Wednesday, January 5, 2011

perak punye citer ~ part 1

sumer org pakat sibuk update cite pasal anak masuk sekolah.....anak mak lum lagi....tahun depan ar baru merase i nak cuti2 gi anta anak masuk darjah satu he he he....tahun ni dieorg rileks jek pi sekolah....ye laa otai la kate kan, senior kat sekolah laman cerdik tu he he he tgk cite kawan2 tak sabar lak nak anta mia darjah satu tahun depan...ntah melalak ke ntah rileks siap halo aku balik ke......huhuhu.....tu tahun depan ar punye cite kan.....tahun ni punye cite, kami ke perak anta adik lieya yg last tu masuk uitm seri iskandar.....sesekali jalan pi perak best gak......kami bertolak ari ahad pagi.....





rombongan cik ita ke perak....ade lagi 2 org tak masuk korum nieh




ni kat hentian mane ntah...aku hapal hentian2 kalo lik johor jek haahahhahah...
laki aku suruh posing2 kat pokok cempedak nieh....





layan kan jek laa ape laki suruh...kang durhaka plak kang hihihihi



tgk si mia....pantang kasut masuk air sikit dah geli nak pakai....belagak diva ko yeak! gigil2 mak tehnye dukung bawak masuk keter ha ha ha




gedebak gedebuk lebih kurang kul 2 lebih kami dah sampai perak n checkin kat Ritz Garden Ipoh.....okey laaa ...amik appartment room nie...rm440 semalam ade 4 bilik 2 bilik air, ruang tamu ngan dapur sekali





boleh la kan....selesa gitu



toiletnyer...



kan ade 4 bilik....2 bilik tu bilik kelamin...lagi 2 bilik tu ade single bed 2.....tapi no hal punye....rapatkan ajek katil2 itu....




haaa lagi 2 bilik tu mcm ni.....ape lagi...designer tak bertauliah rapatkan ajek katil tuh...



penat ....aku dah plan sampai2 jek nak tdo....kalo nak tau preggy kali ni aku kuat gile tdo...pantang kenyang, mate sure layu....ye la kot kan pembawakan anak lelaki.....tapi takleh dilayan sgt, kang pemalas jadiknye kang....



ni yg syok pi jengjalan bawak mak ni....bekal2 sure ade punye ...jimat...jimat ...ha ha ha....ade lauk sayur bayam 



ayam taucu pedas meletops..



sambal belacan cili api...panas muntot woooo!



ikan goreng..


ayam goreng tuk mia mija



ikan kering...




sampai2 jek panas lauk dlm microwave, terus kami santap....




dah kenyang2 masing landing ar...anak2 aku biase ar, kalo dok otel dtg ar jakun die...masuk bilik air, main katil, bukak katup tv.....malas aku nak layan....




ingatkan lepas kenyang dpt tdo, dah bising anak2 aku nak mandi kolam....tgk jam dah kul 4 lebih....jom laaaa...kang kul 5 baru nak turun kolam dpt main kejap jek....meh mak ko layan mandi pool sampai ko kecut satu badan hihihi...tu nanti ar aku citer ....next entry yups!~








**catatan preggy : psstttttttttttt....sgt2 hepi bile my 'geng' sudah preggy....ha ha ha...virus berjaya disebarkan....tahniah yeak buat korang2....jaga diri n jgn lasak2.....ehem....ehem.....
















36 celoteh sahabat

tertelan liur ena tengok lauk pauk tu semua lieya.. adeiiii.. lapar balik dah nie.. ;D

Berseri2 betul ena tengok lieya peggy ni kan!.. cantik!!


erm.. rasa cam nak join club lieya jugak la.. hehehhe.. tp tak tau lagikk..hoho

January 5, 2011 at 10:20 AM

WAAA...CANTIK GILER APARTMENT TU...NNTI BILA2 NK G STAY IPOH BLEH TNYA KT U YE APART NI....

betui2..kalu bw mak jln sure mak bw bekal kan...best2...hehe

January 5, 2011 at 10:21 AM

cantek apartment tuh.. berbaloi lah..

memang best kalau bwk mak kan.. mak aku pon sama, mesti tapau mcm2..jimat jimat.. haha

January 5, 2011 at 10:32 AM

alahaiii sedapnya ikan kering tu kak hehe nurul dahlah hantu makan kering ni...siapa geng yang melekat tu???

January 5, 2011 at 10:34 AM

bagus info ni kalo p Ipoh ramai2 leh stay kat sini

January 5, 2011 at 10:36 AM

syoknya lieya tgk masakan mak lieya tu...huhuhu...terasa lapor la plak...

January 5, 2011 at 10:55 AM

bestnya lauk2 tu..aku tgk gambar ko xdelah ko naik sgt berat badan lieya..peha slim lagi ha..kalo aku..jalan bergesel dah..hahaha..

January 5, 2011 at 10:58 AM

sedap nya nk lauk2 tuh semua.btoi tuh lieya kalu bw mak mesti ada bekal2 nie cmua.best2.sedap dan jimat...

January 5, 2011 at 11:01 AM

kak lieyaa...mcm besh jerk lauk pauk tuh..shodappp!!

tapi yg xleh blah..kak lieya pakai jeans tuh..amboiii..vogue gitu yer mummy!!~~

alahai twin tuhh...comellll!!~~

January 5, 2011 at 11:09 AM

Paling tak tahan tengok lauk pauk tu..lagi tak tahan tengok mummy tu menten selim cuma perut jer naik hehe

January 5, 2011 at 11:14 AM

seronokkan sambil mengantar adik.. lieya n the gangs boleh cuti2 malaysia..

cunnya lieya posing mcm tu.. perut tak nampak sgt.. kalah mia n mija tgk mama dia posing.. hihik..

selesa apart. tu kan..

sedapnya mak lieya masak.. terliur.. teringat masakan mak pulak dah..makkk..

January 5, 2011 at 11:14 AM

mak ko mmg sama ngan mak aku lieya.kalo jln2 mesti nk bwk bekal.dulu2 rasa cm leces je nk bwk segala,tp lama2 syok...sbb jimat duit + terjamin kebersihan.dah la perut aku ni sensitip,salah mkn sket cerry berry..tensi tol

best la apartment ko dok tu.sesuai kalo p family rmai2 kan.btw, tahniah tok adik ko dpt masuk uitm :)

January 5, 2011 at 11:19 AM

hantar adik sambil berjalan sakan ye...

bekalan tu semuanya membuat kecur liur...

amboi tak sabar dua badek tu nak terjun kolan ye..

January 5, 2011 at 11:20 AM

cantik apartmentnya ..

sedapnya lauk2 tu.lagi sambal belacan

January 5, 2011 at 11:30 AM

cantikla apartment tue kak..berbaloi la...hehehe..sedap arr tgk lauk mak akak masak....

January 5, 2011 at 11:49 AM

seronok ko....jalan2 satu family
meriah..nak2 mak ko mmg kaki masak..mmg bekal sure banyak kan..tak yah pening2 fikir nak makan kat mana....

ok ler apartment dia..
besar ko..and moden gark nampak gayanya tu..aku suka tang bilik air tu....sexy oooo

phewwitt...sapakah antara 3 orang tu yerk.....ehem!think?

January 5, 2011 at 11:59 AM

memang berbaloi2 bilik tu sis...
senang pakat dok skali kan...
then yg best tu part makan...
masyaAllah memang terkecur tengok the foods...

January 5, 2011 at 11:59 AM

betul lieya kalu jalan ngan mak mesti dia nak bawk bekalkan..samalah mcm mak sy..ari tu mak masak nasi lemak ada ayam goreng jgk...

cantik apt tu....

January 5, 2011 at 12:32 PM

best ar g situ..cantik tmpt tu..lauk2 tu memang meletup aku tengok..lapor lak tetibe...

January 5, 2011 at 12:49 PM

Waduh2 lieya.. sedapnyaa laukpauk tuh..semua..

Cantik laa apartment tuh selesa laa.. boleh berlari2an lagik..hehehe.

January 5, 2011 at 1:00 PM

jalan2 sakan la nie....kiranya program 2 in 1 la nie.....he...

January 5, 2011 at 1:03 PM

waduh2...lauk mmg sungguh meriah yer....mmg buat mata layu klu makan lauk gitu kan....plg m'goda smbl belacan tue... ^__^

apartment pun mmg sgt2 cantik n selesa kan...b'baloi2 lah dgn harganya....

***kiut la model kat pokok cempedak tue...ngeeeee....sapa kata klu preggy bby boy mama muka x berseri kan.....comei jer...

January 5, 2011 at 1:34 PM

kecur air liur tengok lauk pauk tu.terutama ikan kering.Apartment pun cantik.Lieya perut ko comel je, tak lah besar sangat.

January 5, 2011 at 1:48 PM

sedap wehhh bekal ko!
Ni pesen Mak Jah jugak ni..memang jimat kann?
aku kat sini jer buat cenggitu pasal susah carik yg halal.

kemain posing kat pokok cempedak diluar pagar hehehe

January 5, 2011 at 2:34 PM

Lieya,tang peel kasut basah tu sama macam Erfan..tension akak..pantang basah sikit mula la geli nak sarung kasut huhuhu

January 5, 2011 at 3:02 PM

jelessss... dalam duk membuyong tetap lansing.. haiyoooo.....

memang sgt best kalu jalan2 pehtu adalak makanan2 tapau wallah.......

January 5, 2011 at 3:06 PM

betul betul betul.. kalo jalan2 ngan mak sure bekalan siap complete!! sediakan perut jer... hahahhaaaa... mak aku pun camtu gaks... suka tgk pic ko posing2 tu pokok cempedak pun cempedak laaa.. janji gambaunye cung!! hehe..
sama la weh taun depan kite sesama citer anak masuk skolah darjah 1 yer... hikssss...

January 5, 2011 at 3:46 PM

nampak selesa apartment tu..kalau jalan ramai2 ni mmg seronok..lagi2 bawak bekal dan makan ramai2..meriah


berseri2 wanie tgk lieya...comel...

January 5, 2011 at 3:59 PM

wah2 seronoknya tgk menu2 tuu dik
ermmm aparmnet dia cantik kan .. pueh hati lah .. tandas not bad .. suke tul budak2 tuu
dah kenyang ke katil ler heheh

amboiii mak yong kalau bergambor kalah model tau .. cunnns gituu ! ..
seyes nie .. bodek nie .. :))

January 5, 2011 at 4:14 PM

seronoknya lieya tgk mak ko bawa bekal..sedapnya lauk..aku terasa lapar ni..

hehe..bdk2 pergi hotel mmg suka. humaira yg kecik ni pun dah ada jakunnya kalau smpai hotel..huhu

January 5, 2011 at 4:48 PM

beznye mak lieya rajin btul masak lauk2 tu sume..

tpi mmg mak2 nih camni la kan kalu abawak berjalan..mesti nak standy food cukup2 dulu, yg kenyang suke ati kiteeee jugak kan..hihihi

January 5, 2011 at 5:20 PM

wahh not bad la tempat korang ambik ni...

January 6, 2011 at 2:55 AM

sedapnyer menu makan tue lagi2 bab cili api angah memang suka

January 6, 2011 at 11:31 AM

wahhh stay kat ritz rupanya. cheh gaya mcm penah duduk..hahahaha. eh mak suker la hotel tu. bsr betul apartment dia kan. ok gak harga dia. kalo pi ramai2 ngan family leh stay sini.

owh mmg syok kan kalo jalan ngan mak. sure ada bekal punyer. anak2 gak untung kan. perut kenyang senang hati..kekeke

yesss..geng yg sorang dah mnjadi. ehemmm

January 6, 2011 at 1:27 PM

aku suka

1) baju pepel ko.
2) hotel tu
3) food mak ko masak.

oh sgt le menitik ayaq liuq aku tup..tup...

oh tambahan, pehamu yg kecik itu. jelessss.....

January 6, 2011 at 4:04 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy