Tuesday, November 6, 2012

jalan2 hepikan besdey girl (MIA)



hai...selamat hari selasa....sebenarnye aku baru okey sikit dari demam nie.....ahad aritu dah start batuk2....semalam laaa plak demam tu keluar.....adoiyai berpinar bijik mata panas dalam.....sebenarnye kiteorg demam berjemaah ni....mule2 laki aku kene, lepas tu dayyan, pastu aku.....jgn le hinggap kat mia mija plak.....musim kot kan dgn cuace tak menentu gini.....okey laa, ari ni meh nak citer pasal kisah dihari jadi damia...ekceli  damia lahir 3 nov 2005...n si mija 26 nov 2006....dieorg kan share bulan yg same.....so mia potong kek kat umah, si mija plak potong kek kat smart reader.....meh laa layan pics yg ado ......



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



special kiss tuk besdey girl heheeheheheh (pastu bising2 sbb lipstik aku melekat kat pipi die hahaahahahaahh)





dpt kiss jugak dari kawan gaduh, kawan rebut barang, kawan berebut mandi....hahaahahah





arini ni mmg misi menghepi kan besdey girl ajek....so mane2 nak pergi tanye die dulu....ari tu besdey girl nak mkn nasi lemak plak ...






bakal besdei girl ni plan nak makan megi goreng.....




mamat kepoci ni senang ajek, bagi roti canai kat tangan, letak ipad kat depan...senyap laa die layan hahaahahaha....kemain lagi hah gelak besar....mase ni dayyan tgk main talking molly...si molly tu tgh tdo, pastu die kejutkan pakai hon....tegelak2 si dayyan melayan......mulut kecik ade hati nak gelak lebar2 hahaahahahah




hokey, bekpes done....jom jalan2....





alah kiteorg tak kemane pun....just jalan2 kat mid valley jek hah heheheheh....papa belanje mia kasut..nyampah! same gak mcm kat alamanda...payah tul nak cari saiz kembar....kan ke si mia mija ni atas bawah semua sama....payah nak cari saiz yg ade tuk dueorg sekali....




mama lak belanje jaket...dah lame gile cari jaket jeans yg ala2 blazer...tak sangka jumpe kat sini.....




singgah kat mothercare sat...ade sale kan....muai gak beli baju dayyan....




biasak lah!! wajib kene cukai ngan dayyan .... skrang dah pandai...nampak jek minatang2 pay & ride ni sure laju jek menunjuk tangan sambil ckp "nak!...nak!"....berani la ko buat tak dengar, mau die bertempik kat situ....hahahaahaha..selalunye siling aku yg selalu memberatkan beg abis kat sini jek laaaa.....ayoo!!



singgah pekena sekerim plak.....kemain dak semput sorang tu bantai sekerim yeak.....takde maknenye, die berani mkn 3-4 sudu jek.....





lepas tu misi mencari adiah tuk besdey girl plak.....singgah toy rus plak.....si mia kecoh nak bela furby ni hah.....die tgk dari youtube....aku pun google2 laa tgk pasal furby nie....ehhh seronok rupenye....ye laa, nak bela minatang2 peliharaan ni mmg aku tentang keras2 lee...lagi2 kitten kan.....tak sanggup aku melayan bau ngan bulu2nye....tabik spring pada cat lover kat luar sane.....so aku tunaikan permintaan mia nak furby nie....sbb aku pun terpikat ngan kecomelan furby nie heheheeheh..naik mabuk tgu die pilih nak kaler ape, kejap2 amik kaler biru, kejap2 kale kuning....rasenye kalo ade pink sure dgn senang die membuat pilihan hahahaahahahaha






excited menanti furby di pasang....




bela la korang furby ni baik2 okey....he he he.....ekceli furby ni mcm virtual pets....die punye personality ikut sape yg jaga/bela die....mcm aku kan skrang ni batuk2, kalo dengan aku die pun ikut batuk2 siap bunyi muntah lagi haahahahah.....kalo ngan dayyan die jadi notty furby sbb dayyan selalu campak2 die tarik ekor die.....kalo dgn mia die jadi baik...ye laa mia rajin belai die.....lagi satu, furby suke komen aku 'so noisy' hahaahahah...kuang asam punye budak.....lagi syok kalo korang ade iphone atau ipad sbb ade apps utk furby nieh.....






nie youtube pasal furby nieh...aku ade gak rakam furby mia ni joget lagu gangnam style...heheheeh




sebelum balik singgah sat pi tapau pancake durian ..... aku suke yg kat sini sebab inti die tu sekerim durian...di balut plak ngan kulit pancake yg fresh die buat bile kite order....meleleh laa makan!!




nasib baik mia tak mkn so jimat la sikit masuk tekak aku ngan mija lebih hahaahahahaahah




kan aku dah ckp budak ni kalo layan furby mmg ganas...abis kene campak korek2 bagai....ekceli furby ni ade bahasa die sendiri (bahasa furbies)...kite kene belajar la ngan tgk kamus die...tapi kalo kite dok speaking ari2 ngan die, die akan belajar gak english....so far aku tgk si dayyan takde masalah laa bercakap bahasa furbies ni ...tersembur2 air liur layan furby bercakap hahhahahahaha





bile furby marah die, tau plak ketawa miang gitu hahahaahahah




malam tu plak ade cake cutting kat umah...tu nanti aku buat entry lain......wat mase ni layan dulu video kiteorg suprisekan mia ngan barbie cake ni heheheheeheh.....dah lame die nak dollcake ni tapi aku malas nak layan....tahun ni baru tunaikan heheeheheh



tu ajek kisah jalan2 n hepikan besdei girl.....lepas ni turn si mija plak....tapi die untung sikit sbb mase tu kiteorg dah sebok2 nak gi hongkong...so leh laaa adiahkan die something kat hk disneyland nanti.....masak jugak anak2 dekat besdey ni yeak hahaahahahahaha









** semalam update status kat Facebook pasal aku demam....kemain korang mengomen yeak....aku demam sbb mengandung?...mengandungi lelemak ade la wooiii!!! hahaahahaha







46 celoteh sahabat

happy birthday MIA... dan happy birthday gak untuk mija.. (sama bulan kan)...

furby tu nampak sangat menyeronokkan.. hehehehe... tetiba kan.

November 6, 2012 at 9:14 AM

happy birthday mia...moga jadi anak yang baik yek...

November 6, 2012 at 9:20 AM

hihi~amboi.....sakan yea mia,mija ngan dayyan berjalan....:)

November 6, 2012 at 9:23 AM

comeynya furby...nk cari 1 gakla..hihi

tang kasut tu anak2 aku bnasib baik sket..mungkin sbb jarak diorng 2 thn kan, so saiz tu ada je la kot..cam mia mija jarak setahun, kalo sorang ketat,sorang lg kang longgar plak kan

kitorng suka g clarks bangsar village sbb org xramai.hihi

November 6, 2012 at 9:26 AM

selamat hari lahir mia...
mcm best je furby tu...

ingktan akak demam ada berita gumbira...hihiiihiii

November 6, 2012 at 9:27 AM

happy birthdays girls!!!

saya macam teringin pulak nak beli itu furby

November 6, 2012 at 9:29 AM

Waa bestnyaa Mia dpt kek Barbie..cantik.. Epy Besday gal.. :)

Amboi dayyan gelak bosa yer.. heheheh..cute laa.. :)

November 6, 2012 at 9:31 AM

menarik nyer aku tgk furby ni..tp skrang suri request baby alive tu..hehehe..so kasi yg tu dulu...

November 6, 2012 at 9:38 AM

Happy birthday to mia..
and Happy advance Birthday to mija..
beruntungnya birthday girl dapat mcm2..seronok tgk ke-happy-an masing2..

terkagum akk tgk si furby tu..kemain bijak eh..comel!

kek barbie tu tersangatlah gorjes!

November 6, 2012 at 9:38 AM

hepi belated bufday mia sweet gurl
best nyer tgk uols kuaq shopping tue
rasa ai dah lama x bershopping ni @.@

November 6, 2012 at 9:40 AM

Bukan miamija je sedondon..mak pak nye pun sama rupenye, hihi..
Sweet la korg tu 1 famili..
Hepi bday mia mija!

November 6, 2012 at 9:45 AM

Kite same dmm rupenye.... Ni pun ugh sok sek sok sek kt ofis...
Penuh cendol dlm hidung aku ni lieya.... Tensiii Mak....

November 6, 2012 at 9:54 AM

salam lieya, happy belated besday to mia, semoga menjadi anak yg baik ,solehah,berjaya dlm pelajaran,sihat,dan dimurahkan rezeki, gitu jugak utk mija in advanced..selamat harijadi..

cute lah furby nie. mcm tingin lak..
lawak je dayyan..kan main gelak besar ye.tomey sgt2

November 6, 2012 at 9:59 AM

hahaha...
gila comei furby tu... aku pun teringinnnnn...

oh dayyan.... kamu mulut cenonet ada hati nk gelak besar yerr...

eh kooo.. hazry pun now bwk pi shopping mall.. nampak ride tu meliuk lentuk nk turun. terus pi panjat nk naik ride.

November 6, 2012 at 10:00 AM

Seronoknya birthday girl, mcm2 dapat

November 6, 2012 at 10:02 AM

epi belated bufday mia...semoga menjadi ank yg solehah dan berbakti pada mak ayh ;)

November 6, 2012 at 10:28 AM

hepi hepi birthdays to your girls...
wah share bulan sama...
senang nak celebrate kan....
mesti hepi jer your kids sis....
nak tergelak lak i tengok dayyan gelak besar tu....sangat chomei ok....
memang leceh kalo takde size yg kita nak kat kedai tu...
sbb nanti jenuh nak kena gi cari kat cawangan lain kan.....
ooooo i lak tingin nak beli furby tu....
chomeiiiii sangat....

November 6, 2012 at 10:29 AM

seronoknya...for sure mia mija hepi kan..dayyan gelak mcm tu ensem la..

November 6, 2012 at 10:29 AM

Boleh kakak gelak sama tengok Dayyan glak besar hihi..

Happy birthday buat Damia.

November 6, 2012 at 10:50 AM

Ok...saya nampak purple...saya nampak purple...akan menyerang utk Furby itu! Dan saya nampak Clark...saya nampak Clark!!!

Haaaii...minat sama dengan budak2 ke ape niehh? *bertanya diri sendiri*

November 6, 2012 at 10:54 AM

mmg seronok & happy giler lah bebudak ni ye

November 6, 2012 at 11:08 AM

ooo lieya demam .. patut x nampak kelibat ko dik ;) ... wahhh kemainnn mia yee dpt semua yg dihajati .. aunty jelesss tau .. nak2 bab makan muahahhaa ;)

akkk x menahan tgk gelak besoor dayyan tu dikk .. pic atas sekali tuu .. terbahak2 aku nengok nyeeee .. adehhh sakit peyut pagi2 tgk pic dia ahahaha ;)

November 6, 2012 at 11:14 AM

Happy birthday Mia...Gelihati pulak tengok dayyan gelak besar macam tuuu...Beriya-iya dia gelak..

November 6, 2012 at 11:58 AM

bestnyer bday girl dibelanja... seronok... si mia mija nih dulu2 mmg aku ingat kembar abis dh sume sama je kan...

furby dulu2 masa zmn kite kecik2 ada gk kn, tp patung biasa lah... tp skrg dh mcm2 ada dh, dh canggih furby nyer

November 6, 2012 at 12:05 PM

hepi besday Mia...
seronok jenjalan, dpt hadiah lagi..
suka tgk dayyan ketawa...

November 6, 2012 at 12:10 PM

happy bufday mia semoga panjang umur dan di murahkan rezeki Aminnn...semoga mantein cute gitu...

November 6, 2012 at 12:24 PM

miamija atas bwh sama, mama papa mujur tak sama atas smpi bawah..haha opps sori kak

menariknya furby ni..leh main ngn ipad lg..tringin gak haihh..

November 6, 2012 at 12:48 PM

tak byk sgt bc. just viewing the video. really impress. :)

alololo...mama dia pon pndai je pilih kek utk anak..

hopefully i`m gonna have family like this. one day. InsyaAllah..

smoga bhagia dengan family ye. :)

November 6, 2012 at 1:24 PM

happy birthday mia... suka betul dia dpt cake barbie tu...

November 6, 2012 at 1:40 PM

hepi besday miamija...moga sukses selalu ^^

***comei plak furby...nti buat pet jugak lah sekor...haha

November 6, 2012 at 2:06 PM

Wah..teramat tertarik dgn furby tu..
Bahagia mia dpt parent yg mcm ni..beruntung sangat kamu..

November 6, 2012 at 2:53 PM

Happy Birthday lil princess MIA, moga jadi ank yg solehan n pandai...

November 6, 2012 at 3:07 PM

hamboi tuan muda gelak... sakan

dah boleh lawan gelak ngan qays

hehehe

November 6, 2012 at 3:31 PM

aduyyaii sama la ngan dak mia tu..kalau jumpa bendalah yang masuk wit singgit tu..mesti kena paunyee..tak bagi kemain meronta..hepi besday to anak akak mia ehh...

November 6, 2012 at 4:10 PM

happy birthday mia..

comel la furby tu...kalau si cida ni nampak, mesti nak jugak ni...

November 6, 2012 at 4:12 PM

happy birthday mia.. seronok dapat hadiah furby tu ek. cam best je akak tengok, teringin la pulak nak beli. heheheh

nanti celebrate besday mija kat HK la kan. lg best, macam2 ada

November 6, 2012 at 4:27 PM

wahhhhhhhhh..

sonot la mia kan.. dapat sepris gini.. mcm2 jugak dalat tuhhh..

anis nye besday biasa2 je.. sampai sudah tak buat n3 nya.. huhu..

November 6, 2012 at 8:08 PM

hepi bufday.. semoga pjg umur dn dimurhkn rezki serta menjadi anak yg solehah.. insyAllah.. amin

November 7, 2012 at 7:35 AM

sonok sggh bday girl tu..dpt mcm2 ha dia..

cute dayyan gelak bsr tu..hehe...

aku ingt furby tu binatang peliharaan betui..rupanya kena taruk batery..hehe..tp cute la plak..hehe

November 7, 2012 at 9:49 AM

Happy Birthday Girls... :) cepat jer anak2 membesar kan..

owh btw dah tgk dah youtube furby tu rasa cam nak beli utk diri sdri plak...haha

November 7, 2012 at 10:16 AM

hepi besday mia.. semoga mia berjaya dunia akhirat.. amin.. macam besh je furby tuh.. :)

November 7, 2012 at 10:47 AM

Happy Birthday Mia & Mija.... :)

November 7, 2012 at 12:52 PM

Happy belated birthday mia..sonok unty baca mama ngan papa meraikan harijadi kamu!

Shopping mmg terapi yg best hhheeee...

Ok semoga menjadi anak yg solehah buat kedua ibu bapamu :)

November 7, 2012 at 4:10 PM

Berjalan sakan anak-anak akak ye.Haa.. Happy birthday utk Mia dan Mija..

November 8, 2012 at 1:49 PM

hepi belated besday mia... so sowiii.. hri tu lupa nk wish.

sonoknyaaaaaa.. sure mia hepi giler.. coz hri tu dia dilayan cam puteri. poms, syok plk aku nengok furby tu, rasa nk bli utk diri sndiri ler plak.. kekeke.

mujur ai x suka durian, so rilek je tgok pic...kita geng la mia...kekeke

November 8, 2012 at 2:28 PM

happy belated bday mia....wah wah wah bagus mak pak layan anak....ni yang nak anto anak aku jadi anak angkat nih ehehhehehehehe

November 8, 2012 at 5:32 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy