Tuesday, January 25, 2011

itu bukan kubur laa mia oiiii!!

 dlm byk2 bende yg aku ajar mia....ade satu bende yg mmg aku surender nak ajar....punye laa dah ajar n ckp byk kali.....tetap die konpius...gigih ni aku ngan laki aku bawak die pi tgk yg betol2 punye...tetap anak dare aku sorang ni konpius.....nak tau tak ape yg die konpius tak sudah2.....moh tgk...










       
haaa bendealah ni yg die dok konpius tak sudah2....ape ni?...ni laa bus stop yg ade kat putrajaya ni, bus stop ni tak siap lagi sebenar.......yg menjadi masalahnye, si mia ni kalo nampak jek mane2 bus stop kat putrajaya ni sure die akan ckp "ehhh tu kubur tuuuu"......adoi mmg lawak....sume bus stop ni die ingat kubur...aku pun pelik mane dtg rupe kubur tu.....kalo ade org tgh tgu bas, ayat die plak camni "eh nape org tu diri atas kubur"....jenuh aku terangkan tu bukan kubur, tu bus stop.....tetap gak di panggilnye bus stop tu kubur...adakah salah aku sebab tak penah bawak die naik bas hahahaahah....





pelik kan...tang mane laa yg die nampak kubur .....lawak pun ade.....huhuhuhu...ikutkan kalo balik melaka, kat kampung hubby mmg ade kubur, mmg nampak jek kalo dari jalan....jenuh dah tunjuk tu kubur yg sebenarnye....tapi tetap laa bus stop ni di panggil kubur heheehhe...takpe2 la dah besar sok kenal laaaaa.....kalo nanti dah besar panjang tak kenal jugak kubur mmg aku siku kan jek keh keh keh....




tu pasal tiap kali dlm keter lalu kat bus stop ni, mia jerit jek "mama tu kubuurrr"...siap laaa lepas tu aku jerit same "miaaaaaaaaaaa...bape kali mama ckp tu bukan kubur, mama tinggal ko kat situ nak!!"








**hadoi tak sabarnye nak tgu mgu depan...cuti CNY.....bestnye dpt cuti lame sikitttt.....aku nak amik cuti rabu ar.....dpt direct....sape2 keje kat wilayah persekutuan, 1hb tu cuti hari wilayah so amik cuti isnin ngan rabu dpt laa seminggu direct cuti tapi aku amik rabu jek kot.......















31 celoteh sahabat

samalah kita lieya...cuti rabu jek...nak balik penang, singgah cameron...

January 25, 2011 at 9:08 AM

Dia biasa tengok cam tu kubur.itulah benda cam tu dia ingat kubur.,memang nampak cam kubur.

ooo baru akak tahu suami lieya orang melaka.

January 25, 2011 at 9:13 AM

hahhahah.. comell.. kang kena tinggal kat kubur betul2 kang baru... ekekke..

January 25, 2011 at 9:23 AM

hehee..tgk confuse lagi tu..
aku kalau tunjuk suri..
aku cakap umah momok..abis citer

January 25, 2011 at 9:23 AM

wahhh!!~~ klako larr..camane lak leh cakap tu kubur..kat mana agaknya nampak cam kuburrrr...pelik2 kan budak2 ni tp mcm besh sbb mcm2 benda baru lak kita dgr!!

hahaha..akak kena ajak naik bas sekali tuh n bgtahu tu bus stop..ahakss!!


Jom klik mummylovers blog

January 25, 2011 at 9:32 AM

he he he....haah ye tang mana dia ckp kubur..agaknya dia igt kucur cina kot..kan kucur cina besar2 n ada tembok...mia mia...klako lah..


sy pun xsbar nk tggu cny sbb cuti lama n boleh balik umah PIL

January 25, 2011 at 9:33 AM

akekekee...mia,mia..xpsl2 aku pun tgh pikir n telek gambar ko betol2 tang mana yg cam kubur tu...ahahaha

January 25, 2011 at 9:34 AM

hehehe.. macam manalah mia boleh imagine bus stop tu kubur.. penat akak tgk gambar lieya tu. cari kat sudut mana tergambarnya kubur.. tapi mmg takderlah.. budak2 imaginasi tinggi sangat..

January 25, 2011 at 9:36 AM

hahaha.....kelakor tul..dia ingt kubur....

January 25, 2011 at 9:37 AM

aduh miaaaaaa
camne ko leh ckp bus stop tu kubur sayang oitttttt
tu arr..aku pun pelik..mana datang rupa kubur kat bus stop tu erkk..mia oooooo mia...ada2 jer kamu kan...

wei...lama ko cuti..
lily nak bertunang erk CNY nie....
insya allah...kalau takde aral...aku singgah rumah ko k

January 25, 2011 at 9:49 AM

laaa... aku pon heran ko. camne plak mia boleh trpikir yg bus stop tu kubur. sbb platform batu tu kot. yer la kubur skang kn dah brtembok2 bagai. mebi dia igt mcm tu kot.

haah ek, untung la org wilayah. leh smbung cuti lama2.

January 25, 2011 at 10:17 AM

hahahhaha..lawak okeh mia nih..

tang mane yg same cam kubur tu tak tau la ye..

camne leh terset kt mind die bus stop tu kubur..abih yang menunggu bas kt bus stop tu ape? antu kubur? hahahahaha..

January 25, 2011 at 10:24 AM

alala....camana lah mia blh nampak bus stop tu mcm kubur plak yer.... :) kdg2 imaginasi anak2 ni di luar jangkaan kita kan.....

p/s: ada plan nak jln2 ker cuti CNY nnti... :)

January 25, 2011 at 10:49 AM

hahahaha kelakar tul mia nie...
ntah le apa yg dia imagine kan tu kan....
kena buat field trip ke kawasan kubur lah kot eeeiiii seram :D

i rasa i mungkin cuti seminggu gak...amik isnin & rabu :) masih dlm pertimbangan :D

January 25, 2011 at 11:02 AM

ekekek, lawak la si mia tu..
dik mia oi, la ni 'kubur' dh jarang2 tgk sbb msg2 ramai yg de kenderaan senirik, kureng naik kenderaan awam..

January 25, 2011 at 11:26 AM

knapa ek bus stop dia panggil kubur...he....

akak pn xsabar nk tunggu CNY...cuti 1 week tau.....

January 25, 2011 at 11:29 AM

haha.. kuburrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!! aku pon dok perhati gambar tu..tang mana yg kelihatan cam kibur.. haha.. lawak la mia oiiiiii.. imaginasi sgt tinggi tuh..

January 25, 2011 at 12:20 PM

lieya.. mesti mia ingat kubur cina sbb mcm binaan simen gitu.. nak sama bagi mia.. tak per nanti mia faham la tu beza bus stop dengan kubur cina... hehe
akak lak ambik extra cuti 1 hari jer 2/2/11.. plan nak gi jln terengganu..insyaallah..

January 25, 2011 at 12:27 PM

tinggi betul imaginasi anak ko hehehe..

ada la mana2 part nampak cam kubur tuu aku rasa..

January 25, 2011 at 1:21 PM

tang mana la dia pandang bus stop tu nampak macam kubur ye lieya hihi

January 25, 2011 at 2:25 PM

haahah tingi betul daya imagninasi mia.. cemana boleh terbayangkan bus stop tu kubur.. pelik ni..

akak tak sambung cuti rasanya CNY ni. tp still balik segamat

January 25, 2011 at 2:41 PM

biasalah budak kan?? tapi apa kata next week cuti gi bawa dia naik bas sekali.. tak salah kan??

bestnyer next week cuti 1 week yeeeeeeee hehehee

January 25, 2011 at 3:36 PM

kahkahkahkahkahkahkahkah..adoii sakit perut nurul kak baca entry akak ni hehehehe...nurul cuti 1 feb hingga 7 feb hehehe

January 25, 2011 at 3:51 PM

Adess.kelakar laa plak..bus stop dikatakan kubur.. sabo je laa.. tak pe laa dia lum pandai nak pk sgt lagi..

Sama ler akak pun ambik rabu..hehehe..

January 25, 2011 at 3:53 PM

Kubur?kwang kwang kwang...abis la ko kak..

January 25, 2011 at 4:21 PM

ahhahah sudah dikkk
heheheh mana mia dpt idea cakap kubur tuu .. ermm budak2 nie pemikiran mereka lain kan .. kdg2 tuu kita x terfikir punn dia nak cakap dan imagine sesuatu hal tuu .. heheh memang pelik ..

x per dikk slow2 k .. adalah tuu yg menyebabkan dia panggil bus stop "kubur" adehhh :))

January 25, 2011 at 4:24 PM

syoknya lieya nak cuti panjang...nak ke mana jer tu?

January 25, 2011 at 4:57 PM

lieya.. tq rajen sgh kat blog kak t.. bus stop itu kubur? apakah?? hehehe.. lieya.. lieya nmpk berseri2 dan sihat ye spjg tempoh bersalin ni.. kak t suka tgk gmbr posing lieya kat entry sebelum2 ni.. maintain ayu taw!! harap lieya sihat sehingga hari melahirkan.. bila due ye dear? take care ok? muah!

January 25, 2011 at 6:37 PM

hahaha..sabar jer Mia..bus stand di katanya kubur..myb nmpak seakan2 sama kot..hihihi

January 25, 2011 at 11:32 PM

sesekali bawak dia duduk2 kat bus stop tu la, tunggu bas datang, tunjuk orang naik turun..

ala..ko bawak dia naik bas pusing2 pun ok la

January 26, 2011 at 2:37 AM

hahahahaha tinggi betul imaginasi dia

January 26, 2011 at 9:14 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy