Thursday, January 27, 2011

pekene kambing ngan sotong bakar..YUMMY!!


ni sebenarnye cite lunch semalam..... aku call en hubby ajak lunch sengsama....tetibe tingin nak mkn kambing bakar.....erm die on ajek...pantang aku ajak....hihihihi.....so kemane kami? haaa kami mkn kat La Rizz, Sg. Merab, Bangi....alah sonang jek tempatnye....korang nampak tangki air PLPP yg mcm periuk tu, terus masuk lot2 kedai belah kanan tuh....ni citenye kalo korang drive dari putrajaya la yeak heheeheheh




tgk signboard jek aku dah terliur (buruk no lantak aku hahaahah)




nie le kedainyer......mase aku gi ni nak ujan2 gitu, tu yg malap jek gambo..snap pun pakai henset jek hah....



lauk2 die pada aku biase2 jek....yg aku suke kat sini cume kambing ngan sotong bakar die jek....
ni nasi laki aku .....




nie lak makyong punye...amik sayur jek sebab nak mkn kambing punye pasal


haaaaa korang jgn meroyan kalo order sirap limau yg dtgnye air ijo nieh...mmg kat sini sirap dieorg kaler ijo gitu....geng2 bulan niiii...ops!


haaa ni la yg sodap tuuuuu.....i kan peminat kamben....mbekkkkkkk.....set ni datang ngan brown sos ....sedap wei!!

ni plak sotong bakarnyer....lembut jek gitu.....okey laaa...set ni dtg ngan air asam ngan kicap



dari sudut lain plak aku amik gambar sotong nie haahahaahah
kalo mkn sotong ni, kepale2 sah aku yg kene mkn, laki aku tak mkn palernyer...




kalo kamben bakar ni aku suke part yg ade lemak2 sikit tu......sodap wei!!



laki aku, dgr aku ajak mkn kambing terus bukak tie tinggal dlm keter, takut tecekik kambing katenye....sabo jeee laaaa he he he he




bekpes dah mkn laksam semangkuk, kuih koci 2 biji, roti gardenia yg sardin tu sebijik, susu segelas, epal sebijik....lunch leh lagi bantai nasi sepinggan....mlm kang bising ckp penat nak bawak badan sendiri hahahaaha hangins jek laki aku!



 lagi satu kalo aku tingin nak mkn kambing, biasenye aku beli siap2 kambing yg dah marinate kat carefour tu....tinggal bakar jek atas pan ....sodap gak tu.....





burppp...alhamdulillah.....sume sekali $$$ rm22.50....okey le tu!~



balik opis, terus mate ala2 garfield.....ngantuks beb!!~





**haa lagi satu kambing yg sedap aku penah mkn kat Saba cyberjaya...nasi arab tu...pergh...kabsah kambing ngan hanith kambing mmg terbaeekkk laaa kat situ..dah mcm ape dah dok honggess tulang kambing hahaahahahaha













28 celoteh sahabat

salam..
penah 2 kali makan kat sini..
ikan bakar n kambing bakarnyer sedap sangat..

January 27, 2011 at 9:16 AM

kedai nie eija biasa nampak lieya.....klu nak ke bangi mmg sah nampak sign board kedai nie...tp x pernah try lg....

January 27, 2011 at 9:18 AM

kak lieya suka betul yer makan kambing....atie tak bleh makan...nnti sakit kepala...hari tue termakan daging kambing..tak tau sbenarnya....malam tue apalagi...pening usah cakap la....

January 27, 2011 at 9:18 AM

perhhh lieya sedapnyerrr sotong bakar tue... tapi angah jauh la... opis kat d'sara.. tapi rumah memamng kat kajang... hehehe...

lieya restoran arab tue kat ner??

January 27, 2011 at 9:32 AM

aku selalu gak mkn sini sbb dekat ngan umah kan,tp xpenah lg try kamben bakaq dia..harus terjah lps ni

January 27, 2011 at 9:35 AM

salam lieya..bila nak due....sedapnye makan kambing ngan sotong..

January 27, 2011 at 9:42 AM

peh akak tenggok pun dah sakan meleleh air liur ni.. akak pun suka kambing.. tp suka yang kat rusuk2 tu.. lembut dan mmg sedap la.. cuma akak pun dah tak leh makan kerap sangat.. nanti pening kepala.. sebulan sekali ok ler

eh ok sangat kan harga yang lieya makan tu.. tak lah mahal sangat.. air sirap hijau pun pestime tengok gak. heheheh

January 27, 2011 at 9:49 AM

wah..kambing..sedapnyerr........minggu dpn nak wat bbq.. x sabar nak makan nie..hehehe

January 27, 2011 at 9:50 AM

makannn je kerja ko ek mak yong?
heheheh

eh shah mcm aku, sotong mkn badan je, part janggut & kepala aku x mkn.

January 27, 2011 at 9:58 AM

xpernha mkn kat situ sbb diluar kwsan sy...hehehehhe

sy mkn kambing tp bukan peminat kambing..suami sy lagilah xmkn kambing..

paling terliur adalah sotong tu..murahlah yer...oklah not bad...

January 27, 2011 at 10:17 AM

terkecur i sis tgk sutun bakar tu...ada ke ikan bakar kat situ sis...kambing i kureng skit...

January 27, 2011 at 10:18 AM

kalau pecinta kambing...memang kompom akan carik kambing punya...k.azue x berapa gemor kambing..sebab lepas mkn kepala mesti ting tong...nak kata darah tinggi xder plakkk...huhuhu

January 27, 2011 at 11:02 AM

ko ni mmg sah le peminat kambing yer lieya. kenmain lg selera ko mkn kambing. aku ni kambing, mmg x makan. tp cooi suka. tu yg kesian tu coz dia xde geng nk ajak pekena kambing. ok gak harga dia kan.

apa lauk shah yg brgulung ada mayo tu. mcm telur dadar je aku tgk.

January 27, 2011 at 11:03 AM

adoiiiiii x hinggat menu nyer dikk
x tahan tgk sotong bakar + kambing tuu .. ermm kambing x perliur sgt lah sbb akak x leh makan kambing :)

ermmm makan bertambah sedapp dan laju bila makan dgn yg tersayang kann :))

January 27, 2011 at 11:07 AM

Sedapner tgk sotong bakar tu...tergoda i...
Dkt sgt Larizz tu ngn umah kaklong...tp tk pnh plak nak mencuba sotong tu...tgk lieya mkn baru rasa nk try....

Haha...penangan selera mak yong lah ni....

January 27, 2011 at 11:24 AM

Lieya serius, kecut air liur akak, tengok ko makan kambing. dah lah peberet akak. sotong bakar pun best.

January 27, 2011 at 11:34 AM

murah tuuuuuuuuuuuu ko kejam lieya....aku pun suka kambeng gak!

January 27, 2011 at 11:54 AM

wei lieya..ko kalu citer bab makan..mmg marvelous..hehehe..
aku pun suka kambing bakar tu..
lebih2 part lemak2..i like..
murah yek makan situ..kalu kl confirm2 3 kali ganda dah tu..

January 27, 2011 at 11:57 AM

harga takde la mahal sgt eh! berbaloilah tu..ai pun suka makan kambing..bau kambing jer yg ai tak suka..
embekkkkkk :P

January 27, 2011 at 12:27 PM

murahnya lieya.. RM 22.00 je.. cuba citer lokasi..

meleleh air liur akak lieya..

January 27, 2011 at 12:28 PM

ko mmg hantu kambeng kan pomsss.....
tp aku tengok kambeng and sotong bakar ko tu mmg menggiurkan ler lieya....
bab2 kambeng nie..kalau bakar camnie..ok ler ngan aku...tp bab masak kurma ker, masak kari ker...mmg tak dan ler kat tekak aku nie...naper ntah.....

haish..bila ler nak naik kl lagi nie...nak ajak ler hemlin gi situ kalau gi kl....

murah ler wei..kambeng, sotong, nasi, lauk2 lain, air..baru rm22.50...murah ler wei.....dah cam mas kawen johor plak dah...

January 27, 2011 at 12:42 PM

sedapnyerr aku tgk sotong bakar dia...nak2 pulak baca ko ckp mebut..perghh...kecurrr..

saba sedap ye? lom try lg..teringin gak..

January 27, 2011 at 2:09 PM

opppss..typo..bukan mebut...lembut daaa..heheh

January 27, 2011 at 2:10 PM

nampak dari pic jer da tahu mesti sedap...huhu

January 27, 2011 at 2:40 PM

lieya same la ngan dilla..time preggy suke makan banyak sampai mengah..pastu malam tak leh tido perut rase cam nk meletup..hahaha..

tapi tak preggy pun suke gfak makan sampai mengah2..hihihi

ooo, suke kambing ye..dilla nih lembu pun kureng ni pulak kamben..tpi still makan la..cume tak la seminat cam lieya..giler murah ek?

January 27, 2011 at 3:24 PM

aduhhh...baca n3 ni di kala hujan rintik2 kat luar...perut pun b'lagu2 riang jerk....nengok plak menu cenggini...adehhhhhhh......sabo je kan.....uhuhuhuhu.....lia n en.suami pun suka makan kambing bakar nie...kompom licin klu makan...

semangat btl lieya makan masa pregnant yer...lia dulu x brp nak makan...tu yg badan x naik pun s'pjg mengandung....

January 27, 2011 at 6:14 PM

Ya Allah Lieya..mcm nak menitik dah air liur akak ni ha..nampak sotong bakar tu hehehe..mujur la akak bukan peminat mbbeek tu

January 27, 2011 at 9:33 PM

best giler aku tengok foto

eh harga berpatutan sangat ngan kambing n sotong satu pinggan

January 28, 2011 at 12:17 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy