Thursday, January 6, 2011

perak punye citer ~ part 2

haaaaaaaaaaaaaa...jom masuk part ke 2 plak ....alah 2 part jek pun aku buat he he he....ade gak bahan nak update blog hihihihi.....kan dah cite kat entry lepas budak2 ni tak kasi aku tdo...ajak pi mandi swimming pool kan.....so gigih la mak pak ko yg dah kekenyangan ni layan...ikutkan kenyang2 camtu sedap tdo jek.......tgk mia mija posing...macam perenang negara jek kan....tang pelampung kat tangan tu buat potong stim hak hak hak hak...nak dijadikan cite, pool kat hotel ni takde tuk budak punye.....dalam pool ni 1.4 meter koooo.....nak tanak budak2 ni mandi kene berkepit jek laa ngan org dewasa....mmg takleh kasi lepas sendiri.....gambar mandi tak byk pun...sensor katenyekan.....




family adik aku yg no 2 .....



ha ha ha ni gambar berani posing.....rileks jek mia mija layan posing ditengah pulau2 camni....bygkan air 1.4 meter tuuuu......hadoi! ape gile kiteorg nak biarkan, jenuh oooo nak amik pic berani mati nie.....penyelam2 sume dah standby bawah air sebenarnye.....cepat2 snap nak dpt pic cenggini ha ha ha....tgk si mija kemain pelok tiang.....mia kemain lagi berani .....





nak dekat 2 jam lebih main air kat swimming pool, sampai aku nak cek jari masing2, dieorg tak bagi...sebab aku ckp, kalo jari dah kecut kite naik bilik .....gigih ko mia mija sorok tangan time aku cek huhuhu...mlm tu kami pi umah kawan askar mak n abah kat batu gajah.....




balik bilik balik mia mija bising lapo...order jek laa spegeti....mls dah nak turun pi tapau mkn...




senin tu pagi2 kami dah sampai uitm seri iskandar.....kasi settle adik aku punye hal dulu...





aku mmg lenggang kangkong jek bawak perot....mane taknye...mija bekepit ngan atok, si mia bekepit ngan makteh.....tenang jiwa aku keh keh keh 




dpt bilik ..siap2 kemas sume.....dlm kul 1 kami pun balik laaa....pandai2 laa adik aku idop kat tempat org...aku dulu mase masuk uitm shah alam pun sorang2 bawak diri...ingat lagi, mase mak aku dah nak balik, aku dah nangis sebab takut camne nak balik johor nanti....nak naik bas kat mane, bas ape....ha ha ha....alah tak sampai sebulan dah expert kooooo!....kenangan sume tu.....



dlm kul 4 sampai ar kami ke banting (umah adik lieya nie) layankan mia mija main air ngan akif, pastu kami lik putrajaya.....mija moody sikit petang tu, rupenye die nak kene beguk...bawak pi annur, 2 ari dah surut...lega....





tu jek laa cite kami ke perak....best jugak pi perak ni kan...pas ni nak pi cuti-cuti malaysia sini ar









catatan preggy : skrang ni waktu tdo mlm aku mmg tak lena...cepat tol kebas satu2 bhgn badan...skrang ni baring telentang mmg dah tak dok dah....mengiring jek laaaa......setiap sejam sekali kene tukar posisi mengiring kalo tak aku rase kebas mcm darah tak jalan jek rasenye.....takpe2, dugaan preggy nieh....












30 celoteh sahabat

beb gmbr katil ngan almari kat uitm seri iskandar......rinduuuuuuunyerrr :-)

January 6, 2011 at 9:37 AM

beraninya mia mija posing kt tgh2 tu....ceksi la ttp comei.....

January 6, 2011 at 9:42 AM

mia.....mia....
mija....mija....
gaya ratu renang dh ade dah tu....hehehehe.....sakit perut aunty tgk gelagat mia n mija ni....

lieya....akak sekarang ni pun sek nak tidur je....mata ni berat je...mcm ade batu kat atas mata ni...dugaan kan....saba je laaaa....

January 6, 2011 at 9:49 AM

sesekali jln kt perak best juga..byk tempat menarik..hehe

pool tu dalam yer, sayang xder pool tuk bdk2

January 6, 2011 at 10:04 AM

dpt dok hostel ye makteh..nti next sem kena dok luar ke lieya..dulu ko pun itm shah alam ye..sama keluaran lah kita yek..

January 6, 2011 at 10:07 AM

mak aii..seksi meksi si mia and mija...amboiiii...

January 6, 2011 at 10:13 AM

lieya akak pun suka lenggang kangkung kalau berjalan.. sebab klu jalan2 mesti nak bawa asst.. hehehe.. senang.. sorang org ni pegang lagi sorang lak org lain pegang.. tapi mata tetap tgk gak.. takut terleka pulak..

January 6, 2011 at 10:13 AM

banting kat ner? umh mertua saya kat situ gak, kanchong darat

January 6, 2011 at 10:54 AM

mija ngan mia tu rasa akak nak cubit je, kalau dekat.geram tau tengok aksi -aksi berani dia tu.tak henggat.

January 6, 2011 at 10:57 AM

penuh bergaya dua beradik ni nak swimm.. skli ada plak pelampung kat lengan.. ahahhaha.. utk keselamatan kan! :D
memg berani betul la tu dapat berdiri kat tiang tu.. syabas bete syabas! :D

yerla kan..s emua tu kenangan.. sampai skrg teringat kan zaman belajar.. rindu.. nak lulang tak leh dah.. huhu..

January 6, 2011 at 11:16 AM

wah suka tengok masa gambar 1st dah macam pertandingan berenang jer...
yg best sangat kalau tengok mia pandai berenang ye......

p/s: angah masa preggy leh tido menegak.. ok jer .. ehehehe

January 6, 2011 at 11:29 AM

uitm sri iskandar!!!!!!! ya Allah rindunye kat uitm tu..

January 6, 2011 at 11:30 AM

sku suka baju swimming budak dua org tu..

kenangan babe!
takkan lupa punya....
aku lepas mak aku balik jer..
berteleku tepi katil ain...aku kan tido katil atas..ain katil bawah...
sedih ooooo
mcm2 aku fikirkan..
tp lepas tu...ha ha ha
expert dahhhhh

January 6, 2011 at 11:45 AM

rindu jaman2 aku memula masuk asrama ngan kolej:)

perut makin beso mmg takleh terlentang dah..sesak nafas rasa bila terlentang

January 6, 2011 at 11:46 AM

kelass.. pic atas skali tu. mia ngan mija mcm model baju mandi kanak2. bergaya sungguh.

sian lieya.. tu la kan sama ngan zana tido pon dh kejang2 kaki ngan perut..

January 6, 2011 at 11:50 AM

pheeewit, shantek la swimming suit budak dorang tu.. kalerful, seswai ngan bdk².. haishhh, sonot men ayaq ye, siap sambung berendam lop.. ;-)

January 6, 2011 at 12:17 PM

berani betul mia&mija nih. dlm tu air dia. xpe kata penyelam sumer dah standby nk rescue kan... hehehe. mmg ada gaya perenang negara pon. dorang mmg terer bab posing nih. mak suker.

eh bes nyer hotel ko dok nih kan. hotel apa eh. hahaha aku lom baca part 1 lg. sat aku terjah part 1 plk.

January 6, 2011 at 1:23 PM

suke tgk budak berdua nih posing..maut2 sume, mmg pandai posing mcm maknye jugak...hihihi..

hmmm..mengah kan bawak perut..bile da sarat, paling rindu skali adela nak tido terlentag dan meniarap..

January 6, 2011 at 2:28 PM

senang hati makyong ada org tlg jaga anak..hihi.sekali sekala kan,apasalahnya.

ciannya mia kena beguk..sib dah ok kan.lieya, aku dah p klinik annur kt putrajaya tu.sgt la besh sbb org xramai n mainan bnyk.so budak2 xla bosan kan.aku bkn cek preggy,tp aritu aku cerry berry..haha

January 6, 2011 at 3:08 PM

wah penerjun negara yang seksi auwwww hahaha...gigih ye sorok jari takut ke sound cepat naik lah tu hahaha

January 6, 2011 at 3:14 PM

Makin comel plak si mia n mija ni bila nak dapat adik...

beraninyer bebudak tu duk kat atas tiang batu tenagh kolam tu...mesti pas klik gambar je ayah diorang berdesup pegang diorang...

Bguslah lieya main pool...baik untuk preggy mum...

January 6, 2011 at 3:52 PM

ish berani ye 2 org tuh berdiri kt tgh2 tuh.comel baju swimming diorg

January 6, 2011 at 4:04 PM

terliur lak nengok spagetti tuh

takpe..jgn risau pasal adik lieya tuh..budak2 skrg lagi advance dr kita dulu kan

January 6, 2011 at 4:07 PM

cekci yg mia n mija.. geram tgk tau..
berani tul mia n mija berdiri kt tiang tu.. seriau tgk..

lawak tgk mia makan spegati pakai pelampong tgn...

selamt belajar utk adik lieya..

January 6, 2011 at 5:07 PM

Amboi kan main lagik anak2 dara lieya posing..cute plak tuh sedondon jerk baju mandi dia org yer.. Biasa laa budak2..selagi tak puas mmg tak kan naik punya.. sampai kecut2 dibuatnya.. :)

January 6, 2011 at 5:35 PM

foto yang anak ko dua orang diri kat tiang kat deep pool tu lawa tau

January 6, 2011 at 8:36 PM

ahahhah mia mija sama cam anak2 akak x suke kalau ibu nak cek jari .. sbb tahu dah kena naik sbb takut sejuk sgt nanti heeh saboor jerlahhh budak2 nie kan ..

haaa sempat layie buat speghati dikk .. tapi mender tuu senang kan .. dah habis mandi surelah lapoor .. kalau kita org dewasa punn , x mandi dah rasa lapoor :))

January 6, 2011 at 9:09 PM

Salam Lieya,

waduh knur selalu tertinggal ketapi....seronoknya tengok budak2 tu swimming...windu ler tengok gelagat mia & mija...belum tambah lagi satu ni....hehehe.

knur dulu masa ngadung anak yg first bila mlm bisa2 tangan..kdg2 mcm nak menangis dibuatnya...gini lah kalau jadi seorang ibu...take care lieya dan sabar selalu ya.

January 6, 2011 at 9:14 PM

suka tgk gambar 2 beradik kat pool tu mcm perenang negara kih..kih..tapi tang pelampung kat tangan yang buat spoil tu kan..lieya,akak dulu pun masa baru masuk maktab time mak & ayah nak balik tu sedih je..siap menangis..takut macam mana nak balik seremban..nak naik bas apa?kat mana nak naik? ala macam jauh pun melaka je..kih..kih..tak lama lepas tu expert la kan mula2 je hehehe

January 7, 2011 at 12:12 AM

pndai ooo 2 beradik u posing..nnti no3 kuar mesti pndai jgk posing sbb kakak2 nya mngajar..heeeeee

rindu jgk ngan uitm..sy pun uitm shah alam jgk...nasiblah dkt..tiap2 minggu abah n mak amik sy kalt xpun naik bas je ngan kwn2...

January 7, 2011 at 10:48 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy