 2012 at 12:51 PM

wahh memang sedappp
tgk mia mija makan berselera semua ..
hurmm akak lak naik lapoor
dah lah murah kan ;)
nasi lemak tuu menyelerakan ;)

sedih bila dgr berita pasal di palestine tuu , semakin kejam mereka skrg nie .. entah kenapa ..

November 20, 2012 at 1:42 PM

tolong sediakan baldi

banyak ayaq liyoq nak leleh ni

November 20, 2012 at 2:28 PM

Lieya.. ni tgh meleleh air liur tengok nasi lemak tu.. mcm superb aje.. haissshh.. ni yg membara2 nk try g situ tu...

November 20, 2012 at 2:47 PM

adik ipar akak bru balik dr vietnam..beli pengikat rambut macam mia/mija pakai...cantik
tak sabar nak pakai pada aeish....

mkn kat tmpt gini mmg sedap...murah pun murah..

November 20, 2012 at 3:47 PM

nak jugak merasa makan kat sana... jauh tak lieya dari Ampang ke sana?

November 20, 2012 at 3:58 PM

sedapnye sarapan nasi lemak ^^

November 20, 2012 at 4:28 PM

waaa.. sedapnyerrr.. lama tak mkn nasi lemak.. mlm ni tapau nasi lemak jugak la.. hiks! marin akak cerita kat mak pasal warung bunian ni.. mkn udang galah yg murah.. dandan tu mak akak kata nnt kalo dia dtg KL leh la gi mkn sana.. hehehe...

November 20, 2012 at 4:46 PM

wak boroi pon sukak roti canai.. ehhhHEH

November 20, 2012 at 5:03 PM

wow..sedapnya aku tgk lieya..tapi nak gi smpi ke putrajaya tu mcm berchenta lah sket kan..kalau aku happen to be there..aku trylah cari..hehehe..

November 20, 2012 at 7:11 PM

suke tgk pic last.. cutenyer mak + anak ni.. ;-)


woww..cedapnyer pekena nasi lemak + roti canai.. nasi lemak dia nmpk marveles la..cam homemade punye.. psl roti canai lak.. sjk lya bsalin asya...trs xleh makan roti canai.. maybe sbb lya makan smpai tahap overdose roti canai ni time ngandung dulu..

tp skarang start cba mkn balik... cma roti canai kosong je la blh pegi... y lain cannot go lagi...

eyyhh.. bseleranya dayyan makan.. mmg kalah kakak asya ni.. asya ni..ssh nyer nk mkn byk2 camni.. kalo nasi tu..2 sudu dh mujur..kdg2 risau sgt bila tgk keadaan dia tu

November 20, 2012 at 7:29 PM

sedapnyer menu bfast.. aku bru ahad lps dpt mkn ns lemak stelah skian lama x mkn. tp ns lemk ko nih nmpk sdp giler je... apsal la jauh sgt aku nk pegi???

November 20, 2012 at 10:52 PM

memang sedap gile la ek makan kat sini..aritu akak makan ngan kenkawan..ni ngan family plak..pehhh dasett le tempat nihh...hehe...

November 21, 2012 at 12:03 AM

menarik nama restoran..tak pernah makan nasi lemak dengan ikan masin..nak kena cuba nie..

November 21, 2012 at 10:55 AM

nasik lemak makan dengan ikan masin? spesel nih.

November 21, 2012 at 1:29 PM

RM14 utk semua tu? Mmg murah..

Eh, mamak terowong tu celah mana pulak? dah review ka? kalau dah review, pls kasi link..hahaha

November 21, 2012 at 2:38 PM

berselera betul tengok mia makan...:)

November 21, 2012 at 2:45 PM

shantek la cekak rambut mia mija..
tingin makcik nk bli bg kak alya tp anak makcik tu x suke berdandan la, tak ikut emaknya.. hahahah.. 5 minit aje pakai pun!

mmg ngeri dgr warung bunia, duk pk org bunian la..
dhla br ni ade kes yg pegnen kembo tu tetiba ilang baby dlm kandungan die.. eh, tetiba!
last n3 psl warung bunian teruja tgk udang galah..
lama dh tak pekena ni!
tukang kail kecederaan.. huhuhu

November 21, 2012 at 3:45 PM

kalau nampak nasi lemak & dh tau memang sedap gerenti abislah diet.. hahaha.. makan ngan ikan masin tuh yg buat tambah sedapkan lieya..

comel je tgk dayyan makan nasi tuh.. bersopan sungguh anak teruna tuh makan.. ekekeke..

November 21, 2012 at 4:58 PM

ohhhh marbelesnya nasi lemak ituuu...
dah le mak tgh lapaq nihhhh...

bestnya aku tgk budak2 ni selera makan. sib baik le doa aku dimakbulkan dapat anak selera makan.
buleh aku ada geng. gimme 5 dobot!!

November 21, 2012 at 6:05 PM

hai..
Nak tanya la kat mana liya beli headband tu berkenan la plak..
tq

November 22, 2012 at 2:27 PM

Nape namanye kedai bunian ek. Takut nak pegi...

Jom singgah blog saye. Singgah sini ye..

November 24, 2012 at 10:34 PM

Sedap nasi lemak.anak bpun cute cm ibunya

November 28, 2012 at 9:13 PM

askum...bolee bgtaw saya dimana lokasi warung bunian nie yee....saya keje d putrajaya ...terima kasih

May 6, 2013 at 11:25 AM

Warung ni ke dikatakan pemiliknya orang bunian. Warung tak berlesen dan penguatkuasa dah beberapa kali merobohnya tapi esoknya warung ini kembali seperti sebelum dirobohkan.......cerita ni dah tersebar sampai ketelinga aku.....saja nak konfem.......

May 20, 2013 at 10:32 AM

Keh keh keh...kelako plak bc komen ni...xde laa awak...name ni org putrjy jugak yg bagi..selain dari warung bunian, name lain org putrajy bagi warung tapak sulaiman....dont worry key, masakan di masak org muslim yg betul2 manusianye bukan bunian or momok heheheheh

June 1, 2013 at 10:06 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy