Friday, January 7, 2011

LNPT oh LNPT!~

org keje gomen tau laa LNPT ni ape kan......ujung2 tahun bende ni laa kene kasi settle.....aku dah siapkan bos aku punye ngan aku punye sekali......tapi tu laa ade sesetengah tempat tu dah pakai yg lnpt yg hrmis punye kan.....opis aku ni pakai lagi borang2 nie...cuti yeak laa dah pakai hrmis....tapi tu laaa kalo kat tempat aku ni pakai borang pun takpe kot....nak isi cuti try hrmis pun azabnye lagi byk dari tak azabnye....selalu tol kene hrmis lembab....cam ari ni takleh bukak plak.....biase ar keje PA cam aku, tukang approve cuti2 yg di apply tuk approval bos aku.....




haa cite pasal lnpt ni....semput aku isi tang kursus tu...kan wajib org gomen utk kursus 7 hari...aku cukup2 jek 7 hari...tu pun ikutkan tak cukup..sebab baik ade pergi bicara rohani (mcm ceramah agama laa) ...dpt laa 4 jam...pastu aku ade pergi hands on hrmis (belajar tentang gune hrmis), dpt gak laa 4 jam....so 4 jam + 4 jam dpt laa 8 jam...dpt la sehari kursus gitu...so mmg ckp2 mkn jek kursus 7 hari nie hhuhuhu...tahun nie tak tau laa camne, dah ade baby ni mmg lemah laa aku nak gi kursus lame2 nie jawabnyer...





ehem ehem...korang camne...bos kasi markah cun tak....hihihi.....aku so far sepanjang 4 tahun keje ngan bos aku ni mmg okey sgt2 laa markah..berani die nak kasi markah ciput...aku majuk kang!! ha ha ha






** aku rase la kan, bukan setakat PTK jek  kene mansuh, LNPT ni pun patutnye mansuh laaa....(uiks suke2 aku jek kan hahahaahaha)..haa hrmis pun kene naiktaraf laa sistemnye, baran aku kalo selalu loading lembab nie......















32 celoteh sahabat

lebih kurang je lieya ngan ena pun ngam2 je 7 hari.. huhu

January 7, 2011 at 9:03 AM

btul lah ..skt ni kena mansuh..
aku kursus ngam 14 hari..
but..ada officer aku..kursus sthn dah 50hari..
pe jadah??

January 7, 2011 at 9:14 AM

LNPT ye lieya.. klu swasta ni akak rasa panggil appraisal rasanya... bulan sebelas hari tu bos dah buatkan.. ni tgh tgu surat naik gaji lak.. berapalah dapat tahun ni.. harap lebih sikit dari tahun lepas.. hehehe

January 7, 2011 at 9:19 AM

aiyyak...xtau apa itu lnpt..rasanya sama cam appraisal n kra la tu kan.menda sama,nama je lain.tp HRMIS tu aku tau coz masa sem bape tah,aku wat assignment psl tu.tau la cikit2 :)

January 7, 2011 at 9:41 AM

Tak hantar lagi ke lieya....kami semua dh seatle...mmg pyh klu isi lnpt guna hrmis...kat JAKIM dh mula guna sistem tu...mcm2 problem...lambat lah...pe lah...

Mmg sepatutnya sistem HRMIS kn tambah baik...dlm ms yg ms sistem internet pun kn baik lah juga....

January 7, 2011 at 9:46 AM

yer... pastu panggil aku pi jg & maintain system HRMIS tu. he he he

January 7, 2011 at 9:54 AM

kat poli sini panggil SKT.. tahun ni akak kursus pon cukup 7 hari.. x byk kursus ada.. tah la dapat bape markah..jgn kosong udahle.. hihi
Sebelom ni kami guna E-Cuti klu nak apply cuti.. tup2 tahun ni dah kena guna HRMIS.. tak try lagi.. tapi dgr cakap memang slow..

January 7, 2011 at 10:04 AM

aik.. nape kite tak pernah isi ni.. 1/2 gomen lain kott..

January 7, 2011 at 10:04 AM

ofis aku dah lama kena isi ko. bulan 10 ari tu kot. isi online je tp bkn pakai hrmis. pakai sistem kitorang sndiri. alhamdulilah bos aku bg markah yg mmg tinggi. syukur. hehehe...cam ko la kan.. berani dia bg aku markah ciput, abis macam2 dah aku buat, siap balik lmbat hari2. mak mogok kang baru tau..hahaha

January 7, 2011 at 10:05 AM

oh kat tmpt aku panggil benda alah ni SKT...tu yg jenuh pikior LNPT ni apa...kitorang gne hrmis je...tu pun azab nak isi sbb slow sgt...

January 7, 2011 at 10:44 AM

mmg xfaham lieya sbb sy swasta...
nasib dpt bos yg boleh tolak ansur kan...syoklah dpt bos cenggitu

January 7, 2011 at 10:45 AM

dikk cantik header baru tuu .. new year nyer mustilah lain sikit kan .. nice & sweet ...

uikk banyak nyer nak kena isi .. huhuhuh kalau akak mau feedup .. tutup dan kasi org tlg isikan .. ehheheh :)

January 7, 2011 at 10:45 AM

kak lieya cukup jugak kursus tue...atie tak cukup ok....lagi sehari jer...huhuhuhu...seidh...sedih.....

January 7, 2011 at 11:05 AM

GB akak awal2 dh suruh isi..kali xsilap bln sept dh anto......

January 7, 2011 at 11:22 AM

sy sbg orang swasta x retilah nak komen benda2 gini..kursus byk2 pun x guna kalo service di gomen masih lembs...hehehe..

January 7, 2011 at 12:09 PM

bende yang paling malas sekali nak isi lnpt laaaa.......nak2 kalau jd plk penilai pertama lagila malas.....x tahu nak bg markah kat org kang bg tinggi 90 keatas kene buat justifikasi plk x kan nak bg markah rendah plk kat org......akak kat sini pn masih guna borang maklumlah kat sini mmg lembab sikit hrmis pn dieorg br nak setup......

January 7, 2011 at 12:20 PM

swasta takde LNPT nie..hehehehehe

January 7, 2011 at 12:34 PM

kat jabatan aku, LNPT dah kena guna online and manual...bercinta ok.....sakit jiwa layan hrmis nie...dah seminggu tak leh nak masuk....makin menyusahkan ada ler...
hrmis tu...ok kalau serves laju..nie lembsss nak mati...adoi ler..

ha ha ha...biasa arr kan lieya..kerja PA camtu ler....kita dah jadi ala2 boss kecik....

aku pun alhamdulillah...boss tak pernah kasi markah rendah....nak akc tunggu lagi 2 tahun kot..coz' tahun 2008 aku dah dpt kan...hik hik hik..tp kot2 ler dia nak bagi lagi thn nie kan....makcik tak kesah!...

January 7, 2011 at 1:03 PM

ptk tu taulah..hehe

January 7, 2011 at 1:48 PM

uh mmg menyampah aku ngn benda alah nih... kt opis aku pun gune hrmis gk tp isi gk borang nih... ntah apa2...
ntah btpe gune hrmis kalu borang kene isi gk kn... nsb2

January 7, 2011 at 3:50 PM

hmmm...tak leh nk komen pasal nih sbb tak tau la lieya..

tapi tinggal gak komen kt sini..

January 7, 2011 at 3:53 PM

i sokong statement u lieya, aha.. mansuh je, nk masuk hrmis pn sket nyer seksa u, opis ai dateline 27.12.2010 lg tru hrmis, tp ai nengok masih ramai yg lom submit till now.. huhuhu, sib baek ai dh hantar..cop, bab kursus.. mm tahun lepas langsung tak pi kursus, de hands on tp tak cukup 6 jam jd takley isi ler, huhuhu.. meeting manyak la, kursus tarak.. thn ni kena apply kyrsus awl2 ni.. jom kat INTAN.. =)

January 7, 2011 at 4:39 PM

Lieya..sorry lama x singgah sini..ai busy..smpat BW kt umah kengkwn kejap2 jer...Header Lieya pon dh tukar br yer..cantik2..Ai tak tau benda nie suma psl keja private..yg we all ada cuma appraisal jer tiap2 1 thn dua kali utk dpt gd mark for profit sharing..:D

January 7, 2011 at 7:52 PM

uhuhuhuhu selmat mngisi dik oii.... aku dah pencen dah.. hahahah

January 7, 2011 at 9:00 PM

alah boss akak bagi best, tapi boss lagi besar, bagi ciput. okeylah lieya, syukur pada Allah SWT, dari tak de, baik adakan.

January 7, 2011 at 10:16 PM

tak pe lieyaa.. yg penting buat & hantar. InsyaAllah ada la rezeki baby yang masyukkkkkk nanti he he he

January 7, 2011 at 11:19 PM

kak wa paling mls nak kena appraisal tu lieya..sbb kena duk argue dgn bos nak dpt markah..paling kejap pun sejam...

January 8, 2011 at 10:22 AM

aku lak,kalau ikut bos bhg dept aku,macam agak cun jer markahnyer..tp bile sampai bos atas ..x tau per cite...tgh tgu gak ni..saspen.....

January 8, 2011 at 5:59 PM

sama la lieya..sekolah akak pun still pakai benda alah tu..akak dah siapkan sebelum tutup sekolah last year..

January 9, 2011 at 2:24 PM

bestnyerr kanns.. ehehe

January 9, 2011 at 9:48 PM

wow rajinnye siap taip tu..akak selalu tulis tgn jer hehe..

January 11, 2011 at 5:42 PM
Brion
November 11, 2011 at 7:40 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy