Friday, November 9, 2012

mia dan cake princessnye.....


haaaaaaaaaaaaaaa mari dekat mari rapat....bukan nak jual barang laa tapi nak sambung cite kisah dihari besdei damia heheeheheh .... lepas bawak die jalan2 bagai tu, kiteorg pun balik le umah....tup2 die tanye "eh  mama mia takde kek ke?"....aku jawab le "laaaa dah dpt furby dah tak yah le kek...mia dah besar pun....malam kang mama sapu roti ngan kaya, tangkup due lepas tu mama cucuk lilin mia tiup yeak"....bahahahaahah nak mati tahan gelak mase aku jawab gini....aku tgk mia muke redho tak redho jek dengar jawapan aku tu muwahhaahhahh....


*
*
*
*
*
*
*
V

tadaaaaaaaaaaaaaaa....nie la kek besdei mia yg aku nak suprise kat die tu.....mase amik kek ni ngan kak lea beriya woo sorok2 dari mia...he he he....die kan dari dulu nak kek barbie ni...kek princess kononnyer....aku tak layankan....tapi tahun ni aku tunaikanlaaaa.....
 



tema opkos la pink....kang sentap lak anak dare aku tuh heheeheheh




haih time aku dulu takde kek2 gini....selalu sambut besdey mak baking sendiri kek...buat icing, pahtu hias same2.....oh, family aku mmg dari kecik amalkan sambut hari jadi nie....





muke bangga dpt kek yg diidam2kan heheeheheh...mcm korang tgk kat video yg aku upload lepas2 tu laaa...jenuh tutup mate budak sorang ni sbb nak suprisekan die dengan kek tu heheheeh....




en papa tukang cucuk lilin....




mija dah bising2 gak nape satu jek kek princess...amboii agak2 leeee..sampai due bijik hah....ekceli aku order satu barbie cake nie, ngan satu rainbow kek bertema garden tuk si mija....




dayyan muke "ade aku kesah ngan kek ko ni" hahaahahaha.....nyampah! die punye mood nak membuta sampai emo2 aku kejut soh amik gambar ngan kakak2....tak sporting la ko dik...ngantuk sbb penat sgt berjalan pagi tu kot.....



percaye tak..semua alphabets tu besdei girl makan haahahahaah....




video mase tiup lilin....



bersungguh hah meniup....





potong potong...jom mamam....dpt bagi jiran sebelah umah sepiring....bff kat opis yg tomey2 ni sebekas .....



nyummm...vanilla cake yg sedap!



ouchhh!! sayang tol nak potong kek chanteq ni hehheeheh...sayang2 pun dah lisyin hah heheheeheh



tu ajek laa kisah besdei si mia.....besdei mija pun dah selamat sambut kat smart reader....saje sambut awal walaupun besdei die 26 nov...sebab nanti minggu tu dah start exam..tak mo le kaco kan.....lepas ni penin pale nak pikior kek anivesari plak...tema ape plak ni aku nak order ni....uhuiiii!!







** yeay!! esok lik  johor.....adoiyai...menyibok aje ko ni...org cuti raye cina ko balik kampung, org cuti raye puase sah2 ko lik kampung....org cuti deepavali pun ko sibuk gak nak lik kampung heheeheh...kate 1 malaysia kaaaannnn hahahaah....hepi deepavali buat semua malaysian.....khas buat mally....makan maruku ingat akak heheheheeh





45 celoteh sahabat

font alphabets tu kemas gila..dia pakai acuan kot kan..

suka tgk mija punya senyuman..manis jek

November 9, 2012 at 9:17 AM

hihihi~tomey jer...ade simpan tok aunt nieyl ckit x kek tuh..hehehe

November 9, 2012 at 9:18 AM

beshkan anak-anak kita sekarang
apa bentuk kek nak mesti dapat..

agaknya kalo unty buat kek gini masa besday unty umo 40..leh tak..hahhahahhaa..gelak gulin2

November 9, 2012 at 9:26 AM

siyes cantik! rasa sayang je nak makan kan. saya pun dok pening gak ni nak celeb 121212 nnt. xtau nak beli kek yg cemane, xtau nk celeb kt mane. alahai...

November 9, 2012 at 9:29 AM

cantiknya kek..anak dara dee xleh nak share2 ni..nak2 yg sulung..miamija tak bercekau ke lieya? dee tgk baik je..alhamdulillah..

tp seronok bebudak skrgkan...kek skrg deco cantik2..

November 9, 2012 at 9:32 AM

Suke kek2 yg leaoven ni deko..cantek2 kan..kemas plk tu..selamat balik kampung! =) take care!

November 9, 2012 at 9:34 AM

phewwittt
sengih sampai ke telinga si mia dpt kek princess
cantik kek princess mia

November 9, 2012 at 9:36 AM

cantik sgt kek tu..lau ieyda memang xkan mkn, syg wooo..nk simpan lam peti je...bila dah puas tatap lama2,baru nk mkn..hihihii

selamat bercuti lah kak. enjoy ye lik kg.

November 9, 2012 at 9:39 AM

cantik giler kek tu nok...suka suka!!

comel giler dayyan buat muka ngantuk tu...siap menguap....comel nok...

November 9, 2012 at 9:40 AM

syantekkkknyer kek tu

tempah sama tempat ngan beday dayan dulu ek?

November 9, 2012 at 9:44 AM

kite pun suka order kek kt kak lea..
dr anak dara,bertunang dan beday anak yg 1st n 2nd..yg pasti puas hati dn sedap..hihih

November 9, 2012 at 9:53 AM

cantik giler kek tuh.. klu daku pun syg nk potong.. hehe..

November 9, 2012 at 9:53 AM

salam lia...waaaaa cantiknya kek tu happy bufday kak mia moga panjang umur dan di murah kan rezeki mama & papa mia so boleh dapat kek yg cantik lagi...

November 9, 2012 at 10:44 AM

cantiknyer kek barbie ni... mesti anak dara tu senyum meleret jekan.. tertunai dah kehendak hati dia... Semoga menjadi anak-anak yang solehah nanti..

November 9, 2012 at 10:59 AM

cantiknyaaa kek..happy la tu mia nya..:)

November 9, 2012 at 11:00 AM

aahhhh kek cantik
harusss ko kaver dulu dari mia ..
konpermm dia xcited kan !
wajah dah gambarkan ekekek

sungguh2 mia mija tiup haaaaa .. muncung2 ..
ahaahaha dayyan tuu .. adehhh
ayat "ader aku kesah " tuu cam real je dayyan cakap dikk ekekeke ..

akak ke KL ko ke johor .. padah lah kite nie kannn .. semua nak sambut .. tul lah tuu 1 mesia ! muahahhaha

selamat bercuti yang ! .. suh laki ko drive carefull ! .. ;))

November 9, 2012 at 11:16 AM

dapat juga akhirnyakan.. oklertu.. akakpun budak2 teringin dah girlkan gituler.. siap tunjuk akak you tube cara nak buat ... walaupun dia tau mak dia tak penahpun baking kek.. diaorang kata senangjer buatnyer ibu tengok kat you tube tu.. ha.. ha.. kesian anak akak...

November 9, 2012 at 11:26 AM

cantiknya kek mia...kalau auntie sayangnya nak makan...
seronok nak blik johor..akak juga dlm dilema sedihnya....

November 9, 2012 at 11:27 AM

suka la mia akhirnya dapat kek barbie dia tuu...hehe..

November 9, 2012 at 11:36 AM

chantek kek tue.. kalau raisha nampak nie mesti dah tak sabo dah nak tiup lilin....

November 9, 2012 at 12:04 PM

cantiknye kek tu..seronok la si mia dapat kek princess tu

November 9, 2012 at 12:06 PM

alhamdulillah, tercapai hajat anak dara nak kek princess yerk.. hehe

lama dah x makan kek... tunggu ujung tau lah besday Aisha baru beli kek.. hehe

November 9, 2012 at 12:37 PM

dpt gak kek idaman....ko ni pun selalu berfareeda, sesekali layankan la derang berbarbie bagai wakkakakakakakak peace!

November 9, 2012 at 1:02 PM

seronok betul mia erk...

November 9, 2012 at 2:31 PM

Dayyan punya besday nanti belikan dia kek sponge box tau...puas makan, sekotak bentuk nya..hahahaha

November 9, 2012 at 3:47 PM

Uiiii...cantiknya kek princess ni. Rasa cam nak order kek cam nih untuk anak dara akak jugak..

November 9, 2012 at 3:49 PM

Cantik kek princess. Mesti sayang nk potongg

November 9, 2012 at 5:23 PM

cantiknya kak....jeles aunty tau...xpernah dpt kek mcm tu....gembira tgk wajah ceria mrk brdua....

November 9, 2012 at 5:45 PM

hepi besday miamija...moga menjadi ank yg solehah nti...ameen..

November 9, 2012 at 8:50 PM

Nak tergelak sy bila lieya suh tiup lilin kat roti..kah kah

Hepi birthday gegurl comey...:-)

November 10, 2012 at 12:19 AM

happy birthday mia...hehe

November 10, 2012 at 8:47 AM

Smartnye kek...gumbira la yang mendapat tu kan. Teringat cerita Kareena dengan Kajol tu ada kek lebih kurang cenggini juga:)

November 10, 2012 at 9:22 AM

cantekkknya kek kakaks!!
sayang plak rase nk potong..
kalo my alya dpt, sure sengih sapai telinga ni!

November 10, 2012 at 8:57 PM

wow..cantik sgt kek princess dia....
eee..rasa sg j nak makan kan..

November 10, 2012 at 10:41 PM

cantiknya kek...

macam teringin pulak tgk kek tu lieya.. tingin jugak nak order utk anak dare tu.. tp kompem la tahun depannya..

November 11, 2012 at 4:02 PM

Cantik birthday cake tu..teringin nak order jugak untuk anak dara akan yang sorang tu

November 11, 2012 at 4:58 PM

cantiknya kek mia dan mija .. tengok kek tu pun sedap, nampak keterujaan mia bila tengok kek tu, mesti dia happy sebab impian dah tercapai. hehehehe ...

teringin plak nak buatkan emily kek princess..

November 12, 2012 at 9:50 AM

cantik nye kek dia...
mau tak happy anak2 you hehehehe...
iyelah zaman kita mana ada kan sis...
next year u request lak kek gini...

November 12, 2012 at 12:12 PM

Seram pun ada tengok kek rupa orang mcm tu.. bahgian patung tu boleh makan jugak ke kak?

November 12, 2012 at 1:37 PM

Tunggu n3 hari isnin..hehehe...
Lieya knp akk komen dr nuffnan X tak appear kat sini..
Penat aku taip dok puji kek ni tu ari..tgok2 takde la pulak..hehe

November 12, 2012 at 2:24 PM

Alahaiiiii cantik sungguh kek tu..rambut perang lg hhheeeee...alya ni kalo npk kek princess ni m'gedik nk jugak tp aku belum penah beli lg..ingat nk cuba buat...wahhhhhhaaaas mcm terer...

Btw..happy belated b'day dear..semoga menjadi anak yg solehah berjaya dunia akhirat..i'Allah..

November 14, 2012 at 11:11 AM

kek idaman Kakak Balqis jugak...

November 14, 2012 at 12:34 PM

Thank you kak lieya for wishes
Haritu masa balik dr PD ingat nak singgah Putrajaya jumpa kak tapi xsempat sbb rushing nak balik....
Mayb kita jumpa pada bulan disember je nanti kita plan ye...

November 17, 2012 at 10:52 AM

Happy belated birthday Mia...sangat comel keknyer tu....

November 19, 2012 at 2:44 PM

cantiknya kek..nie anak sue mesti suka..princess katanya..

November 21, 2012 at 11:07 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy